fbpx

Уганда – класическо сафари с Мърчисън фолс

10 Days

Уганда – класическо сафари с Мърчисън фолс.

Република Уганда е екзотична държава в източната част на африканския континент. Граничи с Южен Судан, Демократична република Конго, Руанда , Танзания и Кения. Сърцето на страната е град Кампала. Основната атракция, която привлича туристите в Уганда, са многобройните национални паркове. В най-малкия от тях – Мгахинга, живеят в естествената си среда планински горили – най-големите човекоподобни маймуни. Задължителен елемент в списъка на атракциите на Уганда е Националният парк Мърчисън Фолс, който е известен предимно със своя 43-метров водопад. Но най-посещаваната защитена територия в страната със сигурност може да се нарече Национален парк Кралица Елизабет. Той е дом на над 600 вида птици и около 100 вида бозайници, включително шимпанзета, лъвове, леопарди, слонове, биволи, антилопи и хипопотами.

Осемдневното сафари в Уганда ще ви запознае с различните уганда култури, вариращи от Батва, Батуро и Бакига. Също така ще ви даде възможност да наблюдавате големите примати като шимпанзета и планински горили съответно в националните паркове Кибале и Бвинди.

Ще се насладите на атрактивно шофиране и круиз с лодка в Murchison Falls – най-големия национален парк в страната, за да наблюдавате саваната с нейното разнообразие от диви животни и птици, включително лъвове, слонове, биволи, леопарди, вартоги, хиени, крокодили, хипопотами и много други. Ще посетите Ziwa Rhino Sanctuary – единственото място в Уганда, където може да наблюдавате бели носорози.

Маршрут

Заминаване от летище София с редовен полет на Турски авиолинии до Истанбул с последващ полет до Ентебе, Уганда.

Предварително разписание:

Дата Номер полет Излита от: Час Каца в: Час
21.юли TK1032 София 15:25 Истанбул 16:50
22.юли  TK606 Истанбул 19:00 Ентебе 3:20
* Техническо кацане на летище Кигали за 50 мин.
29.юли TK606 Ентебе 4:20 Истанбул 10:40
30.юли  TK1031 Истанбул 13:20 София 14:35
 • Окончателното разписание се обявява до една седмица преди заминаване.

Кацане в Истанбул. Излитане за Ентебе.

Техническо кацане в Кигали – 50 мин. – без да се напуска самолета.

Кацане в Ентебе. Преминаване на паспортен и митнически контрол.

Посрещане от представител на местния туроператор. Трансфер до Кампала.

Настаняване в хотел Cassia Lodge 4*.

Вечеря в хотела.

Нощувка.

Вечеря
Настаняване в ложа

Закуска.

Отправяте се към националния парк Мърчисън фолс – най-големия национален парк в страната и най-голямата каскада от водопади.

По пътя ще направите спирка в Ziwa rhino sanctuary, където ще можете да се запознаете с един от Голямата петорка, а именно белия носорог.

След това поемате през хълмовете на Накасонгола към град Масинди, където ще обядвате.

Продължавате към Мърчисън фолс, където ще бъдете посрещнати от бабуни, вартоги и други примати, които играят свободно сред пътя към този невероятен парк. След пристигане в парка се отправяте към мястото си на пребиваване за настаняване, вечеря и почивка. По-късно ще имате възможност да усетите нощния живот в Мърчисън фолс – животните, които пасат през нощта, включително вартогите, които обикновено бродят из мястото.

Настаняване и нощувка в Parkside Safari Lodge.

Закуска, Обяд, Вечеря
Настаняване в ложа

Ще се събудите много рано сутринта, за да отидете на сутрешна разходка, където ще имате шанс да забележите ранобудните животни, както и нощните видове, преди да се върнат в скривалищата си. Това е най-красивият национален парк в Уганда и това е така, защото е домакин на 4 от Голямата петорка, а също така е дом на един от най-красивите и мощни водопади в света.

Пресичате равнините на Мърчисън фолс, преди да се върнете по-късно в ложата за закуска. Паркът с площ от 3893 кв.км е дом на редица животни и ще имате шанс да видите някои от жителите на парка, включително лъвове, жирафи, конгон, антилопи, биволи и слонове. Ще се насладите на коктейл от разнообразни птици. В тези области може да се наблюдават птицата секретар  и черногръд орел-змияр, ако трябва да назовем някои от тях.

Следобед ще се насладите на разходка с лодка до основата на водопада Мърчисън, където Нил гръмотевично се спуска през малко 7-метрово дефиле, потапящо се на 43 метра в Нил по пътя към езерото Албърт. Може да се наблюдава голямо разнообразие от птици и многобройни животни, които почиват и пият вода по бреговете на Нил. Най-често срещаните от тях са хипопотами, биволи, нилски крокодили. Птиците включват – африкански рибен орел, жълт щъркел, египетска гъска, егрети, малахитски кралски рибар и др.

Круизът ще ви отведе близо до основата на водопадите, където ще ви бъде показано мястото, където самолетът на Ърнест Хемингуей се разбива по време на обиколка на Мърчисън фолс през 1954 г.

След круиза ще се върнете в ложата за вечеря и нощувка.

Закуска, Обяд, Вечеря

Закусвате рано и се подготвяте за още едно незабравимо приключение в националния парк Мърчисън.

След това се впускате в дълго пътуване до националния парк Кибале – дом на 13 вида примати, така наречената “столица на приматите в света”. Пътуването до парка ви възнаграждава с атрактивни гори, гъсто населени с примати като колобусни маймуни, маслинови бабуни и много други, чаени плантации и имоти, кратерни езера като Nyabikere и др.

След пристигане ще направите обиколка на общността Isunga, където ще имате време за чай и кафе с културната общност.

Следда настаняване в Kyaninga loyal cottages за вечеря и нощувка.

Закуска, Обяд, Вечеря
Настаняване в ложа

Закуска.

Днес ви очаква едно прекрасно изживяване в националния парк Кибале. Проследяването на шимпанзетата ще започне веднага след инструктажа в туристическия център в Канянчу. Това преживяване е запомнящо се за цял живот. Ще посетите нашите братовчеди в дивата природа за един час; общото време, прекарано в гората, може да бъде от 3 до 4 часа. Има много животни, които ще забележите, докато сте на шимпанзе трекинг, други примати като червени колобус маймуни, Vervet маймуни и червено-опашати маймуни.

След това ще се отправите към националния парк “Кралица Елизабет” за разходка с лодка по канала Казинга. Той може да се похвали, че е дом на една от най-големите концентрации на хипопотами, както и стада слонове, биволи и други диви животни, които идват да пият от реката. Казинга също така привлича огромно разнообразие от видове птици, включително африкански орел, цепкоклюн щъркел и пъстро земеродно рибарче.

След наситения с впечатления ден се отправяте към ложата – Pumba safari lodge – за настаняване, вечеря и нощувка.

Закуска, Обяд, Вечеря

Закуска.

След прекрасна сутрешна чаша кафе във вашия хотел, ще се впуснете в шофиране през саваната на националния парк “Кралица Елизабет” в търсене на диви животни.

Участъкът до равнините Касени, известната земя за чифтосване, ви предлага възможност да срещнете многобройни семейства на диви животни на едно място, включително слонове, биволи, водни козли и антилопи, заедно с хищници като лъвове, леопарди и чакали.

Обиколката ще продължи 2 часа и след това потегляте към националния парк Bwindi.

Настаняване в ложата – Ruhija gorilla friends lodge.

Вечеря и нощувка.

Закуска, Обяд, Вечеря
Настаняване в ложа

Закуска.

Проследяването на горили ще започне веднага след инстругкажа, който водачът на парковите рейнджъри ще ви направи. Той, напълно въоръжен, ще ръководи групата трекери, осем на брой, които ще проследят и ще ви заведат при едно от трите семейства горили. Това ще включва ходене на дълги разстояния, катерене, преминаване през непробиваема джунгла и много приключения.
Проследяването отнема от 2 до 5 часа в зависимост от местоположението на приматите. Ще имате на разположение един час в тяхното присъствие, за да се запознаете с тях и да изследвате поведението им.

След прехода ще се върнете в ложата за обяд.

Следва посещение на близката общност на Батва. Тук ще се запознаете с културата на хората от общността, начина им на живот, техните традиции и забавления, традиционни лекарства и много други.

Денят ще свърши с вечеря в ложата.

Нощувка.

Закуска, Обяд, Вечеря

Закуска.

Трансфер до летище Ентебе. Излитане за Истанбул.

Закуска

Кацане в Истанбул. Излитане за София.

Пристигане на летище София.

Край на програмата.

Хотели по програмата:

Cassia Lodge

Cassia Lodge се намира на хълм с панорамен изглед към езерото Виктория и предлага настаняване в Кампала. Гостите могат да се отпуснат в открития басейн или да поддържат връзка с безплатния Wi-Fi.

Всяка стая в Cassia Lodge е климатизирана и оборудвана с мрежа против комари, кът за сядане и работно бюро. Всяка от тях разполага с плоскоекранен телевизор и балкон, а банята е оборудвана с душ и безплатни тоалетни принадлежности.

Гостите могат да се насладят на угандска или европейска кухня в ресторанта на място или да се насладят на гледката от терасата. В цената е включена континентална закуска, която гостите могат да си поръчат в стаята.

Другите удобства в Cassia Lodge включват денонощна рецепция, библиотека и общ салон/телевизор. Срещу допълнително заплащане се организират трансфери. На място има бизнес център.

Къмпинг Ruhija Gorilla friends Resort се състои от екип от трудолюбиви мъже и жени, които ще ви посрещнат и ще направят престоя ви незабравим.

През последните 10 години имахме удоволствието да осигурим настаняване на различни хора от цял ​​свят и продължаваме да преследваме тази тръпка да ви помогнем да имате страхотен престой в Ruhija Gorilla Friends Resort Campsite.

 

Parkside Safari Lodge се намира в Пакуах Изток и разполага с ресторант, бар, общ салон и градина. На разположение на гостите има фамилни стаи и тераса. Хотелът предлага денонощна рецепция, летищни трансфери, рум-сървиз и безплатен WiFi.

Всяка стая в хотела разполага с бюро. Всички помещения за настаняване разполагат със собствена баня, чехли и спално бельо.

Гостите на Parkside Safari Lodge могат да се насладят на закуска на шведска маса.

 

Ruhija Gorilla Friends Resort & Campsite

Къмпингът се намира на около 52 километра от община Кабале, Югозападна Уганда. Обществен транспорт има от Кабале до Рухия. По време на дъждовния сезон се препоръчва превозно средство със задвижване на четирите колела, тъй като маневрирането по планинските пътища може да стане доста кално и предизвикателно.

Разположен в село Рухия – непосредствено до източния край на национален парк Bwindi, точно в горещата точка на туризма в Bwindi – особено за тези, които възнамеряват да проследят планински горили. Три семейства на планински горили Битукура, Орузого и Кягуриро са проследени само на няколко километра от къмпинга.

За настаняване се предлагат сафари палатки, стаи и къмпинг за собствена палатка. Всички съоръжения имат страхотен изглед към националния парк, особено сутрин, когато е мъгливо и слънцето изгрява.

Предлагат се и следните услуги:

 • Просторна трапезария и бар.
 • Пълен бар със студени напитки (бира, вино, спиртни напитки, газирани напитки и вода)
 • Добре подравнен терен за къмпинг.
 • Закуска, обяд и вечеря от ресторанта.
 • Наем на палатка за къмпинг.
 • Обществени разходки

Закуската сe предоставя безплатно за хората, отседнали в сафари палатки, самостоятелни стаи и двойни спални. Останалите хранения се организират по поръчка в ресторанта.

 

Pumba safari cottages

Pumba Safari Cottages е бюджетна хижа до националния парк Queen Elizabeth. В хижата се предлага уютно настаняване, приятелско обслужване и зашеметяваща гледка.

Намира се в Кямбура с изглед към Националния парк Кралица Елизабет, по ръба на западната рифтова долина в Уганда, първокласна зона за диви животни. С гледка към богато животинско царство може да забележите слонове, идващи да се насладят на водоема, който се открива от Pumba Safari Cottages. Част от веригата Woodland Lodges от Uganda Lodges, които предлагат хижи в стил сафари на места близо до природата.

Всяка вила разполага с удобни легла, които могат да бъдат настроени като двойна или единична стая, както и опция за тройно легло за четири от вилите. Към всяко легло е прикрепена мрежа против комари с врата за лесен достъп, за да ви предпази от ухапвания от комари.

За интериорните декорации са използвани местни материали и занаяти в дизайна, за да се създаде уютна обстановка. В стаите намерите закачалки за вашите неща, както и стойки за багаж, където да съхранявате чантите си.

Всички вили са самостоятелни и имат баня с душ с топла вода. За загряване на водата се използват слънчеви бойлери, комбинирани с дърва за огрев, когато е необходимо. Във всички стаи има електричество, така че можете да зареждате телефони и фотоапарати без проблем.

Разполагате с веранди с места за сядане във всички вили, за да можете да се насладите на природата наоколо и да се отпуснете след приключенията си в националния парк Queen Elizabeth. Всяка веранда е с покрив, за да можете да сте на сянка през топлите часове на деня.

В Pumba Safari Cottages ще ви посрещнат с вкусна храна в ресторанта, който се намира на висок етаж, с гледка към върховете на дърветата и към безкрайната савана. Сервират се ястия с местна нотка.

Предлага се безплатен wifi в ресторанта.

 

Kyaninga royal cottages

Kyaninga Royal Cottage се намира във Форт Портал и предлага градина. На място има безплатен частен паркинг.

Всички помещения за настаняване разполагат с кът за сядане. Всяко помещение за настаняване разполага със собствена баня с душ. Предоставени са хавлии.

Kyaninga Royal Cottage разполага и с детска площадка. Гостите могат да се хранят в ресторанта на място. Хотелът предлага пакетиран обяд.

На място се предлагат съоръжения за водни спортове и автомобили под наем. В околностите има възможности за различни дейности като наблюдение на птици, маймуни и гущери и пешеходен туризъм.

Цената е пакетна на човек в лева и:

ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет за редовен полет на Турски авиолинии София-Истанбул-Ентебе-Истанбул-София с включен ръчен и чекиран багаж.
 • Всички трансфери по програмата.
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Cassia Lodge.
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Park side safari lodge.
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Kyaninga royal cottages.
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Pumba safari lodge.
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Ruhija Gorilla Friends Resort & Campsite.
 • Транспорт с 4X4 pop up van
 • Бутилирана вода за пиене по време на пътуване.
 • Разрешителни за проследяване на горили и шимпанзета.
 • Входни такси, където има такива.
 • Англо-говорящ екскурзовод.
 • Съпровождащ от агенцията - при група от минимум 6 човека. Ако пътуващите са по-малко от 6 рах - не е предвиден съпровождащ.
 • Застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро.

НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Виза за Уганда - документите се подават онлайн, таксата е 50 USD. Изисква се ваксинация против жълта треска.
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - препоръчителна.
 • Допълнителни мероприятия.
 • Бакшиши.
 • Алкохолни напитки.
 • Лични разходи.

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ДОГОВОР ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТ

І. ЗАПИСВАНЕ

Чл. 1. (1) Записването за туристически пакет е възможно да се осъществи чрез телефон или по интернет, чрез туристически агент в страната или директно в офисите на Туроператора. Когато договорът за туристически пакет се сключва по телефона, туроператорът, а когато туристическия пакет се продава чрез туристическия агент – и туристическия агент, предоставят на пътуващия стандартен формуляр за предоставяне на информацията съгласно Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 (Ново – ДВ, бр. 37 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.) – Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 и информацията по ал.1, т.1-9 на чл.82 от ЗТ.

В срок от 48 часа от получаване на резервацията Туроператорът може да:

 1. Потвърди изпратената резервация;
 2. Предложи алтернативни възможности, в случай, че местата са изчерпани.

Резервацията се пази 72 часа и се счита за валидна след потвърждение от страна на Туроператора и внасяне на депозит от страна на Потребителя.

ІІ. ВИЗИ

Чл.2. За пътуванията в държави, за които се изискват визи за български граждани, Туроператорът e длъжен да предостави информация в писмен вид или по друг подходящ начин, включително приблизителни срокове за получаване на визи и информация относно здравните изисквания на избраната за пътуване държава.

III. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ.

Чл.3. (1) Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането. Ако не е упоменато друго, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора, размерът на депозита, дължим от Потребителя е в размер на 50 % (петдесет на сто) от общата цена на туристическия пакет. Потребителят внася депозита в момента на подписването на този договор, ако не е упоменат друг срок, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора.

Окончателно плащане на съответното организирано пътуване се извършва 30 (тридесет) дни преди датата на пътуването, ако не е упоменато друго, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора.

Ранните записвания са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция за същия с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по-късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.

Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.

При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.

При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.

Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.

След сключване на договора увеличението на пакетната цена е възможно, при условие, че туроператорът е уведомил пътуващия писмено, включително и на предоставения електронен адрес за кореспонденция, но не по-късно от 20 дни преди датата на пътуването при наличието на една от следните причини:

– Промяна в цената на превоза на пътници, което е в следствие на промяна в цената на горивото или други източници на енергия

– Промяна в размера на данъците и таксите върху сключените в договора туристически услуги, наложени от трета страна, която не участва пряко в изпълнението на туристическия пакет, включително туристически такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или слизане от борда на пристанища и летища, или обменни курсове, отнасящи се за туристическия пакет.

(11)        Цената на организираното пътуване може да се намалява по начин, съответстващ на всяко намаление на разходите посочено при условията по-горе в ал.10, настъпило след сключване на договора до започване на изпълнението на туристическия пакет.

(12)        Когато увеличението на цената по ал. 10 надхвърля 8 на сто от общата цена туристическия пакет, се прилага следното:

В срок не по-късно от 7 дни, считано от датата на уведомлението, Потребителят има право да приеме предложената промяна или да прекрати договора без да заплаща такса за прекратяване на същия.

В случай, че използва правото си за прекратяване, Потребителят има право да приеме туристически пакет-заместител със същото или по –високо качество, ако Туроператорът предлага такъв,

(13)        За избягване на всякакво съмнение, в случай, че Потребителят е получил надлежно уведомлението за увеличението на пакетната цена по смисъла на настоящия текст, включително и на посочения от него електронен адрес за кореспонденция, но не е възразил в указания срок, съответно не е уведомил Туроператора кое от посочените свои права ползва, страните приемат, че същият е съгласен с извършената промяна, като Потребителят се задължава да заплати разликата на Туроператора.

(14)        В случай на прекратяване на договора по ал. 12, Потребителят има правата по чл.88, ал.6 от ЗТ.

(15)        Допълнителните услуги, които не са включени в основната цена на организираното пътуване, се заявяват и заплащат допълнително при сключване на договора, като възможностите и промените за тези услуги са описани към всяка програма. Зaявяването на допълнителни услуги се явява необходимо условие за тяхното приемане.

 1. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Чл.4 (1) Туроператорът се задължава:

1. Да предостави в съответствие с Общите условия по този договор туристическите услуги, заплатени от Потребителя.

2. За пътуванията извън страната да осигури задължителна Медицинска застраховка на Потребителя, когато тя е включена в пакетната цена, по стандартните условия на застрахователните дружества: ЗАД „Алианц България“ или други, и да предостави на Потребителя оригинал или копие на застрахователната полица по застраховката преди началото на пътуването.

3.(1) По искане на Потребителя и срещу доплащане Туроператора може да го застрахова и за други рискове по време на пътуването.

3.(2) Потребители навършили 65 годишна възраст се застраховат задължително със завишена застрахователна премия. В тези случаи всеки потребител се задължава да доплати разликата в стойността на застраховката.

3(3) Потребители навършили 80 години следва да се застраховат самостоятелно срещу доплащане.

3(4) Туроператорът предлага на Потребителя възможност за сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”, срещу допълнително доплащане, което е в зависимост от цената на закупения пакет, срока на анулация и условията на конкретното застрахователно дружество, с което туроператора има сключен договор.

3(5) Туроператорът предоставя на Потребителя своевременно, преди започване на изпълнението на туристическия пакет, необходимите документи за ползване на туристическите услуги, включени в пакета, като разписки, ваучери, билети и други, както и информация за часовете на пътуване по разписание и когато това е приложимо – информация за качване на борда на превозното средство, както и за часовете на разписание на междинни спирания, транспортни връзки и пристигането.

Чл. 5 Туроператорът има право да не изпълни задълженията си по договора, без да носи никаква отговорност, ако Потребителят не извърши плащания в установените срокове и по този начин прояви недобросъвестност при изпълнение на своите задължения. Ако Потребителят е внесъл депозит, но не е извършил в установените срокове плащанията до пълния обем на общата цена на пътуването, депозитът не се връща.

Чл. 6. Договорът за организирано пътуване може да бъде сключен и в електронна форма, когато касае предложение, публикувано на интернет страницата на туроператор или туристически агент, чрез поставяне на маркер в поле “Приемам общите условия и съдържанието на договора за туристически пакет” и при спазване на съответните изисквания на Закона за електронната търговия и на Закона за защита на потребителите.

Чл. 7. (1) Туроператорът си запазва правото да промени превозвача или авиокомпанията с други при настъпване на причини, които правят невъзможно или нецелесъобразно посоченият в договора превозвач или авиокомпания да изпълни задълженията си.

(2) Туроператорът има право да извърши замяна на хотела с такъв от същата или по- висока категория, със същата или близка локация без промяна на общата цена заплатена от Потребителя, в случаите на дублирана резервация, затваряне на съответния хотел или нежелание в последния момент на хотела да приеме туристите.

Чл. 9. (1) ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени часа на тръгване при промяна на превозвача или авиокомпанията, както и да комбинира полети при настъпване на други обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля, като уведоми своевременно ПЪТУВАЩИЯ по ясен, разбираем и видим начин на траен носител, включително и чрез изпращане на съобщения на оставения мобилен телефон за връзка с пътуващия, включително и чрез изпращане на електронно съобщение.

(2)   Точният час и място на отпътуване от България, рег. номер на автобуса и телефона на съпровождащия представител от страна на ТУРОПЕРАТОРА се потвърждават три дни преди датата на отпътуване.

(3)   Когато пътуването е с автобус, настаняването в превозното средство се извършва според датата на записване на всеки турист.

Чл. 10. (1) Туроператорът си запазва правото да променя местата за настаняване на Потребителя в автобусното превозно средство с цел настаняване на майки с деца, бременни жени, възрастни хора, хора с увреждания и в неравностойно състояние, както и при наличие на други подобни обективни причини.

(2)   В случаите при пътуване по автобусни програми, когато не е събран необходимият минимум от туристи за начално отпътуване от съответен град, те се уведомяват от Туроператора в 20 (двадесет) дневен срок преди началната дата на пътуване. Потребителите за своя сметка и индивидуално се транспортират до населено място, от което има потвърдено отпътуване.

(3)   Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет Туроператорът е принуден да промени съществено някоя от основните характеристики на туристическите услуги като дестинация, маршрут, брой нощувки, съответно е принуден да не може да изпълни специфичните изисквания на Пътуващия, които са приети от Туроператора, или предложи увеличение на цената с повече от 8 на сто, ПЪТУВАЩИЯТ има право в посочения от Туроператора разумен срок, да приеме предложената промяна или да прекрати договора без да заплаща такса за прекратяване на същия. В хипотезата на прекратяване Пътуващият може да приеме туристически пакет – заместител със същото или с по-високо качество, ако Туроператорът предлага такъв. За избягване на всякакво съмнение, в случай, че Потребителят е получил надлежно уведомлението за промените по смисъла на тази алинея, включително и на посочения от него електронен адрес за кореспонденция, но не е възразил в указания разумен срок, съответно не е уведомил Туроператора кое от посочените свои права ползва, страните приемат, че същият е съгласен с извършената промяна.

Чл.11. Потребителят се задължава:

 1. При пътуванията извън България да осигури необходимите лични документи /валиден задграничен паспорт, валидна лична карта/, оформени в съответствие със законите на посещаваната страна и на Р България.
 1. Ако Потребителят е лице, което няма навършени 18 години и което ще пътува в чужбина със собствен задграничен паспорт, то трябва да представи нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни със заминаването му в посочената страна на посочената дата (ако непълнолетният пътува заедно с един от родителите си, необходимо е той да притежава нотариално заверено съгласие от другия родител).
 1. Да заплати в пълен обем и в установените в настоящия Договор срокове стойността на туристическите услуги.
 1. Да спазва законите на страната, за която пътува.
 1. Потребителят, който възнамерява да извърши пътуване и престой в страни с повишен риск от инфекциозни заболявания, е длъжен да премине съответна профилактика съгласно международните медицински изисквания.
 1. НАСТАНЯВАНЕ

Чл. 12. (1) Настаняването в хотелите при пристигане се извършва след 14.00 часа, а освобождаването на стаите до 11.00 или 12.00 часа и е в зависимост от условията на всеки хотел. Преди настаняване или след напускане съобразно обявените часове и съгласно правилата на всеки хотел не се ползват никакви услуги в хотелите или същите се ползват срещу допълнително заплащане.

(2)   Броят на храненията се определя в зависимост от броя на резервираните и заплатени нощувки при съответния режим: само закуска, закуска и вечеря или всичко включено.

(3)   Неизпълнението или злоупотребата с режима на хранене се санкционират от управата на хотела.

(4)   При настаняване на трима души в стая с три легла не се гарантира наличието на стандартни три легла. Трети възрастен или деца се настаняват в стандартно легло, само ако се заплати фамилна стая или апартамент.

(5)   Настаняването в стаи с изглед към морето или стаи в основната част на хотела се извършва само в случаите, когато е обявено доплащане за това и е заплатено предварително в офисите или представителствата на Туроператора.

VІ. ОТГОВОРНОСТ

Чл. 13. Когато отговорността на контрагентите на Туроператора за вреди, причинени от неизпълнението на услугите, е ограничена от международни договори, ратифицирани, обнародвани в „Държавен вестник” и влезли в сила за Република България, отговорността на ТУРОПЕРАТОРА е в рамките на тези ограничения.

Чл.14. Туроператорът може да отмени пътуването, ако не е набран необходимия минимален брой участници или ако отмяната се дължи на непреодолима сила в сроковете и по начина, изрично указан в Договора за туристически пакет. В тези случаи Туроператорът не носи отговорност за неизпълнението на Договора като връща на Потребителя всички платени суми, без тази част от тях за извършените фактически разходи /платени застраховки, глоба за върнати билети, визови такси и други/. Извършените фактически разходи се удостоверяват с надлежно оформени документи.

Чл.15. (1) Туроператорът не носи отговорност за вреди, причинени от неизпълнение или неточно изпълнение на настоящия Договор, ако причините за това се дължат на:

Потребителя:

Действия на трето лице, несвързано с изпълнението на Договора, които не могат да се предвидят или избегнат;

Непреодолима сила или събитие, което не може да бъде предвидено или избегнато от страна на Туроператора и неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на задълженията им. По време на пътуването като такива се считат влошени метеорологични условия, усложнена обстановка по пътищата, забавяне на граничните пунктове, оказване на помощ на турист, национални и религиозни празници, масови обществени мероприятия, стачки, военни конфликти, и ограничения, природни бедствия, промяна на работно време на музеи и обекти, техническа авария или проблем с превозното средство по време на път и други изключителни обстоятелства. Като непреодолима сила или събитие по време на пътуването или непосредствено преди него, се счита явление, което не може да се предвиди или избегне, от страна на туроператора или неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на техните задължения. В тези случаи Туроператорът си запазва правото на разместване на елементи и промени в програмата и на действия според конкретно възникналата ситуация, без да носи отговорност и да дължи неустойка за това. В хипотезата на случайно събитие или непреодолима сила страната, която се позовава на същите следва да представи надлежен документ/сертификат и др./, който удостоверява форсмажор, издаден от органа по правилата на местната компетентност на държавата, за която е налице хипотеза на форсмажор. При спазване на тези правила и представяне на съответния документ, Туроператорът се задължава да изпрати на Потребителя сума, равностойна на възстановената от партниращия контрагент/туроператор, хотелиер и т.н/, в срок от 10 работни дни, считано от датата на получаването ѝ.

(2)   Туроператорът не носи отговорност пред туристите за съхранение на личния багаж, пари, ценности, документи и други, включително оставени в стая на хотел или студио. В подобни случаи туроператора лично или чрез негови контрагенти съдейства на потърпевшия до степен, при която не се нарушава туристическата програма на цялата група. Търсене на забравени вещи се извършва от Потребителя за негова сметка.

(3)   Туроператорът не носи отговорност, не възмездява и не компенсира туристи, които са се отказали от консумация на отделни услуги ли по свое желание са се отклонили от програмата и по тази причина са пропуснали едни или други услуги. Туроператорът не възмездява и не компенсира туристи за разходи извън туристическия пакет. Туроператорът не поема разходи, свързани с консумацията на храни и напитки извън стандартния пансионат, договорен в туристическия пакет.

Чл. 16. При отказ на граничните служби да допуснат влизане на Потребителя на територията на съответната държава, Туроператорът не носи отговорност и не дължи връщане на заплатената за туристическото пътуване цена.

Чл. 17. (1) Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди започването изпълнението на туристическия пакет.

(2)   Когато потребителят се откаже от пътуването и прекрати договора съгласно ал.1 в срок до три работни дни от записването и внасянето на депозит, той реализира това право без санкция за него.

(3)   В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора по ал.1, от страна на Потребителя, след изтичане на срока по ал.2, Потребителят се задължава да заплати на Туроператора следните такси, които страните уговарят като размер на неустойка за прекратяване

При пътуване в чужбина:

а) след изтичане на срока по Чл. 17, ал.(2) и до 70 дни преди датата на пътуването – такса резервация – 40 лв. За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване се удържа такса в размер на 30 лева.

б) от 69 до 40 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.

в) от 39 до 30 дни преди датата на пътуването – 80 % от общата стойност на пътуването.

г) по-малко от 29 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването

При пътуване в страната:

а) след изтичане на срока по Чл.17, ал.(2) и до 70 дни преди датата на пътуването такса резервация 30 лв.

б) от 69 до 40 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.

в) от 39 до 30 дни прели датата на пътуването – 80 % от общата стойност на пътуването. г)

г) по-малко от 29 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването.

При пътуване в страната или чужбина при направена резервация с включени отстъпки за ранно записване и отказ на потребителя след изтичане на срока по Чл.17, ал.(2) същият дължи неустойка в размер на 100 % от цялата внесена сума и съгласно условията на конкретния хотел.

(4)   Потребителят има право да прекрати договора преди започване на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението за туристическия пакет, пътуващият има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение. Това право Потребителят може да реализира, ако официалния удостоверителен орган на съответната държава декларира със съответния официален документ наличието на непреодолимите и извънредни обстоятелства.

(5)   В случай, че Потребителят прекрати своята почивка/екскурзия/ през времетраенето ѝ по свое желание, в резултат на свои лични причини и собствено решение , всички допълнителни разходи, включително и транспортните са за негова сметка. В този случай не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените услуги.

(6)   При установяване на подаване на документи с неверни данни и неспазване на сроковете от страна на Потребителя, Туроператорът има право да анулира пътуването, удържайки като неустойка 100 % от платените суми по договора.

VІІ. СПОРОВЕ И РЕКЛАМАЦИИ

Чл.18 (1) Всички спорове, касаещи изпълнение на настоящия договор, се решават по взаимно съгласие на страните. В случай, че съгласието не може да бъде постигнато, те ще се отнасят за разглеждане в компетентен български съд, алтернативно по правилата на чл.15 , ал.2 , т.1 и 2 от Договора за туристически пакет, относно информацията, предоставена от Туроператора на Потребителя за решаване на спорове извън съответния съд, в тава число и алтернативно решаване на спорове.

(2)   Всички оплаквания на туристите е желателно да бъдат предоставени незабавно на местния представител, както и на ръководството на хотела през времето на пребиваването им в хотела.

(3)   Потребителят има право да отправя съобщения, искания или жалби във връзка с изпълнението на туристическия пакет директно до Туроператора или до Туристическия агент, от когото е закупил туристическия пакет. За избягване на всякакво съмнение и с цел осигуряване своевременно разглеждане на съобщенията, исканията или жалбите, отправени чрез Турагента, както и за защита правата на Потребителя, в случай, на неоснователно неизпращане на същите от Агента до Туроператора, при липса на отговор в разумен срок, Потребителят изпраща жалбата си и до Туроператора.

(4)   Туроператорът може да откаже да намали цената за времето, през което е имало несъответствие на предоставените услуги с договора за туристическия пакет в хипотезата когато докаже, че това несъответствие се дължи на Потребителя.

(5)   Всякакви услуги извън пакетите, закупени от Туроператора и платени в Република България, които са закупени и платени на място от туристите следва да се предявяват към съответния туроператор или към търговеца. За такива услуги и за рекламации към такива услуги Туроператорът не носи отговорност. Отговорността на Туроператора се дефинира и свежда само до изпълнението на туристическите услуги, само които са включени в договора за туристическия пакет, като само в този случай няма значение дали тези услуги се изпълняват от него или от други доставчици на туристически услуги.

(6)   Туроператорът се задължава в срок от 30 дни след получаване на рекламацията да даде своето становище по нея на Потребителя.

РАЗДЕЛ VІІІ ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЛИЧНИ ДАННИ

Чл.19. (1) „Туроператорът обработва лични данни на Пътуващите/ Потребителите си, за да предоставя продуктите и услугите, които са заявили и които ползват, за да изпълнява договорните и преддоговорни задължения и да се ползва от правата и задълженията по договора, като например ЕГН, телефон, имена, данни от документ за самоличност, данни за контакт, включително и такива, които са публикувани на формата за контакт, поместена на уеб страницата на Туроператора, електронни адреси за кореспонденция. Обработката на личните данни са свързани само с упражняването на правата на страната, имаща качеството Пътуващ/ Потребител и лицата, от името на които се сключва договора за организирано пътуване, като Туроператорът при обработката на същите спазва изискванията на европейското и националното законодателство.

(2) Туроператорът не обработва лични специални категории данни, като генетични, биометрични и други чувствителни данни, с изключение на данни за здравословното състояние за целите на правоотношението, ако такива са необходими.

Чл.20. С приемането на настоящите Общи условия се счита, че Потребителят/ Пътуващият е запознат с утвърдената и актуална към датата на подписване на същите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ В „Еуфория Травел“ ЕООД,

която е публикувана на електронния сайт на дружеството.

Чл.21.За категориите данни, които „ Емералд Травел България“ ООД, обработва, предоставянето на личните данни на трети лица, права на Потребителя като субект на лични данни , Потребителят подписва и нарочна Декларация – съгласие за обработка на лични данни, неразделна част от подписания от него Договор и общите условия към него.

Раздел IХ. ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

Чл.22. За всички неуредени в Договора и настоящите Общи условия към него въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство, като при противоречие предимство имат разпоредбите на Закона за туризма и подзаконовите нормативни актове.

Чл.23.В случай на установяване на пълна или частична недействителност на отделни клаузи от настоящите Общи условия, то това не се отнася до действителността на

останалите клаузи, респ. на останалите части от тези клаузи. Страните следва да заместят недействителната клауза с такава, която в най-голяма степен се доближава до икономическата цел на недействителната клауза и е валидна.

Всички права запазени за „Еуфория Травел“ ЕООД. Тези общи условия или отделни части от тях не могат да бъдат копирани, публикувани, въвеждани в информационни системи без изрично писмено съгласие на „Еуфория Травел“ ЕООД.

Карта на маршрута

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Уганда – класическо сафари с Мърчисън фолс
От 7,635 лв.
/ Възрастен в двойна стая
От 9,429 лв.
/ Единична стая

Времето в момента

Weather
Kampala27°CPartly cloudy
Powered by WeatherAPI.com
Booking.com
wpChatIcon