fbpx

Италия – обиколни екскурзии

8 Days

Италия – обиколни екскурзии

Местоположението на Италия на Апенинския полуостров е уникално само по себе си. Въпреки факта, че се измива от 5 морета: Адриатическо, Йонийско, Тиренско, Лигурско и Средиземно море, тя е предимно планинска страна. За тези, които обичат планината повече от морето, ще бъде интересно да посетят южните склонове на Алпите, да изкачат Монблан, висок 4808 м, и да посетят Апенините.

Страната е разделена на 20 региона, 5 от които са със специален автономен статут. Това са Сицилия, Сардиния, Трентино-Алто Адидже, Вале д’Аоста и Фриули Венеция Джулия. Всеки регион съответно е разделен на провинции, а тези на общини.

Италия е известна със своя избухлив характер и темперамент на местното население, може би поради наличието на активни и изгаснали вулкани. Те са повече от 20 в страната. Етна е най-високият вулкан в Европа, с височина над 3000 м, разположен на остров Сицилия. Освен това той все още е активен. Везувий се намира на 15 километра от Неапол. Той беше този, който през 79 г. сл. н. е. разруши Помпей, Херкулан и Стабия и все още се смята за най-опасния. Най-големият подводен вулкан в Европа Марсилия също се счита за потенциално опасен, тъй като може да предизвика цунами с повишена активност.

Мекият, субтропичен средиземноморски климат прави Италия много приятно място за живеене, като се има предвид, че склоновете на Алпите предпазват страната от северните и западните студени ветрове.

Струва си да започнете да се запознавате с Европа от Италия, тъй като граничи с Франция, Швейцария, Австрия и Словения. Благодарение на развитата транспортна инфраструктура, пътуването между тези страни ще бъде лесно и удобно. Освен това, бидейки в Италия, всеки има шанс да посети държавата джудже на Ватикана и най-старата държава в Европа – Сан Марино.

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Италия – обиколни екскурзии
От 1,099 лв.
/ Възрастен в двойна стая

Времето в момента

Weather
Rome15°CSunny
Powered by WeatherAPI.com
Booking.com
wpChatIcon