fbpx

Хирургия при наднормено тегло

Хирургия при наднормено тегло

Обиколката на тялото може да окаже значително влияние върху цялостното здраве, а затлъстяването може да се счита за един от най-големите проблеми на съвременното общество. В допълнение към естетическите причини, затлъстяването може да причини различни здравословни проблеми, включително диабет тип 2, сърдечни заболявания, високо кръвно налягане и проблеми с дишането.

За щастие има различни възможности за отслабване, включително диетични планове, упражнения, а за тези, които имат проблеми с екстремното затлъстяване, има и хирургични възможности.

Една от най-честите операции за отслабване е стомашен байпас. Тази процедура намалява размера на стомаха и пренасочва храната директно към тънките черва. Намаляването на размера на стомаха означава, че може да се консумира по-малко храна, преди да се почувства ситост. Тази процедура също така засяга хормоните, които регулират глада и ситостта, което може да помогне за поддържане на загубата на тегло.

Друга популярна хирургична опция е операцията стомашна тръба или стомашния ръкав. Тази процедура също намалява размера на стомаха, но оставя червата непроменени. Това означава, че храната се усвоява нормално, но може да се консумира по-малко.

Има и други хирургични възможности, включително мини байпас и намаляване на стомаха. 

Друг вариант е стомашният балон, който се състои в напълване на стомаха с балон, който ограничава количеството храна, което може да бъде погълнато.

Хирургичните опции също могат да бъдат полезни за тези с диабет тип 2. Диабетната хирургия може да помогне за контролиране на нивата на кръвната захар чрез намаляване на размера на стомаха и промяна на хормоните, които регулират кръвната захар.

В допълнение към тези хирургични възможности е важно да се отбележи, че е важно да се придържате към здравословен начин на живот. Диетичните планове и упражненията могат да помогнат за отслабване и поддържане на здравословно телесно тегло. Освен това поддържането на здравословна диета и упражнения също могат да помогнат за предотвратяване на различни заболявания.

ВИДОВЕ ОПЕРАЦИИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ЗАТЛЪСТЯВАНЕ

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС! Ако се интересувате от предлаганите медицински услуги и процедури, моля, свържете се с нас на телефон 0879449338, пишете ни на office@euphoriatravel.bg или попълнете формата за запитване по-долу. След като разберем от вас за каква процедура става въпрос, ще ви изпратим подробен формуляр за темата, която искате да бъдете лекувани. Попълненият формуляр ще бъде прегледан от съответните лекари експерти. (Ако сметнат за необходимо, лекарите могат да поискат допълнителни документи или изследвания.) Въз основа на него ще бъде изготвен план за лечение, който ще ви бъде изпратен. От момента, в който ни информирате за датите, на които планирате да заминете в Турция, ще бъдете информирани за диетичните програми, лекарствата, от които трябва да се откажете или подготовката, която трябва да се направи преди пристигането ви, в зависимост от вида на лечението.

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Хирургия при наднормено тегло

Времето в момента

Çorlu25°CFair
Feels like: 25°CWind: 5km/h ENEPressure: 1010.16mbarUV index: 7
wpChatIcon