fbpx

Лечение със зъбни импланти

Лечение със зъбни импланти

Зъбните импланти са популярно и ефективно решение за заместване на липсващи зъби. Те осигуряват дълготраен и естествено изглеждащ заместител, който може да възстанови както външния вид, така и функцията на вашите зъби. Ако обмисляте зъбни импланти, важно е да разберете различните налични възможности за лечение.

Ето някои от най-важните термини и понятия, свързани със зъбните импланти:

Зъбни импланти: Това са изкуствени зъбни корени, изработени от титан или цирконий, които се поставят хирургично в челюстната кост, за да осигурят стабилна основа за заместващи зъби.

Осеоинтеграция: Процесът, при който зъбният имплант се слива с челюстната кост, осигурявайки стабилна и дълготрайна котва за заместващия зъб.

Ендостални импланти: Това са най-често срещаният тип зъбни импланти и се поставят директно в челюстната кост. Те често се използват за пациенти с достатъчно костна маса, за да поддържа импланта.

Субпериостални импланти: Те се поставят върху горната част на челюстната кост, но под венците. Те често се използват при пациенти с недостатъчна костна маса за поддържане на импланта.

Мини импланти: По-малки от традиционните зъбни импланти, те често се използват за заместване на по-малки зъби или за пациенти с по-малка плътност на челюстната кост.

Импланти All-on-4: Това е възможност за лечение на пациенти, които са загубили повечето или всичките си зъби. Това включва поставянето на четири зъбни импланта в челюстната кост, които след това се използват за поддържане на пълна арка от заместващи зъби.

Протези, поддържани от импланти: Това са вид протези, които се поддържат от зъбни импланти, осигурявайки по-стабилно и удобно прилягане от традиционните протези.

Присаждане на кост: Това е процедура, при която костен материал се добавя към челюстната кост, за да се осигури допълнителна опора за зъбните импланти.

Повдигане на синусите: Това е процедура, при която мембраната на синусите се повдига, за да се направи място за добавяне на допълнителен костен материал към челюстната кост.

Импланти с незабавно натоварване: Това е техника, при която заместващите зъби се поставят върху зъбните импланти веднага след хирургичното им поставяне в челюстната кост.

Абатмент за имплант: Това е съединителна част, която се прикрепя към горната част на зъбния имплант и осигурява опора за заместващия зъб.

Коронка на импланта: Това е заместващият зъб, който е прикрепен към опората на импланта.

Имплантална хирургия: Хирургическата процедура, при която зъбните импланти се поставят в челюстната кост.

Имплантологична дентална медицина: Областта на денталната медицина, която се фокусира върху зъбните импланти и свързаните с тях лечения.

Зъбна протеза: всяко устройство, което се използва за заместване на липсващи зъби, включително зъбни импланти, протези и мостове.

Орална хирургия: Хирургическата специалност, която се фокусира върху диагностиката и лечението на заболявания и състояния на устата и челюстта.

Възстановяване на зъбите: Всяко лечение, което възстановява функцията и външния вид на зъбите, включително зъбни импланти, пломби и корони.

Титаниеви импланти: Най-разпространеният вид материал за зъбни импланти, известен със своята здравина и издръжливост.

Циркониеви импланти: По-нов вид материал за зъбни импланти, който е известен със своята биосъвместимост и естетически качества.

В обобщение, зъбните импланти предлагат универсално и ефективно решение за заместване на липсващи зъби. С набор от налични възможности за лечение, включително различни видове импланти и поддържащи лечения, пациентите могат да изберат най-добрия вариант за техните специфични нужди. Говорете с вашия зъболекар или орален хирург, за да научите повече за опциите, с които разполагате.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС! Ако се интересувате от предлаганите медицински услуги и процедури, моля, свържете се с нас на телефон 0879449338, пишете ни на office@euphoriatravel.bg или попълнете формата за запитване по-долу. След като разберем от вас за каква процедура става въпрос, ще ви изпратим подробен формуляр за темата, която искате да бъдете лекувани. Попълненият формуляр ще бъде прегледан от съответните лекари експерти. (Ако сметнат за необходимо, лекарите могат да поискат допълнителни документи или изследвания.) Въз основа на него ще бъде изготвен план за лечение, който ще ви бъде изпратен. От момента, в който ни информирате за датите, на които планирате да заминете в Турция, ще бъдете информирани за диетичните програми, лекарствата, от които трябва да се откажете или подготовката, която трябва да се направи преди пристигането ви, в зависимост от вида на лечението.

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Лечение със зъбни импланти

Времето в момента

Çorlu25°CFair
Feels like: 25°CWind: 5km/h ENEPressure: 1010.16mbarUV index: 7
wpChatIcon