fbpx

Сафари в Кения и екзотична почивка на Индийския океан

10 Days

Сафари в Кения и екзотична почивка на Индийския океан.

Кения е страна на контрасти, където красотата на природните резервати, озеленените улици и плажове съжителстват с мизерните бедняшки квартали. Следователно, пълна гама от впечатления ще бъде предоставена на всеки турист. Тук антилопи и зебри се разхождат на многолюдни места, а птиците марабу са толкова често срещани, колкото и гълъбите в нашите градове.

Най-доброто време за посещение в Кения е януари-февруари и юни-септември. По-малко интересно може да бъде в тази страна март-май, когато идва сезонът на дъждовете и пътищата са много мръсни. Дъждовното време също е често срещано явление през октомври-декември. Средната температура на въздуха в тези географски ширини обикновено е +25-30°C.

Diani Beach е събирателното име на група плажове в района на Кале, на 30 км от Момбаса: Tiwi, Diani, Galu, Kikondo и Chale. Той е много популярен не само за плаж, но и за дейности на открито – кайтсърф, дайвинг, гмуркане с шнорхел. Както при много други океански брегове, стабилните ветрове осигуряват добра конфигурация на вълните. Вярно е, че височината им е значително намалена от рифове, които не са много далеч от брега. Районът на Диани Бийч е известен със своя бял и изключително фин пясък, по-скоро като брашно като консистенция. Любимото забавление на почиващите е риболовът. Тук перфектно се ловят риба тон, син, раиран и черен марлин, дорадо, баракуда, риба меч. В близост до плажовете, срещу устието на Конго, се намира морският резерват Diani Cheil. Неговите коралови рифове са много популярни сред гмуркачите и гмуркачите с шнорхел,

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Сафари в Кения и екзотична почивка на Индийския океан
От 6,190 лв.
/ Възрастен в двойна стая
Booking.com
wpChatIcon
wpChatIcon