fbpx

Екскурзия до Москва и Санкт Петербург

8 Days

Екскурзия до Москва и Санкт Петербург, Русия

Градът, който никога не спи, не вярва на сълзи и не оставя никого безразличен. Както всяка столица, Москва живее с ускорен ритъм, не всеки може да издържи на нейните ритми, но всеки може да види в нея нещо свое, близко и уникално. Тя ви оплита с кръгове от булеварди, замайва с небостъргачи, заслепява ви със светлините на витрините и примамва с мистериите на своите улици, като по чудо оцелели къщи от предишния век. Москва е променлива и внезапна. Тя е романтична и в същото време много практична. Невъзможно е да се изучава, променя се неумолимо всеки ден, но тези промени я правят още по-красива.

Ако човешките определения пасват на градовете, то Санкт Петербург е изключително интелигентен. Това е град с характер, със собствени вярвания и със собствени традиции. И въпреки това е суров и мрачен, но посетиш ли го поне веднъж, се влюбваш в него завинаги. И вие се опитвате да се върнете тук веднага щом се появи възможност. Величествената Нева, канали и мостове, лигатурата от архитектурни дантели и сивото небе отгоре – всичко това се слива в една единствена, уникална атмосфера. Адмиралтейският шпил, Зимният дворец и Дворцовият площад, Исакиевският събор и Бронзовият конник, мостове и фонтани – изглежда, че в Питер (както самите петербуржци най-често наричат ​​града), величествената атмосфера на миналите векове все още царува. 

Маршрут

Заминаване от летище София с редовен полет на Турски авиолинии за Истанбул с последващ полет до Москва.

Предвварително разписание, подлежи на препотвърждение до една седмица преди заминаване:

Номер полет Излита от Час Каца в Час
TK1028 София 9:25 Истанбул 10:55
TK415 Истанбул 14:10 Москва 18:00
TK406 Петербург 5:45 Истанбул 9:45
TK1031 Истанбул 13:35 София 14:55

Кацане на летище Истанбул. Полет до Москва.

Преминаване на миграционни и митнически формалности. Посрещане от представител на местния туроператор на български език.

Трансфер и настаняване в хоте Измайлово Делта 4* или подобен.

Вечеря в хотела.

Нощувка.

Вечеря
Настаняване в хотел

Закуска.

Вашият гид ще ви вземе от хотела и потегляте из Москва. По време на завладяващата обиколка на града ще се запознаете с основните забележителности и ще получите максимално разбиране за миналото и настоящето на Москва. Ще посетите Червения площад, ще видите Спаската кула с нейните камбани, Кремъл, катедралата Василий Блажени и мястото на екзекуцията; ще посетите Воробьовите хълмове (най-високата точка на столицата) и международния бизнес център „Москва сити” с неговите ултрамодерни небостъргачи; ще видите красивия ансамбъл на Новодевическия манастир (в списъка на ЮНЕСКО), Триумфалната арка и Поклонния хълм; ще минете по знаменитите Садовое кольцо и Бульварное кольцо.

Почивка и обяд в местен ресторант.

След обяд продължавате с посещение на Кремъл. Кремъл е уникален музей-резерват, сърцето на града и най-старата му част; място на кралски сватби и коронации (включено в списъка на ЮНЕСКО). По време на обиколката ще се запознаете с историята на изграждането на крепостта на хълма Боровицки, ще се разходите по площадите и улиците на древния град, ще видите великолепни архитектурни структури и паметници на леярското изкуство, Цар Камбаната и Царско оръдие. Ще видите величествения ансамбъл на Катедралния площад с неговите църкви, дворци и камбанарии, в изграждането на които са участвали италиански архитекти и руски майстори. В края на обиколката ще посетите една от катедралите.

След обиколката на Кремъл оставате в центъра на града, където ще имате възможност самостоятелно да се разходите, да пиете кафе, да се насладите на местната атмосфера. Прибирате се в хотела самостоятелно, с метро.

Вечеря в хотела.

Нощувка

Закуска, Обяд, Вечеря

Закуска.

Тази сутрин е посветена на Третяковската галерия. Обиколката на музея ще ви запознае с шедьоври на руската живопис, съхранявани днес сред стените на известното имение в центъра на Москва. Тук се съхраняват икони на Теофан Гръцки и Андрей Рубльов, картини на Боровиковски, Брюлов, Иванов, Айвазовски, Ге, Саврасов, Репин, Васнецов, Суриков, Врубел и други руски художници. Музейните зали представят панорама на руската култура от 11 до 21 век.

Почивка и обяд в местен ресторант.

След обяд ще направите пешеходна разходка по Стария Арбат – калдъръмен пешеходен пасаж от тесни улички и едно от най-популярните места за срещи и пазар в Москва. Арбат е едно от емблематичните места в Москва. Тук винаги е шумно, весело и празнично. Докато се разхождате по Стария Арбат и близките алеи, водачът ще ви разкаже за жилищните сгради, разположени на тази улица, и техните обитатели. Уникалният облик и характер на улицата все още са привлекателни за поети, писатели и художници.

Следва обиколка на най-красивите станции на московското метро, по време на която ще се насладите на уникалните и богато украсени метростанции по линия „Кольцевая“. Московските метростанции са истински подземни дворци, украсени с мрамор и орнаменти. По време на обиколката екскурзоводът ще ви разкаже историята на създаването на столичното метро, ​​какви решения са намерили архитектите, за да реализират своите идеи, както и митовете и легендите за него.

Връщане в хотела с метро.

Вечеря.

Нощувка.

Закуска, Обяд, Вечеря

Закуска.

Освобождаване на стаите.

Тази сутрин ще посетите Коломенское – бивш дворец и някогашно село в Русия, днес квартал в град Москва. Намира се на десния бряг на река Москва, югоизточно от центъра на града, по пътя към град Коломна, откъдето идва и името му. През 16-18 век там се намира една от основните резиденции на руските царе. Коломенское е бил дворецът на цар Алексей Михайлович. Съвременниците сравняват кралския дворец с „осмото чудо на света“. Разнообразието от украсата му е впечатляващо и сега: дворецът има сложни покриви (шатри, кубове, луковици, шлемове, бъчви), искрящи ветропоказатели, множество прозорци, резбовани веранди.

След екскурзията ще имате свободно време за разходка, кафе или обяд /не е включен в цената/.

Отпътуване за Ленинградский вокзал, откъдето заминавате със скоростен влак Сапсан за Санкт Петербург.

Пристигане в Петербург. Трансфер и настаняване в хотел Азимут 4* или подобен.

Вечеря в хотела.

Нощувка.

Закуска, Вечеря
Настаняване в хотел

Закуска.

През днешния ден ще се запознаете с основните забележителности на Санкт Петербург и ще узнаете повече за историята на северната столица. Екскурзоводът ще ви разкаже кой всъщност е собственик на блатистата местност в устието на Нева и как е изглеждала, когато Петър 1-ви е дошъл тук. Ще се разходите из територията на крепостта Петър и Павел и ще посетите едноименната катедрала. Ще видите емблематичните места на града – Исакиевския площад, Невски проспект, Пътя на Василиевския остров, Бронзовия конник, Михайловския замък и прочутите сфинксове. Ще се разходите по мостовете и насипите на Северна Венеция. Ще се запознаете с великите държавници, талантливите архитекти и инженери, построили Санкт Петербург..

Следобед се връщате в хотела. Свободно време.

Вечеря.

Нощувка.

Закуска, Вечеря

Закуска.

Сутринта отпътувате към Пушкин. Град Пушкин, който заобикаля имението на Царско село, е най-очарователното предградие на Санкт Петербург. Преименуван в съветско време в чест на най-великия поет на Русия, градът има множество забележителности, свързани с Александър Сергеевич, включително музей в бившия Императорски лицей, където той е учил. Екскурзията до Царско село е разказ за дъщерята на Петър I, Елизавета Петровна: красавица, любител на конната езда и лова. Разхождайки се из анфиладните зали на двореца, екскурзоводът ще се докосне до историята на друга императрица – Екатерина Велика. Благодарение на нейния безупречен вкус дворецът се сдобива с луксозна украса, за която не са пестени нито пари, нито злато, нито произведения на изкуството, включително прочутата Кехлибарена стая. Разхождайки се из парка, ще научите за любимите забавления на царското семейство, за обичаите и морала на руския императорски двор.

Обяд в местен ресторант.

След обяд ще посетите Петерхоф и долния парк с фонтаните. Величествен и елегантен, Големият дворец Петерхоф, чиято фасада се простира по протежение на терасата на почти 300 метра, заема доминираща позиция в състава на ансамбъла Петерхоф, свързвайки Горната градина и Долния парк в едно художествено цяло. „Разперил криле” над водната феерия на Голямата каскада, той обединява и оформя около себе си хармонична система от алеи, архитектурни съоръжения и фонтани. Великолепен, величествен, удивителен, шедьовър, чудо – всички тези епитети се отнасят за Петерхоф. Правилният ансамбъл, създаден в началото на 18 век, все още пленява с хармонията на природния релеф. Създаден според плановете и скиците на Петър I, той трябвало да бъде по-луксозен от известните кралски дворци в Европа. Тук се сливат произведения на архитектурата и скулптурата, озеленяването и инженерното изкуство.

Центърът на целия ансамбъл е Големият дворец – място, което помни руските императори. Както през миналите векове, така и сега, гостите на Петерхоф не спират да се възхищават на великолепието на интериора на двореца. След като посетите двореца, се озовавате на тераса, от която се открива панорама към Голямата каскада – перлата на грандиозна фонтанна система. Той е уникален по размери, изобилие от вода и богатство на скулптурна украса. В центъра му е световноизвестната скулптура “Самсон” – алегория на победата на Русия в Северната война.

Долният парк с фонтаните е с площ от 102,5 хектара е украсен с около 150 фонтана, включително така любимите на деца и възрастни петарди „Дъб“, „Чадър“, „Елхи“, „Воден път“ и „Дивани“.

Връщане в Петербург.

Вечеря.

Нощувка.

Закуска, Обяд, Вечеря

Закуска.

Сутринта започва с посещение на Ермитажа, чиято колекция съдържа над 3 милиона експоната, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската царска фамилия. Ермитажът е една от най-големите колекции на художествени шедьоври в света. Вашето запознанство с музея ще започне с величествената Йорданска стълба. След това ще преминете през анфиладата от държавни зали, чиито интериори удивляват с богатството на своята украса. По време на екскурзията ще посетите залите на италианския Ренесанс, лоджията на Рафаело, залата майлоики, италианските и испанските капандури, ще видите творбите на Рембранд и творбите на други световноизвестни художници и скулптори.

Обяд в местен ресторант.

Посещение на църквата „Възкресение Христово“. По известна като “Спас на крови”, тя е построена на мястото, на което император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881 г. От там идва и името – “Църквата на нашия спасител върху пролятата му кръв”.

Както вътрешната част, така и външната са украсени с невероятни мозайки, проектирани и изпълнени от най-изтъкнатите руски художници от това време – Васнецов, Нестеров и Врубел. Интересен факт е, че въпреки очевидно руският и облик, нейният главен архитект, А. Парланд, не е руснак по рождение. Външният вид на храма напомня Московската църква „Св.Василий”. Много фрагменти от интериора са изпълнени от различни видове яспер, родонит и мрамор, а кубетата са покрити със скъпоценни камъни.

И двете екскурзии се провеждат с обществен транспорт.

Връщане в хотела.

Вечеря.

Нощувка.

Закуска, Обяд, Вечеря

Рано сутринта освобождавате стаите.

Трансфер до летище Пулково. Редовен полет до Истанбул за последващ полет до София.

Кацане на летище Враждебна.

Край на програмата

Закуска

Цени за ранни записвания до 31.03.2024 г.

Дати Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възрастен * Дете от 2-11,99
23.06-30.06 4 385 лв. 4 816 лв. 4 305 лв. 4 085 лв.
19.07-26.07 3 935 лв. 4 400 лв. 3 885 лв. 3 656 лв.
24.08-31.08 3 896 лв. 4 286 лв. 3 865 лв. 3 818 лв.
20.09-27.09 3 982 лв. STOP SALE! 4 442 лв. 3 939 лв. 3 872 лв.
 • Цената за трети възрастен е за настаняване в единична стая в хотел Измайлово Делта и на допълнително легло в двойна стая в хотел Азимут.
 • Цената за дете от 2-11,99 г. е за настанявване на допълнително легло в двойна стая с двама пълноплащащи.

Хотели по програмата:

1-ви – 3-ти ден, Москва – Измайлово Делта 4* или подобен
4-ти – 8-ми ден, Санкт Петербург – Азимут 4* или подобен

Цената е пакетна на човек в лева и включва:

 • Самолетен билет София-Истанбул-Москва//Санкт Петербург-Истанбул-София, с включени летищни такси
 • Ръчен и чекиран багаж
 • Трансфери по цялата програма
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Измайлово Делта 4* или подобен в Москва
 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел Азимут 4* или подобен в Санкт Петербург
 • 4 обяда в местни ресторанти
 • Панорамна обиколка на Москва
 • Посещение на Кремъл
 • Посещение на Третяковската галерия
 • Пешеходна разходка по Стари Арбат
 • Обиколка на метростанциите в Москва
 • Екскурзия до Коломенское
 • Билет за високоскоростен влак Сапсан
 • Панорамна обиколка на Санкт Петербург
 • Посещение на Ермитажа и църквата Възнесение христово /Спас на крови/
 • Посещение на Пушкин и Петерхоф
 • Електронна виза за Русия
 • Местен екскузовод с български език
 • Съпровождащ от агенцията при група от минимум 15 човека
 • Застраховка Помощ при пътуване с покритие до 30 000 евро за лица до 64,99 г.
 • Цената е валидна за група от минимум 15 човека
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи по програмата: 20 дни преди датата на отпътуване.

Цената не включва:

 • Застраховка Помощ при пътуване с покритие до 30 000 евро за лица над 65 г. - 40 лв.
 • Застраховка Отмяна на пътуване - препоръчителна
 • Билети за метро и градскки транспорт, където е необходимо по програмата
 • Хранения не указани в програмата
 • Бакшиши
 • Допълнителни екскурзии - ще бъдат предоставени допълнително
 • Лични разходи

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ДОГОВОР ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТ

І. ЗАПИСВАНЕ

Чл. 1. (1) Записването за туристически пакет е възможно да се осъществи чрез телефон или по интернет, чрез туристически агент в страната или директно в офисите на Туроператора. Когато договорът за туристически пакет се сключва по телефона, туроператорът, а когато туристическия пакет се продава чрез туристическия агент – и туристическия агент, предоставят на пътуващия стандартен формуляр за предоставяне на информацията съгласно Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 (Ново – ДВ, бр. 37 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.) – Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 и информацията по ал.1, т.1-9 на чл.82 от ЗТ.

В срок от 48 часа от получаване на резервацията Туроператорът може да:

 1. Потвърди изпратената резервация;
 2. Предложи алтернативни възможности, в случай, че местата са изчерпани.

Резервацията се пази 72 часа и се счита за валидна след потвърждение от страна на Туроператора и внасяне на депозит от страна на Потребителя.

ІІ. ВИЗИ

Чл.2. За пътуванията в държави, за които се изискват визи за български граждани, Туроператорът e длъжен да предостави информация в писмен вид или по друг подходящ начин, включително приблизителни срокове за получаване на визи и информация относно здравните изисквания на избраната за пътуване държава.

III. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ.

Чл.3. (1) Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането. Ако не е упоменато друго, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора, размерът на депозита, дължим от Потребителя е в размер на 50 % (петдесет на сто) от общата цена на туристическия пакет. Потребителят внася депозита в момента на подписването на този договор, ако не е упоменат друг срок, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора.

Окончателно плащане на съответното организирано пътуване се извършва 30 (тридесет) дни преди датата на пътуването, ако не е упоменато друго, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора.

Ранните записвания са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция за същия с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по-късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.

Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.

При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.

При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.

Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.

След сключване на договора увеличението на пакетната цена е възможно, при условие, че туроператорът е уведомил пътуващия писмено, включително и на предоставения електронен адрес за кореспонденция, но не по-късно от 20 дни преди датата на пътуването при наличието на една от следните причини:

– Промяна в цената на превоза на пътници, което е в следствие на промяна в цената на горивото или други източници на енергия

– Промяна в размера на данъците и таксите върху сключените в договора туристически услуги, наложени от трета страна, която не участва пряко в изпълнението на туристическия пакет, включително туристически такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или слизане от борда на пристанища и летища, или обменни курсове, отнасящи се за туристическия пакет.

(11)        Цената на организираното пътуване може да се намалява по начин, съответстващ на всяко намаление на разходите посочено при условията по-горе в ал.10, настъпило след сключване на договора до започване на изпълнението на туристическия пакет.

(12)        Когато увеличението на цената по ал. 10 надхвърля 8 на сто от общата цена туристическия пакет, се прилага следното:

В срок не по-късно от 7 дни, считано от датата на уведомлението, Потребителят има право да приеме предложената промяна или да прекрати договора без да заплаща такса за прекратяване на същия.

В случай, че използва правото си за прекратяване, Потребителят има право да приеме туристически пакет-заместител със същото или по –високо качество, ако Туроператорът предлага такъв,

(13)        За избягване на всякакво съмнение, в случай, че Потребителят е получил надлежно уведомлението за увеличението на пакетната цена по смисъла на настоящия текст, включително и на посочения от него електронен адрес за кореспонденция, но не е възразил в указания срок, съответно не е уведомил Туроператора кое от посочените свои права ползва, страните приемат, че същият е съгласен с извършената промяна, като Потребителят се задължава да заплати разликата на Туроператора.

(14)        В случай на прекратяване на договора по ал. 12, Потребителят има правата по чл.88, ал.6 от ЗТ.

(15)        Допълнителните услуги, които не са включени в основната цена на организираното пътуване, се заявяват и заплащат допълнително при сключване на договора, като възможностите и промените за тези услуги са описани към всяка програма. Зaявяването на допълнителни услуги се явява необходимо условие за тяхното приемане.

 1. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Чл.4 (1) Туроператорът се задължава:

1. Да предостави в съответствие с Общите условия по този договор туристическите услуги, заплатени от Потребителя.

2. За пътуванията извън страната да осигури задължителна Медицинска застраховка на Потребителя, когато тя е включена в пакетната цена, по стандартните условия на застрахователните дружества: ЗАД „Алианц България“ или други, и да предостави на Потребителя оригинал или копие на застрахователната полица по застраховката преди началото на пътуването.

3.(1) По искане на Потребителя и срещу доплащане Туроператора може да го застрахова и за други рискове по време на пътуването.

3.(2) Потребители навършили 65 годишна възраст се застраховат задължително със завишена застрахователна премия. В тези случаи всеки потребител се задължава да доплати разликата в стойността на застраховката.

3(3) Потребители навършили 80 години следва да се застраховат самостоятелно срещу доплащане.

3(4) Туроператорът предлага на Потребителя възможност за сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”, срещу допълнително доплащане, което е в зависимост от цената на закупения пакет, срока на анулация и условията на конкретното застрахователно дружество, с което туроператора има сключен договор.

3(5) Туроператорът предоставя на Потребителя своевременно, преди започване на изпълнението на туристическия пакет, необходимите документи за ползване на туристическите услуги, включени в пакета, като разписки, ваучери, билети и други, както и информация за часовете на пътуване по разписание и когато това е приложимо – информация за качване на борда на превозното средство, както и за часовете на разписание на междинни спирания, транспортни връзки и пристигането.

Чл. 5 Туроператорът има право да не изпълни задълженията си по договора, без да носи никаква отговорност, ако Потребителят не извърши плащания в установените срокове и по този начин прояви недобросъвестност при изпълнение на своите задължения. Ако Потребителят е внесъл депозит, но не е извършил в установените срокове плащанията до пълния обем на общата цена на пътуването, депозитът не се връща.

Чл. 6. Договорът за организирано пътуване може да бъде сключен и в електронна форма, когато касае предложение, публикувано на интернет страницата на туроператор или туристически агент, чрез поставяне на маркер в поле “Приемам общите условия и съдържанието на договора за туристически пакет” и при спазване на съответните изисквания на Закона за електронната търговия и на Закона за защита на потребителите.

Чл. 7. (1) Туроператорът си запазва правото да промени превозвача или авиокомпанията с други при настъпване на причини, които правят невъзможно или нецелесъобразно посоченият в договора превозвач или авиокомпания да изпълни задълженията си.

(2) Туроператорът има право да извърши замяна на хотела с такъв от същата или по- висока категория, със същата или близка локация без промяна на общата цена заплатена от Потребителя, в случаите на дублирана резервация, затваряне на съответния хотел или нежелание в последния момент на хотела да приеме туристите.

Чл. 9. (1) ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени часа на тръгване при промяна на превозвача или авиокомпанията, както и да комбинира полети при настъпване на други обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля, като уведоми своевременно ПЪТУВАЩИЯ по ясен, разбираем и видим начин на траен носител, включително и чрез изпращане на съобщения на оставения мобилен телефон за връзка с пътуващия, включително и чрез изпращане на електронно съобщение.

(2)   Точният час и място на отпътуване от България, рег. номер на автобуса и телефона на съпровождащия представител от страна на ТУРОПЕРАТОРА се потвърждават три дни преди датата на отпътуване.

(3)   Когато пътуването е с автобус, настаняването в превозното средство се извършва според датата на записване на всеки турист.

Чл. 10. (1) Туроператорът си запазва правото да променя местата за настаняване на Потребителя в автобусното превозно средство с цел настаняване на майки с деца, бременни жени, възрастни хора, хора с увреждания и в неравностойно състояние, както и при наличие на други подобни обективни причини.

(2)   В случаите при пътуване по автобусни програми, когато не е събран необходимият минимум от туристи за начално отпътуване от съответен град, те се уведомяват от Туроператора в 20 (двадесет) дневен срок преди началната дата на пътуване. Потребителите за своя сметка и индивидуално се транспортират до населено място, от което има потвърдено отпътуване.

(3)   Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет Туроператорът е принуден да промени съществено някоя от основните характеристики на туристическите услуги като дестинация, маршрут, брой нощувки, съответно е принуден да не може да изпълни специфичните изисквания на Пътуващия, които са приети от Туроператора, или предложи увеличение на цената с повече от 8 на сто, ПЪТУВАЩИЯТ има право в посочения от Туроператора разумен срок, да приеме предложената промяна или да прекрати договора без да заплаща такса за прекратяване на същия. В хипотезата на прекратяване Пътуващият може да приеме туристически пакет – заместител със същото или с по-високо качество, ако Туроператорът предлага такъв. За избягване на всякакво съмнение, в случай, че Потребителят е получил надлежно уведомлението за промените по смисъла на тази алинея, включително и на посочения от него електронен адрес за кореспонденция, но не е възразил в указания разумен срок, съответно не е уведомил Туроператора кое от посочените свои права ползва, страните приемат, че същият е съгласен с извършената промяна.

Чл.11. Потребителят се задължава:

 1. При пътуванията извън България да осигури необходимите лични документи /валиден задграничен паспорт, валидна лична карта/, оформени в съответствие със законите на посещаваната страна и на Р България.
 1. Ако Потребителят е лице, което няма навършени 18 години и което ще пътува в чужбина със собствен задграничен паспорт, то трябва да представи нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни със заминаването му в посочената страна на посочената дата (ако непълнолетният пътува заедно с един от родителите си, необходимо е той да притежава нотариално заверено съгласие от другия родител).
 1. Да заплати в пълен обем и в установените в настоящия Договор срокове стойността на туристическите услуги.
 1. Да спазва законите на страната, за която пътува.
 1. Потребителят, който възнамерява да извърши пътуване и престой в страни с повишен риск от инфекциозни заболявания, е длъжен да премине съответна профилактика съгласно международните медицински изисквания.
 1. НАСТАНЯВАНЕ

Чл. 12. (1) Настаняването в хотелите при пристигане се извършва след 14.00 часа, а освобождаването на стаите до 11.00 или 12.00 часа и е в зависимост от условията на всеки хотел. Преди настаняване или след напускане съобразно обявените часове и съгласно правилата на всеки хотел не се ползват никакви услуги в хотелите или същите се ползват срещу допълнително заплащане.

(2)   Броят на храненията се определя в зависимост от броя на резервираните и заплатени нощувки при съответния режим: само закуска, закуска и вечеря или всичко включено.

(3)   Неизпълнението или злоупотребата с режима на хранене се санкционират от управата на хотела.

(4)   При настаняване на трима души в стая с три легла не се гарантира наличието на стандартни три легла. Трети възрастен или деца се настаняват в стандартно легло, само ако се заплати фамилна стая или апартамент.

(5)   Настаняването в стаи с изглед към морето или стаи в основната част на хотела се извършва само в случаите, когато е обявено доплащане за това и е заплатено предварително в офисите или представителствата на Туроператора.

VІ. ОТГОВОРНОСТ

Чл. 13. Когато отговорността на контрагентите на Туроператора за вреди, причинени от неизпълнението на услугите, е ограничена от международни договори, ратифицирани, обнародвани в „Държавен вестник” и влезли в сила за Република България, отговорността на ТУРОПЕРАТОРА е в рамките на тези ограничения.

Чл.14. Туроператорът може да отмени пътуването, ако не е набран необходимия минимален брой участници или ако отмяната се дължи на непреодолима сила в сроковете и по начина, изрично указан в Договора за туристически пакет. В тези случаи Туроператорът не носи отговорност за неизпълнението на Договора като връща на Потребителя всички платени суми, без тази част от тях за извършените фактически разходи /платени застраховки, глоба за върнати билети, визови такси и други/. Извършените фактически разходи се удостоверяват с надлежно оформени документи.

Чл.15. (1) Туроператорът не носи отговорност за вреди, причинени от неизпълнение или неточно изпълнение на настоящия Договор, ако причините за това се дължат на:

Потребителя:

Действия на трето лице, несвързано с изпълнението на Договора, които не могат да се предвидят или избегнат;

Непреодолима сила или събитие, което не може да бъде предвидено или избегнато от страна на Туроператора и неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на задълженията им. По време на пътуването като такива се считат влошени метеорологични условия, усложнена обстановка по пътищата, забавяне на граничните пунктове, оказване на помощ на турист, национални и религиозни празници, масови обществени мероприятия, стачки, военни конфликти, и ограничения, природни бедствия, промяна на работно време на музеи и обекти, техническа авария или проблем с превозното средство по време на път и други изключителни обстоятелства. Като непреодолима сила или събитие по време на пътуването или непосредствено преди него, се счита явление, което не може да се предвиди или избегне, от страна на туроператора или неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на техните задължения. В тези случаи Туроператорът си запазва правото на разместване на елементи и промени в програмата и на действия според конкретно възникналата ситуация, без да носи отговорност и да дължи неустойка за това. В хипотезата на случайно събитие или непреодолима сила страната, която се позовава на същите следва да представи надлежен документ/сертификат и др./, който удостоверява форсмажор, издаден от органа по правилата на местната компетентност на държавата, за която е налице хипотеза на форсмажор. При спазване на тези правила и представяне на съответния документ, Туроператорът се задължава да изпрати на Потребителя сума, равностойна на възстановената от партниращия контрагент/туроператор, хотелиер и т.н/, в срок от 10 работни дни, считано от датата на получаването ѝ.

(2)   Туроператорът не носи отговорност пред туристите за съхранение на личния багаж, пари, ценности, документи и други, включително оставени в стая на хотел или студио. В подобни случаи туроператора лично или чрез негови контрагенти съдейства на потърпевшия до степен, при която не се нарушава туристическата програма на цялата група. Търсене на забравени вещи се извършва от Потребителя за негова сметка.

(3)   Туроператорът не носи отговорност, не възмездява и не компенсира туристи, които са се отказали от консумация на отделни услуги ли по свое желание са се отклонили от програмата и по тази причина са пропуснали едни или други услуги. Туроператорът не възмездява и не компенсира туристи за разходи извън туристическия пакет. Туроператорът не поема разходи, свързани с консумацията на храни и напитки извън стандартния пансионат, договорен в туристическия пакет.

Чл. 16. При отказ на граничните служби да допуснат влизане на Потребителя на територията на съответната държава, Туроператорът не носи отговорност и не дължи връщане на заплатената за туристическото пътуване цена.

Чл. 17. (1) Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди започването изпълнението на туристическия пакет.

(2)   Когато потребителят се откаже от пътуването и прекрати договора съгласно ал.1 в срок до три работни дни от записването и внасянето на депозит, той реализира това право без санкция за него.

(3)   В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора по ал.1, от страна на Потребителя, след изтичане на срока по ал.2, Потребителят се задължава да заплати на Туроператора следните такси, които страните уговарят като размер на неустойка за прекратяване

При пътуване в чужбина:

а) след изтичане на срока по Чл. 17, ал.(2) и до 70 дни преди датата на пътуването – такса резервация – 40 лв. За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване се удържа такса в размер на 30 лева.

б) от 69 до 40 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.

в) от 39 до 30 дни преди датата на пътуването – 80 % от общата стойност на пътуването.

г) по-малко от 29 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването

При пътуване в страната:

а) след изтичане на срока по Чл.17, ал.(2) и до 70 дни преди датата на пътуването такса резервация 30 лв.

б) от 69 до 40 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.

в) от 39 до 30 дни прели датата на пътуването – 80 % от общата стойност на пътуването. г)

г) по-малко от 29 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването.

При пътуване в страната или чужбина при направена резервация с включени отстъпки за ранно записване и отказ на потребителя след изтичане на срока по Чл.17, ал.(2) същият дължи неустойка в размер на 100 % от цялата внесена сума и съгласно условията на конкретния хотел.

(4)   Потребителят има право да прекрати договора преди започване на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението за туристическия пакет, пътуващият има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение. Това право Потребителят може да реализира, ако официалния удостоверителен орган на съответната държава декларира със съответния официален документ наличието на непреодолимите и извънредни обстоятелства.

(5)   В случай, че Потребителят прекрати своята почивка/екскурзия/ през времетраенето ѝ по свое желание, в резултат на свои лични причини и собствено решение , всички допълнителни разходи, включително и транспортните са за негова сметка. В този случай не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените услуги.

(6)   При установяване на подаване на документи с неверни данни и неспазване на сроковете от страна на Потребителя, Туроператорът има право да анулира пътуването, удържайки като неустойка 100 % от платените суми по договора.

VІІ. СПОРОВЕ И РЕКЛАМАЦИИ

Чл.18 (1) Всички спорове, касаещи изпълнение на настоящия договор, се решават по взаимно съгласие на страните. В случай, че съгласието не може да бъде постигнато, те ще се отнасят за разглеждане в компетентен български съд, алтернативно по правилата на чл.15 , ал.2 , т.1 и 2 от Договора за туристически пакет, относно информацията, предоставена от Туроператора на Потребителя за решаване на спорове извън съответния съд, в тава число и алтернативно решаване на спорове.

(2)   Всички оплаквания на туристите е желателно да бъдат предоставени незабавно на местния представител, както и на ръководството на хотела през времето на пребиваването им в хотела.

(3)   Потребителят има право да отправя съобщения, искания или жалби във връзка с изпълнението на туристическия пакет директно до Туроператора или до Туристическия агент, от когото е закупил туристическия пакет. За избягване на всякакво съмнение и с цел осигуряване своевременно разглеждане на съобщенията, исканията или жалбите, отправени чрез Турагента, както и за защита правата на Потребителя, в случай, на неоснователно неизпращане на същите от Агента до Туроператора, при липса на отговор в разумен срок, Потребителят изпраща жалбата си и до Туроператора.

(4)   Туроператорът може да откаже да намали цената за времето, през което е имало несъответствие на предоставените услуги с договора за туристическия пакет в хипотезата когато докаже, че това несъответствие се дължи на Потребителя.

(5)   Всякакви услуги извън пакетите, закупени от Туроператора и платени в Република България, които са закупени и платени на място от туристите следва да се предявяват към съответния туроператор или към търговеца. За такива услуги и за рекламации към такива услуги Туроператорът не носи отговорност. Отговорността на Туроператора се дефинира и свежда само до изпълнението на туристическите услуги, само които са включени в договора за туристическия пакет, като само в този случай няма значение дали тези услуги се изпълняват от него или от други доставчици на туристически услуги.

(6)   Туроператорът се задължава в срок от 30 дни след получаване на рекламацията да даде своето становище по нея на Потребителя.

РАЗДЕЛ VІІІ ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЛИЧНИ ДАННИ

Чл.19. (1) „Туроператорът обработва лични данни на Пътуващите/ Потребителите си, за да предоставя продуктите и услугите, които са заявили и които ползват, за да изпълнява договорните и преддоговорни задължения и да се ползва от правата и задълженията по договора, като например ЕГН, телефон, имена, данни от документ за самоличност, данни за контакт, включително и такива, които са публикувани на формата за контакт, поместена на уеб страницата на Туроператора, електронни адреси за кореспонденция. Обработката на личните данни са свързани само с упражняването на правата на страната, имаща качеството Пътуващ/ Потребител и лицата, от името на които се сключва договора за организирано пътуване, като Туроператорът при обработката на същите спазва изискванията на европейското и националното законодателство.

(2) Туроператорът не обработва лични специални категории данни, като генетични, биометрични и други чувствителни данни, с изключение на данни за здравословното състояние за целите на правоотношението, ако такива са необходими.

Чл.20. С приемането на настоящите Общи условия се счита, че Потребителят/ Пътуващият е запознат с утвърдената и актуална към датата на подписване на същите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ В „Еуфория Травел“ ЕООД,

която е публикувана на електронния сайт на дружеството.

Чл.21.За категориите данни, които „ Емералд Травел България“ ООД, обработва, предоставянето на личните данни на трети лица, права на Потребителя като субект на лични данни , Потребителят подписва и нарочна Декларация – съгласие за обработка на лични данни, неразделна част от подписания от него Договор и общите условия към него.

Раздел IХ. ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

Чл.22. За всички неуредени в Договора и настоящите Общи условия към него въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство, като при противоречие предимство имат разпоредбите на Закона за туризма и подзаконовите нормативни актове.

Чл.23.В случай на установяване на пълна или частична недействителност на отделни клаузи от настоящите Общи условия, то това не се отнася до действителността на

останалите клаузи, респ. на останалите части от тези клаузи. Страните следва да заместят недействителната клауза с такава, която в най-голяма степен се доближава до икономическата цел на недействителната клауза и е валидна.

Всички права запазени за „Еуфория Травел“ ЕООД. Тези общи условия или отделни части от тях не могат да бъдат копирани, публикувани, въвеждани в информационни системи без изрично писмено съгласие на „Еуфория Травел“ ЕООД.

Цени и дати на заминаване

Дати на заминаване Цена Свободни места
23.06.2024 - 30.06.2024 4,385 лв.
12 свободни
19.07.2024 - 26.07.2024 3,935 лв.
12 свободни
24.08.2024 - 31.08.2024 3,896 лв.
10 свободни
20.09.2024 - 27.09.2024 3,982 лв.
Stop Sale

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Екскурзия до Москва и Санкт Петербург
От 3,896 лв.
/ Възрастен в двойна стая
От 4,286 лв.
/ Единична стая

Времето в момента

Weather
Moscow9°CPartly cloudy
Powered by WeatherAPI.com

До заминаване остават:

Days
Hours
Minutes
Seconds
Booking.com
wpChatIcon