fbpx

Канада – градове, водопади и китове – обиколна програма

10 Дни

Канада – градове, водопади и китове

Естествената природна красота на Канада, с планини и ледници, уединени езера и гори, е почти несравнима никъде по света. Но очарованието на тази страна е не само на открито. Страната има космополитни градове, които са чисти, безопасни, приятелски настроени и мултикултурни. Разнообразието от култури, климат и пейзаж прави Канада чудесна дестинация за всякакви интереси. Всъщност Канада многократно е определяна като една от най-подходящите за живеене страни в света. Независимо от вашите предпочитания и интереси, отидете в Канада и тя няма да ви разочарова.

По време на нашата обиколка ще посетим следните градове – Монреал, Квебек, столицата Отава и Торонто, ще научим как се добива кленовия сироп, ще отидем до Ниагарския водопад и ще наблюдаваме китове.

Отава

Отава е неочаквано скромна столица за такава голяма страна. Най-интересен от гледна точка на атракциите ще бъде правителственият квартал. Тук се намира най-важната сграда в Канада – Парламентът. Всяка година над 3 милиона туристи идват да гледат смяната на караула на Парламентския хълм. 

Торонто

Прогресивният Торонто е нещо като канадски Ню Йорк, мегаполисът се стреми да надмине американския си опонент. И трябва да кажа, че го прави много добре. Стъклените кули с черни кули на Toronto-Dominion Center, пищните рекламни банери на Young Street, футуристичните форми на телевизионната кула CN Tower с фантастична гледка към града, мразовитите сенки на дърветата в High Park, художествените изложби в Harbourfront Center – добре, разбира се, Ню Йорк в миниатюра. Но има и свои собствени акценти под формата на бастионите на Форт Йорк, колоритния замък на първите европейски заселници Каса Лома и Музея на хокея. Но мегаполисите разделят Ниагарския водопад на две и най-добрите гледки към най-мощния водопад в Северна Америка се отварят от канадската страна.

Монреал

Ако, пътувайки в Канада, сте почувствали остър копнеж за Европа – отидете в Монреал. Улиците на Стария Монреал, облицовани с калдъръмени камъни, ще ви върнат към дните на френската колонизация. Богатата украса на залите на базиликата Нотр Дам дьо Монреал, острите кули на църквата Нотр Дам дьо Бон Секур, стари имения и престижни университети, каменните сводове на гара Уиндзор, която буквално преди сто години прие мигранти от из целия континент на своите платформи – всичко това добавя комфорт и благородство на типичните модерни градски пейзажи. 

Квебек

Най-френският град в Канада е Квебек, столицата на едноименната провинция. Израснал на брега на река Свети Лорънс, той е запазил уникалната атмосфера на пристанищните градове на Стария свят. Туристите го обичат заради разходките по калдъръмените улици, заради кулите на замъка Фронтенак, сякаш слезли от кадрите на филма „Хотел Гранд Будапеща“, заради строгите сводове на католическата катедрала Нотр Дам де Квебек, за успешната симбиоза на съвременните технологии и парижкия чар. 

Маршрут

Заминаване от летище София с редовен полет на Луфтханза до Цюрих с последващ полет до Монреал.

Примерно полетно разписание:

1.юни LX1391 София 10:40 Цюрих 12:00
1.юни LX086 Цюрих 12:50 Монреал 15:10
9.юни LH479 Монреал 17:50 Франкфурт 7:05
10.юни LH1456 Франкфурт 8:05 София 11:15
 • Окончателното разписание се обявява до една седмица преди излитане.

Кацане в Монреал. Минаване на паспортен и митнически контрол.

Посрещане от екскурзовод – представител на местния туроператор.

Трансфер до хотела. Настаняване в Hôtel Le Cantlie Suites 4* или подобен и кратка почивка за освежаване.

Вечеря за Добре дошли в ресторант на пешеходно разстояние от хотела.

Нощувка в хотела.

Вечеря
Настаняване в хотел

Закуска.

Денят ще започне с обиколка на Монреал с лицензиран CTI гид. По време на обиколка за разглеждане на забележителности ще преминете през центъра на града и неговите основни търговски зони, Подземния град, Стария Монреал и площад Jacques Cartier, включително спирка, за да видите църквата Нотр Дам, модерната улица Сен Дени и Маунт Роял с ексклузивните жилищни сгради области.

Други забележителности, които се включват по пътя, са Place des Arts, McGill University, Museum of Arts, Mary Queen Cathedral of the World, Монреалската фондова борса, City Hall, Ile Ste. Островите Елена и Нотр Дам, крайбрежието по протежение на река Св. Лорънс и Олимпийския стадион и ботаническите градини (без включени входни билети).

Свободен следобед.

Нощувка в хотела.

Закуска

Закуска в хотела

Сутринта потегляте към град Квебек, по пътя е предвидена спирка на Cap de la Madeleine. При пристигането си в Квебек Сити, ще имате 2-часова обиколка на забележителностите с лицензиран CTI екскурзовод. Обиколката ще отведе групата до Place d’Armes, Dufferin Terrace, Grande Allee, Plains of Abraham, Citadel, Parliament Hill, Chateau Frontenac и Place Royale, който включва Cote de la Montagne, rue du Petit-Champlain, Дева Мария от църквата на победата и площад Париж и включва няколко спирки по маршрута (без включени входни билети).

Следобед ще продължите към водопадите Монморанси и базиликата St Anne de Beaupre. Водопадът Монморанси, каскадно спускащ се на 83 метра надолу към реката под него (30 метра повече от Ниагарския водопад), е разположен на историческо място с природна красота в парка Монморанси Фолс. (въжената линия не е включена).

Светилището St Anne de Beaupre се намира само на 20 минути от град Квебек и посреща почти милион посетители годишно. Повече от 350 години хора от всички възрасти се събират в това светилище, посветено на Света Анна, бабата на Исус. Чрез красотата на множество художествени шедьоври (картини, мозайки, витражи, каменни и дървени скулптури) открийте необикновената история на Света Анна и важната роля, която тя играе във вярата на нашия народ.

Нощувка в Квебек Сити в хотел Chateau Laurier или подобен.

Закуска
Настаняване в хотел

Закуска в хотела.

Следва отпътуване до Тадусак за тричасов круиз за наблюдение на китове. Най-доброто място за наблюдение в света! Изберете безопасно и просто изживяване сред природата, където двуезични натуралисти-гидове ще ви научат на интересни факти за живота и поведението на морските гиганти и националния морски парк Saguenay-St. Lawrence Marine Park.

Круиза предлага:
• Гарантирана среща с китовете, най-величествените създания на планетата;
• Изключителна панорамна гледка;
• Най-красивото място за наблюдение на китове в света;
• Интерпретация от гид-натуралист;
• Екологично отговорно наблюдение в съответствие с разпоредбите на Saguenay-St. Lawrence Marine Park.

Връщане в хотела. Свободно време.

Нощуввка в хотела в Квебек.

Закуска

Закуска в хотела

Отпътуване за Отава. По пътя ще спрете в Trois Rivieres в Cabane A Sucre Chez Dany за обиколка на Захарната барака, където ще научите процеса на получаване на кленовия сироп, ще имате дегустация на Maple Taffy on Snow, последвана от традиционен френски канадски обяд.

При пристигането си в Отава ви очаква туристическа обиколка. Столицата на Канада е град на музеи, величие и култура, отразяващи произхода на нейните местни и след това британски основатели. По време на обиколката ще минете покрай Хълма на Парламента, улица Спаркс, зала Ридо, къщата на Лорие, канала Ридо и експерименталната селскостопанска ферма. Богат на история, градът изобилства от образователни музеи, които варират от Музея на науката и технологиите, Националната художествена галерия на Канада до най-новия и уникален като Музея на цивилизацията, който подчертава произхода на човека в Канада през времето (не включени допускания).

Нощувка в Отава в Ramada Plaza Gatineau 4* или подобен.

 

Закуска, Обяд
Настаняване в хотел

Закуска в хотела

Продължавате към Торонто. При пристигане ще имате обиколка за разглеждане на забележителностите. По време на обиколката ще посетите огромния стадион Skydome, CN Tower (входът не е включен), финансовите и модни квартали на Торонто, Harbourfront и Queen’s Quay, китайския квартал, пазара St. Lawrence, старото и новото кметство, Eaton Centre, сградата на парламента и университетските сгради (без включени входни такси).

Свободно време за самостоятелно разходка из града или СПА в хотела.

Нощувка в Торонто в Holiday Inn Toronto Downtown Center 4* или подобен.

Закуска
Настаняване в хотел

Закуска в хотела

Потегляте покрай езерото Онтарио към страната на плодовете и виното в Онтарио. Скоро след това пристигате в старомодния малък град Ниагара-он-дъ-Лейк, който е бил първата столица на Горна Канада през 1791 г. Продължавате по поречието на река Ниагара, покрай „Цветния часовник“ и заводите Ниагара Хидро до Ниагарските водопади. Гръмотевиците, мъглата, спектакълът от 155 милиона литра вода, спускащи се от 54 метра свободно падане – не е чудно, че Ниагарският водопад е едно от природните чудеса на света.

Следва круиз с “Niagara Hornblower” (бивш “Maid of the Mist”), по време на който ще имате удивителната възможност да видите гигантските водопади отблизо!

Връщане в Торонто в късния следобед.

Нощувка в хотела в Торонто.

Закуска

Закуска в хотела

Отпътуване към Монреал. След това пътят ви отвежда покрай езерото Онтарио и покрай град Кингстън до района на “1000-те острова”. Ще спрете в Рокпорт, за да се запознаете със света на 1000-те острова на 1-часов круиз с лодка.

Пристигане в Монреал.

Тази вечер ще имате прощална вечеря в ресторант на пешеходно разстояние от хотела.

Нощувка в Монреал в Cantlie Suites 4* или подобен.

Закуска, Вечеря
Настаняване в хотел

Закуска в хотела.

Свободно време. Освобождаване на стаите в 12 часа.

Трансфер до летище Монреал. Полет до Франкфурт.

Закуска

Кацане във Франкфурт. Излитане за София.

Кацане на летище София.

Край на програмата.

Хотели по програмата:

Hôtel Le Cantlie Suites 4*

В непосредствена близост до университета Макгил и разположен в центъра на града, хотел Le Cantlie Suites предлага достъп до WiFi и плувен басейн на покрива.

Стаите за гости в хотел Le Cantlie Suites са просторни и разполагат с кухни в европейски стил с микровълнова печка и хладилник, идеални за семейства.

Гостите на хотел Le Cantlie могат да тренират във фитнес залата. Хотелът предлага и консиерж услуги, за да помогне на гостите с информация за атракциите и събитията в района

Барът Mezzanine и кафенето Mezz сервират леки ястия и гледат към улица Sherbrooke.

Cantlie е на 10 минути пеша от Bell Centre, спортно и развлекателно място. Хотелът е на една пресечка от метростанция Peel Street, която предлага достъп до атракциите на Монреал.

 

Chateau Laurier Québec 4*

Разположен в Стария Квебек, хотел Chateau Laurier е на 15 минути пеша от река Свети Лорънс. Разполага със закрит басейн със солена вода и външна хидромасажна вана във вътрешен двор.

Всички климатизирани стаи в хотел Chateau Laurier предлагат безплатна кабелна телевизия, уреди за гладене и работни бюра. Някои имат отделни зони за сядане и камина, както и хидромасажни вани и телевизори с плосък екран.

На място има фитнес зала и бизнес център. Консиерж предложенията включват туристическо бюро и билетни услуги. Гостите имат достъп до басейна, като направят резервация при настаняване.

Хотел Chateau Laurier е в непосредствена близост до историческия парк Plains of Abraham Battlefield и Citadelle на град Квебек. Намира се на 1 км от Националния музей за изящни изкуства и на една пресечка от няколко изискани ресторанта.

 

Ramada Plaza by Wyndham Gatineau/Manoir du Casino 4*

От другата страна на улицата от Casino du Lac Leamy и на минути от центъра на Отава, този хотел в Гатино предлага релаксиращ СПА център и ресторант на място.

Всички стаи за гости в Ramada Plaza by Wyndham Gatineau/Manoir du Casino разполагат с удобства като хидромасажни вани и електрически камини. В стаята има и работно бюро.

Ramada Plaza by Wyndham Gatineau/Manoir du Casino разполага със закрит басейн, фитнес център и бизнес център. Гостите могат да релаксират с масаж в СПА центъра или да придобият нов облик във фризьорския салон. След като разгледат магазина за подаръци, посетителите могат да използват безплатния WiFi достъп в целия хотел.

Risotto Pasta & Grill на място е специализиран в автентични италиански ястия за обяд и вечеря. Предлага се топла и студена закуска срещу допълнително заплащане. В този хотел се предлага и безплатен паркинг.

 

Holiday Inn Toronto Downtown Centre 4*

Този хотел се намира в непосредствена близост до историческата сграда „Мейпъл Лийф Гардънс“ в централната част на Торонто. Предлага закрит басейн и спа център с пълен набор от услуги. В стаите за гости е осигурен безплатен WiFi.

Всички стаи в Holiday Inn Toronto Downtown Centre са оборудвани с телевизор с плосък екран и мини хладилник. Удобствата се допълват от работно бюро, сейф и кафемашина.

Заведенията за хранене на място включват ресторант Carlton, който е отворен за закуска и вечеря. Бар Thirty на етажа на лобито е напълно лицензиран бар, сервиращ селекция от бири, вина и коктейли.

Гостите в Holiday Inn Toronto Downtown Centre могат да ползват фитнес зала, бизнес център, заседателни зали и консиерж услуги.

Този хотел е на 1 км от търговския център Eaton Centre и на 3 км от кулата „Си Ен Тауър“. Кампуса на Университета на Торонто е само на 10 минути пеша.

Цената е пакетна на човек в лева /при група минимум 10 човека/ и:

ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София-Франкфурт-Монреал-Франкфурт-София на Авиокомпания Луфтханза
 • Включен чекиран и ръчен багаж
 • 8 нощувки в хотели, както са посочени или подобни, според наличността към момента на резервацията
 • 8 закуски, както е посочено в програмата (на шведска маса или континентална) Моля, имайте предвид, че някои ресторанти използват пластмасови прибори за хранене и хартиени чинии
 • 2 вечери (за добре дошли и сбогуване), 1 обяд в Sugar Shack
 • Приложими данъци и такси за обслужване
 • Транспорт и трансфери с мини-бус
 • Туристическа обиколка на Монреал
 • Туристическа обиколка на Квебек
 • Туристическа обиколка на Отава
 • Туристическа обиколка на Торонто
 • Екскурзия до водопадите Montmorency Falls и St. Anne de Beaupre Basilica
 • Входни такси, както е посочено в програмата (Cap de la Madeleine, паркинг Montmorency Falls, базиликата Ste Anne de Beaupre,
 • Круиз за наблюдение на китове
 • Круиз Hornblower на Ниагарските водопади
 • Круиз в Онтарио - 1000 острова
 • Англоговорящ ескорт по време на програмата
 • Англоговорящ лицензиран гид в Монреал и Квебек Сити (задължително)
 • Съпровождащ представител на Еуфория травел - при група от минимум 10 туриста
 • Здравна застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро

НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Застраховка Отмяна на пътуване - препоръчителна!
 • Такса за предварително одобрение за влизане в Канада - подава се онлай, цена 7 CAD
 • Такса за подобряване на летището (ако е приложимо)
 • Обработка на багаж в хотелите
 • Трансфери на свръхбагаж и лични разходи
 • Ястия и напитки, различни от изброените по-горе
 • Всичко, посочено като „незадължително“
 • Бакшиши за шофьори и гидове (препоръчителна сума: $4,00 на човек на ден за шофьора и $5,00 на човек на ден за ескорта)

Резервирайте сега!

Дати на заминаване Наличност Цена Свободни места
01.06.2023 Свободни 8,203 лв.
15 свободни

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Канада – градове, водопади и китове – обиколна програма
От 8,203 лв.
/ Възрастен в двойна стая
От 9,649 лв.
/ Единична стая

Времето в момента

Montreal4°CCloudy
Feels like: 4°CWind: 3km/h WPressure: 1023.03mbarUV index: 0

Trip Starting Countdown

Days
Hours
Minutes
Seconds