fbpx

Канада – градове, водопади и китове – обиколна програма

10 Days

Канада – градове, водопади и китове

Естествената природна красота на Канада, с планини и ледници, уединени езера и гори, е почти несравнима никъде по света. Но очарованието на тази страна е не само на открито. Страната има космополитни градове, които са чисти, безопасни, приятелски настроени и мултикултурни. Разнообразието от култури, климат и пейзаж прави Канада чудесна дестинация за всякакви интереси. Всъщност Канада многократно е определяна като една от най-подходящите за живеене страни в света. Независимо от вашите предпочитания и интереси, отидете в Канада и тя няма да ви разочарова.

По време на нашата обиколка ще посетим следните градове – Монреал, Квебек, столицата Отава и Торонто, ще научим как се добива кленовия сироп, ще отидем до Ниагарския водопад и ще наблюдаваме китове.

Отава

Отава е неочаквано скромна столица за такава голяма страна. Най-интересен от гледна точка на атракциите ще бъде правителственият квартал. Тук се намира най-важната сграда в Канада – Парламентът. Всяка година над 3 милиона туристи идват да гледат смяната на караула на Парламентския хълм. 

Торонто

Прогресивният Торонто е нещо като канадски Ню Йорк, мегаполисът се стреми да надмине американския си опонент. И трябва да кажа, че го прави много добре. Стъклените кули с черни кули на Toronto-Dominion Center, пищните рекламни банери на Young Street, футуристичните форми на телевизионната кула CN Tower с фантастична гледка към града, мразовитите сенки на дърветата в High Park, художествените изложби в Harbourfront Center – добре, разбира се, Ню Йорк в миниатюра. Но има и свои собствени акценти под формата на бастионите на Форт Йорк, колоритния замък на първите европейски заселници Каса Лома и Музея на хокея. Но мегаполисите разделят Ниагарския водопад на две и най-добрите гледки към най-мощния водопад в Северна Америка се отварят от канадската страна.

Монреал

Ако, пътувайки в Канада, сте почувствали остър копнеж за Европа – отидете в Монреал. Улиците на Стария Монреал, облицовани с калдъръмени камъни, ще ви върнат към дните на френската колонизация. Богатата украса на залите на базиликата Нотр Дам дьо Монреал, острите кули на църквата Нотр Дам дьо Бон Секур, стари имения и престижни университети, каменните сводове на гара Уиндзор, която буквално преди сто години прие мигранти от из целия континент на своите платформи – всичко това добавя комфорт и благородство на типичните модерни градски пейзажи. 

Квебек

Най-френският град в Канада е Квебек, столицата на едноименната провинция. Израснал на брега на река Свети Лорънс, той е запазил уникалната атмосфера на пристанищните градове на Стария свят. Туристите го обичат заради разходките по калдъръмените улици, заради кулите на замъка Фронтенак, сякаш слезли от кадрите на филма „Хотел Гранд Будапеща“, заради строгите сводове на католическата катедрала Нотр Дам де Квебек, за успешната симбиоза на съвременните технологии и парижкия чар. 

Маршрут

Заминаване от летище София с редовен полет на Луфтханза до Цюрих с последващ полет до Монреал.

Примерно полетно разписание:

1.юни LX1391 София 10:40 Цюрих 12:00
1.юни LX086 Цюрих 12:50 Монреал 15:10
9.юни LH479 Монреал 17:50 Франкфурт 7:05
10.юни LH1456 Франкфурт 8:05 София 11:15
 • Окончателното разписание се обявява до една седмица преди излитане.

Кацане в Монреал. Минаване на паспортен и митнически контрол.

Посрещане от екскурзовод – представител на местния туроператор.

Трансфер до хотела. Настаняване в Hôtel Le Cantlie Suites 4* или подобен и кратка почивка за освежаване.

Вечеря за Добре дошли в ресторант на пешеходно разстояние от хотела.

Нощувка в хотела.

Вечеря
Настаняване в хотел

Закуска.

Денят ще започне с обиколка на Монреал с лицензиран CTI гид. По време на обиколка за разглеждане на забележителности ще преминете през центъра на града и неговите основни търговски зони, Подземния град, Стария Монреал и площад Jacques Cartier, включително спирка, за да видите църквата Нотр Дам, модерната улица Сен Дени и Маунт Роял с ексклузивните жилищни сгради области.

Други забележителности, които се включват по пътя, са Place des Arts, McGill University, Museum of Arts, Mary Queen Cathedral of the World, Монреалската фондова борса, City Hall, Ile Ste. Островите Елена и Нотр Дам, крайбрежието по протежение на река Св. Лорънс и Олимпийския стадион и ботаническите градини (без включени входни билети).

Свободен следобед.

Нощувка в хотела.

Закуска

Закуска в хотела

Сутринта потегляте към град Квебек, по пътя е предвидена спирка на Cap de la Madeleine. При пристигането си в Квебек Сити, ще имате 2-часова обиколка на забележителностите с лицензиран CTI екскурзовод. Обиколката ще отведе групата до Place d’Armes, Dufferin Terrace, Grande Allee, Plains of Abraham, Citadel, Parliament Hill, Chateau Frontenac и Place Royale, който включва Cote de la Montagne, rue du Petit-Champlain, Дева Мария от църквата на победата и площад Париж и включва няколко спирки по маршрута (без включени входни билети).

Следобед ще продължите към водопадите Монморанси и базиликата St Anne de Beaupre. Водопадът Монморанси, каскадно спускащ се на 83 метра надолу към реката под него (30 метра повече от Ниагарския водопад), е разположен на историческо място с природна красота в парка Монморанси Фолс. (въжената линия не е включена).

Светилището St Anne de Beaupre се намира само на 20 минути от град Квебек и посреща почти милион посетители годишно. Повече от 350 години хора от всички възрасти се събират в това светилище, посветено на Света Анна, бабата на Исус. Чрез красотата на множество художествени шедьоври (картини, мозайки, витражи, каменни и дървени скулптури) открийте необикновената история на Света Анна и важната роля, която тя играе във вярата на нашия народ.

Нощувка в Квебек Сити в хотел Chateau Laurier или подобен.

Закуска
Настаняване в хотел

Закуска в хотела.

Следва отпътуване до Тадусак за тричасов круиз за наблюдение на китове. Най-доброто място за наблюдение в света! Изберете безопасно и просто изживяване сред природата, където двуезични натуралисти-гидове ще ви научат на интересни факти за живота и поведението на морските гиганти и националния морски парк Saguenay-St. Lawrence Marine Park.

Круиза предлага:
• Гарантирана среща с китовете, най-величествените създания на планетата;
• Изключителна панорамна гледка;
• Най-красивото място за наблюдение на китове в света;
• Интерпретация от гид-натуралист;
• Екологично отговорно наблюдение в съответствие с разпоредбите на Saguenay-St. Lawrence Marine Park.

Връщане в хотела. Свободно време.

Нощуввка в хотела в Квебек.

Закуска

Закуска в хотела

Отпътуване за Отава. По пътя ще спрете в Trois Rivieres в Cabane A Sucre Chez Dany за обиколка на Захарната барака, където ще научите процеса на получаване на кленовия сироп, ще имате дегустация на Maple Taffy on Snow, последвана от традиционен френски канадски обяд.

При пристигането си в Отава ви очаква туристическа обиколка. Столицата на Канада е град на музеи, величие и култура, отразяващи произхода на нейните местни и след това британски основатели. По време на обиколката ще минете покрай Хълма на Парламента, улица Спаркс, зала Ридо, къщата на Лорие, канала Ридо и експерименталната селскостопанска ферма. Богат на история, градът изобилства от образователни музеи, които варират от Музея на науката и технологиите, Националната художествена галерия на Канада до най-новия и уникален като Музея на цивилизацията, който подчертава произхода на човека в Канада през времето (не включени допускания).

Нощувка в Отава в Ramada Plaza Gatineau 4* или подобен.

 

Закуска, Обяд
Настаняване в хотел

Закуска в хотела

Продължавате към Торонто. При пристигане ще имате обиколка за разглеждане на забележителностите. По време на обиколката ще посетите огромния стадион Skydome, CN Tower (входът не е включен), финансовите и модни квартали на Торонто, Harbourfront и Queen’s Quay, китайския квартал, пазара St. Lawrence, старото и новото кметство, Eaton Centre, сградата на парламента и университетските сгради (без включени входни такси).

Свободно време за самостоятелно разходка из града или СПА в хотела.

Нощувка в Торонто в Holiday Inn Toronto Downtown Center 4* или подобен.

Закуска
Настаняване в хотел

Закуска в хотела

Потегляте покрай езерото Онтарио към страната на плодовете и виното в Онтарио. Скоро след това пристигате в старомодния малък град Ниагара-он-дъ-Лейк, който е бил първата столица на Горна Канада през 1791 г. Продължавате по поречието на река Ниагара, покрай „Цветния часовник“ и заводите Ниагара Хидро до Ниагарските водопади. Гръмотевиците, мъглата, спектакълът от 155 милиона литра вода, спускащи се от 54 метра свободно падане – не е чудно, че Ниагарският водопад е едно от природните чудеса на света.

Следва круиз с “Niagara Hornblower” (бивш “Maid of the Mist”), по време на който ще имате удивителната възможност да видите гигантските водопади отблизо!

Връщане в Торонто в късния следобед.

Нощувка в хотела в Торонто.

Закуска

Закуска в хотела

Отпътуване към Монреал. След това пътят ви отвежда покрай езерото Онтарио и покрай град Кингстън до района на “1000-те острова”. Ще спрете в Рокпорт, за да се запознаете със света на 1000-те острова на 1-часов круиз с лодка.

Пристигане в Монреал.

Тази вечер ще имате прощална вечеря в ресторант на пешеходно разстояние от хотела.

Нощувка в Монреал в Cantlie Suites 4* или подобен.

Закуска, Вечеря
Настаняване в хотел

Закуска в хотела.

Свободно време. Освобождаване на стаите в 12 часа.

Трансфер до летище Монреал. Полет до Франкфурт.

Закуска

Кацане във Франкфурт. Излитане за София.

Кацане на летище София.

Край на програмата.

Хотели по програмата:

Hôtel Le Cantlie Suites 4*

В непосредствена близост до университета Макгил и разположен в центъра на града, хотел Le Cantlie Suites предлага достъп до WiFi и плувен басейн на покрива.

Стаите за гости в хотел Le Cantlie Suites са просторни и разполагат с кухни в европейски стил с микровълнова печка и хладилник, идеални за семейства.

Гостите на хотел Le Cantlie могат да тренират във фитнес залата. Хотелът предлага и консиерж услуги, за да помогне на гостите с информация за атракциите и събитията в района

Барът Mezzanine и кафенето Mezz сервират леки ястия и гледат към улица Sherbrooke.

Cantlie е на 10 минути пеша от Bell Centre, спортно и развлекателно място. Хотелът е на една пресечка от метростанция Peel Street, която предлага достъп до атракциите на Монреал.

 

Chateau Laurier Québec 4*

Разположен в Стария Квебек, хотел Chateau Laurier е на 15 минути пеша от река Свети Лорънс. Разполага със закрит басейн със солена вода и външна хидромасажна вана във вътрешен двор.

Всички климатизирани стаи в хотел Chateau Laurier предлагат безплатна кабелна телевизия, уреди за гладене и работни бюра. Някои имат отделни зони за сядане и камина, както и хидромасажни вани и телевизори с плосък екран.

На място има фитнес зала и бизнес център. Консиерж предложенията включват туристическо бюро и билетни услуги. Гостите имат достъп до басейна, като направят резервация при настаняване.

Хотел Chateau Laurier е в непосредствена близост до историческия парк Plains of Abraham Battlefield и Citadelle на град Квебек. Намира се на 1 км от Националния музей за изящни изкуства и на една пресечка от няколко изискани ресторанта.

 

Ramada Plaza by Wyndham Gatineau/Manoir du Casino 4*

От другата страна на улицата от Casino du Lac Leamy и на минути от центъра на Отава, този хотел в Гатино предлага релаксиращ СПА център и ресторант на място.

Всички стаи за гости в Ramada Plaza by Wyndham Gatineau/Manoir du Casino разполагат с удобства като хидромасажни вани и електрически камини. В стаята има и работно бюро.

Ramada Plaza by Wyndham Gatineau/Manoir du Casino разполага със закрит басейн, фитнес център и бизнес център. Гостите могат да релаксират с масаж в СПА центъра или да придобият нов облик във фризьорския салон. След като разгледат магазина за подаръци, посетителите могат да използват безплатния WiFi достъп в целия хотел.

Risotto Pasta & Grill на място е специализиран в автентични италиански ястия за обяд и вечеря. Предлага се топла и студена закуска срещу допълнително заплащане. В този хотел се предлага и безплатен паркинг.

 

Holiday Inn Toronto Downtown Centre 4*

Този хотел се намира в непосредствена близост до историческата сграда „Мейпъл Лийф Гардънс“ в централната част на Торонто. Предлага закрит басейн и спа център с пълен набор от услуги. В стаите за гости е осигурен безплатен WiFi.

Всички стаи в Holiday Inn Toronto Downtown Centre са оборудвани с телевизор с плосък екран и мини хладилник. Удобствата се допълват от работно бюро, сейф и кафемашина.

Заведенията за хранене на място включват ресторант Carlton, който е отворен за закуска и вечеря. Бар Thirty на етажа на лобито е напълно лицензиран бар, сервиращ селекция от бири, вина и коктейли.

Гостите в Holiday Inn Toronto Downtown Centre могат да ползват фитнес зала, бизнес център, заседателни зали и консиерж услуги.

Този хотел е на 1 км от търговския център Eaton Centre и на 3 км от кулата „Си Ен Тауър“. Кампуса на Университета на Торонто е само на 10 минути пеша.

Цената е пакетна на човек в лева /при група минимум 10 човека/ и:

ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София-Франкфурт-Монреал-Франкфурт-София на Авиокомпания Луфтханза
 • Включен чекиран и ръчен багаж
 • 8 нощувки в хотели, както са посочени или подобни, според наличността към момента на резервацията
 • 8 закуски, както е посочено в програмата (на шведска маса или континентална) Моля, имайте предвид, че някои ресторанти използват пластмасови прибори за хранене и хартиени чинии
 • 2 вечери (за добре дошли и сбогуване), 1 обяд в Sugar Shack
 • Приложими данъци и такси за обслужване
 • Транспорт и трансфери с мини-бус
 • Туристическа обиколка на Монреал
 • Туристическа обиколка на Квебек
 • Туристическа обиколка на Отава
 • Туристическа обиколка на Торонто
 • Екскурзия до водопадите Montmorency Falls и St. Anne de Beaupre Basilica
 • Входни такси, както е посочено в програмата (Cap de la Madeleine, паркинг Montmorency Falls, базиликата Ste Anne de Beaupre)
 • Круиз за наблюдение на китове
 • Круиз Hornblower на Ниагарските водопади
 • Круиз в Онтарио - 1000 острова
 • Англоговорящ ескорт по време на програмата
 • Англоговорящ лицензиран гид в Монреал и Квебек Сити
 • Съпровождащ представител на Еуфория травел - при група от минимум 10 туриста
 • Здравна застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро

НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Застраховка Отмяна на пътуване - препоръчителна!
 • Такса за предварително одобрение за влизане в Канада - подава се онлайн, цена 7 CAD
 • Такса за подобряване на летището (ако е приложимо)
 • Обработка на багаж в хотелите
 • Трансфери на свръхбагаж и лични разходи
 • Ястия и напитки, различни от изброените по-горе
 • Всичко, посочено като „незадължително“
 • Бакшиши за шофьори и гидове (препоръчителна сума: $4,00 на човек на ден за шофьора и $5,00 на човек на ден за ескорта)

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ДОГОВОР ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТ

І. ЗАПИСВАНЕ

Чл. 1. (1) Записването за туристически пакет е възможно да се осъществи чрез телефон или по интернет, чрез туристически агент в страната или директно в офисите на Туроператора. Когато договорът за туристически пакет се сключва по телефона, туроператорът, а когато туристическия пакет се продава чрез туристическия агент – и туристическия агент, предоставят на пътуващия стандартен формуляр за предоставяне на информацията съгласно Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 (Ново – ДВ, бр. 37 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.) – Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 и информацията по ал.1, т.1-9 на чл.82 от ЗТ.

В срок от 48 часа от получаване на резервацията Туроператорът може да:

 1. Потвърди изпратената резервация;
 2. Предложи алтернативни възможности, в случай, че местата са изчерпани.

Резервацията се пази 72 часа и се счита за валидна след потвърждение от страна на Туроператора и внасяне на депозит от страна на Потребителя.

ІІ. ВИЗИ

Чл.2. За пътуванията в държави, за които се изискват визи за български граждани, Туроператорът e длъжен да предостави информация в писмен вид или по друг подходящ начин, включително приблизителни срокове за получаване на визи и информация относно здравните изисквания на избраната за пътуване държава.

III. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ.

Чл.3. (1) Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането. Ако не е упоменато друго, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора, размерът на депозита, дължим от Потребителя е в размер на 50 % (петдесет на сто) от общата цена на туристическия пакет. Потребителят внася депозита в момента на подписването на този договор, ако не е упоменат друг срок, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора.

Окончателно плащане на съответното организирано пътуване се извършва 30 (тридесет) дни преди датата на пътуването, ако не е упоменато друго, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора.

Ранните записвания са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция за същия с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по-късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.

Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.

При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.

При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.

Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.

След сключване на договора увеличението на пакетната цена е възможно, при условие, че туроператорът е уведомил пътуващия писмено, включително и на предоставения електронен адрес за кореспонденция, но не по-късно от 20 дни преди датата на пътуването при наличието на една от следните причини:

– Промяна в цената на превоза на пътници, което е в следствие на промяна в цената на горивото или други източници на енергия

– Промяна в размера на данъците и таксите върху сключените в договора туристически услуги, наложени от трета страна, която не участва пряко в изпълнението на туристическия пакет, включително туристически такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или слизане от борда на пристанища и летища, или обменни курсове, отнасящи се за туристическия пакет.

(11)        Цената на организираното пътуване може да се намалява по начин, съответстващ на всяко намаление на разходите посочено при условията по-горе в ал.10, настъпило след сключване на договора до започване на изпълнението на туристическия пакет.

(12)        Когато увеличението на цената по ал. 10 надхвърля 8 на сто от общата цена туристическия пакет, се прилага следното:

В срок не по-късно от 7 дни, считано от датата на уведомлението, Потребителят има право да приеме предложената промяна или да прекрати договора без да заплаща такса за прекратяване на същия.

В случай, че използва правото си за прекратяване, Потребителят има право да приеме туристически пакет-заместител със същото или по –високо качество, ако Туроператорът предлага такъв,

(13)        За избягване на всякакво съмнение, в случай, че Потребителят е получил надлежно уведомлението за увеличението на пакетната цена по смисъла на настоящия текст, включително и на посочения от него електронен адрес за кореспонденция, но не е възразил в указания срок, съответно не е уведомил Туроператора кое от посочените свои права ползва, страните приемат, че същият е съгласен с извършената промяна, като Потребителят се задължава да заплати разликата на Туроператора.

(14)        В случай на прекратяване на договора по ал. 12, Потребителят има правата по чл.88, ал.6 от ЗТ.

(15)        Допълнителните услуги, които не са включени в основната цена на организираното пътуване, се заявяват и заплащат допълнително при сключване на договора, като възможностите и промените за тези услуги са описани към всяка програма. Зaявяването на допълнителни услуги се явява необходимо условие за тяхното приемане.

 1. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Чл.4 (1) Туроператорът се задължава:

1. Да предостави в съответствие с Общите условия по този договор туристическите услуги, заплатени от Потребителя.

2. За пътуванията извън страната да осигури задължителна Медицинска застраховка на Потребителя, когато тя е включена в пакетната цена, по стандартните условия на застрахователните дружества: ЗАД „Алианц България“ или други, и да предостави на Потребителя оригинал или копие на застрахователната полица по застраховката преди началото на пътуването.

3.(1) По искане на Потребителя и срещу доплащане Туроператора може да го застрахова и за други рискове по време на пътуването.

3.(2) Потребители навършили 65 годишна възраст се застраховат задължително със завишена застрахователна премия. В тези случаи всеки потребител се задължава да доплати разликата в стойността на застраховката.

3(3) Потребители навършили 80 години следва да се застраховат самостоятелно срещу доплащане.

3(4) Туроператорът предлага на Потребителя възможност за сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”, срещу допълнително доплащане, което е в зависимост от цената на закупения пакет, срока на анулация и условията на конкретното застрахователно дружество, с което туроператора има сключен договор.

3(5) Туроператорът предоставя на Потребителя своевременно, преди започване на изпълнението на туристическия пакет, необходимите документи за ползване на туристическите услуги, включени в пакета, като разписки, ваучери, билети и други, както и информация за часовете на пътуване по разписание и когато това е приложимо – информация за качване на борда на превозното средство, както и за часовете на разписание на междинни спирания, транспортни връзки и пристигането.

Чл. 5 Туроператорът има право да не изпълни задълженията си по договора, без да носи никаква отговорност, ако Потребителят не извърши плащания в установените срокове и по този начин прояви недобросъвестност при изпълнение на своите задължения. Ако Потребителят е внесъл депозит, но не е извършил в установените срокове плащанията до пълния обем на общата цена на пътуването, депозитът не се връща.

Чл. 6. Договорът за организирано пътуване може да бъде сключен и в електронна форма, когато касае предложение, публикувано на интернет страницата на туроператор или туристически агент, чрез поставяне на маркер в поле “Приемам общите условия и съдържанието на договора за туристически пакет” и при спазване на съответните изисквания на Закона за електронната търговия и на Закона за защита на потребителите.

Чл. 7. (1) Туроператорът си запазва правото да промени превозвача или авиокомпанията с други при настъпване на причини, които правят невъзможно или нецелесъобразно посоченият в договора превозвач или авиокомпания да изпълни задълженията си.

(2) Туроператорът има право да извърши замяна на хотела с такъв от същата или по- висока категория, със същата или близка локация без промяна на общата цена заплатена от Потребителя, в случаите на дублирана резервация, затваряне на съответния хотел или нежелание в последния момент на хотела да приеме туристите.

Чл. 9. (1) ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени часа на тръгване при промяна на превозвача или авиокомпанията, както и да комбинира полети при настъпване на други обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля, като уведоми своевременно ПЪТУВАЩИЯ по ясен, разбираем и видим начин на траен носител, включително и чрез изпращане на съобщения на оставения мобилен телефон за връзка с пътуващия, включително и чрез изпращане на електронно съобщение.

(2)   Точният час и място на отпътуване от България, рег. номер на автобуса и телефона на съпровождащия представител от страна на ТУРОПЕРАТОРА се потвърждават три дни преди датата на отпътуване.

(3)   Когато пътуването е с автобус, настаняването в превозното средство се извършва според датата на записване на всеки турист.

Чл. 10. (1) Туроператорът си запазва правото да променя местата за настаняване на Потребителя в автобусното превозно средство с цел настаняване на майки с деца, бременни жени, възрастни хора, хора с увреждания и в неравностойно състояние, както и при наличие на други подобни обективни причини.

(2)   В случаите при пътуване по автобусни програми, когато не е събран необходимият минимум от туристи за начално отпътуване от съответен град, те се уведомяват от Туроператора в 20 (двадесет) дневен срок преди началната дата на пътуване. Потребителите за своя сметка и индивидуално се транспортират до населено място, от което има потвърдено отпътуване.

(3)   Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет Туроператорът е принуден да промени съществено някоя от основните характеристики на туристическите услуги като дестинация, маршрут, брой нощувки, съответно е принуден да не може да изпълни специфичните изисквания на Пътуващия, които са приети от Туроператора, или предложи увеличение на цената с повече от 8 на сто, ПЪТУВАЩИЯТ има право в посочения от Туроператора разумен срок, да приеме предложената промяна или да прекрати договора без да заплаща такса за прекратяване на същия. В хипотезата на прекратяване Пътуващият може да приеме туристически пакет – заместител със същото или с по-високо качество, ако Туроператорът предлага такъв. За избягване на всякакво съмнение, в случай, че Потребителят е получил надлежно уведомлението за промените по смисъла на тази алинея, включително и на посочения от него електронен адрес за кореспонденция, но не е възразил в указания разумен срок, съответно не е уведомил Туроператора кое от посочените свои права ползва, страните приемат, че същият е съгласен с извършената промяна.

Чл.11. Потребителят се задължава:

 1. При пътуванията извън България да осигури необходимите лични документи /валиден задграничен паспорт, валидна лична карта/, оформени в съответствие със законите на посещаваната страна и на Р България.
 1. Ако Потребителят е лице, което няма навършени 18 години и което ще пътува в чужбина със собствен задграничен паспорт, то трябва да представи нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни със заминаването му в посочената страна на посочената дата (ако непълнолетният пътува заедно с един от родителите си, необходимо е той да притежава нотариално заверено съгласие от другия родител).
 1. Да заплати в пълен обем и в установените в настоящия Договор срокове стойността на туристическите услуги.
 1. Да спазва законите на страната, за която пътува.
 1. Потребителят, който възнамерява да извърши пътуване и престой в страни с повишен риск от инфекциозни заболявания, е длъжен да премине съответна профилактика съгласно международните медицински изисквания.
 1. НАСТАНЯВАНЕ

Чл. 12. (1) Настаняването в хотелите при пристигане се извършва след 14.00 часа, а освобождаването на стаите до 11.00 или 12.00 часа и е в зависимост от условията на всеки хотел. Преди настаняване или след напускане съобразно обявените часове и съгласно правилата на всеки хотел не се ползват никакви услуги в хотелите или същите се ползват срещу допълнително заплащане.

(2)   Броят на храненията се определя в зависимост от броя на резервираните и заплатени нощувки при съответния режим: само закуска, закуска и вечеря или всичко включено.

(3)   Неизпълнението или злоупотребата с режима на хранене се санкционират от управата на хотела.

(4)   При настаняване на трима души в стая с три легла не се гарантира наличието на стандартни три легла. Трети възрастен или деца се настаняват в стандартно легло, само ако се заплати фамилна стая или апартамент.

(5)   Настаняването в стаи с изглед към морето или стаи в основната част на хотела се извършва само в случаите, когато е обявено доплащане за това и е заплатено предварително в офисите или представителствата на Туроператора.

VІ. ОТГОВОРНОСТ

Чл. 13. Когато отговорността на контрагентите на Туроператора за вреди, причинени от неизпълнението на услугите, е ограничена от международни договори, ратифицирани, обнародвани в „Държавен вестник” и влезли в сила за Република България, отговорността на ТУРОПЕРАТОРА е в рамките на тези ограничения.

Чл.14. Туроператорът може да отмени пътуването, ако не е набран необходимия минимален брой участници или ако отмяната се дължи на непреодолима сила в сроковете и по начина, изрично указан в Договора за туристически пакет. В тези случаи Туроператорът не носи отговорност за неизпълнението на Договора като връща на Потребителя всички платени суми, без тази част от тях за извършените фактически разходи /платени застраховки, глоба за върнати билети, визови такси и други/. Извършените фактически разходи се удостоверяват с надлежно оформени документи.

Чл.15. (1) Туроператорът не носи отговорност за вреди, причинени от неизпълнение или неточно изпълнение на настоящия Договор, ако причините за това се дължат на:

Потребителя:

Действия на трето лице, несвързано с изпълнението на Договора, които не могат да се предвидят или избегнат;

Непреодолима сила или събитие, което не може да бъде предвидено или избегнато от страна на Туроператора и неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на задълженията им. По време на пътуването като такива се считат влошени метеорологични условия, усложнена обстановка по пътищата, забавяне на граничните пунктове, оказване на помощ на турист, национални и религиозни празници, масови обществени мероприятия, стачки, военни конфликти, и ограничения, природни бедствия, промяна на работно време на музеи и обекти, техническа авария или проблем с превозното средство по време на път и други изключителни обстоятелства. Като непреодолима сила или събитие по време на пътуването или непосредствено преди него, се счита явление, което не може да се предвиди или избегне, от страна на туроператора или неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на техните задължения. В тези случаи Туроператорът си запазва правото на разместване на елементи и промени в програмата и на действия според конкретно възникналата ситуация, без да носи отговорност и да дължи неустойка за това. В хипотезата на случайно събитие или непреодолима сила страната, която се позовава на същите следва да представи надлежен документ/сертификат и др./, който удостоверява форсмажор, издаден от органа по правилата на местната компетентност на държавата, за която е налице хипотеза на форсмажор. При спазване на тези правила и представяне на съответния документ, Туроператорът се задължава да изпрати на Потребителя сума, равностойна на възстановената от партниращия контрагент/туроператор, хотелиер и т.н/, в срок от 10 работни дни, считано от датата на получаването ѝ.

(2)   Туроператорът не носи отговорност пред туристите за съхранение на личния багаж, пари, ценности, документи и други, включително оставени в стая на хотел или студио. В подобни случаи туроператора лично или чрез негови контрагенти съдейства на потърпевшия до степен, при която не се нарушава туристическата програма на цялата група. Търсене на забравени вещи се извършва от Потребителя за негова сметка.

(3)   Туроператорът не носи отговорност, не възмездява и не компенсира туристи, които са се отказали от консумация на отделни услуги ли по свое желание са се отклонили от програмата и по тази причина са пропуснали едни или други услуги. Туроператорът не възмездява и не компенсира туристи за разходи извън туристическия пакет. Туроператорът не поема разходи, свързани с консумацията на храни и напитки извън стандартния пансионат, договорен в туристическия пакет.

Чл. 16. При отказ на граничните служби да допуснат влизане на Потребителя на територията на съответната държава, Туроператорът не носи отговорност и не дължи връщане на заплатената за туристическото пътуване цена.

Чл. 17. (1) Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди започването изпълнението на туристическия пакет.

(2)   Когато потребителят се откаже от пътуването и прекрати договора съгласно ал.1 в срок до три работни дни от записването и внасянето на депозит, той реализира това право без санкция за него.

(3)   В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора по ал.1, от страна на Потребителя, след изтичане на срока по ал.2, Потребителят се задължава да заплати на Туроператора следните такси, които страните уговарят като размер на неустойка за прекратяване

При пътуване в чужбина:

а) след изтичане на срока по Чл. 17, ал.(2) и до 70 дни преди датата на пътуването – такса резервация – 40 лв. За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване се удържа такса в размер на 30 лева.

б) от 69 до 40 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.

в) от 39 до 30 дни преди датата на пътуването – 80 % от общата стойност на пътуването.

г) по-малко от 29 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването

При пътуване в страната:

а) след изтичане на срока по Чл.17, ал.(2) и до 70 дни преди датата на пътуването такса резервация 30 лв.

б) от 69 до 40 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.

в) от 39 до 30 дни прели датата на пътуването – 80 % от общата стойност на пътуването. г)

г) по-малко от 29 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването.

При пътуване в страната или чужбина при направена резервация с включени отстъпки за ранно записване и отказ на потребителя след изтичане на срока по Чл.17, ал.(2) същият дължи неустойка в размер на 100 % от цялата внесена сума и съгласно условията на конкретния хотел.

(4)   Потребителят има право да прекрати договора преди започване на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението за туристическия пакет, пътуващият има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение. Това право Потребителят може да реализира, ако официалния удостоверителен орган на съответната държава декларира със съответния официален документ наличието на непреодолимите и извънредни обстоятелства.

(5)   В случай, че Потребителят прекрати своята почивка/екскурзия/ през времетраенето ѝ по свое желание, в резултат на свои лични причини и собствено решение , всички допълнителни разходи, включително и транспортните са за негова сметка. В този случай не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените услуги.

(6)   При установяване на подаване на документи с неверни данни и неспазване на сроковете от страна на Потребителя, Туроператорът има право да анулира пътуването, удържайки като неустойка 100 % от платените суми по договора.

VІІ. СПОРОВЕ И РЕКЛАМАЦИИ

Чл.18 (1) Всички спорове, касаещи изпълнение на настоящия договор, се решават по взаимно съгласие на страните. В случай, че съгласието не може да бъде постигнато, те ще се отнасят за разглеждане в компетентен български съд, алтернативно по правилата на чл.15 , ал.2 , т.1 и 2 от Договора за туристически пакет, относно информацията, предоставена от Туроператора на Потребителя за решаване на спорове извън съответния съд, в тава число и алтернативно решаване на спорове.

(2)   Всички оплаквания на туристите е желателно да бъдат предоставени незабавно на местния представител, както и на ръководството на хотела през времето на пребиваването им в хотела.

(3)   Потребителят има право да отправя съобщения, искания или жалби във връзка с изпълнението на туристическия пакет директно до Туроператора или до Туристическия агент, от когото е закупил туристическия пакет. За избягване на всякакво съмнение и с цел осигуряване своевременно разглеждане на съобщенията, исканията или жалбите, отправени чрез Турагента, както и за защита правата на Потребителя, в случай, на неоснователно неизпращане на същите от Агента до Туроператора, при липса на отговор в разумен срок, Потребителят изпраща жалбата си и до Туроператора.

(4)   Туроператорът може да откаже да намали цената за времето, през което е имало несъответствие на предоставените услуги с договора за туристическия пакет в хипотезата когато докаже, че това несъответствие се дължи на Потребителя.

(5)   Всякакви услуги извън пакетите, закупени от Туроператора и платени в Република България, които са закупени и платени на място от туристите следва да се предявяват към съответния туроператор или към търговеца. За такива услуги и за рекламации към такива услуги Туроператорът не носи отговорност. Отговорността на Туроператора се дефинира и свежда само до изпълнението на туристическите услуги, само които са включени в договора за туристическия пакет, като само в този случай няма значение дали тези услуги се изпълняват от него или от други доставчици на туристически услуги.

(6)   Туроператорът се задължава в срок от 30 дни след получаване на рекламацията да даде своето становище по нея на Потребителя.

РАЗДЕЛ VІІІ ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЛИЧНИ ДАННИ

Чл.19. (1) „Туроператорът обработва лични данни на Пътуващите/ Потребителите си, за да предоставя продуктите и услугите, които са заявили и които ползват, за да изпълнява договорните и преддоговорни задължения и да се ползва от правата и задълженията по договора, като например ЕГН, телефон, имена, данни от документ за самоличност, данни за контакт, включително и такива, които са публикувани на формата за контакт, поместена на уеб страницата на Туроператора, електронни адреси за кореспонденция. Обработката на личните данни са свързани само с упражняването на правата на страната, имаща качеството Пътуващ/ Потребител и лицата, от името на които се сключва договора за организирано пътуване, като Туроператорът при обработката на същите спазва изискванията на европейското и националното законодателство.

(2) Туроператорът не обработва лични специални категории данни, като генетични, биометрични и други чувствителни данни, с изключение на данни за здравословното състояние за целите на правоотношението, ако такива са необходими.

Чл.20. С приемането на настоящите Общи условия се счита, че Потребителят/ Пътуващият е запознат с утвърдената и актуална към датата на подписване на същите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ В „Еуфория Травел“ ЕООД,

която е публикувана на електронния сайт на дружеството.

Чл.21.За категориите данни, които „ Емералд Травел България“ ООД, обработва, предоставянето на личните данни на трети лица, права на Потребителя като субект на лични данни , Потребителят подписва и нарочна Декларация – съгласие за обработка на лични данни, неразделна част от подписания от него Договор и общите условия към него.

Раздел IХ. ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

Чл.22. За всички неуредени в Договора и настоящите Общи условия към него въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство, като при противоречие предимство имат разпоредбите на Закона за туризма и подзаконовите нормативни актове.

Чл.23.В случай на установяване на пълна или частична недействителност на отделни клаузи от настоящите Общи условия, то това не се отнася до действителността на

останалите клаузи, респ. на останалите части от тези клаузи. Страните следва да заместят недействителната клауза с такава, която в най-голяма степен се доближава до икономическата цел на недействителната клауза и е валидна.

Всички права запазени за „Еуфория Травел“ ЕООД. Тези общи условия или отделни части от тях не могат да бъдат копирани, публикувани, въвеждани в информационни системи без изрично писмено съгласие на „Еуфория Травел“ ЕООД.

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Канада – градове, водопади и китове – обиколна програма
От 7,539 лв.
/ Възрастен в двойна стая
От 8,840 лв.
/ Единична стая

Времето в момента

Montreal16°CClear
Feels like: 16°CWind: 5km/h NWPressure: 1023.03mbarUV index: 0
wpChatIcon