fbpx

Остров Мадагаскар – “осмият континент”

10 Days

Остров Мадагаскар – “осмият континент”

Мадагаскар е райски остров, който се къпе в топлите води на Индийския океан. Преди сто милиона години Мозамбикският проток го е откъснал от Африка, оставяйки на човечеството уникален природен дар. Пейзажите на острова се променят като картини от калейдоскоп: от диви реликтни гори на север до червени пустинни земи на юг. Тук плоските корони на баобаби държат небето – вековни дървета, височината на девететажна сграда, а острите тръни на каменната гора на Цинджи-ду-Бемараха смразяват кръвта. В мътна речна вода се измиват сапфири, изумруди и топази. По върховете на тропическите гори белоопашатите сифаки се крият от фоси, а в гъсталака на джунглата пръстеновидните лемури, далечни роднини на анимационния крал Джулиан, организират партита. 

Днес Мадагаскар не е готов да приеме взискателни туристи. В бившата френска колония няма луксозни хотели и ресторанти със звезди Мишлен. Вместо пътища има прашни пътеки с дупки, интернет не работи добре, а банкомати има само в големите градове. Но, повярвайте ми, всяко неудобство се компенсира от насладата на живописния “осми континент”.

Антананариво е необичайна и дълга дума, нали? Мадагаскарите просто наричат ​​своята столица и главен град на държавата Тану. Сгушен на високите хълмове във вътрешността на острова, градът от зори до здрач бъка от дузина базари, където едни се опитват да свалят цената, а други да продадат на по-висока цена. Ансамбълът от дворци Ruva Ambuhimanga, гробниците на мадагаскарските монарси, червените стени на двореца Andafiavaratra, създадени в бароков стил – всичко това плашещо се откроява на фона на мръсотията и бедността на бедните квартали. И в центъра на тази експлозивна смес е езерото Ануси, проектирано и изкуствено създадено от английския мисионер Джеймс Камерън под формата на сърце.

Маршрут

Заминаване от летище София с редовен полет на авиокомпания Турски авиолинии до Истанбул за последващ полет за Антананариву.

Примерно разписание, подлежи на препотвърждение до една седмица преди заминаване:

Полет номер Излита от: Час Каца в: Час
TK-1030 София 21:10 Истанбул 22:35
TK-160 Истанбул 01:50 Антананариво 14:35
Техническо кацане: Mauritius Island, Мавриций, в 12:35, 1:0 ч.
TK-161 Антананариво 15:55 Истанбул 05:00
Техническо кацане: Mauritius Island, Мавриций, в 18:50, 1:15 ч.
TK-1027 Истанбул 07:25 София 08:35

Казане в Истанбул.

Заминаване за Мадагаскар. Техническо кацане на остров Мавриций.

Кацане на летище Антананариву.

След минаване на визови и митнически процедури – посрещане от представител на местния туротератор.

Трансфер и настаняване в хотел La Ribaudiere или подобен.

Следва разходка из Антанариву и посещение на двореца Rova of Madagascar

Рова е кралски дворцов комплекс в Мадагаскар, който е служил като дом на суверените на Кралство Имерина през 17-ти и 18-ти век, както и на владетелите на Кралство Мадагаскар през 19 век. Разположен в централния високопланински град Антананариво, Рова заема най-високата точка на Аналаманга,  най-високият от многото хълмове на Антананариво – 1462 м и по този начин е почти 200 m над кварталите на долния град.

Нощувка в хотела.

Настаняване в хотел

Закуска.

Транфер до летище и полет до град Тулеар.

Тулеар е столица на провинция Тулеар – една от шестте административни провинции на Република Мадагаскар. Разположена е в югозападната част на страната и има излаз на Индийския океан.

Кацане в Толиара.

Трансфер до хотел Bakuba или подобен.

Свободно време.

Нощувка.

Закуска
Настаняване в хотел

Закуска.

Денят започвва с отпътуване към Ифати – регион, който се намира в югозападния край на Мадагаскар. Състои се от две малки рибарски селища, между които има зашеметяващи плажове. Тук е изключително спокойно, можете да се гмуркате или да практикувате шнорхелинг, за да се полюбувате на уникалния морски живот, който Индийският океан предлага. Освен това можете да се насладите на вкусни морски местни деликатеси и да обиколите района с катамаран. Можете също така да откриете културата на местната етническа група, като например традиционния риболов.

Следобед ще имате време да посетите гората на баобабите и селото на костенурките в резервата Рениала.

Рениала (на местен език това е думата за баобаб или буквален превод „майката на гората“), е защитена зона от 60 хектара, част от мадагаскарската бодлива гора. Резерватът се управлява от асоциация по околната среда, развиваща еко-туризъм в района. Той е убежище на удивителна и уникална екосистема, която се среща единствено в югозападната част на Мадагаскар – Бодливата гора. Стърчащите бодливи храсти са дом на повече от 2000 растителни вида, някои впечатляващи и много стари баобаби (тук има гигантски баобаб с диаметър на ствола 12,5 м) и изцяло ендемично растително семейство. Впечатляващи по форма и размери, баобабите (Adansonia) могат да достигнат височина до 30 метра. Стволовете на тези дървета функционират като водни резервоари – едно растение може да побере цели 120 000 литра вода. Резерватът Рениала е и рай за любителите на птици, където лесно могат да се наблюдават някои много редки видове. Други обитатели на парка са сивомишия лемур (един от най-малките примати), разноцветни хамелеони, гущери, застрашените от изчезване костенурки с паяковидна окраска и неотровни змии. Близо до парка Рениала през 2007 г. е основан проекта „Miamby Fano“ (пазителят на костенурките), за да контролира ловът на костенурките. Miamby Fano има за цел да подобри научното разбиране и икономическите последици от лова на костенурки чрез събиране на данни за тяхното разпространение, размножаване и заплаха от изчезване, която ги съпътства.

Денят завършва с релакс в хотела с изглед към морето.

Нощувка.

Закуска

Закуска.

Пътуването продължава до Анакао – залив с едноименно селище на югозападния бряг на Мадагаскар. Когато пристигнете в Anakao, ще направите екскурзия до остров Nosy Ve. Носи Ве е малък коралов остров на три километра от Анакао в крайния югозапад на Мадагаскар със самотни бели пясъчни плажове и ниска зеленина с малко сянка. Местните моди (табута) са оставили природата на Nosy Ve невредима и са осигурили безопасно място за гнездене на много червеноопашати тропически птици, позволявайки им да се приближат наблизо. Червеноопашатият фаетон е ендемичен вид на острова и прави мястото наистина автентично и своеобразно.

По пътя можете да наблюдавате китовете.

Настаняване в хотел Ocean Lodge или подобен.

Нощувка.

Закуска
Настаняване в хотел

Закуска.

Приключението продължава. След закуска ще посетите Сародрано. Село с бели пясъчни плажове, простиращи се докъдето стига окото, Сародрано е световноизвестен туристически обект, дестинация, която чака да бъде открита и преоткрита. Всяка година мястото привлича все повече посетители, благодарение на уникалните си пейзажи и изключителни природни забележителности.

Sarodrano е в района на Atsimo-Andrefana, близо до Saint-Augustin. Оттук можете да видите устието на река Onilahy, известна като най-дългата река в региона. Мястото е крайбрежен кос с дължина 3300 м, с мангрови гори и коралови рифове от двете страни. Сародрано всъщност е участък от дюни с много фин бял пясък. Селото като цяло образува шип, във формата на стрелка, сочеща към Тулеар. Вдлъбнатината на плета образува малък залив, облицован с мангрови гори. Обхваща площ от над 100 хектара покрай залива, с ширина 150 метра. Красотата на мангровите гори е особено зашеметяваща по ръба на косата Сародрано, единственото място, където може да се види идеално хомогенният характер на растителността.

По-късно следобед ще се върнете в хотела.

Нощувка.

Закуска

Закуска.

След закуска ще се отправим към национален парк Циманампецоца.

Считан за един от най-завладяващите резервати в света заради уникалното си биоразнообразие и мистериозен пейзаж, националният парк Циманампецоца без съмнение е мечта за любителите на природата. Паркът е убежище за повече от 70 вида птици, лемури, влечуги, насекоми, бозайници и растения, които могат да бъдат намерени само в островната държава. Тук има популации на пръстеноопашатия лемур (Lemur catta), както и на гигантската ивичеста мангуста (Galidictis grandidieri), която живее само в бодливите гъсталаци на Didlerea-Euphorbia в резервата. Тези животни се разглеждат като модни или свещени от местните хора, които вярват, че духовете на техните починали предци и близки продължават да живеят в тях. Класифициран от учените като притежаващ 90% ендемично ниво на биоразнообразие, паркът включва и няколко от най-редките растения на Земята като Achyrocalyx gossypinus, Ecbolium humbertii, Talinella microphylla, Secamone pedicellaris и Calodecaryia pauciflora.

Връщане в хотела.

Нощувка.

Закуска

Закуска.

Тази сутрин ще посетите Andaboy, където можете да откриете прекрасна гледка към пейзаж с бели пустинни пясъци, а след това можете да посетите селото.

Освобождаване стаите на обяд и трансфер до летище Тулеар.

Полетът до Антананариво ще излети в 14:30 ч. и ще трае около 2:00 ч.

Настаняване в хотел La Ribaudiere или подобен.

Свободно време.

Нощувка.

Нощувка.

Закуска
Настаняване в хотел

Закуска.

Вашият престой в Мадагаскар приключи. На сутринта можете да се отпуснете в хотела и да съберете вещите си. По обяд шофьорът и водачът ще ви придружат до международното летище в Антананариво. Можете да подарите сувенири и да се сбогувате.

Полет до Истанбул.

Закуска

Кацане в Истанбул рано сутринта. Полет до България.

Кацане на летище София.

Край на програмата.

La Ribaudiere

Hôtel la Ribaudière се намира в сърцето на Антананариво, до Търговската камара. Предлага масажни процедури, а-ла-карт ресторант и безплатен Wi-Fi в целия хотел.

Разположен в тропическа градина, Hôtel restaurant la Ribaudière предлага климатизирани стаи с модерно обзавеждане. Във всички стаи има плоскоекранен телевизор със сателитни канали и работно бюро.

На място има ресторант и се препоръчват резервации за храна. Гостите могат да релаксират на дивана на терасата или в библиотеката с книга. Персоналът на денонощната рецепция може да организира коли под наем и летищен трансфер.

Ресторантът предлага местни и френски специалитети за обяд и вечеря.

Летище Ивато е само на 14 километра от хотела.

 

 

Bakuba Hotel

Хотел Bakuba се намира в Ankilibe и предлага ресторант. В тази хижа е осигурен безплатен Wi-Fi достъп до интернет.

Помещенията за настаняване разполагат с тераса. Самостоятелната баня е с вана или душ и халати. От стаите се открива изглед към морето и градината.

Останалите удобства в хотел Bakuba включват общ салон, туристическо бюро и помещение за съхранение на багаж. На място има безплатен паркинг.

 

Anakao Ocean Lodge

Качествено обслужване в изключителна обстановка

Между небето и морето, сгушен в един от красивите заливи на Мадагаскар, защитен от лагуна и с лице към остров Носи Ве, нашият персонал ви очаква, готов да направи всичко възможно, за да прекарате незабравим момент.

Предоставяме на разположение на всички гости шезлонги и чадъри, изработени от местни материали в стил, който може да бъде описан като етнически. Плажните кърпи се предоставят безплатно от хижата. За плуване, при отлив, препоръчваме използването на гумени обувки, за да избегнете нараняване с корали и миди.

Ресторантът успява да хармонизира повечето от мадагаскарските и местните кулинарни традиции с френската кухня, като не забравя последния си щрих от Италия. Предлага се уникално меню, базирано на морски дарове, което нашият готвач съставя всеки ден в зависимост от доставките.

 

Удобства в стаите: Балкон, изглед, сейф, климатик, сешоар, халат, мини бар

 

Цената е пакетна на човек в лева и включва:

 • Самолетен билет София-Истанбул-Антананариву-Истанбул-София - ВАЖНО: Цените на самолетните билети по офертата са в икономична класа по редовни полети на авиокомпанията. След постъпване на резервация е необходимо цената да се препотвърди, като е възможно доплащане, ако няма места в съответната класа.
 • Ръчен и чекиран багаж
 • Посрещане на английски език от гид на местния туроператор на летище Антананариву
 • Подаръци за добре дошли
 • Самолетен билет Антананариву-Тулеар-Антананариву
 • Трансфери летище-хотел-летище
 • Транспорт по време на обиколката
 • Интернет в колата по време на обиколката
 • 2 нощувки със закуски в хотел в Антананариву
 • 2 нощувки със закуски в хотел в Тулеар
 • 3 нощувки със закуски в хотел в Анакао
 • Англоговорящ водач по време на обиколката
 • 24/7 телефонна поддръжка на английски език в Ifanadiana Мадагаскар по време на тура
 • Карта на Мадагаскар
 • Застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро за лица до 64,99 г.

Цената не включва:

 • Застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро за лица над 65 г. - 25 лв.
 • Виза за Мадагаскар - 40 щатски долара
 • Застраховка Отмяна на пътуване - препоръчителна
 • Вход в националните паркове /където се изисква/
 • Бакшиши
 • Обеди и вечери
 • Лични разходи

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ДОГОВОР ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТ

І. ЗАПИСВАНЕ

Чл. 1. (1) Записването за туристически пакет е възможно да се осъществи чрез телефон или по интернет, чрез туристически агент в страната или директно в офисите на Туроператора. Когато договорът за туристически пакет се сключва по телефона, туроператорът, а когато туристическия пакет се продава чрез туристическия агент – и туристическия агент, предоставят на пътуващия стандартен формуляр за предоставяне на информацията съгласно Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 (Ново – ДВ, бр. 37 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.) – Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 и информацията по ал.1, т.1-9 на чл.82 от ЗТ.

В срок от 48 часа от получаване на резервацията Туроператорът може да:

 1. Потвърди изпратената резервация;
 2. Предложи алтернативни възможности, в случай, че местата са изчерпани.

Резервацията се пази 72 часа и се счита за валидна след потвърждение от страна на Туроператора и внасяне на депозит от страна на Потребителя.

ІІ. ВИЗИ

Чл.2. За пътуванията в държави, за които се изискват визи за български граждани, Туроператорът e длъжен да предостави информация в писмен вид или по друг подходящ начин, включително приблизителни срокове за получаване на визи и информация относно здравните изисквания на избраната за пътуване държава.

III. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ.

Чл.3. (1) Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането. Ако не е упоменато друго, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора, размерът на депозита, дължим от Потребителя е в размер на 50 % (петдесет на сто) от общата цена на туристическия пакет. Потребителят внася депозита в момента на подписването на този договор, ако не е упоменат друг срок, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора.

Окончателно плащане на съответното организирано пътуване се извършва 30 (тридесет) дни преди датата на пътуването, ако не е упоменато друго, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора.

Ранните записвания са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция за същия с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по-късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.

Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.

При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.

При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.

Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.

След сключване на договора увеличението на пакетната цена е възможно, при условие, че туроператорът е уведомил пътуващия писмено, включително и на предоставения електронен адрес за кореспонденция, но не по-късно от 20 дни преди датата на пътуването при наличието на една от следните причини:

– Промяна в цената на превоза на пътници, което е в следствие на промяна в цената на горивото или други източници на енергия

– Промяна в размера на данъците и таксите върху сключените в договора туристически услуги, наложени от трета страна, която не участва пряко в изпълнението на туристическия пакет, включително туристически такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или слизане от борда на пристанища и летища, или обменни курсове, отнасящи се за туристическия пакет.

(11)        Цената на организираното пътуване може да се намалява по начин, съответстващ на всяко намаление на разходите посочено при условията по-горе в ал.10, настъпило след сключване на договора до започване на изпълнението на туристическия пакет.

(12)        Когато увеличението на цената по ал. 10 надхвърля 8 на сто от общата цена туристическия пакет, се прилага следното:

В срок не по-късно от 7 дни, считано от датата на уведомлението, Потребителят има право да приеме предложената промяна или да прекрати договора без да заплаща такса за прекратяване на същия.

В случай, че използва правото си за прекратяване, Потребителят има право да приеме туристически пакет-заместител със същото или по –високо качество, ако Туроператорът предлага такъв,

(13)        За избягване на всякакво съмнение, в случай, че Потребителят е получил надлежно уведомлението за увеличението на пакетната цена по смисъла на настоящия текст, включително и на посочения от него електронен адрес за кореспонденция, но не е възразил в указания срок, съответно не е уведомил Туроператора кое от посочените свои права ползва, страните приемат, че същият е съгласен с извършената промяна, като Потребителят се задължава да заплати разликата на Туроператора.

(14)        В случай на прекратяване на договора по ал. 12, Потребителят има правата по чл.88, ал.6 от ЗТ.

(15)        Допълнителните услуги, които не са включени в основната цена на организираното пътуване, се заявяват и заплащат допълнително при сключване на договора, като възможностите и промените за тези услуги са описани към всяка програма. Зaявяването на допълнителни услуги се явява необходимо условие за тяхното приемане.

 1. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Чл.4 (1) Туроператорът се задължава:

1. Да предостави в съответствие с Общите условия по този договор туристическите услуги, заплатени от Потребителя.

2. За пътуванията извън страната да осигури задължителна Медицинска застраховка на Потребителя, когато тя е включена в пакетната цена, по стандартните условия на застрахователните дружества: ЗАД „Алианц България“ или други, и да предостави на Потребителя оригинал или копие на застрахователната полица по застраховката преди началото на пътуването.

3.(1) По искане на Потребителя и срещу доплащане Туроператора може да го застрахова и за други рискове по време на пътуването.

3.(2) Потребители навършили 65 годишна възраст се застраховат задължително със завишена застрахователна премия. В тези случаи всеки потребител се задължава да доплати разликата в стойността на застраховката.

3(3) Потребители навършили 80 години следва да се застраховат самостоятелно срещу доплащане.

3(4) Туроператорът предлага на Потребителя възможност за сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”, срещу допълнително доплащане, което е в зависимост от цената на закупения пакет, срока на анулация и условията на конкретното застрахователно дружество, с което туроператора има сключен договор.

3(5) Туроператорът предоставя на Потребителя своевременно, преди започване на изпълнението на туристическия пакет, необходимите документи за ползване на туристическите услуги, включени в пакета, като разписки, ваучери, билети и други, както и информация за часовете на пътуване по разписание и когато това е приложимо – информация за качване на борда на превозното средство, както и за часовете на разписание на междинни спирания, транспортни връзки и пристигането.

Чл. 5 Туроператорът има право да не изпълни задълженията си по договора, без да носи никаква отговорност, ако Потребителят не извърши плащания в установените срокове и по този начин прояви недобросъвестност при изпълнение на своите задължения. Ако Потребителят е внесъл депозит, но не е извършил в установените срокове плащанията до пълния обем на общата цена на пътуването, депозитът не се връща.

Чл. 6. Договорът за организирано пътуване може да бъде сключен и в електронна форма, когато касае предложение, публикувано на интернет страницата на туроператор или туристически агент, чрез поставяне на маркер в поле “Приемам общите условия и съдържанието на договора за туристически пакет” и при спазване на съответните изисквания на Закона за електронната търговия и на Закона за защита на потребителите.

Чл. 7. (1) Туроператорът си запазва правото да промени превозвача или авиокомпанията с други при настъпване на причини, които правят невъзможно или нецелесъобразно посоченият в договора превозвач или авиокомпания да изпълни задълженията си.

(2) Туроператорът има право да извърши замяна на хотела с такъв от същата или по- висока категория, със същата или близка локация без промяна на общата цена заплатена от Потребителя, в случаите на дублирана резервация, затваряне на съответния хотел или нежелание в последния момент на хотела да приеме туристите.

Чл. 9. (1) ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени часа на тръгване при промяна на превозвача или авиокомпанията, както и да комбинира полети при настъпване на други обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля, като уведоми своевременно ПЪТУВАЩИЯ по ясен, разбираем и видим начин на траен носител, включително и чрез изпращане на съобщения на оставения мобилен телефон за връзка с пътуващия, включително и чрез изпращане на електронно съобщение.

(2)   Точният час и място на отпътуване от България, рег. номер на автобуса и телефона на съпровождащия представител от страна на ТУРОПЕРАТОРА се потвърждават три дни преди датата на отпътуване.

(3)   Когато пътуването е с автобус, настаняването в превозното средство се извършва според датата на записване на всеки турист.

Чл. 10. (1) Туроператорът си запазва правото да променя местата за настаняване на Потребителя в автобусното превозно средство с цел настаняване на майки с деца, бременни жени, възрастни хора, хора с увреждания и в неравностойно състояние, както и при наличие на други подобни обективни причини.

(2)   В случаите при пътуване по автобусни програми, когато не е събран необходимият минимум от туристи за начално отпътуване от съответен град, те се уведомяват от Туроператора в 20 (двадесет) дневен срок преди началната дата на пътуване. Потребителите за своя сметка и индивидуално се транспортират до населено място, от което има потвърдено отпътуване.

(3)   Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет Туроператорът е принуден да промени съществено някоя от основните характеристики на туристическите услуги като дестинация, маршрут, брой нощувки, съответно е принуден да не може да изпълни специфичните изисквания на Пътуващия, които са приети от Туроператора, или предложи увеличение на цената с повече от 8 на сто, ПЪТУВАЩИЯТ има право в посочения от Туроператора разумен срок, да приеме предложената промяна или да прекрати договора без да заплаща такса за прекратяване на същия. В хипотезата на прекратяване Пътуващият може да приеме туристически пакет – заместител със същото или с по-високо качество, ако Туроператорът предлага такъв. За избягване на всякакво съмнение, в случай, че Потребителят е получил надлежно уведомлението за промените по смисъла на тази алинея, включително и на посочения от него електронен адрес за кореспонденция, но не е възразил в указания разумен срок, съответно не е уведомил Туроператора кое от посочените свои права ползва, страните приемат, че същият е съгласен с извършената промяна.

Чл.11. Потребителят се задължава:

 1. При пътуванията извън България да осигури необходимите лични документи /валиден задграничен паспорт, валидна лична карта/, оформени в съответствие със законите на посещаваната страна и на Р България.
 1. Ако Потребителят е лице, което няма навършени 18 години и което ще пътува в чужбина със собствен задграничен паспорт, то трябва да представи нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни със заминаването му в посочената страна на посочената дата (ако непълнолетният пътува заедно с един от родителите си, необходимо е той да притежава нотариално заверено съгласие от другия родител).
 1. Да заплати в пълен обем и в установените в настоящия Договор срокове стойността на туристическите услуги.
 1. Да спазва законите на страната, за която пътува.
 1. Потребителят, който възнамерява да извърши пътуване и престой в страни с повишен риск от инфекциозни заболявания, е длъжен да премине съответна профилактика съгласно международните медицински изисквания.
 1. НАСТАНЯВАНЕ

Чл. 12. (1) Настаняването в хотелите при пристигане се извършва след 14.00 часа, а освобождаването на стаите до 11.00 или 12.00 часа и е в зависимост от условията на всеки хотел. Преди настаняване или след напускане съобразно обявените часове и съгласно правилата на всеки хотел не се ползват никакви услуги в хотелите или същите се ползват срещу допълнително заплащане.

(2)   Броят на храненията се определя в зависимост от броя на резервираните и заплатени нощувки при съответния режим: само закуска, закуска и вечеря или всичко включено.

(3)   Неизпълнението или злоупотребата с режима на хранене се санкционират от управата на хотела.

(4)   При настаняване на трима души в стая с три легла не се гарантира наличието на стандартни три легла. Трети възрастен или деца се настаняват в стандартно легло, само ако се заплати фамилна стая или апартамент.

(5)   Настаняването в стаи с изглед към морето или стаи в основната част на хотела се извършва само в случаите, когато е обявено доплащане за това и е заплатено предварително в офисите или представителствата на Туроператора.

VІ. ОТГОВОРНОСТ

Чл. 13. Когато отговорността на контрагентите на Туроператора за вреди, причинени от неизпълнението на услугите, е ограничена от международни договори, ратифицирани, обнародвани в „Държавен вестник” и влезли в сила за Република България, отговорността на ТУРОПЕРАТОРА е в рамките на тези ограничения.

Чл.14. Туроператорът може да отмени пътуването, ако не е набран необходимия минимален брой участници или ако отмяната се дължи на непреодолима сила в сроковете и по начина, изрично указан в Договора за туристически пакет. В тези случаи Туроператорът не носи отговорност за неизпълнението на Договора като връща на Потребителя всички платени суми, без тази част от тях за извършените фактически разходи /платени застраховки, глоба за върнати билети, визови такси и други/. Извършените фактически разходи се удостоверяват с надлежно оформени документи.

Чл.15. (1) Туроператорът не носи отговорност за вреди, причинени от неизпълнение или неточно изпълнение на настоящия Договор, ако причините за това се дължат на:

Потребителя:

Действия на трето лице, несвързано с изпълнението на Договора, които не могат да се предвидят или избегнат;

Непреодолима сила или събитие, което не може да бъде предвидено или избегнато от страна на Туроператора и неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на задълженията им. По време на пътуването като такива се считат влошени метеорологични условия, усложнена обстановка по пътищата, забавяне на граничните пунктове, оказване на помощ на турист, национални и религиозни празници, масови обществени мероприятия, стачки, военни конфликти, и ограничения, природни бедствия, промяна на работно време на музеи и обекти, техническа авария или проблем с превозното средство по време на път и други изключителни обстоятелства. Като непреодолима сила или събитие по време на пътуването или непосредствено преди него, се счита явление, което не може да се предвиди или избегне, от страна на туроператора или неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на техните задължения. В тези случаи Туроператорът си запазва правото на разместване на елементи и промени в програмата и на действия според конкретно възникналата ситуация, без да носи отговорност и да дължи неустойка за това. В хипотезата на случайно събитие или непреодолима сила страната, която се позовава на същите следва да представи надлежен документ/сертификат и др./, който удостоверява форсмажор, издаден от органа по правилата на местната компетентност на държавата, за която е налице хипотеза на форсмажор. При спазване на тези правила и представяне на съответния документ, Туроператорът се задължава да изпрати на Потребителя сума, равностойна на възстановената от партниращия контрагент/туроператор, хотелиер и т.н/, в срок от 10 работни дни, считано от датата на получаването ѝ.

(2)   Туроператорът не носи отговорност пред туристите за съхранение на личния багаж, пари, ценности, документи и други, включително оставени в стая на хотел или студио. В подобни случаи туроператора лично или чрез негови контрагенти съдейства на потърпевшия до степен, при която не се нарушава туристическата програма на цялата група. Търсене на забравени вещи се извършва от Потребителя за негова сметка.

(3)   Туроператорът не носи отговорност, не възмездява и не компенсира туристи, които са се отказали от консумация на отделни услуги ли по свое желание са се отклонили от програмата и по тази причина са пропуснали едни или други услуги. Туроператорът не възмездява и не компенсира туристи за разходи извън туристическия пакет. Туроператорът не поема разходи, свързани с консумацията на храни и напитки извън стандартния пансионат, договорен в туристическия пакет.

Чл. 16. При отказ на граничните служби да допуснат влизане на Потребителя на територията на съответната държава, Туроператорът не носи отговорност и не дължи връщане на заплатената за туристическото пътуване цена.

Чл. 17. (1) Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди започването изпълнението на туристическия пакет.

(2)   Когато потребителят се откаже от пътуването и прекрати договора съгласно ал.1 в срок до три работни дни от записването и внасянето на депозит, той реализира това право без санкция за него.

(3)   В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора по ал.1, от страна на Потребителя, след изтичане на срока по ал.2, Потребителят се задължава да заплати на Туроператора следните такси, които страните уговарят като размер на неустойка за прекратяване

При пътуване в чужбина:

а) след изтичане на срока по Чл. 17, ал.(2) и до 70 дни преди датата на пътуването – такса резервация – 40 лв. За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване се удържа такса в размер на 30 лева.

б) от 69 до 40 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.

в) от 39 до 30 дни преди датата на пътуването – 80 % от общата стойност на пътуването.

г) по-малко от 29 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването

При пътуване в страната:

а) след изтичане на срока по Чл.17, ал.(2) и до 70 дни преди датата на пътуването такса резервация 30 лв.

б) от 69 до 40 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.

в) от 39 до 30 дни прели датата на пътуването – 80 % от общата стойност на пътуването. г)

г) по-малко от 29 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването.

При пътуване в страната или чужбина при направена резервация с включени отстъпки за ранно записване и отказ на потребителя след изтичане на срока по Чл.17, ал.(2) същият дължи неустойка в размер на 100 % от цялата внесена сума и съгласно условията на конкретния хотел.

(4)   Потребителят има право да прекрати договора преди започване на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението за туристическия пакет, пътуващият има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение. Това право Потребителят може да реализира, ако официалния удостоверителен орган на съответната държава декларира със съответния официален документ наличието на непреодолимите и извънредни обстоятелства.

(5)   В случай, че Потребителят прекрати своята почивка/екскурзия/ през времетраенето ѝ по свое желание, в резултат на свои лични причини и собствено решение , всички допълнителни разходи, включително и транспортните са за негова сметка. В този случай не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените услуги.

(6)   При установяване на подаване на документи с неверни данни и неспазване на сроковете от страна на Потребителя, Туроператорът има право да анулира пътуването, удържайки като неустойка 100 % от платените суми по договора.

VІІ. СПОРОВЕ И РЕКЛАМАЦИИ

Чл.18 (1) Всички спорове, касаещи изпълнение на настоящия договор, се решават по взаимно съгласие на страните. В случай, че съгласието не може да бъде постигнато, те ще се отнасят за разглеждане в компетентен български съд, алтернативно по правилата на чл.15 , ал.2 , т.1 и 2 от Договора за туристически пакет, относно информацията, предоставена от Туроператора на Потребителя за решаване на спорове извън съответния съд, в тава число и алтернативно решаване на спорове.

(2)   Всички оплаквания на туристите е желателно да бъдат предоставени незабавно на местния представител, както и на ръководството на хотела през времето на пребиваването им в хотела.

(3)   Потребителят има право да отправя съобщения, искания или жалби във връзка с изпълнението на туристическия пакет директно до Туроператора или до Туристическия агент, от когото е закупил туристическия пакет. За избягване на всякакво съмнение и с цел осигуряване своевременно разглеждане на съобщенията, исканията или жалбите, отправени чрез Турагента, както и за защита правата на Потребителя, в случай, на неоснователно неизпращане на същите от Агента до Туроператора, при липса на отговор в разумен срок, Потребителят изпраща жалбата си и до Туроператора.

(4)   Туроператорът може да откаже да намали цената за времето, през което е имало несъответствие на предоставените услуги с договора за туристическия пакет в хипотезата когато докаже, че това несъответствие се дължи на Потребителя.

(5)   Всякакви услуги извън пакетите, закупени от Туроператора и платени в Република България, които са закупени и платени на място от туристите следва да се предявяват към съответния туроператор или към търговеца. За такива услуги и за рекламации към такива услуги Туроператорът не носи отговорност. Отговорността на Туроператора се дефинира и свежда само до изпълнението на туристическите услуги, само които са включени в договора за туристическия пакет, като само в този случай няма значение дали тези услуги се изпълняват от него или от други доставчици на туристически услуги.

(6)   Туроператорът се задължава в срок от 30 дни след получаване на рекламацията да даде своето становище по нея на Потребителя.

РАЗДЕЛ VІІІ ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЛИЧНИ ДАННИ

Чл.19. (1) „Туроператорът обработва лични данни на Пътуващите/ Потребителите си, за да предоставя продуктите и услугите, които са заявили и които ползват, за да изпълнява договорните и преддоговорни задължения и да се ползва от правата и задълженията по договора, като например ЕГН, телефон, имена, данни от документ за самоличност, данни за контакт, включително и такива, които са публикувани на формата за контакт, поместена на уеб страницата на Туроператора, електронни адреси за кореспонденция. Обработката на личните данни са свързани само с упражняването на правата на страната, имаща качеството Пътуващ/ Потребител и лицата, от името на които се сключва договора за организирано пътуване, като Туроператорът при обработката на същите спазва изискванията на европейското и националното законодателство.

(2) Туроператорът не обработва лични специални категории данни, като генетични, биометрични и други чувствителни данни, с изключение на данни за здравословното състояние за целите на правоотношението, ако такива са необходими.

Чл.20. С приемането на настоящите Общи условия се счита, че Потребителят/ Пътуващият е запознат с утвърдената и актуална към датата на подписване на същите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ В „Еуфория Травел“ ЕООД,

която е публикувана на електронния сайт на дружеството.

Чл.21.За категориите данни, които „ Емералд Травел България“ ООД, обработва, предоставянето на личните данни на трети лица, права на Потребителя като субект на лични данни , Потребителят подписва и нарочна Декларация – съгласие за обработка на лични данни, неразделна част от подписания от него Договор и общите условия към него.

Раздел IХ. ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

Чл.22. За всички неуредени в Договора и настоящите Общи условия към него въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство, като при противоречие предимство имат разпоредбите на Закона за туризма и подзаконовите нормативни актове.

Чл.23.В случай на установяване на пълна или частична недействителност на отделни клаузи от настоящите Общи условия, то това не се отнася до действителността на

останалите клаузи, респ. на останалите части от тези клаузи. Страните следва да заместят недействителната клауза с такава, която в най-голяма степен се доближава до икономическата цел на недействителната клауза и е валидна.

Всички права запазени за „Еуфория Травел“ ЕООД. Тези общи условия или отделни части от тях не могат да бъдат копирани, публикувани, въвеждани в информационни системи без изрично писмено съгласие на „Еуфория Травел“ ЕООД.

Цени и дати на заминаване

Дати на заминаване Цена Свободни места
06.12.2023 - 15.12.2023 4,495 лв.
8 свободни

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Остров Мадагаскар – “осмият континент”
От 4,495 лв.
/ Възрастен в двойна стая
От 4,935 лв.
/ Единична стая

Времето в момента

До заминаване остават:

Days
Hours
Minutes
Seconds
wpChatIcon