fbpx

Аржентина 2022: От ледници до водопади

10 Days

Маршрут

Заминаване за Аржентина от летище София.

Кацане на летище EZE Буенос Айрес. Трансфер до хотела.

Настаняване и нощувка в хотел Ícaro Suites 4* или подобен

Настаняване в избрания от вас хотел

Закуска в хотела.

Предстои полудневна обиколка на града. Тази обиколка ще ви даде възможност да опознаете многостранния живот на града и неговите жители. Ще видите основните забележителности на града, неговите древни квартали: Сан Телмо – резиденция на столичната аристокрация от края на XIX век; Ла Бока, Реколета с известното си гробище; модерните райони: Пуерто Мадеро, Ретиро. Teatro Colon е един от петте най-важни оперни и балетни театри в света. Мей площад и Май авеню. Конгреса и много други исторически и културни паметници. Нека се разходим по най-интересните улици на Буенос Айрес, които съдържат историите на имигранти, спомени за любовта, отразена в тангото, легенди за приказните състояния на една от най-богатите страни в света в началото на 20 век. Продължителност – 4 часа.

Вечерта ви очаква Танго шоу (с вечеря). Тангото е много популярно в цял свят. Но Аржентина има едно неоспоримо предимство – тя е родината на тангото. Невероятният свят на тангото… Танцът на сцената със своята страст и виртуозност ви отвежда в света на любовта и грациозното изпълнение. Този танц се заражда в пристанищата на града сред бедни имигранти, овчари, гаучо и други неуседнали хора. Първоначално танцът се е изпълнява от двама мъже и получава името си от латинското “tangere” – докосвам. С течение на времето тангото става по-бавно и придобива нови тонове на интимност. Танцът бързо набира популярност и сега тангото е един от най-чувствените танци на земята, учи на искреност, кара мъжете да си спомнят за галантност, жените за нежност. В ресторанта интериорът създава атмосфера на танго, а меню от няколко традиционни ястия с отлични аржентински вина ще завършат тази романтична вечер.

Закуска, Вечеря

Закуска в хотела.

Свободен ден за самостоятелни разходки из града или допълнителни екскурзии.

Екскурзия до Тигре и северните провинции на Буенос Айрес. *в комбинирана група с англоговорящ гид (190 лв.) Tigre City е мини Венеция, град на водата. Намира се на 40 км от центъра на Буенос Айрес. Самите аржентинци много обичат да идват и да си почиват в този град. По време на обиколката ще се возите през северните провинции на град Буенос Айрес. Ще посетите град, Сан Исидро, който се смята за най-богатата провинция и е много различен от столицата. След това вашето пътуване ще продължи в град Тигре. Тук ще се разходите по красивата историческа част и ще седнете на лодка, която ще ви отведе по реките и каналите, образуващи уникалната делта на река Тигре.

Монтевидео-Уругвай – целодневна *в комбинирана група с англоговорящ гид (950 лв.), индивидуално (минимум 2 души) с рускоговорящ гид (1615 лв.) Уругвай е малка държава в Южна Америка, разположен срещу Буенос Айрес от другата страна на залива Ла Плата. Въпреки скромните си размери обаче, Уругвай е много успешна и динамично развиваща се страна. Това е страна на колониални градове и великолепни плажове! Рано сутринта ще бъдете трансферирани до пристанището на Буенос Айрес, откъдето ще прекосите залива със специален ферибот. От другата страна, на изхода, ще ви посрещне водач, който ще ви отведе с кола до най-интересните места в столицата на Уругвай Монтевидео и ще открие тази страна за вас. По време на обиколката ще посетите: Пристанище Монтевидео, Площад на Независимостта, Център на града, Стария град, Катедралата. След края на обиколката ще имате свободно време до отпътуването на ферибота за връщане. Върнете се в Буенос Айрес по същия начин. След пристигане на пристанището трансфер до хотела. Включени билети за ферибот.

“Fiesta Gaucho” – целодневна *в комбинирана група с англоговорящ гид (610 лв.) Обиколката на Fiesta Gaucho предоставя възможност да се запознаете с живота и фолклора на аржентинските гаучо в ранчо на 80 км от града. Водейки първоначално номадски начин на живот, гаучосите постепенно се установяват и се заемат със земеделие и скотовъдство. Малкото модерни гаучо, останали в страната, сега демонстрират невероятни умения в ездата. Отличават се със способността да хвърлят “болеадори” (с помощта на три камъка, вързани с въже за ласо и обездвижване на кравите), използват нож и ласо, осоляват най-доброто месо в света. Продължителност: 8 часа (обиколката включва традиционен аржентински обяд).

Нощувка в хотела.

Закуска

Закуска в хотела.

Трансфер до летището за отпътуване за Калафате. Пристигане в Калафате, трансфер до хотела.

Настаняване и нощувка в хотел Calafate Parque 4* или подобен.

Закуска
Настаняване в избрания от вас хотел

Закуска в хотела.

Завладяваща обиколка до Перито Морено, ледник, който се счита за един от най-„лесно достъпните“ в света и който е признат от ЮНЕСКО за природно наследство на човечеството. Перито Морено е огромна маса с размерите на двадесет и пет етажна сграда, покрита с 60-метров слой движещ се лед. Ледникът може да се наблюдава от множество наблюдателни платформи, разположени наблизо, на брега. Понякога става трудно да се разбере къде се намира линията на хоризонта между ледената покривка и небето. Приблизително на всеки 4 години ледникът Перито Морено затваря пролива между двете езера Аржентино и Рико, блокирайки потока на водата от един резервоар в друг. От своя страна стопената вода, натрупана в езерото Рико, създава голям натиск върху леда, в резултат на което леденият язовир не издържа и образува тунел в дебелината на леда. В рамките на два-три дни тунелът се отмива и огромна арка се срутва във водата с силен трясък. Това явление е една от най-интересните забележителности в света. Препоръчваме да вземете кутия за обяд. Ще има възможност и за вечеря в ресторанта на парка.

Освен това можете да поръчате Ice Trekking: може да се разходите по ледника и да опитате коктейл с лед от ледника (684 лв. на човек)

Нощувка в хотела.

Закуска

Закуска в хотела.

Трансфер до летището за полет до Игуасу (с прекачване в Буенос Айрес). След пристигане в Игуасу, трансфер до хотела.

Настаняване и нощувка в хотел Mercure Iguazu 4* или подобен

Закуска
Настаняване в избрания от вас хотел

Закуска в хотела.

Целодневна обиколка на аржентиската част на водопада. Екскурзия до националния парк Игуасу от Аржентина се провежда на кръстопътя на границите на Бразилия и Аржентина. Това е цяла система от 275 огромни водни потока, всеки от които има собствено име и пада от голяма височина. Водопадите са разположени на територията на националния парк с уникална флора и фауна и са възникнали в резултат на изместване на земни пластове. Името “Игуасу” в превод от езика на индианците гуарани означава “Голяма вода”. Най-мощният водопад – носи името “Garganta del Diablo” (Дяволското гърло), височината му е 72 метра. Тук можете да стоите с часове… Ще се возите на екологично влакче, ще посетите множество платформи за наблюдение, ще се разходите по Горния и Долния маршрут.

Освен това можете да поръчате екскурзия “Голямото приключение” (190 лв. на човек) Голямото приключение е приложено към екскурзията до Аржентинските водопади. Пресичаме джунглата, водопадите и реките, които се считат за едни от най-добрите в Аржентина за рафтинг. Разходката през джунглата продължава 8 километра, на високопроходим автомобил, минаващ по известния път Yacarati, до Порто Макуко. След това сядаме на полутвърди хомони и плуваме 6 километра по река Игуасу до Гарганта дел Диабло. Кацане на остров Сан Мартин, сърцето на Бразилскиje водопадr. Продължителност: 1 час, 15 минути. (Внимание: тази обиколка не е подходяща за деца под 12 години. Може да бъде заменено с Macuco Safari от бразилска страна)

Нощувка в хотела.

Закуска

Закуска в хотела.

Полудневна обиколка на бразилската част на водопадите. Ще посетим традиционните мостове с прекрасни панорамни гледки. Водопадът Игуасу е каскада от множество водопади, най-известните от които са: Флориано, Деодоро, Бенджамин Констант и Гарганта дел Диабло. Този уникален природен резерват впечатлява със своето великолепие и разнообразие от флора и фауна.

Освен това можете да поръчате екскурзия до Парка за птици (95 лв. на човек) Можете да видите огромно разнообразие от местни видове птици: папагали, тукани, колибри, чапли и много други, както и различни местни насекоми. Много от тези видове са включени в Червената книга.

Обиколка с хеликоптер над водопада Игуасу (323 лв. на човек) Уникална панорамна гледка! Хеликоптерът излита от Националния парк Игуасу от Бразилия и лети доста ниско над водопада, което предоставя отлична възможност да видите цялото великолепие на бушуващите природни стихии.

Нощувка в хотела.

Закуска

Закуска в хотела.

В уречения час трансфер до летището на IGR за полет до Буенос Айрес. При пристигане трансфер до хотела.

Настаняване и нощувка в хотел Ícaro Suites 4* или подобен.

Закуска
Настаняване в избрания от вас хотел

Закуска в хотела.

Трансфер до летище Буенос Айрес.

Полет до София.

Закуска

Кацане на летище София.

Край на програмата.

Цената е пакетна на човек в лева и

Включва:

 • Настаняване в хотели 4* на база закуска;
 • Индивидуални трансфери с шофьор по програмата;
 • Индивидуални екскурзии с рускоговорящ гид по програмата в Буенос Айрес и Игуасу, с англоговорящ гид в група - в Калафате;
 • Входни билети по програмата;
 • Застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 USD.

НЕ включва:

 • Международни и вътрешни полети;
 • Допълнителни екскурзии по желание;
 • Бакшиши;
 • Ранно настаняване или късно напускане в хотелите;
 • Лични разходи ;
 • Застраховка Отмяна на пътуване.

.mapouter{position:relative;text-align:right;height:500px;width:600px;}google maps webpage.gmap_canvas {overflow:hidden;background:none!important;height:500px;width:600px;}

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Аржентина 2022: От ледници до водопади
От 3,931 лв.
/ Възрастен в двойна стая
От 3,483 лв.
/ Възрастен на допълнително легло
От 6,722 лв.
/ Единична стая
wpChatIcon