fbpx

Гранд тур по Мексико

13 Дни

Мексико – древни цивилизации, текила, сомбреро и горящи мачо.
Съединените Мексикански щати са държава в Централна Америка, където през цялата им история се е натрупала експлозивна смес от испански, индиански и карибски култури.
В Мексико ще покорите вълните на дъска за сърф, ще се гмурнете в подводни пещери, ще се насладите на великолепието на колониалната архитектура, ще танцувате под акомпанимента на мексикански ансамбъл на мариачи, ще се опитате да четете йероглифи на маите по стените на древни храмове, ще направите слънчеви бани по плажовете на Канкун и ще осъмнете в ярките дискотеки на Акапулко. И за всичко това ще се вдъхновите от поне 300 разновидности текила.

МАРШРУТ

Заминаване от летище София с полет на Турски авиолинии.

Предварително разписание:

TK1032   от София в 16:00 / в Истанбул в 18:25
TK181      от Истанбул в 02:30 / в Мексико сити в 08:15
TK182      от Канкун в 14:25 / в Истанбул в 10:10
TK1031    от Истанбул в 14:55 / в София в 15:10

Кацане в Мексико сити.

Среща с местен представител и трансфер до хотела.

Включено: групов трансфер от летището, нощувка в хотел в Мексико Сити.

Настаняване в избрания от вас хотел

Закуска.

Обиколката с екскурзовод започва от главния площад на града – Zocalo (Площад на Конституцията – исторически център на града, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство, където ще посетите католическата катедрала, която е добър пример за барок и класицизъм, и ще отидете до Президентския дворец (при условие, че дворецът ще е отворен за обществеността *), където ще видите стенописите на известния мексикански художник Диего Ривера, в които той показва цялата история на Мексико от ацтеките до ХХ в. Ще видите и руините на Темпло Майор, един от най-известните храмове на ацтеките в древната им столица Теночтитлан. Смята се, че храмът на Майора се намира на самото място където ацтеките са видели орел, седнал върху кактус със змия в човката. Това било знак за ацтеките, че са достигнали своята обещана земя.

След това караме по красивия булевард Paseo de la Reforma, за да стигнем до парка Чапултепек. По испанско време е бил лятната резиденция на знатните ацтеки, сега е най-големият парк в Мексико Сити и един от най-големите градски паркове в света.

Ще посетите и Антропологическия музей на Мексико Сити, известен в цял свят като най-големия музей в Латинска Америка, който представя уникални експонати, дошли до нас от незапомнени времена от мистериозните и мистериозни цивилизации на Мезоамерика, изчезнали от лицето на земята по неизвестни причини. Това са известните слънчеви ацтекски каменен календар, многотонни каменни глави с негроидни черти от джунглите на Табаско и Веракрус, многоцветните фрески на Теотиуакан с цветя, птици и пеперуди, завладяваща диорама. Безценните експонати, изложени в залата на маите, пазят голямата тайна на неизвестното, неразгаданото, принуждавайки ни да си задаваме въпроси отново и отново: „Кои сме ние? Откъде сме?” – уви, без да получим отговор.. Музеят на антропологията се смята за един от най-добрите в света и посещението на този музей може да отнеме напълно няколко дни, но ние ще бъдем в музея около 2 часа. Ако желаете, можете да останете да прекарате остатъка от деня в музея. Моля, помислете да вземете такси от музея до вашия хотел.

Включено: закуска в хотела, групов трансфер, пешеходна обиколка с двуезичен гид (английски-испански) на историческия център и Музея на антропологията, входна такса за Антропологичния музей, нощувка в хотела в Мексико Сити.

Продължителност: 6 часа

Закуска

Закуска.

Отиваме на екскурзия до невероятния град Теотиуакан, разположен на 60 км от столицата. Това име е дадено на града от възхитените ацтеки, дошли в този регион няколко века след като последният жител на този град го е напуснал. Дори в руините на този град ацтеките чувстват нещо божествено, давайки на града името Теотиуакан, което на науатъл означава „мястото, където се раждат боговете“, и били прави: всички сгради на града, основани в началото на нашата ера, се оказват в пълно съответствие с позицията на звездите! По времето на най-високия си разцвет градът е наброявал над двеста хиляди жители и не е имало равен по площ и брой жители нито в Стария, нито в Новия свят, дори през Средновековието. Величествената пирамида на слънцето, пирамидата на луната, пирамидата на пернатата змия – Кетцалкоатъл, извисяващи се над всички оцелели сгради на града, разположени близо до Пътя на мъртвите, пазят своите тайни, пестеливо разкривайки на изследователите воала на мистерия около този град, забравен от хората. Ще посетим двореца Кетцалпапалотл – митичната птица-пеперуда и двореца на Ягуара, ще посетим жилищните квартали на Теотиуакан.

Преди да се върнете в хотела си, ще спрете в храма на Девата от Гуадалупе, място за поклонение на милиони мексиканци и хора от цял ​​свят. Според легендата храмът е построен на мястото, където се е явила Пречистата Дева Мария през 1531 г. пред индиеца Хуан Диего. Като знак, че взема хората на Мексико под своя закрила, Дева Мария приема формата на тъмнокожата Света Гуадалупе. Нейният образ се отпечатва по чудотворен начин върху домотканата дреха на Хуан от влакна от агаве, превръщайки се в чудотворна икона. В момента тази икона се намира в новата църква, която е великолепен пример за съвременна архитектура, побираща едновременно 10 хиляди души.

Включено: закуска в хотела, групов трансфер, пешеходна обиколка с двуезичен гид (английски-испански) на археологическия обект Теотиуакан, обяд в местен ресторант, вход за археологическия обект Теотиуакан, нощувка в хотела в Мексико Сити.

Продължителност: 8 часа

Закуска, Обяд

Закуска.

Днес ще посетим два важни колониални града. Първо отиваме в Куернавака, „Градът на вечната пролет“. Това име е дадено на града от Александър фон Хумболт заради приятния му климат през цялата година. Куернавака е идеалното място за почивка и разглеждане на многобройните му исторически паметници, като катедралата, построена през 16-ти век, и двореца на Кортес, една от най-старите оцелели колониални структури в Америка, която е на почти 500 години.

След това ще продължим към Такско, който се нарича още „Сребърната столица“ на Мексико. Такско е един от най-красивите градове в Мексико и е чудесно място за закупуване на сребро. Ще посетим центъра на Такско с неговата приятна атмосфера, калдъръмени улички и барокова архитектура. Разгледайте сребърната работилница и посетете църквата Санта Приска, считана за една от най-красивите в страната.

Включено: закуска в хотела, групов трансфер, пешеходна обиколка с двуезичен гид (английски/испански), нощувка в хотела в Такско.

Продължителност: 7 часа Мексико Сити – Куернавака: 1 час 25 минути Куернавака – Такско: 1и час 30 минути

Закуска
Настаняване в избрания от вас хотел

Закуска.

Сутринта тръгваме към тихоокеанското крайбрежие. Пристигане около обяд в световно известния курортен град Акапулко. Този привилегирован курорт, създаден от благосклонна природа, е с лице към Тихия океан. Два великолепни залива със скали, събиращи се на брега, невероятна природна среда, топли плажове с растящи по тях палми – всичко това прави Акапулко тропически рай. Ако сте почитатели на океанския риболов, това е мястото за вас: тук можете да хванете двуметрова риба тон. Ако искате да видите екзотиката на подводния свят – гмуркането под ръководството на опитни инструктори е на вашите услуги. Популярността на курорта нараства драстично благодарение на подкрепата на правителството от 60-те години на миналия век. Акапулко е великолепна, незабравима ваканция на брега на Тихия океан. Бляскав, спонтанен и пищен, Акапулко е град на суперлативи.

При пристигане – трансфер до хотела.

Следобед препоръчваме (по желание) разходка с лодка Aca Rey около залива на Акапулко, за да изживеете този рай.

Включено: закуска в хотела, групов трансфер, помощ (на испански) по време на трансфера, нощувка в хотела в Акапулко.

Продължителност: Такско – Акапулко: 3 часа 30 минути

Закуска
Настаняване в избрания от вас хотел

Закуска.

Открийте интересното историческо наследство на Акапулко. Ще бъдете изумени от живописната гледка към залива Акапулко от магистралата. Разгледайте най-известните забележителности на този красив град, посетете параклиса на мира, музея на Форт Сан Диего (входът не е включен). Минавате през Zocalo и катедралата Дева Мария на Самотата, стигате до фреската на Диего Ривера, продължавате Традиционната зона, за да посетите хотел Фламинго и да гледате прекрасно водолазно шоу. Дарението (приблизително 50,00 песо) се заплаща директно на място. След това посетете центъра на Акапулко и завършете обиколката си с наистина уникално шоу в La Quebrada. Очаква ви известното шоу за катерене. Ще бъдете изумени от смелостта и умението на тези водолази, които се гмуркат елегантно в океана от 45-метрова скала. Получете незабравимо изживяване.

Включено: закуска в хотела, групов трансфер, двуезичен гид (английски/испански), обиколка на града, катерене шоу, нощувка в Акапулко.

Продължителност: 4 часа

Закуска

Закуска.

В уречения час – трансфер до международно летище Мексико Сити за вътрешен полет до Мерида.

Посрещане с местен представител и трансфер до вашия хотел. Настаняване в хотел в Мерида, където можете да оставите багажа си.

Веднага след като сте готови, ще започнем нашата туристическа обиколка на града с обиколка на основните забележителности. Град Мерида е основан от испанския военен изследовател Франсиско де Монтехо през 1526 г. На централния площад ще посетим катедралата, Casa de Los Montejo (музей и културен център – входът не е включен), ще преминем покрай Правителствения дворец и ще посетим кметството. Днес ще научите всичко за “Белия град”, както се нарича Мерида. Ще караме по главната улица на Пасео де Монтехо, където има няколко красиви колониални сгради като двореца и Кантона, автентичен национален паметник. Това пътуване определено е фантастична възможност да се насладите на панорамна гледка към “Белия град”

Включено: закуска в хотела, групов трансфер от/до летище Мексико Сити и Мерида, самолетен билет Акапулко-Мерида, обиколка на забележителностите с двуезичен гид (английски-испански), нощувка в хотела в Мерида.

Продължителност: Обиколка на Мерида: 2 часа

Закуска
Настаняване в избрания от вас хотел

Закуска.

Ушмал е един от важните церемониални центрове на маите в Юкатан и е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Това е един от центровете по маршрута Пуук, поредица от древни градове на маите, които споделят едни и същи архитектурни модели. Все още може да се счита за един от най-красивите предиспански археологически обекти в Северна и Южна Америка поради съотношението на своите величествени структури. Прецизността и елегантността на пейзажа са невероятни. Местните паметници на историята са просто безценни – Голямата пирамида, пирамидата на магьосника, добре запазената сграда на Двореца на владетеля, храма на фалосите, Къщата на костенурките, стадиона за игри с топка, четириъгълника на монахините и пирамидата на старата вещица.

По-късно ще се отправим на юг, за да разгледаме Каба. Този участък се намира близо до Ушмал и също е част от маршрута Пуук. В Каба ще видим прочутата арка, свързваща града с Ушмал, Голямата пирамида и зашеметяващия Храм на маските.

През нощта, в прохладно време, можете да се насладите сами на най-важните места на този красив град, известен още като „Белия град“. Мерида е основана през 1542 г. от испанеца Франсиско де Монтехо. В момента Мерида е столица на мексиканския щат Юкатан, където все още е силно влиянието на културното наследство на маите. Той разполага с невероятна смесица от изкуство, история и култура, известен със своите калдъръмени улици, зашеметяваща архитектура, красиви паркове и вкусна гастрономия.

Включено: закуска в хотела, групов трансфер, посещение на Ушмал и Каба с местен екскурзовод (английски-испански), входна такса за Ушмал и Кабах, нощувка в хотела в Мерида

Продължителност: Мерида – Ушмал: 1 час Ушмал – Коба: 25 мин. Коба – Мерида: 1 час 30 минути

Закуска

Закуска.

В края на ранния класически период, около 600 г. пр.н.е. Чичен Ица е един от най-големите и известни градове на маите. В момента Чичен Ица несъмнено е най-добре запазеният обект на маите на полуостров Юкатан и наскоро беше обявен за едно от новите седем чудеса на света. В Чичен Ица можете да видите различни архитектурни стилове. Най-известните забележителности са храмът Кукулкан („El Castillo“), игрището за топки, платформата на черепите, храмът на ягуара, обсерваторията, хилядата колони и свещеният сенот. Обядвайте в местен ресторант (не е включен) и продължете към Канкун. Трансфер до хотела.

Включено: закуска в хотела, групов трансфер, посещение на Чичен Ица с местен екскурзовод (английски-испански), входна такса за Чичен Ица, трансфер до хотела в Канкун.

Продължителност: Мерида-Чичен Итца: 2 часа Чичен Итца-Канкун: 3 часа

Закуска
Настаняване в избрания от вас хотел

Закуска.

Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии.

Вечеря и нощувка в хотела.

Закуска, Обяд, Вечеря

Закуска.

Освобождаване на хотела до 12 часа. Трансфер до летище Канкун за полет до Истанбул и последващ полет до София.

Закуска

Полет Истанбул – София.

Кацане на летище София.

Край на програмата.

Цената е пакетна на човек в лева и:

Включва:

 • Самолетен билет София-Истанбул-Мексико сити//Канкун-Истанбул-София
 • Самолетен билет Акапулко-Мерида
 • 8 нощувки със закуска в стандартна стая в 4* хотел
 • 8 нощувки на all inclusive в стандартна стая в 5* хотел
 • 1 обяд, според програмата
 • Всички трансфери и екскурзии (групи) по програмата
 • Входна такса за обектите, посочени в маршрута
 • Двуезичен гид по време на цялата програма (английски-испански)
 • Всички данъци (ДДС и хотелски данъци)

НЕ включва:

 • Услуги и хранения не включени в програмата
 • Лични разходи
 • Бакшиши за шофьори и екскурзоводи

Обща информация

Груповата програма е валидна за минимум 2 човека на всяка дата на пристигане от 6 януари до 15 декември 2022 г. (с изключение на високия сезон и празниците)
Това е една от най-добрите програми, които ще изберете!
Започнете пътуването си в Зокало, сърцето на столицата на Мексико. Цяло Мексико е съсредоточено в Мексико Сити, един от най-големите и завладяващи градове в света. Посетете очарователния „Град на вечната пролет“ и „Сребърната столица“ на Мексико. Забавлявайте се и се отпуснете напълно в Акапулко! Насладете се на уникално шоу за скално катерене и спиращи дъха плажове на Тихия океан. Следващата точка от програмата ни ще бъде полуостров Юкатан, където ще посетим колониалната Мерида, един от най-приятните градове в Мексико. Пътувайте през гъстата джунгла и изследвайте съкровищата на света на маите.
Обиколката завършва на карибски плаж!

Видео

putlocker.mapouter{position:relative;text-align:right;height:500px;width:600px;}how to embed google map.gmap_canvas {overflow:hidden;background:none!important;height:500px;width:600px;}

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Гранд тур по Мексико
От 5,511 лв.
/ Възрастен в двойна стая
От 5,126 лв.
/ Възрастен на допълнително легло
От 6,636 лв.
/ Единична стая
От 3,878 лв.
/ Дете от 2-9,99 г. на допълнително легло