fbpx

Почивки и екскурзии до Лигурия, Италия

8 Days

Почивки и екскурзии до Лигурия, Италия

Разположена покрай едноименното море, Лигурия е събрала италианската мечта. Тук можете да се насладите на архитектурата и да се разходите по тесните улички с неонови надписи в Генуа, да станете зрител на Фестивала на италианската песен в Сан Ремо и да се изгубите в Националния парк Чинкуе Тере, сгушен на стръмните склонове. Този регион е доста разнообразен и за да видите всичките му значими места, трябва внимателно да планирате маршрута и да се запасите с допълнителни дни за почивка. Наистина, в допълнение към горните атракции, Лигурия ще ви изненада с красивите курорти Аласио и Албенга с пясъчни плажове и невероятни залези. А също – „портата на цветята на Италия“ – Вентимиля, където в Ботаническата градина на Генбъри са представени над 5800 различни вида екзотични растения от цял ​​свят.

Златни плажове, нежно, чисто море, луксозни цветни лехи и буйни паркове – всичко това е Сан Ремо, живописен курортен град в Италия. Съвременните туристи смятат, че основните атракции на Санремо са многобройни казина и музикални фестивали. Но всъщност в града има много интересни неща: архитектурни и културни паметници, красиви алеи, луксозно крайбрежие. Санремо е град на слънце, зеленина и добро настроение.

Сан Ремо е пълен със старинни сгради, замъци и дворци, основните от които са вилата на Алфред Нобел, където той прекарва последните дни от живота си, казиното Сан Ремо с театър вътре, дворецът Бореа д’Олмо, в който сега се помещава градски археологически музей с колекция от артефакти от древната римска епоха, великолепната църква Мадона дела Коста, която е построена в бароков стил през 17 век, и много други забележителности, оцелели до наши дни.

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Почивки и екскурзии до Лигурия, Италия
От 1,512 лв.
/ Възрастен в двойна стая
Booking.com
wpChatIcon