fbpx

Хирургия на стомашния ръкав

Стомашен байпас
Операции при наднормено тегло

Хирургия на стомашния ръкав

Ръкавната гастректомия е операция за отслабване, която премахва голяма част от стомаха. Това оставя по-малък стомах с форма на „ръкав“, който не може да изяде толкова много храна.

Хирургията на стомашния ръкав е опция за хора, които са се опитвали да отслабнат чрез диета и упражнения, но не са успели. Може да помогне на хората да отслабнат, а също така може да подобри или разреши състояния като диабет тип 2, високо кръвно налягане и сънна апнея.

Преди операция за отстраняване на стомаха (хирургия на стомашния ръкав), трябва да разберете рисковете и ползите. Има някои възможни рискове, като кървене, инфекция и усложнения по време на операция. Въпреки това, с внимателна подготовка и последващи грижи, тези рискове могат да бъдат сведени до минимум.

Хирургията на стомашния ръкав може да ви помогне да отслабнете много и да подобрите цялостното си здраве. Много пациенти съобщават, че се чувстват по-енергични и уверени след операцията, а някои успяват да запазят теглото си в дългосрочен план.

Ако мислите за операция на стомашен ръкав, важно е да работите с квалифициран бариатричен хирург и да следвате много внимателно всички инструкции преди и след операцията. С внимателна грижа и подкрепа операцията на стомашния ръкав може да бъде безопасен и ефективен начин да отслабнете и да подобрите здравето си.

Share This Article

Може също да ви хареса...

Последни статии

wpChatIcon