fbpx

Южна Африка – семейна ваканция с езда и сафари

9 Дни

Перфектна семейна ваканция, за да почувствате духа на Южна Африка и да се отпуснете заедно като семейство, докато яздите през саваната покрай Голямата Петорка. Страхотно изживяване, както за начинаещи, така и за опитни ездачи.

Дейности за цялото семейство и за младежите, много забавления, включително полокрос, уестърн игри, скачане и надвябгване, събиране на добитък и плуване с коне.

Програма

Заминаване от летище София за Истанбул с последващ полет до Йоханесбург.

Пристигане в Йоханесбург. Посрещане на летище от представител на местния туроператор. Трансфер до Signature Safari Lodge в резеревата Уотърбърг. Трансферът е около три часа, пристигате за обяд.

Хижата е красиво разположена до голямо езеро в специалния резерват за дивеч на имението. Всички стаи са със самостоятелна баня с душ или. Има голяма всекидневна зона, трапезария и голям кът (или веранда), на коsто гостите могат да се насладят. Три разкошни ястия се сервират на ден със следобеден чай преди следобедната езда. Всички напитки са безплатни. При заявка могат да бъдат изпълнени и специални диетични изисквания.
Семейното сафари, базирано в хижата Signature Safari, е перфектната ваканция за изследване на Африка и почивка заедно като семейство. Това сафари е достъпно за всички нива ездачи, тъй като в резервата няма опасни животни. Тук ездата в равнините е невероятно спокойна, което води до много близки и вълнуващи срещи по време на надпреварите. За да ангажираме децата и тийнейджърите, ние провеждаме много други забавни дейности за езда като полокрос, уестърн игри, скачане и надбягване и плуване с вашия кон. Също така, ние се стремим да адаптираме други дейности, като например буш лагери, за да дадем на цялото семейство пълно разнообразие по време на почивката им.

След разкошния обяд, ще излезте от хижата и ще разгледате резервата за диви животни. Следва лека езда, която цели да ви запознае с вашия кон или пони и да се приспособите към ритъма на африканския ландшафт. Множеството видове диви животни, които могат да се срещнат в този ден, включително зебра, жираф, куду, импала, еланд, гну, воден козел, хипопотам, много забавното брадавичесто прасе и други малки антилопи, дават представа за това, което се очаква до края на ваканцията.
Когато африканското слънце започне да залязва и вечерта наближава, ще се насладите на „залез“, кацнал на скалите с изглед към спокойната пустиня.

Вечеря в ложата. Нощувка.

Обяд, Вечеря
Настаняване в избрания от вас хотел

Закуска.

Оседлайте коня си за сутрешна езда през ранчото. Ще яздите през традиционното село Sotho до исторически семеен чифлик. Тук можете да се срещнете с децата от фермата и да обиколите яслите и училището във фермата. Езда обратно до хижата за разхлаждащо плуване в езерото с коня си преди обяд.

Обяд.
Следобед се отпуснете край басейна или си направете сиеста, а след това, когато денят започне да се охлажда, върнете се при коня си, за да лъкатушите до басейните с хипопотами в търсене на диви животни, възседнали вашия верен кон.

Вечеря в ложата. Нощувка

Закуска, Обяд, Вечеря

Закуска.

Днес ще ви предложим нещо съвсем различно: полокрос. Тази забавна и пристрастяваща игра, която е смесица от поло и лакрос, е чудесен начин да ангажирате цялото семейство. След състезателни и забавни няколко часа, насладете се на това да разхладите себе си и конете по нетрадиционен начин – плувайки заедно с тях в езерото!

Обяд.

След вълнуваща сутрин, следобедната езда е по-релаксираща и ще ни заведе до Beadle, проектът и магазинът, свързани с общността на фермата, където местните жители изработват ръчно изящни кожени изделия с мъниста.

Вечеря в ложата. Нощувка.

Закуска, Обяд, Вечеря

Закуска.

Изживейте една сутрин на западни игри (gymkhana за възрастни), където вашите умения за езда и конкурентно предимство отново могат да бъдат изтласкани до границите.

Обяд. Свободно време.

Вечеря в ложата. Нощувка.

Закуска, Обяд, Вечеря

Закуска.

След закуска се впуснете в 2-дневно сафари в пустинята в търсене на още по-голямо разнообразие от диви животни. Следващите 2 дни са прекарани в изследване на саваната и откриване на неината дива природа и тайни, от храстите до лечебните растения. Далеч от мобилни телефони, текстови съобщения, имейли и компютърни игри, това е прекрасно изживяване, на което цялото семейство да се наслаждава заедно. Дава възможност на децата да открият природата и нейната красота и просто да бъдат отново деца. Тази вечер ще прекараме в къмпинг по бреговете на река Мелк.

Къмпингът предлага прекрасна панорамна гледка към централните планини на масива Waterberg, с гледка към живописното езеро Сънсет на източната граница на ранчото Triple B – основано през 19 век.
Насладете се на атмосферата на ранния лагер в Camp Davidson с красиви брезентови палатки, сгушени сред пясъчните хребети с изглед към тревисти долини, пълни с дивеч. Всяка палатка е обзаведена така, както би била по времето на Тед, с класически предмети, които биха били от съществено значение за пътешественика, свикнал с редовните нощи в саваната.

Обяд и вечеря в къмпинга. Нощувка.

Закуска, Обяд, Вечеря
Настаняване в палатка

Закуска.

Тази сутрин ще прекараме в изследване на саваната на кон и проследяване на някои от многото антилопи, жирафи, еланд, гну, зебри и дори бял носорог, които живеят тук. След обяд на пикник и освежаващо плуване в реката, ще яздите обратно до лагера за напитки по залез слънце и още една звездна вечеря.

Нощувка в лагера.

Закуска, Обяд, Вечеря

Закуска.

Днес ще имате възможност за посещение на един от малкото резервати в района , където ще можете да срещнете животни от голямата петорка – слон, лъв, бивол, носорог, хипопотам!
Следобед можете да се насладите на посещение в Beadle, местния проект и магазин, свързан с общността на фермата, където местните жители изработват ръчно изящни кожени изделия с мъниста.
Като алтернатива можете да отидете на лека разходка, за да откриете нови части от този красив имот или да намерите хипопотами.

Обяд и вечеря в Safari Lodge. Нощувка

Закуска, Обяд, Вечеря
Настаняване в ложа

Закуска.

Тази сутрин ще можете да изберете последно любимо пътуване по ваш избор.

След обяд трансфер до летище Йоханесбург и отпътуване за Истанбул.

Закуска

Полет Истанбул-София. Кацане на летище София.

Край на програмата.

ЦЕНАТА Е ПАКЕТНА В ЛЕВА НА ЧОВЕК И:

ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София-Истанбул-Йоханесбург-Истанбул-София с Turkish Airlines
 • Двупосочен трансфер летище/хотел/летище
 • Настаняване на база двойна/фамилна стая с включени данък и такси за обслужване
 • Храна, както е посочено (Закуска, Обяд, Вечеря)
 • Услуги на представител на местния партньор в Южна Африка
 • Застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро

НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Всички приложими визи
 • Всички ястия, различни от посочените
 • Всичко, което не е посочено по-горе
 • Такси за ранно настаняване/късно напускане, освен ако не е посочено друго
 • Вещи от лично естество като пране, напитки, бакшиш и др.
 • Застраховка Отмяна на пътуване - препоръчително

За конното сафари

Конете са нашата първа любов и страст – самото сърце на нашия бизнес. В продължение на почти 20 години нашата философия включваше управлението на нашите коне като свободно стадо в големи участъци от естествени пасища, а не в конюшни или загони. Нашите коне се чувстват спокойни един с друг и в своята среда, което създава спокойни и доволни натури. В резултат на това можем да предложим на нашите гости отзивчиви, фини и честни вози. Поредица от над 85 коня са внимателно подбирани и отглеждани през годините. Въпреки че има чистокръвни, араби, бурперди, уелски понита и различни кръстоски, обединяващият фактор е прекрасен темперамент и охотна природа при яздене. Личностите в стадото са разнообразни, от нежни животни, които искат да угодят и предлагат увереност на тези ездачи, които са малко нервни, до състезателни енергични езда, предизвикващи ездача да се наслади на способността им. Във всички наши коне има независимост и отзивчивост, които позволяват на ездача да извлече максимума от нашите преходи.

Направете резервация

Дати на заминаване Наличност Цена Свободни места
05.05.2023 Свободни 5,717 лв.
6 свободни

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Южна Африка – семейна ваканция с езда и сафари
От 5,717 лв.
/ Възрастен в двойна стая
От 4,017 лв.
/ Дете от 2-11,99 г. на допълнително легло

Trip Starting Countdown

Days
Hours
Minutes
Seconds