fbpx

Трансплантация на коса

Трансплантация на коса

Трансплантацията на коса е хирургична процедура, която включва отстраняване на космени фоликули от донорна област на скалпа и след това трансплантирането им в областта на реципиента, където е необходим растеж на косата. Това е популярна козметична процедура, която може да помогне за възстановяване на растежа на косата в области, които са страдали от косопад или изтъняване. В тази статия ще обсъдим някои от най-често срещаните техники и процедури за трансплантация на коса.

Трансплантация на фоликуларна единица (FUT):

Трансплантацията на фоликуларна единица, известна още като FUT, е техника за трансплантация на коса, която включва отстраняване на ивица кожа от донорната област на скалпа. След това тази ивица кожа се разрязва на отделни фоликулни единици, които след това се трансплантират в областта на реципиента. FUT е популярна техника, защото може да даде голям брой присадки в една сесия, което я прави по-ефективна от други техники.

Екстракция на фоликуларни единици (FUE):

Екстракцията на фоликулярни единици, известна още като FUE, е техника за трансплантация на коса, която включва отстраняване на отделни фоликулни единици от донорната област на скалпа с помощта на малък перфоратор. След това тези отделни фоликулни единици се трансплантират в областта на реципиента. FUE е популярна техника, защото не оставя линеен белег, което го прави чудесен вариант за пациенти, които искат да запазят косата си къса.

Роботизирана трансплантация на коса:

Роботизираната трансплантация на коса е вид FUE процедура, която включва използване на роботизирана ръка за извличане на отделни фоликулни единици от донорната област. Роботизираната ръка се контролира от хирург, който може да извлича космените фоликули по-прецизно и бързо, отколкото с традиционните методи FUE. Тази техника става все по-популярна поради високото си ниво на прецизност и скорост.

Микропигментация на скалпа:

Микропигментацията на скалпа е нехирургично лечение на косопад, което включва татуиране на скалпа с малки точки, които имитират външния вид на космените фоликули. Тази техника често се използва, за да придаде вид на пълна коса в области, където косата е изтъняла или изгубена.

Терапия с богата на тромбоцити плазма (PRP):

Терапията с богата на тромбоцити плазма включва инжектиране на богата на тромбоцити плазма в скалпа, за да се стимулира растежа на косата. Богатата на тромбоцити плазма се получава от собствената кръв на пациента и съдържа растежни фактори, които могат да стимулират растежа на косата.

В заключение, има много различни техники и процедури за трансплантация на коса, всяка със своите предимства и недостатъци. Чрез консултация с квалифициран и опитен специалист по трансплантация на коса пациентите могат да изберат техниката, която най-добре отговаря на техните нужди и цели. 

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС! Ако се интересувате от предлаганите медицински услуги и процедури, моля, свържете се с нас на телефон 0879449338, пишете ни на office@euphoriatravel.bg или попълнете формата за запитване по-долу. След като разберем от вас за каква процедура става въпрос, ще ви изпратим подробен формуляр за темата, която искате да бъдете лекувани. Попълненият формуляр ще бъде прегледан от съответните лекари експерти. (Ако сметнат за необходимо, лекарите могат да поискат допълнителни документи или изследвания.) Въз основа на него ще бъде изготвен план за лечение, който ще ви бъде изпратен. От момента, в който ни информирате за датите, на които планирате да заминете в Турция, ще бъдете информирани за диетичните програми, лекарствата, от които трябва да се откажете или подготовката, която трябва да се направи преди пристигането ви, в зависимост от вида на лечението.

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Трансплантация на коса

Времето в момента

Çorlu22°CFair
Feels like: 22°CWind: 10km/h NNWPressure: 1010.16mbarUV index: 4
wpChatIcon