fbpx

Нова година в Куба

14 Days

Нова година в Куба

Хавана е столицата на Куба и най-красивият град на Карибите. Древните укрепления в историческия му център съжителстват с грациозни сгради – отлични образци на класицизма и колониалния барок. Основните забележителности на старата Хавана са катедралата Св. Кристофър с прилежащия площад, Музеят на революцията, Капитолия и Големия театър на Хавана. От 1982 г. местността е под закрилата на ЮНЕСКО. Малекон е най-доброто място за разходка. Красивите сгради и изобилието от значими паметници го правят отлична илюстрация на историческото минало на столицата. Успешна конкуренция на Malecon е La Rampa (официално име – Calle 23). Тук има хотели, нощни клубове, кина, барове и ресторанти. Но основната атракция е Coppelia, емблематичният салон за сладолед и специалният проект на Фидел Кастро. Плажовете на Хавана се наричат ​​​​”синият пръстен” поради чистотата и необичайния цвят на водата. Намират се на 20-30 минути с кола от града. Също така недалеч от столицата има четири големи международни центъра за гмуркане.

Тринидад е старинен кубински град и административен център на провинция Санти Спиритус. Намира се в южната част на острова, на брега на Пуерто де Касилда, който се влива в Карибско море. От 50-те години на миналия век историческият облик на Тринидад е внимателно защитен, така че няма модерни сгради, които развалят автентичните колониални пейзажи. Около града има няколко популярни туристически места – красив природен резерват, най-чистият плаж и бивши захарни плантации, обявени от ЮНЕСКО за наследство на човечеството.

Кайо Санта Мария се намира в Атлантическия океан близо до островите Кайо Коко и Кайо Гилермо, срещу северния бряг на провинция Вила Клара. Свързан е със сушата чрез пътя Педраплен, дълъг 57,3 км., който води направо в морето. Пътят се простира в синия океан, кацнал на върха на дълга каменна стена, и на моменти наистина чувствате, че карате по вода; отнема доста време, за да се появят първите признаци на земя на хоризонта.

Наблизо са малките острови Лас Брухас и Енсенчос. Самият Кайо Санта Мария е малък остров с дължина само 13 км и ширина не повече от 2 км, който принадлежи към архипелага с романтичното име “Кралските градини” (Jardines del Rey). Градините от своя страна са под опеката на ЮНЕСКО като важен биосферен резерват.

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Нова година в Куба
От 4,755 лв.
/ Възрастен в двойна стая

Времето в момента

wpChatIcon