fbpx

Нова година в Тбилиси, Грузия

6 Дни

Нова година в Тбилиси, Грузия

Грузия е древна страна с богата история. Тук можете да релаксирате на плажовете и да плувате в Черно море, да видите древни паметници и да се срещнете с хора, които ще ви изненадат с гостоприемството си. Хората отиват в страната, за да посетят недокоснати кътчета на природата, да се докоснат до християнски светини и да посетят планински пещери. Грузия е известна със своята национална кухня и отлично вино, което се произвежда от автентични сортове грозде.

Идеята за посрещане на Новата 2023 година в Тбилиси може да се окаже най-успешната през изминалата и следващата година. Ако следвате поверието, че годината ще бъде такава, каквато я посрещнете, тогава посрещайки я в Тбилиси ви очаква сърдечен, весел, вкусен и много топъл период в живота си. Тбилиси на празниците е красив, светъл, ярък не само от градските светлини, но и от усмивките на жителите на града, които се подготвят за най-важния ден в годината в приятна суета.

Тбилиси е столица на многоцветна държава, където няколко етнически групи, които се различават една от друга, са обединени в нация, която нарича себе си картвели. За да научите повече за хората, живеещи в Грузия преди Нова година, няма абсолютно никаква нужда да пътувате из провинциите. Достатъчно е да посетите новогодишните панаири, които се появяват във всички краища на града през последната седмица на изтичащата година.

Програма

Заминаване от летище София с полет до Истанбул или Варшава /в зависимост от избраната авиокомпания/ с последващ полет до Тбилиси.

Предварителни разписания – подлежат на препотвърждение до една седмица преди полета:

Разписание на LOT:

Датa Номер на полет Излита от Час Каца в: Час
28.дек LO 634 София 18:25 Варшава 19:30
29.дек LO 723 Варшава 21:50 Тбилиси 4:30
2.яну LO 726 Тбилиси 6:35 Варшава 7:25
4.яну LO 723 Варшава 10:50 София 13:50

Разписание на Turkish Airlines:

Дата Номер на полет Излита от Час Каца в: Час
28.дек TK1028 София 9:45 Истанбул 12:10
28.дек TK382 Истанбул 13:50 Тбилиси 17:05
2.яну TK379 Тбилиси 11:55 Истанбул 13:40
2.яну TK1031 Истанбул 14:55 София 15:10

Ако летите с Turkish Airlines – кацате в Тбилиси на 28/12 следобяд. Ако летите с LOT – кацате в 04:30 сутринта на 29/12.

След преминаване на митнически и паспортен контрол – посрещане от представител на местния туроператор и трансфер до избрания от вас хотел.

Настаняване. Нощувка.

Настаняване в хотел

Закуска в хотела.

След закуската в хотела ви очакват няколко незабравими часа запознаване със столицата. Очарователен град, построен през 5-ти век по протежение на криволичещата долина на река Мтквари. Всички забележителности са много близо едно до друго, на няколко минути пеша.

Започвате вашата екскурзия от платото Метехи (13-ти век), преди да стигнете до крепостта Нарикала (4-ти век), която доминира над силуета на Стария град. Продължавате да изследвате подземните серни бани с тухлени куполи (17-ти век) – районът на естествено горещите минерални води, улицата с кафенета Шардени, синагогата, катедралата Сиони и най-древната базилика в Тбилиси Анчисхати (6-ти век). Ще се разходите по моста на мира, който е със зашеметяващ дизайн и осъществява удобна връзка между новопостроения парк Rike и Стария град. Освен това предлага превъзходна гледка към града. След това ще посетите Националния музей на Грузия, който показва основните археологически находки в страната. Музеят съхранява стотици хиляди артефакти от археологията и етнографията на Грузия и Кавказ.

Екскурзията завършва с пешеходна разходка по авеню Руставели и посещение на Новогодишния базар.

Нощувка в хотела.

Закуска

Закуска в хотела.

Свободно време или допълнителна екскурзия.

Допълнителна екскурзия: Диамант в небето над каньона Дашбаш 

Диамантът в небето над каньона Дашбаш е уникална гледка. Открийте една различна Грузия Запазете невероятните си снимки от този тур.
Освен ако не го изпитате сами, е трудно да си представите стъклен мост над девственото създание на природата – каньон на височина 240 метра, където ви идва да изгубите опора, но точно в този момент разбирате, че сте част от тези околности и горе в небето просто получавате удоволствие от великолепните природни гледки.

Новата 240-метрова туристическа атракция на Диамантения мост може би е запазена само за хора с настроение за силни усещания. Мостът, висящ над каньона Дашбаши – на два часа път с кола от столицата Тбилиси – може да ви вдъхнови да изпиете едно питие и да се насладите на гледката в гигантския диамантен бар на много нива в центъра му или да го прекосите на велосипед, прикрепен към цип линия.

Каньонът Дашбаш (Каньон Цалка) в Грузия е дълбоко планинско дефиле, разположено на 100 километра от Тбилиси в община Цалка. Дълго време популярен сред посетителите, каньонът стана още по-привлекателен след създаването на туристически център на мястото през лятото на 2021 г., предоставящ изобилие от възможности за комфорт и приключения в живописна обстановка.

Каньонът с размери 7 километра и 300 метра дълбочина се е образувал върху вулканично плато чрез процес на ерозия. Това природно чудо се определя от стръмни склонове, покрити с буйна растителност, в дъното на които текат бързите води на река Храми. И все пак основната атракция на каньона Цалка е неговата грандиозна група от каскадни водопади. През лятото техните изумрудени води блестят сред пищната зеленина, докато през зимата водопадите замръзват, създавайки мразовит приказен пейзаж.

Включва входна такса, гид на руски или английски, вода, транспорт. Не включва трансфер от хотела. Тръгва се от 44 Kote Afkhazi Street, 0105, Tbilisi, Georgia.

Нощувка в хотела.

Закуска

Закуска в хотела.

Свободно време или допълнителна екскурзия.

Допълнителна екскурзия: Старата столица Мцхета /3 часа/

Еднодневната екскурзия до Мцхета ви предлага да избягате от града и да посетите най-стария град в Грузия само за няколко часа. По време на обиколката можете да се насладите на панорамни гледки към планините около манастира Джвари, да наблюдавате сливането на реките Арагви и Мтквари или да се върнете във времето в ранните векове в района на катедралата Светицховели и църквата Самтавро, в края на обиколката ще опитате грузинско вино.

Мцхета е един от най-старите градове в Грузия близо до Тбилиси. Мцхета е била столица на ранното грузинско кралство Иберия от 3-ти век пр.н.е. до 5-ти век сл.н.е. Тук грузинците приемат християнството през 317 г. и Мцхета остава седалището на грузинската православна и апостолическа църква.

Манастирът Джвари е грузински православен манастир от 6 век близо до Мцхета (обект на световното наследство). Името се превежда като Кръстовия манастир.
Катедралата Светицховели е построена през 11-ти век, въпреки че самото място е още по-старо, датиращо от началото на 4-ти век. Това е било основното място за поклонение по Пътя на коприната, гробницата на робата на Христос и гробницата на грузинските царе. Катедралата е втората по големина църковна сграда в Грузия и е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Манастирският комплекс Самтавро е построен през 11 век. Той съдържа гроба на кралица Нана и Мириан III, царят на Иберия, който установи християнството като официална религия в Грузия.

Включва трансфер от/до хотела, дегустация на вино и гид на руски или английски език.

Подготовка за Новогодишната вечер. Възможност за посрещане на Нова година в ресторант в Тбилиси.

ЧЕСТИТА НОВА 2023 ГОДИНА!

Нощувка в хотела.

Закуска

Закуска в хотела.

Свободно време или допълнителна екскурзия: Приключение в Кавказ: Джинвали, Ананури, Гудаури и Казбеги

Казбеги е връхната точка на тази страна. Никой не иска да напусне Грузия, без да види тези очарователни гледки към планините на Кавказ. Обиколката обхваща спиращи дъха места по пътя, което прави пътуването ни незабравимо. Самият район е толкова красив, че се наслаждавате на гледките му дори от колата. По време на тази обиколка вие също имате шанс да имате незабравимо изживяване на парапланеризъм (по желание) над планините на Кавказ. Ако обичате природата, гледките или да правите много снимки с красив фон, това турне определено е за вас.

Това място е било бойно поле за грузинците толкова много пъти, че те решават да нарекат пътя, който води до Ананури – Грузински военен път. По пътя към крепостта Ананури трябва да минете покрай водния резервоар Джинвали. Освен основната цел на този резервоар, която е да снабдява Тбилиси с вода, това място пази много тайни и легенди. Изграждането на резервоара предизвика големи наводнения в тази територия и почти унищожи всички исторически паметници. Казват, че старата църква, построена от времето на цар Тамари през 12 век, е паднала под водата и когато нивото на водата намалее, църквата се появява отново. Тази църква се смята за едно от най-мистичните места в Грузия.

Комплекс Ананури – на 10 минути път с кола от водния резервоар Джинвали намираме крепост, чиито стени, кули и църкви са свидетели на вековната история на Грузия. В момента този замък е обект на културното наследство на ЮНЕСКО и сливането му с красотата на дефилето на Арагви придава на това място безупречен чар.

Паметникът на приятелството в Гудаури, известен още като Панорамата на Гудаури или Паметникът на Георгиевския договор, се намира на 120 км от Тбилиси, на грузинската военна магистрала, свързваща Русия. Правителството на Съветския съюз построи този паметник, за да отпразнува 200 години от подписването на договора от Георгиевск през 1783 г. Тази панорама е украсена с мозайки в съветски стил, изобразяващи грузински и руски герои, фермери, приказки и комунистически символи. Паметникът е много ярък и колоритен, но по-голямата част от красотата му се дължи на местоположението. Паметникът на приятелството между Грузия и Русия е кръгъл балкон, висящ от 600-метрова скала с невероятна гледка към Кавказките планини. Не всеки е достатъчно смел да стъпи на самия ръб на балкона, но спомените със сигурност си заслужават! Гудаури също се превърна в популярно място за любителите на екстремното. Ако искате да летите над красивите планини, това е правилното място. Можете да летите с парапланер (не е включено в цената) и да снимате видео с GoPro, което ще остане един от най-хубавите спомени в живота ви. Парапланеризмът в Гудаури е страхотно забавление!

Троица Гергети – комплекс от XIV век, построен на 2200 метра над морското равнище. Много туристи го смятат за истински рай на земята. Това е църква, заобиколена от вълнуваща природа и британският вестник „Телеграф“ я постави в списъка на най-красивите църкви в света „Вероятно това е обстановката, в зелените и бели кавказки планини, под върха на планината Казбеги, това прави църквата Гергети Троица толкова великолепна.“ – пише “Телеграф”.

Маршрут:

 • 10:00 ч. сутринта – язовир Джинвали (30 минути)
 • 10.40 ч. – Крепостен комплекс Ананури (1 час)
 • 12:20 ч. – Обяд (1 час 20 минути)
 • 14:10 ч. – Паметник на грузинско-руската дружба (1 час)
 • 16:00 ч. – Степанцминда
 • 16:20 ч. – Църква Троица Гергети (по желание) (30 минути)
 • 20:00 – 20:30 – Връщане във вашия хотел

В цената е включен трансфер от/до хотела, транспорт, входни такси, гид на руски или английски език

Нощувка в хотела.

 

Закуска

Закуска в хотела.

Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Тбилиси.

Полет до Варшава или Истанбул /в зависимост от избраната авиокомпания/ с последващ полет до София.

Кацане на летище София.

Край на програмата.

Закуска

Хотели по програмата:

Хотел/Авиокомпания Възрастен в двойна стая Единична стая
Настаняване в 3* хотел /полет с LOT/ 2 699 лв. 3 156 лв.
Настаняване в 4* хотел /полет с LOT/ 2 998 лв. 3 598 лв.
Настаняване в 3* хотел /полет с Turkish Airlines/ 2 842 лв. 3 298 лв.
Настаняване в 4* хотел /полет с Turkish Airlines/ 3 142 лв. 3 742 лв.


Cherry Garden 3* или подобен

Cherry Garden се намира в Тбилиси, на 300 метра от метростанция Avlabari. Площад Свобода е на 1,5 километра от хотела. Закуската се сервира на шведска маса. Във всички части на хотела е осигурен безплатен Wi-Fi.

Всяка стая разполага с телевизор с плосък екран и климатик. Някои стаи са обзаведени с удобен кът за сядане. Гостите могат да се насладят на чаша чай, докато се любуват на гледката към планината или града. Стаите са със самостоятелна баня с душ. За удобство на гостите са осигурени чехли, безплатни тоалетни принадлежности и сешоар.

Рецепцията в хотела работи денонощно.

Паркът Rike е на 700 метра. Катедралата „Св. Троица“ в Тбилиси е на 2,5 км от Cherry Garden, а театър „Руставели“ е на 2,3 км. Мостът на мира е на 1 километър от Cherry Garden. Най-близкото летище е международното летище Тбилиси, на 16,2 км.

Golden Tulip Design 4* или подобен

Golden Tulip Design Tbilisi се намира на 1,9 километра от площад Свобода в Тбилиси и предлага редица удобства, включително ресторант, бар и общ салон. На разположение на гостите има консиерж услуги и тераса. На разположение на гостите има денонощна рецепция, рум-сървиз и помещение за съхранение на багаж.

Стаите в хотела разполагат с гардероб. Всички стаи в Golden Tulip Design Tbilisi разполагат със самостоятелна баня с биде и халати, телевизор с плосък екран и климатик, а някои стаи имат и кът за сядане. Стаите са снабдени със спално бельо и хавлии.

Гостите на Golden Tulip Design Tbilisi могат да се насладят на континентална закуска или закуска на шведска маса.

Хотелът предлага също бизнес център и автомобили под наем.

Популярните забележителности в близост до Golden Tulip Design Tbilisi включват църквата Метехи, арменската катедрала Свети Георги и катедралата Самеба. Най-близкото летище е международното летище Тбилиси, на 12 км от хотела. Хотелът предлага платен летищен трансфер.

Цената е пакетна на човек в лева и:

ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София-Варшава/Истанбул-Тбилиси-Варшава/Истанбул-София на LOT или Турски авиолинии с включен ръчен и чекиран багаж.
 • Трансфер летище Тбилиси-хотел-летище Тбилиси.
 • Обиколна екскурзия на Тбилиси с професионален англо или руско-говорящ екскурзовод.
 • 5 нощувки със закуска в хотел в Тбилиси по избор.
 • Входни такси: Национален музей на Грузия
 • Безплатна вода (1 бутилка по време на обиколката).
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро.

НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Диамант в небето над каньона Дашбаш - 114 лв.
 • Обиколка на старата столица Мцхета - 156 лв.
 • Приключение в Кавказ: Джинвали, Ананури, Гудаури и Казбеги - 189 лв.
 • Новогодишна вечеря в ресторант в Тбилиси - 288 лв.
 • Застраховка Отмяна на пътуване - препоръчителна.
 • Бакшиши и други лични разходи.

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ДОГОВОР ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТ

І. ЗАПИСВАНЕ

Чл. 1. (1) Записването за туристически пакет е възможно да се осъществи чрез телефон или по интернет, чрез туристически агент в страната или директно в офисите на Туроператора. Когато договорът за туристически пакет се сключва по телефона, туроператорът, а когато туристическия пакет се продава чрез туристическия агент – и туристическия агент, предоставят на пътуващия стандартен формуляр за предоставяне на информацията съгласно Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 (Ново – ДВ, бр. 37 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.) – Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 и информацията по ал.1, т.1-9 на чл.82 от ЗТ.

В срок от 48 часа от получаване на резервацията Туроператорът може да:

 1. Потвърди изпратената резервация;
 2. Предложи алтернативни възможности, в случай, че местата са изчерпани.

Резервацията се пази 72 часа и се счита за валидна след потвърждение от страна на Туроператора и внасяне на депозит от страна на Потребителя.

ІІ. ВИЗИ

Чл.2. За пътуванията в държави, за които се изискват визи за български граждани, Туроператорът e длъжен да предостави информация в писмен вид или по друг подходящ начин, включително приблизителни срокове за получаване на визи и информация относно здравните изисквания на избраната за пътуване държава.

III. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ.

Чл.3. (1) Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането. Ако не е упоменато друго, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора, размерът на депозита, дължим от Потребителя е в размер на 50 % (петдесет на сто) от общата цена на туристическия пакет. Потребителят внася депозита в момента на подписването на този договор, ако не е упоменат друг срок, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора.

Окончателно плащане на съответното организирано пътуване се извършва 30 (тридесет) дни преди датата на пътуването, ако не е упоменато друго, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора.

Ранните записвания са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция за същия с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по-късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.

Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.

При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.

При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.

Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.

След сключване на договора увеличението на пакетната цена е възможно, при условие, че туроператорът е уведомил пътуващия писмено, включително и на предоставения електронен адрес за кореспонденция, но не по-късно от 20 дни преди датата на пътуването при наличието на една от следните причини:

– Промяна в цената на превоза на пътници, което е в следствие на промяна в цената на горивото или други източници на енергия

– Промяна в размера на данъците и таксите върху сключените в договора туристически услуги, наложени от трета страна, която не участва пряко в изпълнението на туристическия пакет, включително туристически такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или слизане от борда на пристанища и летища, или обменни курсове, отнасящи се за туристическия пакет.

(11)        Цената на организираното пътуване може да се намалява по начин, съответстващ на всяко намаление на разходите посочено при условията по-горе в ал.10, настъпило след сключване на договора до започване на изпълнението на туристическия пакет.

(12)        Когато увеличението на цената по ал. 10 надхвърля 8 на сто от общата цена туристическия пакет, се прилага следното:

В срок не по-късно от 7 дни, считано от датата на уведомлението, Потребителят има право да приеме предложената промяна или да прекрати договора без да заплаща такса за прекратяване на същия.

В случай, че използва правото си за прекратяване, Потребителят има право да приеме туристически пакет-заместител със същото или по –високо качество, ако Туроператорът предлага такъв,

(13)        За избягване на всякакво съмнение, в случай, че Потребителят е получил надлежно уведомлението за увеличението на пакетната цена по смисъла на настоящия текст, включително и на посочения от него електронен адрес за кореспонденция, но не е възразил в указания срок, съответно не е уведомил Туроператора кое от посочените свои права ползва, страните приемат, че същият е съгласен с извършената промяна, като Потребителят се задължава да заплати разликата на Туроператора.

(14)        В случай на прекратяване на договора по ал. 12, Потребителят има правата по чл.88, ал.6 от ЗТ.

(15)        Допълнителните услуги, които не са включени в основната цена на организираното пътуване, се заявяват и заплащат допълнително при сключване на договора, като възможностите и промените за тези услуги са описани към всяка програма. Зaявяването на допълнителни услуги се явява необходимо условие за тяхното приемане.

 1. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Чл.4 (1) Туроператорът се задължава:

1. Да предостави в съответствие с Общите условия по този договор туристическите услуги, заплатени от Потребителя.

2. За пътуванията извън страната да осигури задължителна Медицинска застраховка на Потребителя, когато тя е включена в пакетната цена, по стандартните условия на застрахователните дружества: ЗАД „Алианц България“ или други, и да предостави на Потребителя оригинал или копие на застрахователната полица по застраховката преди началото на пътуването.

3.(1) По искане на Потребителя и срещу доплащане Туроператора може да го застрахова и за други рискове по време на пътуването.

3.(2) Потребители навършили 65 годишна възраст се застраховат задължително със завишена застрахователна премия. В тези случаи всеки потребител се задължава да доплати разликата в стойността на застраховката.

3(3) Потребители навършили 80 години следва да се застраховат самостоятелно срещу доплащане.

3(4) Туроператорът предлага на Потребителя възможност за сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”, срещу допълнително доплащане, което е в зависимост от цената на закупения пакет, срока на анулация и условията на конкретното застрахователно дружество, с което туроператора има сключен договор.

3(5) Туроператорът предоставя на Потребителя своевременно, преди започване на изпълнението на туристическия пакет, необходимите документи за ползване на туристическите услуги, включени в пакета, като разписки, ваучери, билети и други, както и информация за часовете на пътуване по разписание и когато това е приложимо – информация за качване на борда на превозното средство, както и за часовете на разписание на междинни спирания, транспортни връзки и пристигането.

Чл. 5 Туроператорът има право да не изпълни задълженията си по договора, без да носи никаква отговорност, ако Потребителят не извърши плащания в установените срокове и по този начин прояви недобросъвестност при изпълнение на своите задължения. Ако Потребителят е внесъл депозит, но не е извършил в установените срокове плащанията до пълния обем на общата цена на пътуването, депозитът не се връща.

Чл. 6. Договорът за организирано пътуване може да бъде сключен и в електронна форма, когато касае предложение, публикувано на интернет страницата на туроператор или туристически агент, чрез поставяне на маркер в поле “Приемам общите условия и съдържанието на договора за туристически пакет” и при спазване на съответните изисквания на Закона за електронната търговия и на Закона за защита на потребителите.

Чл. 7. (1) Туроператорът си запазва правото да промени превозвача или авиокомпанията с други при настъпване на причини, които правят невъзможно или нецелесъобразно посоченият в договора превозвач или авиокомпания да изпълни задълженията си.

(2) Туроператорът има право да извърши замяна на хотела с такъв от същата или по- висока категория, със същата или близка локация без промяна на общата цена заплатена от Потребителя, в случаите на дублирана резервация, затваряне на съответния хотел или нежелание в последния момент на хотела да приеме туристите.

Чл. 9. (1) ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени часа на тръгване при промяна на превозвача или авиокомпанията, както и да комбинира полети при настъпване на други обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля, като уведоми своевременно ПЪТУВАЩИЯ по ясен, разбираем и видим начин на траен носител, включително и чрез изпращане на съобщения на оставения мобилен телефон за връзка с пътуващия, включително и чрез изпращане на електронно съобщение.

(2)   Точният час и място на отпътуване от България, рег. номер на автобуса и телефона на съпровождащия представител от страна на ТУРОПЕРАТОРА се потвърждават три дни преди датата на отпътуване.

(3)   Когато пътуването е с автобус, настаняването в превозното средство се извършва според датата на записване на всеки турист.

Чл. 10. (1) Туроператорът си запазва правото да променя местата за настаняване на Потребителя в автобусното превозно средство с цел настаняване на майки с деца, бременни жени, възрастни хора, хора с увреждания и в неравностойно състояние, както и при наличие на други подобни обективни причини.

(2)   В случаите при пътуване по автобусни програми, когато не е събран необходимият минимум от туристи за начално отпътуване от съответен град, те се уведомяват от Туроператора в 20 (двадесет) дневен срок преди началната дата на пътуване. Потребителите за своя сметка и индивидуално се транспортират до населено място, от което има потвърдено отпътуване.

(3)   Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет Туроператорът е принуден да промени съществено някоя от основните характеристики на туристическите услуги като дестинация, маршрут, брой нощувки, съответно е принуден да не може да изпълни специфичните изисквания на Пътуващия, които са приети от Туроператора, или предложи увеличение на цената с повече от 8 на сто, ПЪТУВАЩИЯТ има право в посочения от Туроператора разумен срок, да приеме предложената промяна или да прекрати договора без да заплаща такса за прекратяване на същия. В хипотезата на прекратяване Пътуващият може да приеме туристически пакет – заместител със същото или с по-високо качество, ако Туроператорът предлага такъв. За избягване на всякакво съмнение, в случай, че Потребителят е получил надлежно уведомлението за промените по смисъла на тази алинея, включително и на посочения от него електронен адрес за кореспонденция, но не е възразил в указания разумен срок, съответно не е уведомил Туроператора кое от посочените свои права ползва, страните приемат, че същият е съгласен с извършената промяна.

Чл.11. Потребителят се задължава:

 1. При пътуванията извън България да осигури необходимите лични документи /валиден задграничен паспорт, валидна лична карта/, оформени в съответствие със законите на посещаваната страна и на Р България.
 1. Ако Потребителят е лице, което няма навършени 18 години и което ще пътува в чужбина със собствен задграничен паспорт, то трябва да представи нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни със заминаването му в посочената страна на посочената дата (ако непълнолетният пътува заедно с един от родителите си, необходимо е той да притежава нотариално заверено съгласие от другия родител).
 1. Да заплати в пълен обем и в установените в настоящия Договор срокове стойността на туристическите услуги.
 1. Да спазва законите на страната, за която пътува.
 1. Потребителят, който възнамерява да извърши пътуване и престой в страни с повишен риск от инфекциозни заболявания, е длъжен да премине съответна профилактика съгласно международните медицински изисквания.
 1. НАСТАНЯВАНЕ

Чл. 12. (1) Настаняването в хотелите при пристигане се извършва след 14.00 часа, а освобождаването на стаите до 11.00 или 12.00 часа и е в зависимост от условията на всеки хотел. Преди настаняване или след напускане съобразно обявените часове и съгласно правилата на всеки хотел не се ползват никакви услуги в хотелите или същите се ползват срещу допълнително заплащане.

(2)   Броят на храненията се определя в зависимост от броя на резервираните и заплатени нощувки при съответния режим: само закуска, закуска и вечеря или всичко включено.

(3)   Неизпълнението или злоупотребата с режима на хранене се санкционират от управата на хотела.

(4)   При настаняване на трима души в стая с три легла не се гарантира наличието на стандартни три легла. Трети възрастен или деца се настаняват в стандартно легло, само ако се заплати фамилна стая или апартамент.

(5)   Настаняването в стаи с изглед към морето или стаи в основната част на хотела се извършва само в случаите, когато е обявено доплащане за това и е заплатено предварително в офисите или представителствата на Туроператора.

VІ. ОТГОВОРНОСТ

Чл. 13. Когато отговорността на контрагентите на Туроператора за вреди, причинени от неизпълнението на услугите, е ограничена от международни договори, ратифицирани, обнародвани в „Държавен вестник” и влезли в сила за Република България, отговорността на ТУРОПЕРАТОРА е в рамките на тези ограничения.

Чл.14. Туроператорът може да отмени пътуването, ако не е набран необходимия минимален брой участници или ако отмяната се дължи на непреодолима сила в сроковете и по начина, изрично указан в Договора за туристически пакет. В тези случаи Туроператорът не носи отговорност за неизпълнението на Договора като връща на Потребителя всички платени суми, без тази част от тях за извършените фактически разходи /платени застраховки, глоба за върнати билети, визови такси и други/. Извършените фактически разходи се удостоверяват с надлежно оформени документи.

Чл.15. (1) Туроператорът не носи отговорност за вреди, причинени от неизпълнение или неточно изпълнение на настоящия Договор, ако причините за това се дължат на:

Потребителя:

Действия на трето лице, несвързано с изпълнението на Договора, които не могат да се предвидят или избегнат;

Непреодолима сила или събитие, което не може да бъде предвидено или избегнато от страна на Туроператора и неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на задълженията им. По време на пътуването като такива се считат влошени метеорологични условия, усложнена обстановка по пътищата, забавяне на граничните пунктове, оказване на помощ на турист, национални и религиозни празници, масови обществени мероприятия, стачки, военни конфликти, и ограничения, природни бедствия, промяна на работно време на музеи и обекти, техническа авария или проблем с превозното средство по време на път и други изключителни обстоятелства. Като непреодолима сила или събитие по време на пътуването или непосредствено преди него, се счита явление, което не може да се предвиди или избегне, от страна на туроператора или неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на техните задължения. В тези случаи Туроператорът си запазва правото на разместване на елементи и промени в програмата и на действия според конкретно възникналата ситуация, без да носи отговорност и да дължи неустойка за това. В хипотезата на случайно събитие или непреодолима сила страната, която се позовава на същите следва да представи надлежен документ/сертификат и др./, който удостоверява форсмажор, издаден от органа по правилата на местната компетентност на държавата, за която е налице хипотеза на форсмажор. При спазване на тези правила и представяне на съответния документ, Туроператорът се задължава да изпрати на Потребителя сума, равностойна на възстановената от партниращия контрагент/туроператор, хотелиер и т.н/, в срок от 10 работни дни, считано от датата на получаването ѝ.

(2)   Туроператорът не носи отговорност пред туристите за съхранение на личния багаж, пари, ценности, документи и други, включително оставени в стая на хотел или студио. В подобни случаи туроператора лично или чрез негови контрагенти съдейства на потърпевшия до степен, при която не се нарушава туристическата програма на цялата група. Търсене на забравени вещи се извършва от Потребителя за негова сметка.

(3)   Туроператорът не носи отговорност, не възмездява и не компенсира туристи, които са се отказали от консумация на отделни услуги ли по свое желание са се отклонили от програмата и по тази причина са пропуснали едни или други услуги. Туроператорът не възмездява и не компенсира туристи за разходи извън туристическия пакет. Туроператорът не поема разходи, свързани с консумацията на храни и напитки извън стандартния пансионат, договорен в туристическия пакет.

Чл. 16. При отказ на граничните служби да допуснат влизане на Потребителя на територията на съответната държава, Туроператорът не носи отговорност и не дължи връщане на заплатената за туристическото пътуване цена.

Чл. 17. (1) Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди започването изпълнението на туристическия пакет.

(2)   Когато потребителят се откаже от пътуването и прекрати договора съгласно ал.1 в срок до три работни дни от записването и внасянето на депозит, той реализира това право без санкция за него.

(3)   В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора по ал.1, от страна на Потребителя, след изтичане на срока по ал.2, Потребителят се задължава да заплати на Туроператора следните такси, които страните уговарят като размер на неустойка за прекратяване

При пътуване в чужбина:

а) след изтичане на срока по Чл. 17, ал.(2) и до 60 дни преди датата на пътуването – такса резервация – 40 лв. За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване се удържа такса в размер на 30 лева.

б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.

в) от 29 до 20 дни преди датата на пътуването – 60 % от общата стойност на пътуването.

г) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването – 80 % от общата стойност на пътуването.

д) по-малко от 14 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването

При пътуване в страната:

а) след изтичане на срока по Чл.17, ал.(2) и до 20 дни преди датата на пътуването такса резервация 20 лв. б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.

в) от 13 до 7 дни прели датата на пътуването – 50 % от общата стойност на пътуването. г) от 6 до 3 дни преди датата на пътуването – 80 % от общата стойност на пътуването.

д) по-малко от З дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването.

При пътуване в страната или чужбина при направена резервация с включени отстъпки за ранно записване и отказ на потребителя след изтичане на срока по Чл.17, ал.(2) същият дължи неустойка в размер на 100 % от цялата внесена сума и съгласно условията на конкретния хотел.

(4)   Потребителят има право да прекрати договора преди започване на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението за туристическия пакет, пътуващият има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение. Това право Потребителят може да реализира, ако официалния удостоверителен орган на съответната държава декларира със съответния официален документ наличието на непреодолимите и извънредни обстоятелства.

(5)   В случай, че Потребителят прекрати своята почивка/екскурзия/ през времетраенето ѝ по свое желание, в резултат на свои лични причини и собствено решение , всички допълнителни разходи, включително и транспортните са за негова сметка. В този случай не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените услуги.

(6)   При установяване на подаване на документи с неверни данни и неспазване на сроковете от страна на Потребителя, Туроператорът има право да анулира пътуването, удържайки като неустойка 100 % от платените суми по договора.

VІІ. СПОРОВЕ И РЕКЛАМАЦИИ

Чл.18 (1) Всички спорове, касаещи изпълнение на настоящия договор, се решават по взаимно съгласие на страните. В случай, че съгласието не може да бъде постигнато, те ще се отнасят за разглеждане в компетентен български съд, алтернативно по правилата на чл.15 , ал.2 , т.1 и 2 от Договора за туристически пакет, относно информацията, предоставена от Туроператора на Потребителя за решаване на спорове извън съответния съд, в тава число и алтернативно решаване на спорове.

(2)   Всички оплаквания на туристите е желателно да бъдат предоставени незабавно на местния представител, както и на ръководството на хотела през времето на пребиваването им в хотела.

(3)   Потребителят има право да отправя съобщения, искания или жалби във връзка с изпълнението на туристическия пакет директно до Туроператора или до Туристическия агент, от когото е закупил туристическия пакет. За избягване на всякакво съмнение и с цел осигуряване своевременно разглеждане на съобщенията, исканията или жалбите, отправени чрез Турагента, както и за защита правата на Потребителя, в случай, на неоснователно неизпращане на същите от Агента до Туроператора, при липса на отговор в разумен срок, Потребителят изпраща жалбата си и до Туроператора.

(4)   Туроператорът може да откаже да намали цената за времето, през което е имало несъответствие на предоставените услуги с договора за туристическия пакет в хипотезата когато докаже, че това несъответствие се дължи на Потребителя.

(5)   Всякакви услуги извън пакетите, закупени от Туроператора и платени в Република България, които са закупени и платени на място от туристите следва да се предявяват към съответния туроператор или към търговеца. За такива услуги и за рекламации към такива услуги Туроператорът не носи отговорност. Отговорността на Туроператора се дефинира и свежда само до изпълнението на туристическите услуги, само които са включени в договора за туристическия пакет, като само в този случай няма значение дали тези услуги се изпълняват от него или от други доставчици на туристически услуги.

(6)   Туроператорът се задължава в срок от 30 дни след получаване на рекламацията да даде своето становище по нея на Потребителя.

РАЗДЕЛ VІІІ ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЛИЧНИ ДАННИ

Чл.19. (1) „Туроператорът обработва лични данни на Пътуващите/ Потребителите си, за да предоставя продуктите и услугите, които са заявили и които ползват, за да изпълнява договорните и преддоговорни задължения и да се ползва от правата и задълженията по договора, като например ЕГН, телефон, имена, данни от документ за самоличност, данни за контакт, включително и такива, които са публикувани на формата за контакт, поместена на уеб страницата на Туроператора, електронни адреси за кореспонденция. Обработката на личните данни са свързани само с упражняването на правата на страната, имаща качеството Пътуващ/ Потребител и лицата, от името на които се сключва договора за организирано пътуване, като Туроператорът при обработката на същите спазва изискванията на европейското и националното законодателство.

(2) Туроператорът не обработва лични специални категории данни, като генетични, биометрични и други чувствителни данни, с изключение на данни за здравословното състояние за целите на правоотношението, ако такива са необходими.

Чл.20. С приемането на настоящите Общи условия се счита, че Потребителят/ Пътуващият е запознат с утвърдената и актуална към датата на подписване на същите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ В „Еуфория Травел“ ЕООД,

която е публикувана на електронния сайт на дружеството.

Чл.21.За категориите данни, които „ Емералд Травел България“ ООД, обработва, предоставянето на личните данни на трети лица, права на Потребителя като субект на лични данни , Потребителят подписва и нарочна Декларация – съгласие за обработка на лични данни, неразделна част от подписания от него Договор и общите условия към него.

Раздел IХ. ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

Чл.22. За всички неуредени в Договора и настоящите Общи условия към него въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство, като при противоречие предимство имат разпоредбите на Закона за туризма и подзаконовите нормативни актове.

Чл.23.В случай на установяване на пълна или частична недействителност на отделни клаузи от настоящите Общи условия, то това не се отнася до действителността на

останалите клаузи, респ. на останалите части от тези клаузи. Страните следва да заместят недействителната клауза с такава, която в най-голяма степен се доближава до икономическата цел на недействителната клауза и е валидна.

Всички права запазени за „Еуфория Травел“ ЕООД. Тези общи условия или отделни части от тях не могат да бъдат копирани, публикувани, въвеждани в информационни системи без изрично писмено съгласие на „Еуфория Травел“ ЕООД.

Резервирайте сега!

Дати на заминаване Наличност Цена Свободни места
28.12.2022 Свободни 2,699 лв.
10 свободни

fmovies.mapouter{position:relative;text-align:right;height:600px;width:800px;}embedgooglemap.net.gmap_canvas {overflow:hidden;background:none!important;height:600px;width:800px;}

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Нова година в Тбилиси, Грузия
От 2,699 лв.
/ Възрастен в двойна стая
От 3,156 лв.
/ Единична стая

Времето в момента

Tbilisi3°CCloudy
Feels like: 3°CWind: 3km/h SSWPressure: 1029.12mbarUV index: 0

Trip Starting Countdown

Days
Hours
Minutes
Seconds