fbpx

IVF лечение – инвитро

IVF лечение – инвитро

Ин витро оплождането (IVF) е вид асистирана репродуктивна технология (ART), която може да помогне на двойки, борещи се с безплодие, да заченат дете. Този процес включва стимулиране на яйчниците да произвеждат множество яйцеклетки, извличане на яйцеклетките, оплождането им със сперма в лаборатория и след това прехвърляне на получените ембриони в матката.

IVF лечението обикновено включва няколко етапа, включително овариална стимулация, извличане на яйцеклетка, извличане на сперматозоиди и ембриотрансфер. Нека разгледаме по-подробно всеки от тези етапи:

Стимулиране на яйчниците: Този етап включва използването на лекарства за плодовитост за стимулиране на яйчниците да произвеждат множество яйцеклетки. Целта е да се увеличат шансовете за успешно оплождане и забременяване. Лекарствата за плодовитост, използвани по време на този етап, могат да включват гонадотропини, които са хормони, които стимулират яйчниците да произвеждат яйцеклетки.

Извличане на яйцеклетки: След като яйцеклетките узреят, те се извличат от яйчниците с помощта на игла, която се насочва с ултразвук. Тази процедура обикновено се извършва под седация или обща анестезия, за да се сведе до минимум дискомфорта.

Извличане на сперма: Едновременно с извличането на яйцеклетката мъжкият партньор ще предостави проба от сперма. Ако мъжкият партньор има нисък брой сперматозоиди или слаба подвижност на сперматозоидите, може да се използва процедура, наречена интрацитоплазмено инжектиране на сперматозоиди (ICSI), за оплождане на яйцеклетките.

Ембриотрансфер: След като яйцеклетките са били оплодени в лабораторията, получените ембриони се прехвърлят в матката. Това обикновено се прави два до пет дни след извличането на яйцеклетката. Броят на трансферираните ембриони ще зависи от различни фактори, включително възрастта на жената и качеството на ембрионите.

Предимплантационно генетично изследване (PGT): PGT е вид генетично изследване, което може да се извърши върху ембриони преди трансфер. Това изследване може да помогне за идентифициране на генетични нарушения или хромозомни аномалии, които могат да доведат до спонтанен аборт или вродени дефекти.

Трансфер на бластоциста: В някои случаи ембрионите могат да бъдат оставени да се развиват още няколко дни в лабораторията преди трансфера. Това е известно като трансфер на бластоциста и може да увеличи шансовете за успешна бременност.

Трансфер със замразени ембриони (FET): Ако има останали ембриони след първоначалния трансфер, те могат да бъдат замразени и съхранени за бъдеща употреба. Тези ембриони могат да бъдат размразени и прехвърлени в следващ цикъл.

Гестационен носител/сурогатно майчинство: В някои случаи може да се използва гестационен носител или сурогат за износване на бременността до термин. Това може да се наложи, ако матката на жената не е в състояние да поддържа бременност.

Синдром на овариална хиперстимулация (OHSS): Това е потенциално усложнение на овариалната стимулация, което може да причини подуване и болка на яйчниците. В тежки случаи може да се стигне до хоспитализация.

Лекарства за плодовитост: Използването на лекарства за плодовитост по време на IVF лечение може да помогне за увеличаване на шансовете за успешна бременност. Тези лекарства обаче могат да имат странични ефекти като главоболие, гадене и промени в настроението.

Специалист по фертилитет/репродуктивен ендокринолог: Специалист по фертилитет или репродуктивен ендокринолог е лекар, специализиран в диагностиката и лечението на безплодие. Те могат да помогнат на двойките да се ориентират в процеса на IVF и да определят най-добрия курс на лечение за техните специфични нужди.

В заключение, IVF е сложен процес, който включва няколко етапа и може да се използва, за да помогне на двойки, борещи се с безплодие, да заченат дете. Въпреки че може да не е успешен за всички, той е помогнал на милиони двойки по света да създадат собствени семейства. Ако обмисляте IVF, важно е да говорите с квалифициран специалист по плодовитостта, за да определите най-добрия курс на лечение за вашите специфични нужди.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС! Ако се интересувате от предлаганите медицински услуги и процедури, моля, свържете се с нас на телефон 0879449338, пишете ни на office@euphoriatravel.bg или попълнете формата за запитване по-долу. След като разберем от вас за каква процедура става въпрос, ще ви изпратим подробен формуляр за темата, която искате да бъдете лекувани. Попълненият формуляр ще бъде прегледан от съответните лекари експерти. (Ако сметнат за необходимо, лекарите могат да поискат допълнителни документи или изследвания.) Въз основа на него ще бъде изготвен план за лечение, който ще ви бъде изпратен. От момента, в който ни информирате за датите, на които планирате да заминете в Турция, ще бъдете информирани за диетичните програми, лекарствата, от които трябва да се откажете или подготовката, която трябва да се направи преди пристигането ви, в зависимост от вида на лечението.

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

IVF лечение – инвитро

Времето в момента

Çorlu25°CFair
Feels like: 25°CWind: 5km/h ENEPressure: 1010.16mbarUV index: 7
wpChatIcon