fbpx

Чичен Ица, сеноте Ик-Кил, сеноте Суйтун и вълшебния град Валядолид – Делукс обиколка

Чичен Итца, Мексико
Екскурзия до Чичен Итца, Мексико

Чичен Ица, сеноте Ик-Кил, сеноте Суйтун и вълшебния град Валядолид – Изкуство и култура

Транспорт

  • Възможност за взимане от хотела.
  • Трансфер
  • Прибиране и връщане от хотела

Напитки

Х Напитки – не са включени в цената

Храна

  • Обяд на шведска маса

Билет

  • Билети

Оборудване

  • Спасителна жилетка

Тарифи и такси

  • Федерални данъци

Други

  • Гид на английски или испански

Местоположение Покажи на картата

Изходни точки

  • Вашият хотел около 05:30 часа

Крайна точка

  • Същата като начална точка

Започваме нашето пътуване до най-посещавания археологически обект в Мексико, придружени от експертен водач, който ще обясни в дълбочина характеристиките на мястото и културата на маите. Вие също ще се запознаете с едно от най-привилегированите бижута на района на маите, кои са сенотите, създадени преди много време. хиляди години.

Ще научим от един археолог всичко за философията, космологията и митологията зад този впечатляващ комплекс. Значението на каменните резби, пирамидите, платформите, игрищата за топка и много други. Ще посетим също Храма на ягуарите, Храма на воините и известния замък или храм на Кукулкан. В тази структура, при изгрев и залез на пролетното и есенното равноденствие, ъгълът на пирамидата хвърля сянката на Кукулкан, бога на перната змия, създавайки илюзията за змия, плъзгаща се по северния склон с движението на вятъра. 

Следващата ни точка е посещението на Cenote Ik-Kil, което на маите означава “Мястото на ветровете”, това е парк, заобиколен от екзотични растения и големи стари дървета, идеалното местообитание за различни диви птици като: птици toh, тукани, папагали, присмехулници, мухоловки и кардинали сред много други. В центъра на парка можете да намерите Cenote Ik Kil, отражение на природното богатство на Юкатан и който е бил украшение на древни култури.

Обиколката продължава до следващата точка, Cenote Suytun, този cenote се счита за млад, има кръгла форма и е затворен със свод, има отвор на повърхността, който позволява на слънчевата светлина да проникне, след като вътре можете да видите сталагмити и сталактити в големи количества образувания, които се генерират от минерали и дъжд, това е един от най-красивите и популярни сеноте в цялата област на маите, където можете да позирате за невероятни снимки.

Тук ще отделим малко време за презареждане на батериите, като обядваме в ресторант Suytun. Напитките по време на обяд не са включени.

Последната ни спирка ще бъде посещението на историческия център на Валядолид, смятан за вълшебен град със своята история и култура, смятан за „Перлата на Изтока на маите“ с цветни улици и изискана кухня.

Чичен Ица, Мексико, сеноте
Чичен Ица, Мексико, сеноте
Share This Article

Може също да ви хареса...

Последни статии

wpChatIcon