fbpx

Невероятната Грузия – обиколна програма

8 Дни

Невероятната Грузия – страна с оригинална история, величествени планини, минерални извори и отлично вино.

Красиви планински пейзажи, градове и курорти с минерални извори, култура, която съчетава духа на Европа и Азия, невероятно вкусна храна и отлично вино – всичко това е съвременна Грузия. По правило всеки, който идва в тази прекрасна страна, взема със себе си бутилка истинско грузинско вино.

От древни времена тук се счита: „гостенин, това е човек, който идва от Бога“, така че навсякъде ще бъдете посрещнати с уважение и приятелство и, разбира се, щедро отношение. Повярвайте, тази страна няма да остави безразличен всеки, който я е посетил поне веднъж.

Насладете се на престоя си в Грузия и изследвайте древните традиции на кавказкото гостоприемство, опитайте типична храна и прочуто вино. Не пропускайте шанса да посетите исторически градове, пещерни градове, музеи и обекти на световното наследство на ЮНЕСКО.

Маршрут

Номер на полет Излита от Час Каца в: Час
TK1028 София 9:30 Истанбул 11:00
TK382 Истанбул 13:20 Тбилиси 16:35
TK379 Тбилиси 10:35 Истанбул 12:05
TK1031 Истанбул 13:20 София 14:35
 • Окончателното разписание се обявява до една седмица преди заминаване.

Кацане в Истанбул. Излитане за Тбилиси.

Кацане в Тбилиси.

Посрещане от представител на местния туроператор. Трансфер до избрания хотел.

Свободно време.

Нощувка.

Настаняване в хотел

Закуска.

След закуската в хотела ви очакват няколко незабравими часа запознаване със столицата. Очарователен град, построен през 5-ти век по протежение на криволичещата долина на река Мтквари. Всички забележителности са много близо едно до друго, на няколко минути пеша.

Започвате вашата екскурзия от платото Метехи (13-ти век), преди да стигнете до крепостта Нарикала (4-ти век), която доминира над силуета на Стария град. Продължавате да изследвате подземните серни бани с тухлени куполи (17-ти век) – районът на естествено горещите минерални води, улицата с кафенета Шардени, синагогата, катедралата Сиони и най-древната базилика в Тбилиси Анчисхати (6-ти век). Ще се разходите по моста на мира, който е със зашеметяващ дизайн и осъществява удобна връзка между новопостроения парк Rike и Стария град. Освен това предлага превъзходна гледка към града. След това ще посетите Националния музей на Грузия, който показва основните археологически находки в страната. Музеят съхранява стотици хиляди артефакти от археологията и етнографията на Грузия и Кавказ.

Вечеря в ресторант.

Нощувка в хотела в Тбилиси.

Закуска, Вечеря

Закуска.

След закуска в хотела, потегляте към Мцхета – древна столица на Грузия, важен религиозен център и град-музей, който е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

По пътя ще спрете, за да посетите манастира Джвари (6 век). Този добре известен манастир се намира на върха на планината, при сливането на реките Мтквари и Арагви.

След това се отправяте към катедралата Светицховели (11-ти век), която е известна като място, където е била погребана робата на Христос. Разходка по тесните улички на Мцхета с възможност за пазаруване на сувенири.

След това продължавате към Гори – родното място на съветския лидер Сталин. Фотопауза в музея на Сталин и продължаване към пещерния град Уплисцихе (1-во хилядолетие пр.н.е.) – един от първите градове в Грузия, изсечени в скалата. Пещерите са били място за езически ритуали, преди Грузия да стане християнска страна.

Вечерта връщане в Тбилиси.

Нощувка в хотела.

Закуска, Обяд

Закуска.

След закуска в хотела се отправяте към регион Кахети – най-важната винопроизводствена зона на Грузия, както и дом на стотици исторически и архитектурни паметници. Насочвате се към село Vardisubani, за да се запознаете с процеса на приготвяне на виното Qvevri. Тук ще се запознаете с местния занаятчия, който е четвърто поколение производител на квеври, а синът му продължава традицията. Посетителите могат да наблюдават целия процес на направата на традиционно квеври (яйцевиден глинен съд, в който ферментира виното и се съхранява в села и градове в цяла Грузия – нематериално наследство на ЮНЕСКО от 2013 г.).

Следва посещение на Алавердския манастир. Манастирът е построен през 11 век и е една от най-високите сгради за времето си. Околният двор е дом на лозя, от които местните монаси правят собствено вино.

Дегустация на вино и обяд в местно семейство.

Следва посещение на укрепения комплекс Греми (16 век). Греми е столица на Кралство Кахети (1466–1616 години). Кралството има процъфтяващ културен живот, но поради вътрешни борби и нахлуването на Шах Абас, градът е разрушен.

Вечерта отпътуване за Тбилиси.

Нощувка в хотела в Тбилиси.

Закуска, Вечеря

Закуска.

След закуска ви очаква едно много живописно пътуване нагоре през Високите Кавказки планини по грузинската военна магистрала към района на Казбеги.

По пътя е предвидено посещение на архитектурния комплекс Ананури (17 век) с изглед към коритото на река Арагви.

По пътя ще преминете през Кръстовия проход (2 395 м.) и покрай река Терги, която ви води до Казбеги – главният град в този регион. От центъра на Казбеги започвате спокойна 4-часова разходка през красиви долини и гори, която ще ви отведе до църквата Света Троица в Гергети (14-ти век), зашеметяващо разположена на върха на хълм (2170 м.), с изглед към околните заснежени върхове на Големите Кавказки планини. Тук ще се насладите на уникална природа с красиви панорамни гледки към Кавказ, включително връх Казбеги (5047м.).

По избор: Можете също да наемете превозно средство 4X4, за да стигнете до църквата Троица в Гергети – € 35 на кола с 6 места.

Настаняване в хотел, вечеря и нощувка в хотела в Гудаури.

Закуска, Вечеря
Настаняване в хотел

Закуска.

Отпътуване за Боржоми, известен с минералните си води. Ще посетите минералния воден парк, ще имате време за бърза разходка и да се насладите на известната вода на Боржоми.

След това продължавате към Ахалцихе. Посещение на замъка Рабати. Ще се възхитите на високите колони, гледките от крепостните стени и много уютната атмосфера.

Настаняване в хотел, вечеря и нощувка в хотела в Ахалцихе.

Закуска, Вечеря
Настаняване в хотел

Закуска в хотела.

Днешната програма започва с посещение на Вардзия – великолепният пещерен град от Златния век.

По пътя имате фото-спирка в крепостта Хертвиси (10 век).

Ще посетите и красивия манастир Пока – създаването на манастира Пока се приписва на Света Нино от Кападокия, за която се казва, че е донесла християнството в Грузия. В резултат на нашествията през 17-ти век катедралата е разрушена, но все още можете да видите останките от оригиналната каменна църква, включително фрагменти от оригиналните стенописи.

Пристигате във Вардзия (12 век). Пещерният комплекс, простиращ се на половин километър, някога е бил скривалище за 50 000 души. Има църква, изсечена в скала с уникални фрески от 12 век. Комплексът включва също жилища, квартири, църкви тип малки салони, трапезарии, винарски изби и др.

Обяд в семейството на местен фермер.

Потегляне обратно към Тбилиси. Пътят е великолепен с необичайни села и огромни езера.

Настаняване в хотел и нощувка в хотела в Тбилиси.

Закуска, Обяд
Настаняване в хотел

Закуска.

Трансфер до летище Тбилиси.

Полет до Истанбул и последващ полет до София.

Кацане на летище София.

Край на програмата.

Закуска

Хотели по програмата:

ХОТЕЛИ 3*:

• TBILISI– Cherry Garden 3* или подобен
• AKHALTSIKHE – Tiflis Hotel 3* или подобен
• GUDAURI – Gudauri Inn 4* или подобен

 

ХОТЕЛИ 4*:

• TBILISI – Brosse Garden 4* или подобен
• AKHALTSIKHE – Hotel Lomsia 4* или подобен
• GUDAURI – Best western 4* или подобен

Цената е пакетна на човек в лева и:

ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София-Истанбул-Тбилиси-Истанбул-София на Турски авиолинии с включен ръчен и чекиран багаж.
 • Трансфер летище Тбилиси-хотел-летище Тбилиси.
 • Професионален англоговорящ екскурзовод.
 • Транспорт с автобус по програмата на тура.
 • 5 нощувки със закуска в хотел в Тбилиси по избор.
 • 1 нощувка със закуска в хотел в Ахалцихе по избор.
 • 1 нощувка със закуска в хотел в Гудаури по избор.
 • 3 обяда.
 • 3 вечери.
 • Входни такси: Национален музей на Грузия, пещерен град Уплисцихе, процес на производство на квеври във Вардисуабни, Греми, парк Боржоми, замък Рабати, Вардзия.
 • 1 дегустация на вино.
 • Безплатна вода (1 бутилка всеки ден).
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро.

НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Застраховка Отмяна на пътуване - препоръчителна.
 • Бакшиши и други лични разходи.
 • Алкохолни напитки.
 • Неупоменати в програмата входни такси: Музеят на Сталин, Крепостта Хертвиси.
 • Хранения, които не са включени в програмата.

Резервирайте сега!

Дати на заминаване Наличност Цена Свободни места
01.04.2023 Свободни 2,760 лв.
6 свободни
20.05.2023 Свободни 2,760 лв.
8 свободни
24.06.2023 Свободни 2,760 лв.
8 свободни
16.09.2023 Свободни 2,760 лв.
8 свободни

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Невероятната Грузия – обиколна програма
От 2,760 лв.
/ Възрастен в двойна стая
От 3,192 лв.
/ Единична стая

Времето в момента

Trip Starting Countdown

Days
Hours
Minutes
Seconds