fbpx

Ортопедично лечение

Ортопедично лечение

Ортопедичното лечение включва грижа за мускулно-скелетната система, която включва кости, стави, мускули, връзки, сухожилия и нерви. Ортопедичните хирурзи са специализирани в диагностицирането и лечението на състояния, свързани с тези структури. Следващата статия ще разгледа основите на ортопедичното лечение, включително общи състояния и лечения.

Ортопедична операция:

Ортопедичната хирургия е вид операция, която се извършва върху мускулно-скелетната система за коригиране на проблеми, свързани с кости, стави, мускули, връзки, сухожилия и нерви. Обикновено се извършва от ортопедичен хирург, който има специализирано обучение в тази област. Обичайните видове ортопедични операции включват смяна на стави, смяна на тазобедрена става, смяна на коляно, смяна на рамо и гръбначна хирургия.

Смяна на ставата:

Смяната на става е вид ортопедична хирургия, която включва замяна на увредена или износена става с изкуствена става. Най-често сменените стави са тазобедрена, коленна и раменна. Процедурата обикновено се извършва при пациенти, които имат силна болка в ставите и не са се повлияли от други лечения.

Смяна на тазобедрената става:

Смяната на тазобедрената става е вид операция за смяна на става, която включва замяна на увредена тазобедрена става с изкуствена става. Процедурата обикновено се извършва при пациенти, които имат силна болка в бедрата и не са се повлияли от други лечения.

Смяна на коляно:

Смяната на колянна става е вид операция за смяна на става, която включва заместване на увредена колянна става с изкуствена става. Процедурата обикновено се извършва при пациенти, които имат силна болка в коляното и не са се повлияли от други лечения.

Смяна на рамото:

Смяната на рамото е вид операция за смяна на става, която включва заместване на увредена раменна става с изкуствена става. Процедурата обикновено се извършва при пациенти, които имат силна болка в рамото и не са се повлияли от други лечения.

Гръбначна хирургия:

Спиналната хирургия е вид ортопедична операция, която се извършва на гръбначния стълб. Обикновено се извършва при пациенти, които имат болки в гърба или други заболявания на гръбначния стълб, които не са се повлияли от други лечения. Често срещаните видове гръбначна хирургия включват спинална фузия, ламинектомия и дискектомия.

Артроскопия:

Артроскопията е вид минимално инвазивна хирургия, която се използва за диагностика и лечение на проблеми в ставите. Това включва използването на малка камера и инструменти, които се вкарват в ставата през малки разрези. Артроскопията обикновено се използва за диагностициране и лечение на състояния като разкъсан хрущял и връзки.

Грижи за фрактури:

Грижата за фрактури е вид лечение, което се използва за лечение на счупени кости. Обикновено включва обездвижване на засегнатата област с гипс или скоба и оставяне на костта да заздравее. В някои случаи може да се наложи операция за възстановяване на фрактурата.

Спортна медицина:

Спортната медицина е специализирана област на ортопедично лечение, която е фокусирана върху лечението на наранявания, свързани със спорт и физическа активност. Това включва използването на нехирургични и хирургични лечения, за да се помогне на спортистите да се възстановят от наранявания и да се върнат към своя спорт.

Физиотерапия:

Физикалната терапия е вид лечение, което се използва, за да помогне на пациентите да се възстановят от наранявания и операции. Обикновено включва упражнения и други техники, които са предназначени да подобрят мобилността, силата и гъвкавостта.

Трудова терапия:

Ерготерапията е вид лечение, което се използва, за да помогне на пациентите да извършват ежедневни дейности. Обикновено включва упражнения и други техники, които са предназначени да подобрят координацията между ръцете и очите, фините двигателни умения и други умения, необходими за ежедневието.

Ортези:

Ортезите са устройства, които се използват за поддържане или коригиране на функцията на част от тялото. Те обикновено се използват за поддържане на краката, глезените и коленете и могат да помогнат за облекчаване на болката и подобряване на мобилността.

Протезиране:

Протезите са изкуствени крайници или части от тялото, които се използват за заместване на липсващи или повредени крайници или части от тялото. Те обикновено са направени от материали като пластмаса или метал.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС! Ако се интересувате от предлаганите медицински услуги и процедури, моля, свържете се с нас на телефон 0879449338, пишете ни на office@euphoriatravel.bg или попълнете формата за запитване по-долу. След като разберем от вас за каква процедура става въпрос, ще ви изпратим подробен формуляр за темата, която искате да бъдете лекувани. Попълненият формуляр ще бъде прегледан от съответните лекари експерти. (Ако сметнат за необходимо, лекарите могат да поискат допълнителни документи или изследвания.) Въз основа на него ще бъде изготвен план за лечение, който ще ви бъде изпратен. От момента, в който ни информирате за датите, на които планирате да заминете в Турция, ще бъдете информирани за диетичните програми, лекарствата, от които трябва да се откажете или подготовката, която трябва да се направи преди пристигането ви, в зависимост от вида на лечението.

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Ортопедично лечение

Времето в момента

Çorlu22°CFair
Feels like: 22°CWind: 10km/h NNWPressure: 1010.16mbarUV index: 4
wpChatIcon