fbpx

Съкровищата на Армения и Грузия

8 Days

Съкровищата на Армения и Грузия

Столицата на АрменияЕреван, град на насладата, един от най-колоритните и очарователни в Европа. Заради невероятните къщи от розов туф го наричат ​​розовия град и по залез слънце изглежда особено красив. Ереван изненадващо хармонично съчетава нови многоетажни сгради и малки стари къщи – архитектурни паметници на арменската архитектура. От моста Хахтанак, който е построен над река Раздан, се открива красива панорама на града. Тук са запазени руините на урартската крепост Еребуни и град Тейшебаини. Манастирите и храмовете на столицата започват своята хроника от 15 век, а най-величественият от тях е Ереванската катедрала. Жителите на столицата с право се гордеят с факта, че в Ереван се намира Институтът за древни ръкописи Матенадаран. Това е едно от най-големите складови съоръжения от този вид в света. В института е открит музей, който се посещава от около 50 хиляди души годишно. Пазарът в Ереван е друго светло и много атмосферно място. Килимите, които са националната гордост на арменците, заслужават специално внимание. В Ереван има много отлични джаз клубове и модерни кафенета, живописни паркове, водопади и езера. 

Тбилиси, столицата на Грузия, е разположен на брега на река Кура (Мтквари). Започнете запознанството си с града от централната улица – булевард Шота Руставели. Тук е парламентът, дворецът Воронцов, театрите на имената на Руставели и Грибоедов, Националният музей, художествената галерия на Зураб Церетели. Всеки квадратен метър от древния град представлява интерес, зад всеки ъгъл има забележителност или просто красива сграда. Улиците на Стария град са запазили историческата си идентичност, а сградите – чертите на средновековни сгради. В Тбилиси има много исторически забележителности и паметници – храмовете Метехи и Анчисхати, крепостта Нарикала, катедралата Сиони и др. За да се насладите на красивите гледки към града, струва си да се изкачите на платформите за наблюдение, от които има няколко. Най-добрата панорама на града се отваря от виенското колело в парка на връх Мтацминда, където можете да вземете фуникуляра. След богата културна програма отидете в някое от многото кафенета или ресторанти, където можете да се насладите на уникалните ястия от местната кухня и да изпиете чаша отлично грузинско вино.

Ранни записвания до 30.06.2024 г.

Заминаване от летище София с редовен полет на АК Уиз еър до Ереван.

Предварително разписание, подлежи на препотвърждение до една седмица преди излитане:

Полет номер Излита от: Час Каца в: Час
W64423 София 12:50 Ереван 16:30
W64424 Ереван 22:50 София 00:45

Кацане в Ереван. Минаване на паспортен и митнически контрол.

Посрещане от представител на приемащия туроператор.

Трансфер и настаняване в хотел Ani Central Inn 4* или подобен.

Ще направим кратка пешеходна обиколката за запознаване със столицата на Армения: Ереван. От векове този град е известен като “розов град” заради цвета на камъка, с който е построен. И така, ще посетим Площада на републиката, Авеню Mashtoc, Дома на операта и балета на Арам Хачатрян, парка „Каскада“.

Нощувка.

По желание: Вечеря в ресторант в Ереван – пакет вечери.

Настаняване в хотел

Закуска.

Отпътуваме към Гарни. Този езически храм е построен през 1 век сл. Хр. Това е единственият храм, който е запазен от езическите времена в Армения. Той бил посветен на бог Михр, който е бог на чистотата. През 1679 г. е разрушен от земетресение. През 1975 г. храмът е реставриран.

След това ще продължим нашето пътуване до манастира Гегард. Името му идва от легендарното копие, използвано за пробождане на тялото на Христос. Тук се пази от векове. Частично издълбан в съседната планина и обгърнат от отвесни скали, манастирът Гегард води началото си от 4-ти век, когато е основан от Григорий Просветителят. Построен е около свещен извор, сгушен в пещера, като основната църква датира от 1215 г. Отличителна черта на Гегард е неговата лабиринтна система от пещери и килии, в които някога са се помещавали монаси, занимаващи се с медитация и монашески живот.

Следва посещение на местна къща, където ще имате възможност да видите и участвате в приготвянето на арменския национален хляб: лаваш. Той е много тънък, обикновено се продава в много големи форми. Традиционно се приготвя в специаллна пещ: „тонир“. През 2015 г. е вписан в списъка на ЮНЕСКО за нематериално наследство. Тук ще се насладим на „арменската бърза храна“ с лаваш и сирене.

Връщане в Ереван.

Свободно време.

Нощувка.

По желание: Вечеря в арменски ресторант в Ереван с фолклорна програма – пакет вечери.

Закуска, Обяд

Закуска.

Днес ще посетим два уникални шедьовъра на арменската архитектура от X-XIV век: манастирите Sanahin и Haghpat, които са обекти на световното наследство на ЮНЕСКО. Буквално името „Санахин“ на арменски означава „този е по-стар от другия“, което вероятно означава, че този манастир е по-стар от Ахпат. Тези два манастира са много близо един до друг и се виждат лесно от единия до другия. И двата са разположени на неравно плато, разделени от дълбока пукнатина, образувана от малка рекичка, която се влива в река Дебед. Манастирът Ахпат е един от най-големите религиозни, културни и образователни центрове на средновековна Армения.

Трансфер до границата Садахло.

Среща на границата Садахло в 17:00 ч.

След всички гранични формалности влизаме в Грузия. Промяна на транспорта и екскурзовода. Отпътуване за Тбилиси, столицата на Грузия.

Трансфер до хотела.

Настаняване и нощувка.

По желание: Вечеря в ресторант в Тбилиси – пакет вечери.

Закуска

Закуска.

Започваме деня с обиколка на Тбилиси. Ще разгледаме историческия квартал разположен на двата бряга на река Мтквари. Славата на миналото и днешния Тбилиси може да се види в неговата комбинирана архитектура: църквите Метехи, Сиони и Анчисхати стоят до съветските структури и новите сгради на Президентския дворец, Къщата на правосъдието, известния Мост на мира.

Изкачване до крепостта Нарикала с лифт и посещение на статуята на Майката на Грузия, стояща гордо до крепостта. От Нарикала ще се разходим до района на Сярните бани, построен през XVII-XVIII век в ислямски архитектурен стил. Районът се нарича още „Абанотубани“, където се потапят няколко горещи серни извора. Това място е легендарно, дало началото на градския живот още преди V век.

Ще посетим водопада близо до ботаническата градина. След това продължаваме обиколката до улица Chardin, известна пешеходна зона, изпълнена с международни кафенета, малки магазини и кукления театър Gabriadze с часовниковата кула. Продължаване на обиколката до главния булевард Шота Руставели (построен през XIX век) с театрите, музеите, художествените галерии и сградата на парламента.

Връщане в хотела.

Свободно време.

Нощувка.

По желание: Вечеря в ресторант в Тбилиси с фолклорна програма – пакет вечери.

Закуска
Настаняване в хотел

Закуска.

Днес потегляме към планините на Кавказ. Ще посетим крепостта Ананури с изглед към водния резервоар Джинвали.

Ще направим малка спирка в Гудаури, за да видите Панорамата – паметник на приятелството.

Пристигаме в Казбеги. Казбеги е историческо селище в североизточната част на Грузия. Потънало е в планината, заобиколено от високи чукари. От Казбеги можете да видите ледника Мкинварцвери (5047 м над морското равнище).

От центъра пътят води до църквата Гергети Троица, разположена на 2170 м надморска височина. До там стигаме с джипове 4х4 по черен път. Гергети е паметник на културата и една от почитаните църкви в Грузия, датираща от XIV век. Разположена е високо сред облаците, откъдето се открива спираща дъха гледка към Казбеги и известното дефиле Дариал.

Връщане в Тбилиси.

Свободно време.

Нощувка.

По желание: Вечеря в грузински ресторант в Тбилиси – пакет вечери.

Закуска

Закуска.

След закуска в хотела се отправяте към региона Кахетия – най-големият район за производство на вино в Грузия, както и дом на стотици исторически и архитектурни паметници. Тази обширна низина с плодородна почва предоставя удобни условия за лозарство. Тук можете да комбинирате разглеждане на забележителности с дегустация на прекрасни грузински вина.

Отпътуваме към Кахетия. По пътя ще посетим една от винарските къщи на KTW /Kakhetian Traditional Winemaking/, където ще имаме възможността да дегустираме местното вино.

Пристигаме в Телави – столица на източната провинция Кахетия и дом на няколко от световноизвестните винарни. Градът е известен с търговията и културата си. Ще се насладим на живописни гледки към планините на Кавказ от парка Надиквари.

Тук ще може да видим яворово дърво на повече от 900 години, което краси центъра на града и стои срещу Кралския дворец. Необходими са приблизително 12-14 души, за да прегърнат този оцелял гигант с ширина дванадесет метра.

Продължаваме към Сигнаги. Екскурзия в малко, уютно оградено градче на 120 км от столицата. Градът е създаден през XVIII век и е укрепен с дълга 5 км стена. Модерният Сигнаги е красиви архитектурен обект с комбиниран грузински и италиански дизайн. Тук можете да се разхождате из парковете и калдъръмените улици, изпълнени с местни занаятчийски ателиета и пазари. Изкачвайки стената на Сигнаги, можете да се насладите на панорамна гледка към долината Алазани.

Следва посещение на  манастира Бодбе – последно място за  почивка на  Свети Ниньо, “Просветител на грузинците”, който проповядва християнството в Грузия с лозов кръст в ръка. Девическият манастир Бодбе предлага тиха и спокойна атмосфера, заедно с невероятна гледка към планините на Кавказ.

Връщане в Тбилиси.

Нощувка.

По желание: Вечеря в ресторант в Тбилиси – пакет вечери.

Закуска

Закуска.

Тръгваме към границата. Смяна на водач и превозно средство.

Отпътуване към Ереван.

По пътя ще посетим манастира Агарцин.

След това продължаваме до Дилижан. Вървейки по улица Шарамберян ще се натъкнем на много музеи, пазари за сувенири, малки магазинчета и др. Ще разгледаме и две традиционни къщи, построени от дърво, с керемидени покриви и балкони с дърворезби, които са типични примери за Дилижан.

Продължаваме към езерото Севан, което е едно от най-големите езера в света. Отличава се със своята сладка и удивително синя вода. Тук можем да се насладим на спиращата дъха природа на красивото езеро. След това ще посетим манастира Севанаванк, който се намира на полуостров Севан. Всъщност има 2 манастира; единият от тях е разрушен, но другият стои неподвижен. Построени са през Средновековието, около 10 век.

Пристигане в Ереван. Настаняване в хотела.

Нощувка.

По желание: Вечеря в ресторант в Ереван – пакет вечери.

Закуска

Закуска.

Свободно време.

Освобождаване на стаите в 12 часа.

Свободно време на пазара за сувенири Вернисаж.

Посещение на най-известната арменска фабрика за коняк. Арменският коняк е много известен в света и както е известно, е бил любимата напитка на Уинстън Чърчил. Дегустация на бренди.

Ще продължим екскурзията до вековните паметници Ечмиацин и Звартноц. Тези обекти са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Катедралата на Ечмиацин, основана през 303 г., е официалната резиденция на католиците в Армения. Ечмиадзин е свещено място за арменския народ и духовно сърце на Арменската апостолическа църква. Ще продължим пътуването до храма Звартноц, който е построен през 7 век от строителя Нерсес. В момента от него са останали само руини, но той не е загубил своята мистерия през годините.

Следва трансфер до международното летище в  Ереван за редовен полет на АК Уиз еър до София.  

Кацане в София.

Край на програмата.

Закуска

 

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
9.юли 1 998 лв.STOP SALE! 2 416 лв.
20.авг 1 998 лв. 2 416 лв.
17.сеп 2 199 лв. 2 617 лв.
1.окт 1 998 лв. 2 416 лв.

Хотели по програмата:

Пакет вечери – 299 лв.
Включва:

 • 1 вечеря в арменски ресторант с фолклорна програма
 • 2 вечери в ресторант в Ереван
 • 1 вечеря в грузински ресторант с фолклорна програма
 • 3 вечери в ресторант в Тбилиси

Цената е пакетна на човек в лева и включва:

 • Самолетен билет София-Ереван-София на АК Wizz Air
 • Летищни такси
 • Ръчен багаж 40х30х20см
 • Чекиран багаж - 10 кг.
 • Всички указани трансфери по програмата.
 • 3 нощувки със закуски в Ani Central Inn 4* или подобен в Ереван
 • 4 нощувки със закуски в Rustaveli Palace 4* или подобен в Тбилиси
 • Обзорна екскурзия на Ереван
 • Екскурзия до Ечмиадзин и Звартноц
 • Посещение на фабрика за бренди с дегустация в Ереван
 • Екскурзия до Гарни и Гегард
 • Мастер клас по приготвяне на арменски хляб - лаваш с обяд
 • Екскурзия до Агарцин, Дилижан, Севан, Севанаванк
 • Обзорна екскурзия на Тбилиси
 • Екскурзия до Телави, Сигнаги и Бодбе
 • Дегустация на вино
 • Екскурзия до Санахин и Хахпат
 • Екскурзия до Ананури, Гудаури и Казбеги
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Билети за лифт за изкачване до крепостта Нарикала
 • Професионален екскурзовод на руски или английски език
 • Застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро за лица до 64,99 г.
 • 1 бутилка вода на човек по време на екскурзиите
 • Съпровождащ от агенцията при група от минимум 15 човека
 • ВАЖНО! Цената е валидна за група от минимум 15 човека

Цената не включва:

 • Бакшиши - 15 евро за Армения + 20 евро за Грузия
 • Пакет вечери - 299 лв.
 • Пакет вечери включва - 1 вечеря в арменски ресторант с фолклорна програма, 2 вечери в ресторант в Ереван, 1 вечеря в грузински ресторант с фолклорна програма, 3 вечери в ресторант в Тбилиси
 • Wizz priority - 90 лв.
 • Чекиран багаж да 20 кг. - 135 лв.
 • Предварително избрано място/в двете посоки/ - 40 лв. на човек;
 • ВАЖНО! Допълнителен багаж и избрано място се заявяват преди подписване на договор!
 • Застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро за лица над 65 г. - 20 лв.
 • Входни такси на обекти, които не са споменати в програмата
 • Обеди и вечери
 • Алкохолни напитки
 • Лични разходи

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ДОГОВОР ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТ

І. ЗАПИСВАНЕ

Чл. 1. (1) Записването за туристически пакет е възможно да се осъществи чрез телефон или по интернет, чрез туристически агент в страната или директно в офисите на Туроператора. Когато договорът за туристически пакет се сключва по телефона, туроператорът, а когато туристическия пакет се продава чрез туристическия агент – и туристическия агент, предоставят на пътуващия стандартен формуляр за предоставяне на информацията съгласно Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 (Ново – ДВ, бр. 37 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.) – Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 и информацията по ал.1, т.1-9 на чл.82 от ЗТ.

В срок от 48 часа от получаване на резервацията Туроператорът може да:

 1. Потвърди изпратената резервация;
 2. Предложи алтернативни възможности, в случай, че местата са изчерпани.

Резервацията се пази 72 часа и се счита за валидна след потвърждение от страна на Туроператора и внасяне на депозит от страна на Потребителя.

ІІ. ВИЗИ

Чл.2. За пътуванията в държави, за които се изискват визи за български граждани, Туроператорът e длъжен да предостави информация в писмен вид или по друг подходящ начин, включително приблизителни срокове за получаване на визи и информация относно здравните изисквания на избраната за пътуване държава.

III. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ.

Чл.3. (1) Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането. Ако не е упоменато друго, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора, размерът на депозита, дължим от Потребителя е в размер на 50 % (петдесет на сто) от общата цена на туристическия пакет. Потребителят внася депозита в момента на подписването на този договор, ако не е упоменат друг срок, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора.

Окончателно плащане на съответното организирано пътуване се извършва 30 (тридесет) дни преди датата на пътуването, ако не е упоменато друго, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора.

Ранните записвания са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция за същия с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по-късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.

Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.

При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.

При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.

Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.

След сключване на договора увеличението на пакетната цена е възможно, при условие, че туроператорът е уведомил пътуващия писмено, включително и на предоставения електронен адрес за кореспонденция, но не по-късно от 20 дни преди датата на пътуването при наличието на една от следните причини:

– Промяна в цената на превоза на пътници, което е в следствие на промяна в цената на горивото или други източници на енергия

– Промяна в размера на данъците и таксите върху сключените в договора туристически услуги, наложени от трета страна, която не участва пряко в изпълнението на туристическия пакет, включително туристически такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или слизане от борда на пристанища и летища, или обменни курсове, отнасящи се за туристическия пакет.

(11)        Цената на организираното пътуване може да се намалява по начин, съответстващ на всяко намаление на разходите посочено при условията по-горе в ал.10, настъпило след сключване на договора до започване на изпълнението на туристическия пакет.

(12)        Когато увеличението на цената по ал. 10 надхвърля 8 на сто от общата цена туристическия пакет, се прилага следното:

В срок не по-късно от 7 дни, считано от датата на уведомлението, Потребителят има право да приеме предложената промяна или да прекрати договора без да заплаща такса за прекратяване на същия.

В случай, че използва правото си за прекратяване, Потребителят има право да приеме туристически пакет-заместител със същото или по –високо качество, ако Туроператорът предлага такъв,

(13)        За избягване на всякакво съмнение, в случай, че Потребителят е получил надлежно уведомлението за увеличението на пакетната цена по смисъла на настоящия текст, включително и на посочения от него електронен адрес за кореспонденция, но не е възразил в указания срок, съответно не е уведомил Туроператора кое от посочените свои права ползва, страните приемат, че същият е съгласен с извършената промяна, като Потребителят се задължава да заплати разликата на Туроператора.

(14)        В случай на прекратяване на договора по ал. 12, Потребителят има правата по чл.88, ал.6 от ЗТ.

(15)        Допълнителните услуги, които не са включени в основната цена на организираното пътуване, се заявяват и заплащат допълнително при сключване на договора, като възможностите и промените за тези услуги са описани към всяка програма. Зaявяването на допълнителни услуги се явява необходимо условие за тяхното приемане.

 1. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Чл.4 (1) Туроператорът се задължава:

1. Да предостави в съответствие с Общите условия по този договор туристическите услуги, заплатени от Потребителя.

2. За пътуванията извън страната да осигури задължителна Медицинска застраховка на Потребителя, когато тя е включена в пакетната цена, по стандартните условия на застрахователните дружества: ЗАД „Алианц България“ или други, и да предостави на Потребителя оригинал или копие на застрахователната полица по застраховката преди началото на пътуването.

3.(1) По искане на Потребителя и срещу доплащане Туроператора може да го застрахова и за други рискове по време на пътуването.

3.(2) Потребители навършили 65 годишна възраст се застраховат задължително със завишена застрахователна премия. В тези случаи всеки потребител се задължава да доплати разликата в стойността на застраховката.

3(3) Потребители навършили 80 години следва да се застраховат самостоятелно срещу доплащане.

3(4) Туроператорът предлага на Потребителя възможност за сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”, срещу допълнително доплащане, което е в зависимост от цената на закупения пакет, срока на анулация и условията на конкретното застрахователно дружество, с което туроператора има сключен договор.

3(5) Туроператорът предоставя на Потребителя своевременно, преди започване на изпълнението на туристическия пакет, необходимите документи за ползване на туристическите услуги, включени в пакета, като разписки, ваучери, билети и други, както и информация за часовете на пътуване по разписание и когато това е приложимо – информация за качване на борда на превозното средство, както и за часовете на разписание на междинни спирания, транспортни връзки и пристигането.

Чл. 5 Туроператорът има право да не изпълни задълженията си по договора, без да носи никаква отговорност, ако Потребителят не извърши плащания в установените срокове и по този начин прояви недобросъвестност при изпълнение на своите задължения. Ако Потребителят е внесъл депозит, но не е извършил в установените срокове плащанията до пълния обем на общата цена на пътуването, депозитът не се връща.

Чл. 6. Договорът за организирано пътуване може да бъде сключен и в електронна форма, когато касае предложение, публикувано на интернет страницата на туроператор или туристически агент, чрез поставяне на маркер в поле “Приемам общите условия и съдържанието на договора за туристически пакет” и при спазване на съответните изисквания на Закона за електронната търговия и на Закона за защита на потребителите.

Чл. 7. (1) Туроператорът си запазва правото да промени превозвача или авиокомпанията с други при настъпване на причини, които правят невъзможно или нецелесъобразно посоченият в договора превозвач или авиокомпания да изпълни задълженията си.

(2) Туроператорът има право да извърши замяна на хотела с такъв от същата или по- висока категория, със същата или близка локация без промяна на общата цена заплатена от Потребителя, в случаите на дублирана резервация, затваряне на съответния хотел или нежелание в последния момент на хотела да приеме туристите.

Чл. 9. (1) ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени часа на тръгване при промяна на превозвача или авиокомпанията, както и да комбинира полети при настъпване на други обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля, като уведоми своевременно ПЪТУВАЩИЯ по ясен, разбираем и видим начин на траен носител, включително и чрез изпращане на съобщения на оставения мобилен телефон за връзка с пътуващия, включително и чрез изпращане на електронно съобщение.

(2)   Точният час и място на отпътуване от България, рег. номер на автобуса и телефона на съпровождащия представител от страна на ТУРОПЕРАТОРА се потвърждават три дни преди датата на отпътуване.

(3)   Когато пътуването е с автобус, настаняването в превозното средство се извършва според датата на записване на всеки турист.

Чл. 10. (1) Туроператорът си запазва правото да променя местата за настаняване на Потребителя в автобусното превозно средство с цел настаняване на майки с деца, бременни жени, възрастни хора, хора с увреждания и в неравностойно състояние, както и при наличие на други подобни обективни причини.

(2)   В случаите при пътуване по автобусни програми, когато не е събран необходимият минимум от туристи за начално отпътуване от съответен град, те се уведомяват от Туроператора в 20 (двадесет) дневен срок преди началната дата на пътуване. Потребителите за своя сметка и индивидуално се транспортират до населено място, от което има потвърдено отпътуване.

(3)   Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет Туроператорът е принуден да промени съществено някоя от основните характеристики на туристическите услуги като дестинация, маршрут, брой нощувки, съответно е принуден да не може да изпълни специфичните изисквания на Пътуващия, които са приети от Туроператора, или предложи увеличение на цената с повече от 8 на сто, ПЪТУВАЩИЯТ има право в посочения от Туроператора разумен срок, да приеме предложената промяна или да прекрати договора без да заплаща такса за прекратяване на същия. В хипотезата на прекратяване Пътуващият може да приеме туристически пакет – заместител със същото или с по-високо качество, ако Туроператорът предлага такъв. За избягване на всякакво съмнение, в случай, че Потребителят е получил надлежно уведомлението за промените по смисъла на тази алинея, включително и на посочения от него електронен адрес за кореспонденция, но не е възразил в указания разумен срок, съответно не е уведомил Туроператора кое от посочените свои права ползва, страните приемат, че същият е съгласен с извършената промяна.

Чл.11. Потребителят се задължава:

 1. При пътуванията извън България да осигури необходимите лични документи /валиден задграничен паспорт, валидна лична карта/, оформени в съответствие със законите на посещаваната страна и на Р България.
 1. Ако Потребителят е лице, което няма навършени 18 години и което ще пътува в чужбина със собствен задграничен паспорт, то трябва да представи нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни със заминаването му в посочената страна на посочената дата (ако непълнолетният пътува заедно с един от родителите си, необходимо е той да притежава нотариално заверено съгласие от другия родител).
 1. Да заплати в пълен обем и в установените в настоящия Договор срокове стойността на туристическите услуги.
 1. Да спазва законите на страната, за която пътува.
 1. Потребителят, който възнамерява да извърши пътуване и престой в страни с повишен риск от инфекциозни заболявания, е длъжен да премине съответна профилактика съгласно международните медицински изисквания.
 1. НАСТАНЯВАНЕ

Чл. 12. (1) Настаняването в хотелите при пристигане се извършва след 14.00 часа, а освобождаването на стаите до 11.00 или 12.00 часа и е в зависимост от условията на всеки хотел. Преди настаняване или след напускане съобразно обявените часове и съгласно правилата на всеки хотел не се ползват никакви услуги в хотелите или същите се ползват срещу допълнително заплащане.

(2)   Броят на храненията се определя в зависимост от броя на резервираните и заплатени нощувки при съответния режим: само закуска, закуска и вечеря или всичко включено.

(3)   Неизпълнението или злоупотребата с режима на хранене се санкционират от управата на хотела.

(4)   При настаняване на трима души в стая с три легла не се гарантира наличието на стандартни три легла. Трети възрастен или деца се настаняват в стандартно легло, само ако се заплати фамилна стая или апартамент.

(5)   Настаняването в стаи с изглед към морето или стаи в основната част на хотела се извършва само в случаите, когато е обявено доплащане за това и е заплатено предварително в офисите или представителствата на Туроператора.

VІ. ОТГОВОРНОСТ

Чл. 13. Когато отговорността на контрагентите на Туроператора за вреди, причинени от неизпълнението на услугите, е ограничена от международни договори, ратифицирани, обнародвани в „Държавен вестник” и влезли в сила за Република България, отговорността на ТУРОПЕРАТОРА е в рамките на тези ограничения.

Чл.14. Туроператорът може да отмени пътуването, ако не е набран необходимия минимален брой участници или ако отмяната се дължи на непреодолима сила в сроковете и по начина, изрично указан в Договора за туристически пакет. В тези случаи Туроператорът не носи отговорност за неизпълнението на Договора като връща на Потребителя всички платени суми, без тази част от тях за извършените фактически разходи /платени застраховки, глоба за върнати билети, визови такси и други/. Извършените фактически разходи се удостоверяват с надлежно оформени документи.

Чл.15. (1) Туроператорът не носи отговорност за вреди, причинени от неизпълнение или неточно изпълнение на настоящия Договор, ако причините за това се дължат на:

Потребителя:

Действия на трето лице, несвързано с изпълнението на Договора, които не могат да се предвидят или избегнат;

Непреодолима сила или събитие, което не може да бъде предвидено или избегнато от страна на Туроператора и неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на задълженията им. По време на пътуването като такива се считат влошени метеорологични условия, усложнена обстановка по пътищата, забавяне на граничните пунктове, оказване на помощ на турист, национални и религиозни празници, масови обществени мероприятия, стачки, военни конфликти, и ограничения, природни бедствия, промяна на работно време на музеи и обекти, техническа авария или проблем с превозното средство по време на път и други изключителни обстоятелства. Като непреодолима сила или събитие по време на пътуването или непосредствено преди него, се счита явление, което не може да се предвиди или избегне, от страна на туроператора или неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на техните задължения. В тези случаи Туроператорът си запазва правото на разместване на елементи и промени в програмата и на действия според конкретно възникналата ситуация, без да носи отговорност и да дължи неустойка за това. В хипотезата на случайно събитие или непреодолима сила страната, която се позовава на същите следва да представи надлежен документ/сертификат и др./, който удостоверява форсмажор, издаден от органа по правилата на местната компетентност на държавата, за която е налице хипотеза на форсмажор. При спазване на тези правила и представяне на съответния документ, Туроператорът се задължава да изпрати на Потребителя сума, равностойна на възстановената от партниращия контрагент/туроператор, хотелиер и т.н/, в срок от 10 работни дни, считано от датата на получаването ѝ.

(2)   Туроператорът не носи отговорност пред туристите за съхранение на личния багаж, пари, ценности, документи и други, включително оставени в стая на хотел или студио. В подобни случаи туроператора лично или чрез негови контрагенти съдейства на потърпевшия до степен, при която не се нарушава туристическата програма на цялата група. Търсене на забравени вещи се извършва от Потребителя за негова сметка.

(3)   Туроператорът не носи отговорност, не възмездява и не компенсира туристи, които са се отказали от консумация на отделни услуги ли по свое желание са се отклонили от програмата и по тази причина са пропуснали едни или други услуги. Туроператорът не възмездява и не компенсира туристи за разходи извън туристическия пакет. Туроператорът не поема разходи, свързани с консумацията на храни и напитки извън стандартния пансионат, договорен в туристическия пакет.

Чл. 16. При отказ на граничните служби да допуснат влизане на Потребителя на територията на съответната държава, Туроператорът не носи отговорност и не дължи връщане на заплатената за туристическото пътуване цена.

Чл. 17. (1) Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди започването изпълнението на туристическия пакет.

(2)   Когато потребителят се откаже от пътуването и прекрати договора съгласно ал.1 в срок до три работни дни от записването и внасянето на депозит, той реализира това право без санкция за него.

(3)   В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора по ал.1, от страна на Потребителя, след изтичане на срока по ал.2, Потребителят се задължава да заплати на Туроператора следните такси, които страните уговарят като размер на неустойка за прекратяване

При пътуване в чужбина:

а) след изтичане на срока по Чл. 17, ал.(2) и до 70 дни преди датата на пътуването – такса резервация – 40 лв. За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване се удържа такса в размер на 30 лева.

б) от 69 до 40 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.

в) от 39 до 30 дни преди датата на пътуването – 80 % от общата стойност на пътуването.

г) по-малко от 29 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването

При пътуване в страната:

а) след изтичане на срока по Чл.17, ал.(2) и до 70 дни преди датата на пътуването такса резервация 30 лв.

б) от 69 до 40 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.

в) от 39 до 30 дни прели датата на пътуването – 80 % от общата стойност на пътуването. г)

г) по-малко от 29 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването.

При пътуване в страната или чужбина при направена резервация с включени отстъпки за ранно записване и отказ на потребителя след изтичане на срока по Чл.17, ал.(2) същият дължи неустойка в размер на 100 % от цялата внесена сума и съгласно условията на конкретния хотел.

(4)   Потребителят има право да прекрати договора преди започване на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението за туристическия пакет, пътуващият има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение. Това право Потребителят може да реализира, ако официалния удостоверителен орган на съответната държава декларира със съответния официален документ наличието на непреодолимите и извънредни обстоятелства.

(5)   В случай, че Потребителят прекрати своята почивка/екскурзия/ през времетраенето ѝ по свое желание, в резултат на свои лични причини и собствено решение , всички допълнителни разходи, включително и транспортните са за негова сметка. В този случай не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените услуги.

(6)   При установяване на подаване на документи с неверни данни и неспазване на сроковете от страна на Потребителя, Туроператорът има право да анулира пътуването, удържайки като неустойка 100 % от платените суми по договора.

VІІ. СПОРОВЕ И РЕКЛАМАЦИИ

Чл.18 (1) Всички спорове, касаещи изпълнение на настоящия договор, се решават по взаимно съгласие на страните. В случай, че съгласието не може да бъде постигнато, те ще се отнасят за разглеждане в компетентен български съд, алтернативно по правилата на чл.15 , ал.2 , т.1 и 2 от Договора за туристически пакет, относно информацията, предоставена от Туроператора на Потребителя за решаване на спорове извън съответния съд, в тава число и алтернативно решаване на спорове.

(2)   Всички оплаквания на туристите е желателно да бъдат предоставени незабавно на местния представител, както и на ръководството на хотела през времето на пребиваването им в хотела.

(3)   Потребителят има право да отправя съобщения, искания или жалби във връзка с изпълнението на туристическия пакет директно до Туроператора или до Туристическия агент, от когото е закупил туристическия пакет. За избягване на всякакво съмнение и с цел осигуряване своевременно разглеждане на съобщенията, исканията или жалбите, отправени чрез Турагента, както и за защита правата на Потребителя, в случай, на неоснователно неизпращане на същите от Агента до Туроператора, при липса на отговор в разумен срок, Потребителят изпраща жалбата си и до Туроператора.

(4)   Туроператорът може да откаже да намали цената за времето, през което е имало несъответствие на предоставените услуги с договора за туристическия пакет в хипотезата когато докаже, че това несъответствие се дължи на Потребителя.

(5)   Всякакви услуги извън пакетите, закупени от Туроператора и платени в Република България, които са закупени и платени на място от туристите следва да се предявяват към съответния туроператор или към търговеца. За такива услуги и за рекламации към такива услуги Туроператорът не носи отговорност. Отговорността на Туроператора се дефинира и свежда само до изпълнението на туристическите услуги, само които са включени в договора за туристическия пакет, като само в този случай няма значение дали тези услуги се изпълняват от него или от други доставчици на туристически услуги.

(6)   Туроператорът се задължава в срок от 30 дни след получаване на рекламацията да даде своето становище по нея на Потребителя.

РАЗДЕЛ VІІІ ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЛИЧНИ ДАННИ

Чл.19. (1) „Туроператорът обработва лични данни на Пътуващите/ Потребителите си, за да предоставя продуктите и услугите, които са заявили и които ползват, за да изпълнява договорните и преддоговорни задължения и да се ползва от правата и задълженията по договора, като например ЕГН, телефон, имена, данни от документ за самоличност, данни за контакт, включително и такива, които са публикувани на формата за контакт, поместена на уеб страницата на Туроператора, електронни адреси за кореспонденция. Обработката на личните данни са свързани само с упражняването на правата на страната, имаща качеството Пътуващ/ Потребител и лицата, от името на които се сключва договора за организирано пътуване, като Туроператорът при обработката на същите спазва изискванията на европейското и националното законодателство.

(2) Туроператорът не обработва лични специални категории данни, като генетични, биометрични и други чувствителни данни, с изключение на данни за здравословното състояние за целите на правоотношението, ако такива са необходими.

Чл.20. С приемането на настоящите Общи условия се счита, че Потребителят/ Пътуващият е запознат с утвърдената и актуална към датата на подписване на същите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ В „Еуфория Травел“ ЕООД,

която е публикувана на електронния сайт на дружеството.

Чл.21.За категориите данни, които „ Емералд Травел България“ ООД, обработва, предоставянето на личните данни на трети лица, права на Потребителя като субект на лични данни , Потребителят подписва и нарочна Декларация – съгласие за обработка на лични данни, неразделна част от подписания от него Договор и общите условия към него.

Раздел IХ. ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

Чл.22. За всички неуредени в Договора и настоящите Общи условия към него въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство, като при противоречие предимство имат разпоредбите на Закона за туризма и подзаконовите нормативни актове.

Чл.23.В случай на установяване на пълна или частична недействителност на отделни клаузи от настоящите Общи условия, то това не се отнася до действителността на

останалите клаузи, респ. на останалите части от тези клаузи. Страните следва да заместят недействителната клауза с такава, която в най-голяма степен се доближава до икономическата цел на недействителната клауза и е валидна.

Всички права запазени за „Еуфория Травел“ ЕООД. Тези общи условия или отделни части от тях не могат да бъдат копирани, публикувани, въвеждани в информационни системи без изрично писмено съгласие на „Еуфория Травел“ ЕООД.

Цени и дати на заминаване

Дати на заминаване Цена Свободни места
09.07.2024 - 16.07.2024 1,998 лв.
Stop Sale
20.08.2024 - 27.08.2024 1,998 лв.
5 свободни
17.09.2024 - 24.09.2024 2,199 лв.
8 свободни
01.10.2024 - 08.10.2024 1,998 лв.
8 свободни

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Съкровищата на Армения и Грузия
От 1,998 лв.
/ Възрастен в двойна стая
От 2,416 лв.
/ Единична стая

Времето в момента

Weather
Tbilisi19.9°CPatchy rain nearby
Powered by WeatherAPI.com

До заминаване остават:

Days
Hours
Minutes
Seconds
Booking.com
wpChatIcon
wpChatIcon