fbpx

Нова година в Лапландия

6 Days

Нова година в Лапландия.

Ако решите да отпразнувате Нова година в Лапландия, ви очаква едно незабравимо преживяване. Ще посетите истинското село на истинския Дядо Коледа, ще се возите на шейна с елени и ще опитате невероятни местни ястия. А природата на Лапландия ще ви подари среща с приказка в реалността…

Сняг сняг Сняг… Миризма на меденки и смърч… Така започва празника. Нова година… Нова година разбира се е и този усмихнат брадат старец с куп подаръци в червена торба.

Лапландия… Удивителна северна страна. Страната на саамите, елените и … Снежната кралица. Това е страна, въпреки факта, че е част от Финландия. Тук всичко е малко по-различно. Освен традиционните зима, пролет, есен и лято, тук има и мистериозно време на полунощен здрач, време на необикновени цветове и мир. Времето, когато слънцето не изгрява над хоризонта. Продължава от декември до януари Името му е Каамос.

Но не мислете, че през студения зимен сезон тук е мрачно и тъжно. Въобще не е. В крайна сметка Лапландия, освен всичко друго, е и мястото, където живее Йоулупуки (Joulupukki).

Към него сме се запътили и ние. Joulupukki, или просто Дядо Коледа, е много реален герой. Да да. И напразно се съмнявате, вие, възрастни, изморени от работа и прозата на живота! Егото се потвърждава най-малкото от наличието на обръщение. Запомнете или запишете: Joulupukin kamman. 96930 Napapuri. Rovaniemi, Finland. Да потегляме!

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Нова година в Лапландия
От 3,902 лв.
/ Възрастен в двойна стая
От 4,862 лв.
/ Единична стая
Booking.com
wpChatIcon