fbpx

Китайски златен триъгълник с круиз по р. Яндзъ с полет от София

13 Days

Китайски златен триъгълник с круиз по река Яндзъ – Пекин-Сиан-р. Яндзъ-Ичан-Шанхай

Пекин е столицата на Китайската народна република и най-важният политически, образователен и културен център на страната. Тук минало, настояще и бъдеще са тясно преплетени. Футуристичен център за сценични изкуства, стъклената кула на Китайския световен търговски център, технологичен планетариум, завои на кръстовища и суматохата на света на бизнеса – цялата тази технологична модерност, буквално зад ъгъла, е заменена от традиционни китайски пагоди. Величието на най-големия императорски дворцов комплекс в света, Забраненият град, теракотените сводове на Портата на небесния мир и дзен на комплекса от храмове и манастири, Небесният храм, стоят в ярък контраст на фона на типичните комунистически сгради . Като образцова столица, Пекин предава многообразието на Средното царство и ще ви трябва повече от един ден, за да го опознаете по-добре.

Сиан е мистериозен град. Дава ви възможност да се докоснете до тайните на древния свят, произхода на Китай и ви запознава с вътрешния свят на неговите обитатели. Керваните от Великия път на коприната минаваха през Сиан, обогатявайки не само неговата съкровищница, но и неговата култура. Това е градът на великите императорски династии, чийто мир от векове е пазен от легендарната Теракотена армия. Твърди се, че китайската цивилизация е родена в Сиан. Пагоди, подпиращи небето, кули, храмове и дворци – всичко тук е уникално и неподражаемо. Един от четирите най-стари града в света, несъмнено си заслужава да бъде посетен.

Шанхай – градът на греха и китайският Ню Йорк. Сгушен в устието на река Яндзъ, край бреговете на Тихия океан, той управлява финансовите потоци на страната и сключва международни сделки за милиони долари. Външният вид на Шанхай не може да бъде объркан с никой друг град: сферични сгради, небостъргачи на квартал Пудонг, многоетажни транспортни възли, булеварди, изпълнени с флуоресцентна светлина. Докато запазва азиатския си чар в стените на храма на Нефритения Буда и къщите на стария град Нанша, Шанхай е обърнат с едно око на запад и малко по малко взема най-доброто оттам. Тук на практика няма комунистически дух и има повече барове и клубове, отколкото храмове в Пекин .

Цени за ранни записвания до 29.02.2024 г.

Излитане от летище София с редовен полет на АК Турски авиолинии за Истанбул с последващ полет до Пекин.

Предварително разписание – подлежи на препотвърждение до седмица преди заминаване:

Дата Полет номер Излита от Час Каца в Час
26.апр TK 1030 София 21:10 Истанбул 22:35
27.апр TK  88 Истанбул 1:25 Пекин 15:35
7.май TK  27 Шанхай 22:25 Истанбул 5:15
8.май TK 1027 Истанбул 7:25 София 8:35
Дата Полет номер Излита от Час Каца в Час
31.авг TK 1030 София 21:10 Истанбул 22:40
1.сеп TK  88 Истанбул 1:35 Пекин 15:35
11.сеп TK  27 Шанхай 22:25 Истанбул 5:15
12.сеп TK 1027 Истанбул 7:20 София 8:35
Дата Полет номер Излита от Час Каца в Час
17.сеп TK 1030 София 21:10 Истанбул 22:40
18.сеп TK  88 Истанбул 1:35 Пекин 15:35
28.сеп TK  27 Шанхай 22:25 Истанбул 5:15
29.сеп TK 1027 Истанбул 7:20 София 8:35
Дата Полет номер Излита от Час Каца в Час
21.окт TK 1030 София 21:10 Истанбул 22:40
22.окт TK  88 Истанбул 1:35 Пекин 15:35
1.ное TK  27 Шанхай 23:05 Истанбул 6:15
2.ное TK 1027 Истанбул 8:45 София 9:00

Кацане на летище Истанбул.

Излитане от Истанбул.

Пристигане на летището в Пекин. Преминаване на паспортни и митнически формалности.

Местният екскурзовод ще ви посрещне на изхода на зала пристигащи и ще ви направи трансфер до вашия хотел.

Настаняване: Beijing Super House International или подобен (4*, 3 нощувки)

Свободно време.

Вечеря. Нощувка.

Вечеря
Настаняване в хотел

Закуска.

Днес ви очаква обиколка на Пекин – Небесния храм, площад Тянанмън и Забранения град

Сутринта ще посетите Небесния храм или Тиентан, шедьовър на архитектурата и ландшафтния дизайн, където древните императори са се молили за Божието благословение на цялата нация. Името си получава от цвета на покрива на основните си сгради, които са покрити със сини глазирани керемиди. Може да видите много местни пенсионери да правят сутрешни упражнения там.

Следобед ще преминете през площад Тянанмън, най-големият градски площад в света, площта му е 400 хиляди квадратни метра. На него могат да се поберат до един милион души едновременно. Тук се провеждат всички церемониални паради. В превод площад Тянанмън означава „порта на небесния мир“, произлизащо от името на главния вход на Императорския дворец, който се намира от северната страна.

След това ще посетите Забранения град, който е защитен от високи стени и ров от четирите страни и се състои от десетки зали и дворове. Възхитете се на един от най-легендарните древни кралски дворци в света и съкровищата, които се съхраняват на показ. Сградата на Императорския дворец е построена през 1406-1420 г.; 24 императори от династиите Мин и Цин са живели тук в продължение на 5 века. В строителството са участвали 1 милион строители и повече от 100 хиляди други специалисти, сред които художници, резбари по дърво и камък и много други. Тази великолепна структура и уникална забележителност на Китай е включена в списъка на световното наследство на човечеството.  В продължение на векове само императорът и семейството му са живели в Забранения град в Пекин. Цялата кралска свита е била  разположена извън стените му, до известно време на обикновените хора е било забранено да влизат тук.

Връщане в хотела.

Вечеря. Нощувка.

Закуска, Вечеря

Закуска.

Посещение на Великата китайска стена, фабрика за нефрит и хутонгс.

Денят започва с незабравима екскурзия до Великата китайска стена – секция Juyongguan. Великата стена е едно от седемте чудеса на света и символ на Китай. Общата дължина на Великата китайска стена е повече от 21 000 километра. Има крепости, планински проходи, сигнални кули и аванпостове, всички те са били монтирани на самата стена, отвътре или отвън на определено разстояние една от друга.

Секцията от Великата стена Juyongguan в района Changping в Пекин се счита за северната врата към Пекин и е използвана като бариера, защитаваща столицата и императорските гробници. Докато се разхождате, можете да оцените красиви гледки, фини каменни резби, 14 наблюдателни кули, както и да научите малко китайска история и култура в храмовете. Освен това има по-малко туристи, което ще направи обиколката ви по-приятна.

Следва посещение на фабрика за нефрит, където ще видите как скъпоценните камъни се обработват и превръщат в скъпи китайски съкровища.

Потегляте към Пекин като по пътя  ще посетите Летния дворец, любимата лятна резиденция на императорските владетели на Цин. ЮНЕСКО включи Летния дворец в списъка на световното културно наследство през 1998 г.

По-късно трансфер до град Пекин, за да поемем с криволичене надолу към Hutongs в района Houhai. Hutongs са уникален уличен дизайн в Пекин и се считат за прозорец към народния живот на Пекин. Hutong е името, дадено на тясна алея или малка улица между редиците на едноетажни Siheyuan, обитавани от жителите на Пекин в миналото. Гледани от въздуха, преплетените алеи приличат на лабиринт или шахматна дъска с деликатни градини, фини алпинеуми и древни руини, което ги прави чудо за света. Поради преплитането на алеите, всяка къща е свързана с другата, което улеснява местните хора да поддържат връзка със съседите си. Ето защо, когато влезете в някоя от тях, можете да усетите дълбоките и топли взаимоотношения между хората, които рядко се срещат в този модерен свят.

За последната вечер в Пекин ви каним на вечеря с “Патица по пекински”.

По желание /срещу допълнително заплащане/ – Посещение на Акробатично шоу в Червения театър.

Връщане в хотела.

Нощувка.

Закуска, Вечеря

Закуска.

Скоростен влак до Сиан

Трансфер до следобедния високоскоростен влак от Пекин до Сиан. Влакът от Пекин до Сиан отнема 4,5 часа – 5,5 часа с най-висока скорост от 300 км/ч.

Пристигане в Сиан – градът, охраняван от Теракотената армия, столицата на 13 императорски династии и мястото, обединило Китай в една държава

Посрещане и трансфер до вашия хотел.

Настаняване в: Xian Grand Dynasty Culture Hotel или подобен (4*, 2 нощувки)

Вечеря. Нощувка.

Закуска, Вечеря
Настаняване в хотел

Закуска.

Обиколка с екскурзовод в Сиан до Теракотената армия, Пагодата на дивите гъски, мюсюлманските квартали.

Сутринта започва с посещение на Музея на теракотените войни и коне, който е една от най-важните археологически находки през 20-ти век и е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Теракотената армия е част от огромен погребален комплекс на император Цин Шихуан, управлявал от 259 до 210 г. пр. Хр. – един от най-успешните китайски владетели и първият, който успява да обедини Китай в една обща държава и заповядва построяването на Великата китайска стена. До момента са разкрити на дълбочина 2 м поставените в изкопи 8215 теракотени фигури на пеши воини в пълно бойно снаряжение, 130 бойни колесници, 520 коня и 150 кавалеристи. Височината на воините варира от 185 см до 195 см и всички са обърнати с лицата си на изток, където са разгромените царства. Статуите са направени с ювелирна точност и удивително старание. Невъзможно е да се открият две еднакви лица – сред тях има не само китайци, но и монголи, уйгури, тибетци и много други народности. Всяка статуя е различна от другите, било то по ръст, облекло и дори размерът на обувките.

Връщате се обратно в центъра на града, за да посетите Пагодата на дивите гъски. Тя е построена за първи път през династията Танг за съхранение на будистки писания, взети от Индия от монах Сюанзанг и сега се превръща в емблема на града. Ще имате достъп до палубата за наблюдение на пагодата, от която се открива гледка към града.

Следва разходка до мюсюлманските квартали, които са близо до мястото, където се намират Камбанарията и Барабанната кула. Ще имате много възможности да опитате местните закуски.

За вечеря днес ще имате банкет с кнедли в ресторант De Fa Chang.

Нощувка в хотела.

Закуска, Вечеря

Закуска.

Посещение на древната градска стена на Сиан, отпътуване към Чунцин.

Сутринта ще посетите стената на древния град Сиан, която е построена по време на управлението на император Хунву Джу Юанжан като военна отбранителна система. Тя показва “пълните характеристики на крепостната архитектура на феодалното общество”. Реставрирана е многократно, откакто е построена през 14 век.

По-късно трансфер до жп гара, за да вземете скоростен влак до Чунцин (6 часа).

След пристигане в Чунцин, отивате на вечеря преди качване на круизния кораб.

Качване на кораба, инструктаж, отплаване.

Нощувка на круизния кораб на Yangtze Gold Cruises.

Закуска, Вечеря
Настаняване в каюта

Ще се събудите сред опияняваща природа, за сутрешно кафе и присъединяване към класа за Taichi упражнения на борда.

Закуска.

Следва крайбрежна екскурзия до „Призрачния град“ – Фенду (включена в цената). Фенду, „Градът на призраците“ е мястото, където може да научите повече за китайската духовна култура и отвъдния живот. Посетителите на района откриват, че са трогнати от древните занаятчии, уникалните стилове на архитектурата и мъчителния урок, че доброто се възнаграждава с добро, а злото със зло.

Обяд на кораба.

По желание /срещу заплащане/: Обиколка на Shibao Pogoda – 220 CNY /12-етажната червена сграда е известна като скъпоценният камък на китайската архитектура и една от 8-те най-странни архитектури в света. Популярна сред посетителите на круизи, за да гледат пагодата, надвесена на хълмовете, и да се изкачват до нея./

Има много стълби за изкачване до Fengdu Ghost City и достигане до върха на ShibaoPagoda / White Emperor City. Силно се препоръчват удобни обувки за посещение на тези места.

Парти за „добре дошли“ на капитана.

Вечеря.

Тематичен спектакъл Трите клисури.

По желание /срещу заплащане/: Посещение на Шоуто на Трите кралства 420 CNY.  /Това е прекрасното широкомащабно реално пейзажно шоу за брилянтната историческа култура от периода на Трите кралства преди около 1800 години и духа на лоялност на великия военен офицер Гуан Ю/

Нощувка на кораба.

 • Цените за допълнителните екскурзии са с с дата на организиране на екскурзията и е възможна промяна на място.

Закуска, Обяд, Вечеря

Денят започва със сутрешно кафе и Тай чи упражнения.

Закуска.

По желание /срещу заплащане/: Екскурзия до града на Белия император – 290 CNY. /Известният китайски древен „град на поеми“, споменат в около 1400 китайски стихотворения. Той разказва трогателната история за Лиу Бей, който поверява сина си на своя министър-председател Джуге Лианг и има най-доброто място да се възхищавате на портата Куймен на дефилето Кутанг./

Преплаване през през дефилето Qutang.

Обяд.

Днес ще разгледате отблизо очарователния пейзаж, като се качите на малка лодка и пътувате по притока на Яндзъ, за да изследвате изключително красивите Малки три клисури (включена в цената).

По желание /срещу заплащане/ Обиколка на мини три клисури – 150 CNY. /Mini Three Gorges или Little Lesser Three Gorges е по-примитивно място в Wushan, където можете да се насладите на фантастичните дълбоки клисури, прекрасната вода и буйните плантации на двата бряга, смятани за „най-добрата зона за дрифт в Китай“/

Преминаване през дефилето Wu и през западната част на дефилето Xiling.

Вечеря.

Развлекателно шоу.

Нощувка на кораба.

 • Цените за допълнителните екскурзии са с с дата на организиране на екскурзията и е възможна промяна на място.
 • Цените за допълнителните екскурзии са с с дата на организиране на екскурзията и е възможна промяна на място.

Закуска, Обяд, Вечеря

Закуска.

Слизане от круиза, посещение на язовира Three Gorge, скоростен влак от Ичан до Шанхай

Крайбрежна екскурзия до удивителния язовир Three Gorges (включена), който е най-голямата електроцентрала в света по отношение на инсталиран капацитет (22 500 MW).

Възможност за допълнителни екскурзии – по желание, срещу заплащане:

Вариант A – Екскурзия до родното място на Ку Юан – 220 CNY; /Построено за първи път през 820 г. сл. Хр., това е едно от най-добрите места за разбиране на Ку Юан, великият държавник и патриотичен поет, включен в списъка на световноизвестните културни личности от ЮНЕСКО, както и на китайската история, култура и литература./

Вариант Б – Корабен лифт на язовир Три клисури – 290 CNY; /Това е най-големият и най-сложен корабен асансьор в целия свят с височина на повдигане от около 113 метра./

Вариант C – Племето на трите клисури – 290 CNY; /Това е едно от най-добре похваляваните живописни места от чуждестранни круизни посетители и е превъзходно, за да се доближите до особено спокойните, примитивни и хубави забележителности на села по вода, планина и край реки с фино изследване на интересен народен обичай на хората от малцинството Tujia ./

 • Цените за допълнителните екскурзии са с с дата на организиране на екскурзията и е възможна промяна на място.

По-късно водачът и туристическият автобус ще вземат групата за трансфер до Ичан.

След кратка почивка за обяд ще вземете високоскоростен влак до Шанхай (6,5 часа).

Настаняване в Shanghai Baolong Hotel (4*, 2 нощувки)

Нощувка.

Закуска, Обяд
Настаняване в хотел

Закуска.

Обиколка на Шанхай: градината Ю, Бунд и бившата френска концесия.

Ще посетите градината Yu и съседния пазар с 400-годишна история. Тази частна градина се отличава с традиционен архитектурен стил на делтата на Яндзъ.

След това ще се насочите към Bund и Nanjing Road. Bund е известната крайбрежна улица, където ще видите новоиздигнати модерни небостъргачи и стари сгради от колониалния период. През този период Nanjing Road е най-оживената търговска улица в Шанхай.

И накрая, в бившата френска концесия, ще посетите парка Fuxing, който е построен през колониалния период, сега превърнат в чудесно място за местните жители да се насладят на свободното си време, след което ще се разходите по пешеходна улица, съставена от традиционен уличен формат на Шанхай Shikumen и съвременно развитие.

Вечеря.

Връщане в хотела. Нощувка.

Закуска, Вечеря

Закуска.

Свободно време.

Освобождаване на стаите в 14:00 часа.

След напускане на хотела отивате на посещение на Oriental Pearl Tower. Телевизионната кула е висока общо 468 метра. Ще се изкачите до 263-метровото ниво с наблюдателна платформа, откъдето ще имате панорамна гледка на град Шанхай.

В подножието на кулата се намира Шанхайския музей за градска история и развитие, където ще имате възможност за бърз поглед върху това, какво се е случило тук през миналите векове.

След това ще отидете до местен пазар, където се продават дрехи, чанти и сувенири – за последни покупки преди заминаване.

Вечеря.

Трансфер до летището за полет до Истанбул.

Излитане за Истанбул.

Закуска, Вечеря

Кацане в Истанбул. Полет до България.

Кацане на летище София.

Край на програмата.

Цени за ранни записвания до 29.02.2024 г. 

Дата на заминаване Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възрастен или дете
26.апр 4 596 лв. 5 559 лв. 4 367 лв.
31.авг 4 596 лв. 5 559 лв. 4 367 лв.
17.сеп 4 896 лв. 5 859 лв. 4 667 лв.
21.окт 4 596 лв. 5 559 лв. 4 367 лв.
 • Програмата не е подходяща за деца до 12 г.

Пекин – хотел Beijing Super House International 4* или подобен – http://super-house-international.beijinghotelchina.net/en/

Сиан – хотел Xian Grand Dynasty Culture Hotel 4* или подобен – http://granddynastyculture.hotel00.com/

Круиз по река ЯндзъКруизен кораб на компанията – Yangtze Gold Cruises или подобна http://www.yangtzegoldcruises.com/aspx/en/route.aspx?&id=120

 • За дата 17 септември круизният кораб ще бъде на компания Victoria cruises http://www.victoriacruiselines.com/Cruise1.html – възможна е промяна във включените екскурзии и тези, предлагани на място!

Шанхай – хотел Shanghai Baolong Hotel 4*http://www.baolonghotelshanghai.com/

Офертата важи при минимум записани 20 туристи.
Срок за уведомяване при неодстигнат минимален брой туристи по програма: 20 дни преди датата на отпътуване.

Цената е пакетна на човек в лева и включва:

 • Самолетен билет София-Истанбул-Пекин//Шанхай-Истанбул-София на АК Турски авиолинии
 • Ръчен и чекиран багаж
 • Билет за скоростен влак Пекин-Сиан
 • Билет за скоростен влак Сиан-Чунцин
 • Билет за скоростен влак Ичан-Шанхай
 • Трансфери летище-хотел-летище
 • Транспорт с климатизиран туристически минибус/автобус
 • 3 нощувки със закуски в Пекин в хотел Beijing Super House International 4* или подобен - http://super-house-international.beijinghotelchina.net/en/
 • 2 нощувки със закуски в Сиан в хотел Xian Grand Dynasty Culture Hotel 4* или подобен - http://granddynastyculture.hotel00.com/
 • 3 нощувки на пълен пансион – закуска, обяд и вечеря на круизен кораб на компанията - Yangtze Gold Cruises http://www.yangtzegoldcruises.com/aspx/en/route.aspx?&id=120
 • 2 нощувки със закуски в Шанхай в хотел Shanghai Baolong Hotel 4* - http://www.baolonghotelshanghai.com/
 • 5 вечери в локални ресторанти
 • 1 вечеря с Патица по пекински в Пекин
 • 1 вечеря - Банкет с кнедли в ресторант DeFaChang в Сиан
 • Обиколка на Пекин: площад Тянанмън, Забранения град и Небесния храм
 • Екскурзия до Великата китайска стена, нефритена фабрика и Хутонгс
 • Посещение на Летния дворец в Пекин
 • Обиколка на Сиан: Теракотената армия, Пагодата на дивите гъски, мюсюлманските квартали
 • Посещение на древната градска стена на Сиан
 • Круиз по река Яндзъ
 • Екскурзия до „Призрачния град“ – Фънду
 • Екскурзия с лодка до Малките три клисури
 • Екскурзия до язовира Three Gorges
 • Обиколка на Шанхай: градината Ю, ул. Бунд, бившата френска концесия
 • Посещение на телевизионната кула с изкачване на площадката на 264 метра височина.
 • Посещение на местен пазар за дрехи, чанти и сувенири
 • Входни такси на посещаваните обекти
 • Лицензиран местен екскурзовод с английски език
 • Съпровождащ от агенцията с български език при група от минимум 20 рах
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за лица до 64,99 г.
 • Офертата важи при минимум записани 20 туристи.
 • Срок за уведомяване при неодстигнат минимален брой туристи по програма: 20 дни преди датата на отпътуване.

Цената не включва:

 • Задължително доплащане - такса обслужване на круиза 40 лв. на човек - плаща се предварително
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за лица над 65 г.: 28 лв.
 • Съдействие и издаване на E-visa, без да е нужно лично присъствие: 279 лв.
 • Бакшиши за шофьор и екскурзовод – 40 евро – плащат се задължително на място
 • Акробатично шоу в Червения театър в Пекин - при минимум 10 човека - стандартни места - 65 лв., места (11-16 ред) - 96 лв. на човек
 • Допълнителни екскурзии, неописани в програмата
 • Лични разходи
Акробатично шоу в Червения театър, Пекин

Цени, валидни при мининум 10 човека – стандартни места – 65 лв., места (11-16 ред) – 96 лв. на човек

Red Theatre Acrobatics предлага най-доброто акробатично представление, идеално за деца и възрастни.

Започва в 16:20, 17:40 всеки ден и продължава 60 минути.

Цената включвва трансфер от/до хотела. Ще пристигнете в театъра 20 минути преди представлението.

Red Theatre Beijing Acrobatics е витрина за най-доброто от китайската “акробатика”, увличаща над два милиона гости със спираща дъха акробатика и културни зрелища. Шоуто започва с Plate Spinning Pagoda bowls, Jujitsu, Partner Stunt, High stol, Ballgame, Shoulder Ballet и Universal.

Изпълнението гарантирано ще ви остави очаровани и изумени. Уменията, музиката, танците, осветлението, фона и други.

Китайски златен триъгълник
Акробатично шоу – Червения театър, Пекин

Китайски златен триъгълник
Акробатично шоу – Червения театър, Пекин

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ДОГОВОР ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТ

І. ЗАПИСВАНЕ

Чл. 1. (1) Записването за туристически пакет е възможно да се осъществи чрез телефон или по интернет, чрез туристически агент в страната или директно в офисите на Туроператора. Когато договорът за туристически пакет се сключва по телефона, туроператорът, а когато туристическия пакет се продава чрез туристическия агент – и туристическия агент, предоставят на пътуващия стандартен формуляр за предоставяне на информацията съгласно Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 (Ново – ДВ, бр. 37 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.) – Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 и информацията по ал.1, т.1-9 на чл.82 от ЗТ.

В срок от 48 часа от получаване на резервацията Туроператорът може да:

 1. Потвърди изпратената резервация;
 2. Предложи алтернативни възможности, в случай, че местата са изчерпани.

Резервацията се пази 72 часа и се счита за валидна след потвърждение от страна на Туроператора и внасяне на депозит от страна на Потребителя.

ІІ. ВИЗИ

Чл.2. За пътуванията в държави, за които се изискват визи за български граждани, Туроператорът e длъжен да предостави информация в писмен вид или по друг подходящ начин, включително приблизителни срокове за получаване на визи и информация относно здравните изисквания на избраната за пътуване държава.

III. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ.

Чл.3. (1) Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането. Ако не е упоменато друго, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора, размерът на депозита, дължим от Потребителя е в размер на 50 % (петдесет на сто) от общата цена на туристическия пакет. Потребителят внася депозита в момента на подписването на този договор, ако не е упоменат друг срок, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора.

Окончателно плащане на съответното организирано пътуване се извършва 30 (тридесет) дни преди датата на пътуването, ако не е упоменато друго, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора.

Ранните записвания са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция за същия с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по-късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.

Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.

При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.

При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.

Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.

След сключване на договора увеличението на пакетната цена е възможно, при условие, че туроператорът е уведомил пътуващия писмено, включително и на предоставения електронен адрес за кореспонденция, но не по-късно от 20 дни преди датата на пътуването при наличието на една от следните причини:

– Промяна в цената на превоза на пътници, което е в следствие на промяна в цената на горивото или други източници на енергия

– Промяна в размера на данъците и таксите върху сключените в договора туристически услуги, наложени от трета страна, която не участва пряко в изпълнението на туристическия пакет, включително туристически такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или слизане от борда на пристанища и летища, или обменни курсове, отнасящи се за туристическия пакет.

(11)        Цената на организираното пътуване може да се намалява по начин, съответстващ на всяко намаление на разходите посочено при условията по-горе в ал.10, настъпило след сключване на договора до започване на изпълнението на туристическия пакет.

(12)        Когато увеличението на цената по ал. 10 надхвърля 8 на сто от общата цена туристическия пакет, се прилага следното:

В срок не по-късно от 7 дни, считано от датата на уведомлението, Потребителят има право да приеме предложената промяна или да прекрати договора без да заплаща такса за прекратяване на същия.

В случай, че използва правото си за прекратяване, Потребителят има право да приеме туристически пакет-заместител със същото или по –високо качество, ако Туроператорът предлага такъв,

(13)        За избягване на всякакво съмнение, в случай, че Потребителят е получил надлежно уведомлението за увеличението на пакетната цена по смисъла на настоящия текст, включително и на посочения от него електронен адрес за кореспонденция, но не е възразил в указания срок, съответно не е уведомил Туроператора кое от посочените свои права ползва, страните приемат, че същият е съгласен с извършената промяна, като Потребителят се задължава да заплати разликата на Туроператора.

(14)        В случай на прекратяване на договора по ал. 12, Потребителят има правата по чл.88, ал.6 от ЗТ.

(15)        Допълнителните услуги, които не са включени в основната цена на организираното пътуване, се заявяват и заплащат допълнително при сключване на договора, като възможностите и промените за тези услуги са описани към всяка програма. Зaявяването на допълнителни услуги се явява необходимо условие за тяхното приемане.

 1. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Чл.4 (1) Туроператорът се задължава:

1. Да предостави в съответствие с Общите условия по този договор туристическите услуги, заплатени от Потребителя.

2. За пътуванията извън страната да осигури задължителна Медицинска застраховка на Потребителя, когато тя е включена в пакетната цена, по стандартните условия на застрахователните дружества: ЗАД „Алианц България“ или други, и да предостави на Потребителя оригинал или копие на застрахователната полица по застраховката преди началото на пътуването.

3.(1) По искане на Потребителя и срещу доплащане Туроператора може да го застрахова и за други рискове по време на пътуването.

3.(2) Потребители навършили 65 годишна възраст се застраховат задължително със завишена застрахователна премия. В тези случаи всеки потребител се задължава да доплати разликата в стойността на застраховката.

3(3) Потребители навършили 80 години следва да се застраховат самостоятелно срещу доплащане.

3(4) Туроператорът предлага на Потребителя възможност за сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”, срещу допълнително доплащане, което е в зависимост от цената на закупения пакет, срока на анулация и условията на конкретното застрахователно дружество, с което туроператора има сключен договор.

3(5) Туроператорът предоставя на Потребителя своевременно, преди започване на изпълнението на туристическия пакет, необходимите документи за ползване на туристическите услуги, включени в пакета, като разписки, ваучери, билети и други, както и информация за часовете на пътуване по разписание и когато това е приложимо – информация за качване на борда на превозното средство, както и за часовете на разписание на междинни спирания, транспортни връзки и пристигането.

Чл. 5 Туроператорът има право да не изпълни задълженията си по договора, без да носи никаква отговорност, ако Потребителят не извърши плащания в установените срокове и по този начин прояви недобросъвестност при изпълнение на своите задължения. Ако Потребителят е внесъл депозит, но не е извършил в установените срокове плащанията до пълния обем на общата цена на пътуването, депозитът не се връща.

Чл. 6. Договорът за организирано пътуване може да бъде сключен и в електронна форма, когато касае предложение, публикувано на интернет страницата на туроператор или туристически агент, чрез поставяне на маркер в поле “Приемам общите условия и съдържанието на договора за туристически пакет” и при спазване на съответните изисквания на Закона за електронната търговия и на Закона за защита на потребителите.

Чл. 7. (1) Туроператорът си запазва правото да промени превозвача или авиокомпанията с други при настъпване на причини, които правят невъзможно или нецелесъобразно посоченият в договора превозвач или авиокомпания да изпълни задълженията си.

(2) Туроператорът има право да извърши замяна на хотела с такъв от същата или по- висока категория, със същата или близка локация без промяна на общата цена заплатена от Потребителя, в случаите на дублирана резервация, затваряне на съответния хотел или нежелание в последния момент на хотела да приеме туристите.

Чл. 9. (1) ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени часа на тръгване при промяна на превозвача или авиокомпанията, както и да комбинира полети при настъпване на други обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля, като уведоми своевременно ПЪТУВАЩИЯ по ясен, разбираем и видим начин на траен носител, включително и чрез изпращане на съобщения на оставения мобилен телефон за връзка с пътуващия, включително и чрез изпращане на електронно съобщение.

(2)   Точният час и място на отпътуване от България, рег. номер на автобуса и телефона на съпровождащия представител от страна на ТУРОПЕРАТОРА се потвърждават три дни преди датата на отпътуване.

(3)   Когато пътуването е с автобус, настаняването в превозното средство се извършва според датата на записване на всеки турист.

Чл. 10. (1) Туроператорът си запазва правото да променя местата за настаняване на Потребителя в автобусното превозно средство с цел настаняване на майки с деца, бременни жени, възрастни хора, хора с увреждания и в неравностойно състояние, както и при наличие на други подобни обективни причини.

(2)   В случаите при пътуване по автобусни програми, когато не е събран необходимият минимум от туристи за начално отпътуване от съответен град, те се уведомяват от Туроператора в 20 (двадесет) дневен срок преди началната дата на пътуване. Потребителите за своя сметка и индивидуално се транспортират до населено място, от което има потвърдено отпътуване.

(3)   Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет Туроператорът е принуден да промени съществено някоя от основните характеристики на туристическите услуги като дестинация, маршрут, брой нощувки, съответно е принуден да не може да изпълни специфичните изисквания на Пътуващия, които са приети от Туроператора, или предложи увеличение на цената с повече от 8 на сто, ПЪТУВАЩИЯТ има право в посочения от Туроператора разумен срок, да приеме предложената промяна или да прекрати договора без да заплаща такса за прекратяване на същия. В хипотезата на прекратяване Пътуващият може да приеме туристически пакет – заместител със същото или с по-високо качество, ако Туроператорът предлага такъв. За избягване на всякакво съмнение, в случай, че Потребителят е получил надлежно уведомлението за промените по смисъла на тази алинея, включително и на посочения от него електронен адрес за кореспонденция, но не е възразил в указания разумен срок, съответно не е уведомил Туроператора кое от посочените свои права ползва, страните приемат, че същият е съгласен с извършената промяна.

Чл.11. Потребителят се задължава:

 1. При пътуванията извън България да осигури необходимите лични документи /валиден задграничен паспорт, валидна лична карта/, оформени в съответствие със законите на посещаваната страна и на Р България.
 1. Ако Потребителят е лице, което няма навършени 18 години и което ще пътува в чужбина със собствен задграничен паспорт, то трябва да представи нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни със заминаването му в посочената страна на посочената дата (ако непълнолетният пътува заедно с един от родителите си, необходимо е той да притежава нотариално заверено съгласие от другия родител).
 1. Да заплати в пълен обем и в установените в настоящия Договор срокове стойността на туристическите услуги.
 1. Да спазва законите на страната, за която пътува.
 1. Потребителят, който възнамерява да извърши пътуване и престой в страни с повишен риск от инфекциозни заболявания, е длъжен да премине съответна профилактика съгласно международните медицински изисквания.
 1. НАСТАНЯВАНЕ

Чл. 12. (1) Настаняването в хотелите при пристигане се извършва след 14.00 часа, а освобождаването на стаите до 11.00 или 12.00 часа и е в зависимост от условията на всеки хотел. Преди настаняване или след напускане съобразно обявените часове и съгласно правилата на всеки хотел не се ползват никакви услуги в хотелите или същите се ползват срещу допълнително заплащане.

(2)   Броят на храненията се определя в зависимост от броя на резервираните и заплатени нощувки при съответния режим: само закуска, закуска и вечеря или всичко включено.

(3)   Неизпълнението или злоупотребата с режима на хранене се санкционират от управата на хотела.

(4)   При настаняване на трима души в стая с три легла не се гарантира наличието на стандартни три легла. Трети възрастен или деца се настаняват в стандартно легло, само ако се заплати фамилна стая или апартамент.

(5)   Настаняването в стаи с изглед към морето или стаи в основната част на хотела се извършва само в случаите, когато е обявено доплащане за това и е заплатено предварително в офисите или представителствата на Туроператора.

VІ. ОТГОВОРНОСТ

Чл. 13. Когато отговорността на контрагентите на Туроператора за вреди, причинени от неизпълнението на услугите, е ограничена от международни договори, ратифицирани, обнародвани в „Държавен вестник” и влезли в сила за Република България, отговорността на ТУРОПЕРАТОРА е в рамките на тези ограничения.

Чл.14. Туроператорът може да отмени пътуването, ако не е набран необходимия минимален брой участници или ако отмяната се дължи на непреодолима сила в сроковете и по начина, изрично указан в Договора за туристически пакет. В тези случаи Туроператорът не носи отговорност за неизпълнението на Договора като връща на Потребителя всички платени суми, без тази част от тях за извършените фактически разходи /платени застраховки, глоба за върнати билети, визови такси и други/. Извършените фактически разходи се удостоверяват с надлежно оформени документи.

Чл.15. (1) Туроператорът не носи отговорност за вреди, причинени от неизпълнение или неточно изпълнение на настоящия Договор, ако причините за това се дължат на:

Потребителя:

Действия на трето лице, несвързано с изпълнението на Договора, които не могат да се предвидят или избегнат;

Непреодолима сила или събитие, което не може да бъде предвидено или избегнато от страна на Туроператора и неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на задълженията им. По време на пътуването като такива се считат влошени метеорологични условия, усложнена обстановка по пътищата, забавяне на граничните пунктове, оказване на помощ на турист, национални и религиозни празници, масови обществени мероприятия, стачки, военни конфликти, и ограничения, природни бедствия, промяна на работно време на музеи и обекти, техническа авария или проблем с превозното средство по време на път и други изключителни обстоятелства. Като непреодолима сила или събитие по време на пътуването или непосредствено преди него, се счита явление, което не може да се предвиди или избегне, от страна на туроператора или неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на техните задължения. В тези случаи Туроператорът си запазва правото на разместване на елементи и промени в програмата и на действия според конкретно възникналата ситуация, без да носи отговорност и да дължи неустойка за това. В хипотезата на случайно събитие или непреодолима сила страната, която се позовава на същите следва да представи надлежен документ/сертификат и др./, който удостоверява форсмажор, издаден от органа по правилата на местната компетентност на държавата, за която е налице хипотеза на форсмажор. При спазване на тези правила и представяне на съответния документ, Туроператорът се задължава да изпрати на Потребителя сума, равностойна на възстановената от партниращия контрагент/туроператор, хотелиер и т.н/, в срок от 10 работни дни, считано от датата на получаването ѝ.

(2)   Туроператорът не носи отговорност пред туристите за съхранение на личния багаж, пари, ценности, документи и други, включително оставени в стая на хотел или студио. В подобни случаи туроператора лично или чрез негови контрагенти съдейства на потърпевшия до степен, при която не се нарушава туристическата програма на цялата група. Търсене на забравени вещи се извършва от Потребителя за негова сметка.

(3)   Туроператорът не носи отговорност, не възмездява и не компенсира туристи, които са се отказали от консумация на отделни услуги ли по свое желание са се отклонили от програмата и по тази причина са пропуснали едни или други услуги. Туроператорът не възмездява и не компенсира туристи за разходи извън туристическия пакет. Туроператорът не поема разходи, свързани с консумацията на храни и напитки извън стандартния пансионат, договорен в туристическия пакет.

Чл. 16. При отказ на граничните служби да допуснат влизане на Потребителя на територията на съответната държава, Туроператорът не носи отговорност и не дължи връщане на заплатената за туристическото пътуване цена.

Чл. 17. (1) Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди започването изпълнението на туристическия пакет.

(2)   Когато потребителят се откаже от пътуването и прекрати договора съгласно ал.1 в срок до три работни дни от записването и внасянето на депозит, той реализира това право без санкция за него.

(3)   В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора по ал.1, от страна на Потребителя, след изтичане на срока по ал.2, Потребителят се задължава да заплати на Туроператора следните такси, които страните уговарят като размер на неустойка за прекратяване

При пътуване в чужбина:

а) след изтичане на срока по Чл. 17, ал.(2) и до 70 дни преди датата на пътуването – такса резервация – 40 лв. За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване се удържа такса в размер на 30 лева.

б) от 69 до 40 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.

в) от 39 до 30 дни преди датата на пътуването – 80 % от общата стойност на пътуването.

г) по-малко от 29 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването

При пътуване в страната:

а) след изтичане на срока по Чл.17, ал.(2) и до 70 дни преди датата на пътуването такса резервация 30 лв.

б) от 69 до 40 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.

в) от 39 до 30 дни прели датата на пътуването – 80 % от общата стойност на пътуването. г)

г) по-малко от 29 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването.

При пътуване в страната или чужбина при направена резервация с включени отстъпки за ранно записване и отказ на потребителя след изтичане на срока по Чл.17, ал.(2) същият дължи неустойка в размер на 100 % от цялата внесена сума и съгласно условията на конкретния хотел.

(4)   Потребителят има право да прекрати договора преди започване на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението за туристическия пакет, пътуващият има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение. Това право Потребителят може да реализира, ако официалния удостоверителен орган на съответната държава декларира със съответния официален документ наличието на непреодолимите и извънредни обстоятелства.

(5)   В случай, че Потребителят прекрати своята почивка/екскурзия/ през времетраенето ѝ по свое желание, в резултат на свои лични причини и собствено решение , всички допълнителни разходи, включително и транспортните са за негова сметка. В този случай не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените услуги.

(6)   При установяване на подаване на документи с неверни данни и неспазване на сроковете от страна на Потребителя, Туроператорът има право да анулира пътуването, удържайки като неустойка 100 % от платените суми по договора.

VІІ. СПОРОВЕ И РЕКЛАМАЦИИ

Чл.18 (1) Всички спорове, касаещи изпълнение на настоящия договор, се решават по взаимно съгласие на страните. В случай, че съгласието не може да бъде постигнато, те ще се отнасят за разглеждане в компетентен български съд, алтернативно по правилата на чл.15 , ал.2 , т.1 и 2 от Договора за туристически пакет, относно информацията, предоставена от Туроператора на Потребителя за решаване на спорове извън съответния съд, в тава число и алтернативно решаване на спорове.

(2)   Всички оплаквания на туристите е желателно да бъдат предоставени незабавно на местния представител, както и на ръководството на хотела през времето на пребиваването им в хотела.

(3)   Потребителят има право да отправя съобщения, искания или жалби във връзка с изпълнението на туристическия пакет директно до Туроператора или до Туристическия агент, от когото е закупил туристическия пакет. За избягване на всякакво съмнение и с цел осигуряване своевременно разглеждане на съобщенията, исканията или жалбите, отправени чрез Турагента, както и за защита правата на Потребителя, в случай, на неоснователно неизпращане на същите от Агента до Туроператора, при липса на отговор в разумен срок, Потребителят изпраща жалбата си и до Туроператора.

(4)   Туроператорът може да откаже да намали цената за времето, през което е имало несъответствие на предоставените услуги с договора за туристическия пакет в хипотезата когато докаже, че това несъответствие се дължи на Потребителя.

(5)   Всякакви услуги извън пакетите, закупени от Туроператора и платени в Република България, които са закупени и платени на място от туристите следва да се предявяват към съответния туроператор или към търговеца. За такива услуги и за рекламации към такива услуги Туроператорът не носи отговорност. Отговорността на Туроператора се дефинира и свежда само до изпълнението на туристическите услуги, само които са включени в договора за туристическия пакет, като само в този случай няма значение дали тези услуги се изпълняват от него или от други доставчици на туристически услуги.

(6)   Туроператорът се задължава в срок от 30 дни след получаване на рекламацията да даде своето становище по нея на Потребителя.

РАЗДЕЛ VІІІ ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЛИЧНИ ДАННИ

Чл.19. (1) „Туроператорът обработва лични данни на Пътуващите/ Потребителите си, за да предоставя продуктите и услугите, които са заявили и които ползват, за да изпълнява договорните и преддоговорни задължения и да се ползва от правата и задълженията по договора, като например ЕГН, телефон, имена, данни от документ за самоличност, данни за контакт, включително и такива, които са публикувани на формата за контакт, поместена на уеб страницата на Туроператора, електронни адреси за кореспонденция. Обработката на личните данни са свързани само с упражняването на правата на страната, имаща качеството Пътуващ/ Потребител и лицата, от името на които се сключва договора за организирано пътуване, като Туроператорът при обработката на същите спазва изискванията на европейското и националното законодателство.

(2) Туроператорът не обработва лични специални категории данни, като генетични, биометрични и други чувствителни данни, с изключение на данни за здравословното състояние за целите на правоотношението, ако такива са необходими.

Чл.20. С приемането на настоящите Общи условия се счита, че Потребителят/ Пътуващият е запознат с утвърдената и актуална към датата на подписване на същите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ В „Еуфория Травел“ ЕООД,

която е публикувана на електронния сайт на дружеството.

Чл.21.За категориите данни, които „ Емералд Травел България“ ООД, обработва, предоставянето на личните данни на трети лица, права на Потребителя като субект на лични данни , Потребителят подписва и нарочна Декларация – съгласие за обработка на лични данни, неразделна част от подписания от него Договор и общите условия към него.

Раздел IХ. ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

Чл.22. За всички неуредени в Договора и настоящите Общи условия към него въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство, като при противоречие предимство имат разпоредбите на Закона за туризма и подзаконовите нормативни актове.

Чл.23.В случай на установяване на пълна или частична недействителност на отделни клаузи от настоящите Общи условия, то това не се отнася до действителността на

останалите клаузи, респ. на останалите части от тези клаузи. Страните следва да заместят недействителната клауза с такава, която в най-голяма степен се доближава до икономическата цел на недействителната клауза и е валидна.

Всички права запазени за „Еуфория Травел“ ЕООД. Тези общи условия или отделни части от тях не могат да бъдат копирани, публикувани, въвеждани в информационни системи без изрично писмено съгласие на „Еуфория Травел“ ЕООД.

Цени и дати на заминаване

Дати на заминаване Цена Свободни места
26.04.2024 - 08.05.2024 4,596 лв.
4 свободни
31.08.2024 - 12.09.2024 4,596 лв.
16 свободни
17.09.2024 - 29.09.2024 4,896 лв.
14 свободни
21.10.2024 - 02.11.2024 4,596 лв.
16 свободни

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Китайски златен триъгълник с круиз по р. Яндзъ с полет от София
От 4,596 лв.
/ Възрастен в двойна стая
От 5,559 лв.
/ Единична стая

Времето в момента

Weather
Shanghai2°CClear
Powered by WeatherAPI.com

До заминаване остават:

Days
Hours
Minutes
Seconds
Booking.com
wpChatIcon