fbpx

Уганда – класическо сафари с Мърчисън фолс

10 Дни

Уганда – класическо сафари с Мърчисън фолс.

Република Уганда е екзотична държава в източната част на африканския континент. Граничи с Южен Судан, Демократична република Конго, Руанда , Танзания и Кения. Сърцето на страната е град Кампала. Основната атракция, която привлича туристите в Уганда, са многобройните национални паркове. В най-малкия от тях – Мгахинга, живеят в естествената си среда планински горили – най-големите човекоподобни маймуни. Задължителен елемент в списъка на атракциите на Уганда е Националният парк Мърчисън Фолс, който е известен предимно със своя 43-метров водопад. Но най-посещаваната защитена територия в страната със сигурност може да се нарече Национален парк Кралица Елизабет. Той е дом на над 600 вида птици и около 100 вида бозайници, включително шимпанзета, лъвове, леопарди, слонове, биволи, антилопи и хипопотами.

Осемдневното сафари в Уганда ще ви запознае с различните уганда култури, вариращи от Батва, Батуро и Бакига. Също така ще ви даде възможност да наблюдавате големите примати като шимпанзета и планински горили съответно в националните паркове Кибале и Бвинди.

Ще се насладите на атрактивно шофиране и круиз с лодка в Murchison Falls – най-големия национален парк в страната, за да наблюдавате саваната с нейното разнообразие от диви животни и птици, включително лъвове, слонове, биволи, леопарди, вартоги, хиени, крокодили, хипопотами и много други. Ще посетите Ziwa Rhino Sanctuary – единственото място в Уганда, където може да наблюдавате бели носорози.

Маршрут

Заминаване от летище София с редовен полет на Турски авиолинии до Истанбул с последващ полет до Ентебе, Уганда.

Предварително разписание:

Дата Номер полет Излита от: Час Каца в: Час
21.юли TK1032 София 15:25 Истанбул 16:50
22.юли  TK606 Истанбул 19:00 Ентебе 3:20
* Техническо кацане на летище Кигали за 50 мин.
29.юли TK606 Ентебе 4:20 Истанбул 10:40
30.юли  TK1031 Истанбул 13:20 София 14:35
 • Окончателното разписание се обявява до една седмица преди заминаване.

Кацане в Истанбул. Излитане за Ентебе.

Техническо кацане в Кигали – 50 мин. – без да се напуска самолета.

Кацане в Ентебе. Преминаване на паспортен и митнически контрол.

Посрещане от представител на местния туроператор. Трансфер до Кампала.

Настаняване в хотел Cassia Lodge 4*.

Вечеря в хотела.

Нощувка.

Вечеря
Настаняване в ложа

Закуска.

Отправяте се към националния парк Мърчисън фолс – най-големия национален парк в страната и най-голямата каскада от водопади.

По пътя ще направите спирка в Ziwa rhino sanctuary, където ще можете да се запознаете с един от Голямата петорка, а именно белия носорог.

След това поемате през хълмовете на Накасонгола към град Масинди, където ще обядвате.

Продължавате към Мърчисън фолс, където ще бъдете посрещнати от бабуни, вартоги и други примати, които играят свободно сред пътя към този невероятен парк. След пристигане в парка се отправяте към мястото си на пребиваване за настаняване, вечеря и почивка. По-късно ще имате възможност да усетите нощния живот в Мърчисън фолс – животните, които пасат през нощта, включително вартогите, които обикновено бродят из мястото.

Настаняване и нощувка в Parkside Safari Lodge.

Закуска, Обяд, Вечеря
Настаняване в ложа

Ще се събудите много рано сутринта, за да отидете на сутрешна разходка, където ще имате шанс да забележите ранобудните животни, както и нощните видове, преди да се върнат в скривалищата си. Това е най-красивият национален парк в Уганда и това е така, защото е домакин на 4 от Голямата петорка, а също така е дом на един от най-красивите и мощни водопади в света.

Пресичате равнините на Мърчисън фолс, преди да се върнете по-късно в ложата за закуска. Паркът с площ от 3893 кв.км е дом на редица животни и ще имате шанс да видите някои от жителите на парка, включително лъвове, жирафи, конгон, антилопи, биволи и слонове. Ще се насладите на коктейл от разнообразни птици. В тези области може да се наблюдават птицата секретар  и черногръд орел-змияр, ако трябва да назовем някои от тях.

Следобед ще се насладите на разходка с лодка до основата на водопада Мърчисън, където Нил гръмотевично се спуска през малко 7-метрово дефиле, потапящо се на 43 метра в Нил по пътя към езерото Албърт. Може да се наблюдава голямо разнообразие от птици и многобройни животни, които почиват и пият вода по бреговете на Нил. Най-често срещаните от тях са хипопотами, биволи, нилски крокодили. Птиците включват – африкански рибен орел, жълт щъркел, египетска гъска, егрети, малахитски кралски рибар и др.

Круизът ще ви отведе близо до основата на водопадите, където ще ви бъде показано мястото, където самолетът на Ърнест Хемингуей се разбива по време на обиколка на Мърчисън фолс през 1954 г.

След круиза ще се върнете в ложата за вечеря и нощувка.

Закуска, Обяд, Вечеря

Закусвате рано и се подготвяте за още едно незабравимо приключение в националния парк Мърчисън.

След това се впускате в дълго пътуване до националния парк Кибале – дом на 13 вида примати, така наречената “столица на приматите в света”. Пътуването до парка ви възнаграждава с атрактивни гори, гъсто населени с примати като колобусни маймуни, маслинови бабуни и много други, чаени плантации и имоти, кратерни езера като Nyabikere и др.

След пристигане ще направите обиколка на общността Isunga, където ще имате време за чай и кафе с културната общност.

Следда настаняване в Kyaninga loyal cottages за вечеря и нощувка.

Закуска, Обяд, Вечеря
Настаняване в ложа

Закуска.

Днес ви очаква едно прекрасно изживяване в националния парк Кибале. Проследяването на шимпанзетата ще започне веднага след инструктажа в туристическия център в Канянчу. Това преживяване е запомнящо се за цял живот. Ще посетите нашите братовчеди в дивата природа за един час; общото време, прекарано в гората, може да бъде от 3 до 4 часа. Има много животни, които ще забележите, докато сте на шимпанзе трекинг, други примати като червени колобус маймуни, Vervet маймуни и червено-опашати маймуни.

След това ще се отправите към националния парк “Кралица Елизабет” за разходка с лодка по канала Казинга. Той може да се похвали, че е дом на една от най-големите концентрации на хипопотами, както и стада слонове, биволи и други диви животни, които идват да пият от реката. Казинга също така привлича огромно разнообразие от видове птици, включително африкански орел, цепкоклюн щъркел и пъстро земеродно рибарче.

След наситения с впечатления ден се отправяте към ложата – Pumba safari lodge – за настаняване, вечеря и нощувка.

Закуска, Обяд, Вечеря

Закуска.

След прекрасна сутрешна чаша кафе във вашия хотел, ще се впуснете в шофиране през саваната на националния парк “Кралица Елизабет” в търсене на диви животни.

Участъкът до равнините Касени, известната земя за чифтосване, ви предлага възможност да срещнете многобройни семейства на диви животни на едно място, включително слонове, биволи, водни козли и антилопи, заедно с хищници като лъвове, леопарди и чакали.

Обиколката ще продължи 2 часа и след това потегляте към националния парк Bwindi.

Настаняване в ложата – Ruhija gorilla friends lodge.

Вечеря и нощувка.

Закуска, Обяд, Вечеря
Настаняване в ложа

Закуска.

Проследяването на горили ще започне веднага след инстругкажа, който водачът на парковите рейнджъри ще ви направи. Той, напълно въоръжен, ще ръководи групата трекери, осем на брой, които ще проследят и ще ви заведат при едно от трите семейства горили. Това ще включва ходене на дълги разстояния, катерене, преминаване през непробиваема джунгла и много приключения.
Проследяването отнема от 2 до 5 часа в зависимост от местоположението на приматите. Ще имате на разположение един час в тяхното присъствие, за да се запознаете с тях и да изследвате поведението им.

След прехода ще се върнете в ложата за обяд.

Следва посещение на близката общност на Батва. Тук ще се запознаете с културата на хората от общността, начина им на живот, техните традиции и забавления, традиционни лекарства и много други.

Денят ще свърши с вечеря в ложата.

Нощувка.

Закуска, Обяд, Вечеря

Закуска.

Трансфер до летище Ентебе. Излитане за Истанбул.

Закуска

Кацане в Истанбул. Излитане за София.

Пристигане на летище София.

Край на програмата.

Хотели по програмата:

Cassia Lodge

Cassia Lodge се намира на хълм с панорамен изглед към езерото Виктория и предлага настаняване в Кампала. Гостите могат да се отпуснат в открития басейн или да поддържат връзка с безплатния Wi-Fi.

Всяка стая в Cassia Lodge е климатизирана и оборудвана с мрежа против комари, кът за сядане и работно бюро. Всяка от тях разполага с плоскоекранен телевизор и балкон, а банята е оборудвана с душ и безплатни тоалетни принадлежности.

Гостите могат да се насладят на угандска или европейска кухня в ресторанта на място или да се насладят на гледката от терасата. В цената е включена континентална закуска, която гостите могат да си поръчат в стаята.

Другите удобства в Cassia Lodge включват денонощна рецепция, библиотека и общ салон/телевизор. Срещу допълнително заплащане се организират трансфери. На място има бизнес център.

Къмпинг Ruhija Gorilla friends Resort се състои от екип от трудолюбиви мъже и жени, които ще ви посрещнат и ще направят престоя ви незабравим.

През последните 10 години имахме удоволствието да осигурим настаняване на различни хора от цял ​​свят и продължаваме да преследваме тази тръпка да ви помогнем да имате страхотен престой в Ruhija Gorilla Friends Resort Campsite.

 

Parkside Safari Lodge се намира в Пакуах Изток и разполага с ресторант, бар, общ салон и градина. На разположение на гостите има фамилни стаи и тераса. Хотелът предлага денонощна рецепция, летищни трансфери, рум-сървиз и безплатен WiFi.

Всяка стая в хотела разполага с бюро. Всички помещения за настаняване разполагат със собствена баня, чехли и спално бельо.

Гостите на Parkside Safari Lodge могат да се насладят на закуска на шведска маса.

 

Ruhija Gorilla Friends Resort & Campsite

Къмпингът се намира на около 52 километра от община Кабале, Югозападна Уганда. Обществен транспорт има от Кабале до Рухия. По време на дъждовния сезон се препоръчва превозно средство със задвижване на четирите колела, тъй като маневрирането по планинските пътища може да стане доста кално и предизвикателно.

Разположен в село Рухия – непосредствено до източния край на национален парк Bwindi, точно в горещата точка на туризма в Bwindi – особено за тези, които възнамеряват да проследят планински горили. Три семейства на планински горили Битукура, Орузого и Кягуриро са проследени само на няколко километра от къмпинга.

За настаняване се предлагат сафари палатки, стаи и къмпинг за собствена палатка. Всички съоръжения имат страхотен изглед към националния парк, особено сутрин, когато е мъгливо и слънцето изгрява.

Предлагат се и следните услуги:

 • Просторна трапезария и бар.
 • Пълен бар със студени напитки (бира, вино, спиртни напитки, газирани напитки и вода)
 • Добре подравнен терен за къмпинг.
 • Закуска, обяд и вечеря от ресторанта.
 • Наем на палатка за къмпинг.
 • Обществени разходки

Закуската сe предоставя безплатно за хората, отседнали в сафари палатки, самостоятелни стаи и двойни спални. Останалите хранения се организират по поръчка в ресторанта.

 

Pumba safari cottages

Pumba Safari Cottages е бюджетна хижа до националния парк Queen Elizabeth. В хижата се предлага уютно настаняване, приятелско обслужване и зашеметяваща гледка.

Намира се в Кямбура с изглед към Националния парк Кралица Елизабет, по ръба на западната рифтова долина в Уганда, първокласна зона за диви животни. С гледка към богато животинско царство може да забележите слонове, идващи да се насладят на водоема, който се открива от Pumba Safari Cottages. Част от веригата Woodland Lodges от Uganda Lodges, които предлагат хижи в стил сафари на места близо до природата.

Всяка вила разполага с удобни легла, които могат да бъдат настроени като двойна или единична стая, както и опция за тройно легло за четири от вилите. Към всяко легло е прикрепена мрежа против комари с врата за лесен достъп, за да ви предпази от ухапвания от комари.

За интериорните декорации са използвани местни материали и занаяти в дизайна, за да се създаде уютна обстановка. В стаите намерите закачалки за вашите неща, както и стойки за багаж, където да съхранявате чантите си.

Всички вили са самостоятелни и имат баня с душ с топла вода. За загряване на водата се използват слънчеви бойлери, комбинирани с дърва за огрев, когато е необходимо. Във всички стаи има електричество, така че можете да зареждате телефони и фотоапарати без проблем.

Разполагате с веранди с места за сядане във всички вили, за да можете да се насладите на природата наоколо и да се отпуснете след приключенията си в националния парк Queen Elizabeth. Всяка веранда е с покрив, за да можете да сте на сянка през топлите часове на деня.

В Pumba Safari Cottages ще ви посрещнат с вкусна храна в ресторанта, който се намира на висок етаж, с гледка към върховете на дърветата и към безкрайната савана. Сервират се ястия с местна нотка.

Предлага се безплатен wifi в ресторанта.

 

Kyaninga royal cottages

Kyaninga Royal Cottage се намира във Форт Портал и предлага градина. На място има безплатен частен паркинг.

Всички помещения за настаняване разполагат с кът за сядане. Всяко помещение за настаняване разполага със собствена баня с душ. Предоставени са хавлии.

Kyaninga Royal Cottage разполага и с детска площадка. Гостите могат да се хранят в ресторанта на място. Хотелът предлага пакетиран обяд.

На място се предлагат съоръжения за водни спортове и автомобили под наем. В околностите има възможности за различни дейности като наблюдение на птици, маймуни и гущери и пешеходен туризъм.

Цената е пакетна на човек в лева и:

ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет за редовен полет на Турски авиолинии София-Истанбул-Ентебе-Истанбул-София с включен ръчен и чекиран багаж.
 • Всички трансфери по програмата.
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Cassia Lodge.
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Park side safari lodge.
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Kyaninga royal cottages.
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Pumba safari lodge.
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Ruhija Gorilla Friends Resort & Campsite.
 • Транспорт с 4X4 pop up van
 • Бутилирана вода за пиене по време на пътуване.
 • Разрешителни за проследяване на горили и шимпанзета.
 • Входни такси, където има такива.
 • Англо-говорящ екскурзовод.
 • Съпровождащ от агенцията - при група от минимум 6 човека. Ако пътуващите са по-малко от 6 рах - не е предвиден съпровождащ.
 • Застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро.

НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Виза за Уганда - документите се подават онлайн, таксата е 50 USD. Изисква се ваксинация против жълта треска.
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - препоръчителна.
 • Допълнителни мероприятия.
 • Бакшиши.
 • Алкохолни напитки.
 • Лични разходи.

Цени и дати на заминаване

Дати на заминаване Наличност Цена Свободни места
21.07.2023 Свободни 7,799 лв.
6 свободни

Карта на маршрута

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Уганда – класическо сафари с Мърчисън фолс
От 7,799 лв.
/ Възрастен в двойна стая

Времето в момента

Kampala24°CMostly Cloudy
Feels like: 24°CWind: 6km/h ESEPressure: 1009.14mbarUV index: 9

Trip Starting Countdown

Days
Hours
Minutes
Seconds