fbpx

Почивки в Тайланд

10 Days

Почивки в Тайланд

Патая е най-бързо развиващият се град в света. На мястото му преди 40 години е имало малко рибарско селище, а днес е популярен курорт с луксозни вили, добре поддържани плажове и необичайни атракции. Тук няма древни храмове, но има уникална природа и сгради, достойни за вниманието на пътниците. Златната планина на Буда, Мини Сиам, Храмът на истината, храмовият комплекс Ват Ян, дворецът Сухавади – това е само малка част от това, което си заслужава да се види в Патая. Красотата на лазурната вода и чистите плажове, недокоснати от човека, можете да оцените по време на разходка с лодка около островите. В близост до Патая има стотици, като има както туристически (Ко Лан, Ко Сак, Ко Крок и Ко Фай и др.), така и изоставени. Вечерта си струва да разгледате легендарното шоу на Тифани – ярко кабаре с циркови и вариететни номера, което се превърна в отличителна черта на този регион. 

Пукет е живописен остров, заобиколен от тропически гори, скали и лазурно небе. Един от най-популярните курорти с известни плажове, които са сред най-красивите в света. Има забавления и атракции за всеки вкус: храмът Wat Chalong и Големият Буда, стоящи на надморска височина от 300 метра, Ботаническата градина и известният остров Phi Phi. В Пукет има много платформи за наблюдение, където можете да видите ярки изгреви и залези: хълмът Ранг, Карон, нос Промтеп, платформата на кулата Khao Khad осигурява 360° гледка. Можете да погледнете надолу към района, докато летите със зиплайн: 400-метровото пътуване над джунглата ще остави трайно впечатление. Вечерта, когато светлините светнат, туристите се отправят към FantaSea Show. Това е театър и цирк на едно място. Освен гимнастички и илюзионисти има спектакли по древни легенди. Можете да се запознаете с фауната във ферма за змии, да посетите сафарито Кок Чанг или местния зоопарк. 

Патонг Бийч е курортен град в западната част на Пукет с много забавления, оживен нощен живот и живописни плажове. Струва си да отидете тук, за да се насладите на плажна почивка, за щастие има много места за това. 

Краби е административен център на едноименната провинция в Южен Тайланд. Въпреки че градът е разположен на брега на Андаманско море, няма подходящи места за плажна почивка. Но от тук е лесно да стигнете до близките плажове. Тези туристи, които искат да опознаят истинския, автентичен Тайланд, идват в Краби. Основната атракция на Краби е крайбрежната алея. Тук има много скулптури. Особено забележителна е металната композиция, състояща се от два големи и няколко малки раци – символ на град Краби. Друго популярно място сред туристите е храмовият комплекс Wat Kaew Korawaram. Основната сграда на комплекса е красивият манастир White Temple, до който води снежнобяла стълба. Най-популярното забавление в Краби е екскурзия до джунглата, където живеят дългоопашати макаци. Туристите също често използват града като база за пътувания из провинцията.

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Почивки в Тайланд
От 2,713 лв.
/ Възрастен в двойна стая

Времето в момента

wpChatIcon