fbpx

Екскурзия до Индия – обиколна програма

9 Days

Екскурзия до Индия – обиколна програма

Делхи е един от най-старите и големи градове в света, основан преди около 5 хиляди години. Има легенда, че е разрушаван 11 пъти и толкова пъти се възражда отново. Столицата на Индия поразява с красота, богатство от колониални имения и модерни сгради. Животът на града е забързан и шумен: тук се сливат звуците на музиката от баровете, непрекъснатите клаксони на колите и забележките на бързащите минувачи. И всичко това е подправено с остра миризма на подправки. Старият Делхи се характеризира с цветни, тесни улички, запазили духа на Моголската империя.

В Северна Индия, на брега на река Джамна, се намира град Агра. Най-популярното място сред туристите и едно от новите седем чудеса на света е приказният дворец Тадж Махал. Построен е от Шах Джахан, падишахът на Моголската империя на Бабуридите, като символ на вечната любов към съпругата му, която почина, докато раждаше четиринадесетото си дете. По-късно тук е погребан и самият владетел. Този дворец се смята за перлата на мюсюлманското изкуство в Индия и е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Също така, в Агра си струва да посетите призрачният град Фатехпур Сикри; Рамба градина – първата градина, създадена от Моголите в Индия; гробницата на Акбар и мавзолея на Чини-ка-Рауза.

Друг град, който ще е интересен за посещение в Индия, е Джайпур. Наричат ​​го „розовия град” заради нежно розовия цвят на камъка, който е използван при изграждането на повечето сгради. Град със специална атмосфера, жива история, красива архитектура. За да опознаете града по-добре, планираме пешеходна обиколка, защото всичките му забележителности се намират в старата част, оградена със стена. Джайпур е градът на занаятчиите, столицата на бижутата на Индия. Тук те създават фантастично красиви декорации, които могат да бъдат закупени за спомен от пътуване до тази далечна страна.

Маршрут

Заминаване от София с редовен полет на Турски авиолинии за Истанбул за последващ полет до Делхи.

Предварително разписание – подлежи на препотвърждение до една седмица преди заминаване:

Дата Номер полет Излита от: Час Каца в: Час
01.мар TK-1028 София 09:50 Истанбул 12:20
01.мар TK-716 Истанбул 20:50 Делхи 05:15
09.мар TK-717 Делхи 06:55 Истанбул 11:35
09.мар TK-1031 Истанбул 14:45 София 15:05

Кацане на летище Истанбул. Излитане за Делхи.

Рано сутринта кацане на международното летище в Ню Делхи. Преминаване на митнически и имиграционни формалности и получаване на чекирания багаж. Посрещане от представителя на местния туроператор при излизане от сградата на терминала за пристигащи.

Трансфер до Джайпур. Настаняване в хотела.

ДЖАЙПУР – Земята на раджпутите е изобилие от цветове, танци и традиционни изкуства и занаяти. Известен като „Розовия град“, Джайпур е дом на прекрасна селекция от древни крепости и дворци. Един от най-добре планираните градове в Индия, Джайпур е построен в 9 правоъгълни сектора, символизиращи 9-те части на Вселената, според индийската космология.
Следобед започвате обиколка на града с посещение на Градския дворец и Обсерваторията.
Градският дворец – City Palace, отразява архитектурното изобилие на Джайпур. Комплексът се състои от различни музеи и част от двореца все още е кралската резиденция на махараджата на Джайпур.
Джантар Мантар е древната астрономическа обсерватория
Следва посещение на фабрика за скъпоценни камъни и бижута, както и на фабрика за тъкане на килими – ще видите как занаятчии създават уникални шедьоври и ще се насладете на пазарене за сувенири в цветните базари в Джайпур.

Вечеря и нощувка в хотела в Джайпур.

Вечеря
Настаняване в хотел

Закуска в хотела.

Сутрин започвате с посещение на крепостта Амбър. Амбър Форт (Amber Fort) е безценно бижу в Джайпур, което задължително трябва да се посети. Изключително впечатляваща Агра Форт се счита за една от най-красивите крепости в Индия. Още преди да приближите двореца се виждат типичните за повечето дворци в Раджастан, високите и здрави стени на крепостта, обсипани с бастиони и балкони. Махараджа Мансингх, най-успешният генерал на  моголския император Акбар, започва изграждането на Амбър през 17 век. Преди  да бъде построен градският дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Крепостта е заобиколена от укрепени бойници и гледа към езерото Ров.

За да се изкачите от паркинга до входа на форта ще имате на избор между разходка със слон или с джип без климатик.

По пътя към крепостта Амбър, ще направите кратка спирка за снимки в Хава Махал – Двореца на ветровете. Този дворец се състои от дълги коридори и украсена фасада с безброй прозорци и екранирани балкони, специално построени за кралските жени да гледат процесиите по главната улица на града.

Свободен следобед за пазаруване.

Вечеря и нощувка  в хотела.

Закуска, Вечеря

Закуска в хотела.

Тази сутрин след закуска, спокойно потегляте към Агра.

По пътя ще имате спирка за посещение на Фатехпур Сикри.
Фатехпур Сикри – Построен е от моголския император Акбар през 1571 г. в чест на суфийския светец шейх Салим Чисти. Той е столица на Моголите в продължение на 14 години, след което е изоставен поради липса на вода. Изработен е от червен пясъчник и съчетава влияния както от индуската, така и от моголската архитектура. Дори и до днес входът на крепостта е през пътя, построен от Акбар, който води до Буланд Дарваза, през огромна 54-метрова врата.

Други вдъхновяващи паметници във Фатехпур Сикри са Хиран Минар, построен от Акбар в памет на любимия му слон, гробницата на шейх Салим Чишти, къщата на Бирбал и Диван-и-Кас.

Продължете пътуването до Агра и при пристигане се настанявате в хотела.

Агра е градът на Тадж Махал, в северния индийски щат Утар Прадеш, на около 200 км от Делхи. Агра има три обекта на ЮНЕСКО за световно наследство, Тадж Махал и крепостта Агра в града и Фатехпур Сикри наблизо. Има и много други сгради и гробници от дните на славата на Агра като столица на Моголската империя.
Градът няма за какво друго да бъде препоръчан. Замърсяването, особено смогът и боклукът, е широко разпространено и пътниците са преследвани от рояци местни жители, предлагащи да купите сувенири, на всеки паметник, джамия, храм или дворец. Въпреки това местата са едни от чудесата на света и никое пътуване до Индия не е пълно без поне едно посещение на Тадж.

Вечеря и нощувка в хотела.

Закуска, Вечеря
Настаняване в хотел

Закуска в хотела.

Тази сутрин след закуска отпътувате към Гуалиор.

При пристигане ще посетите Gwalior Fort. Гуалиор е град в централния индийски щат Мадхя Прадеш. Известен е със своите дворци и храмове, включително индуисткия храм Sas Bahu Ka Mandir със сложна резба. Древната крепост Gwalior заема пясъчно плато с изглед към града и до нея се стига по криволичещ път, облицован със свещени джайнистки статуи. Във високите стени на крепостта се намира дворецът Гуджари Махал от 15-ти век, сега археологически музей.

Фортът Gwalior, известен като Gwāliiyar Qila, е крепост на хълм близо до Gwalior, Мадхя Прадеш, Индия. Крепостта съществува най-малко от 10-ти век, а надписите и паметниците, открити в рамките на сегашния кампус на крепостта, показват, че тя може да е съществувала още в началото на 6-ти век.

След почивка за обяд в Gwalior (не е включен в цената) продължавате към Чамбал, за да се насладите на Сафари с крокодили.
Следва посещение на Националния резерват Чамбал. Тущ ще станете свидетели на изобилието от птици и водни видове като крокодили, костенурки, делфини от Ганг и други.

В края на деня ще се насладите на вечеря в курорт в Чамбал.

След вечеря, отпътувате към Агра.

Нощувка  в хотела.

Закуска, Вечеря

Закуска.

Тази сутрин ще направите обиколка на град Агра с посещение на Тадж Махал и Форт Агра.

Тадж Махал е всичко, което е казано за него и повече. Отнема 22 години и 20 000 мъже, за да се построи. Белият мрамор е добиван на 200 мили и е транспортиран до мястото от флот от 1000 слона. Построен от моголския император Шах Джахан като израз на любовта му към съпругата му Мумтаз Махал в средата на 17 век, Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света.

Въпреки че Тадж изглежда невероятно перфектен от почти всеки ъгъл, работата с мраморна инкрустация в близък план е наистина поразителна. Ще имате достатъчно време да разгледате и да бъдете хипнотизирани от тази изключителна част от архитектурата.

Форт Агра е изключителен пример за моголска архитектура. Форт Агра – седалище и крепост на Моголската империя при последователни поколения. Това е било седалището на управлението и администрацията на Моголите и настоящата структура дължи произхода си на Акбар, който издига стените и портите и първите сгради на източния бряг на река Ямуна. Шах Джехан добавя впечатляващите квартали и джамията, докато Аурангзеб добавя външните стени.

Ще посетите Залата за публични аудиенции и Кралските павилиони.

След почивка за обяд (не е включен в цената), отпътувате към Делхи.

Делхи, столичната територия на Индия, е огромна зона в северната част на страната. В Стария Делхи, квартал, датиращ от 1600 г., се издига внушителната Червена крепост от ерата на Моголите, символ на Индия, и обширната джамия Джама Масджид, чийто двор побира 25 000 души. Наблизо е Chandni Chowk, оживен базар, пълен с колички за храна, магазини за сладкиши и сергии за подправки

При пристигане в Делхи, вечеря в местен ресторант.

По-късно настаняване в хотела.

Нощувка в Делхи.

Закуска, Вечеря
Настаняване в хотел

Закуска в хотела.

Сутринта слагате начало на целодневна обиколка на Делхи, започваща със Стария Делхи

Старият Делхи или Пурани Дили е централен район в Делхи, Индия. Основан е като ограден град на име Шахджаханабад през 1648 г., когато шах Джахан решава да премести моголската столица от Агра. Ще посетите джамията Джама и ще се насладете на езда на рикша по алеите на Стария Делхи.

Следобед продължавате с обиколка на Ню Делхи. Ще посетите президентския дворец, някогашната имперска резиденция на британските вицекрале; Индийската порта – мемориал, издигнат в чест на индийските войници, загинали геройски по време на войната в Афганистан. Ще се разходите с автобуса по Раджпат покрай сградата на парламента и секретарските сгради. Ще посетите Qutab Minar, кулата на победата от 12-ти век- прототип на всички минари (кули) в Индия. Накрая на обиколката ще се отбиете в гробницата на Хумаюн.

Прощална вечеря в местен ресторант.

Нощувка в хотела.

Закуска, Вечеря

Закуска.

Сутринта продължавате обиколката на града с посещение на Храма Акшардхам и Бангла Сахиб Гурудвара (храмът на сикхите).

Akshardham е най-големият храм в Индия към момента. Религиозните сгради, чието изграждане отнема 5 години и десетки хиляди хора, са вписани в Книгата на рекордите на Гинес. Въпреки че въплъщава индийското религиозно изкуство, това е и място за релакс и свободно време в Ню Делхи. Основната сграда на храма е изградена от охра, червен пясъчник и бял мрамор. Разположен е в основната зала със 148 статуи на слонове в пълен размер, общо 9 купола и 239 декоративни колони. В храма има 3-метрова позлатена статуя на Нараян и повече от 2000 индуистки статуи с различни изражения. Стълбовете са изящно резбовани, а стенописите са цветни. Целият храм е великолепен и елегантен, а изящното религиозно изкуство е отразено навсякъде.

След почивка за обяд (не е включен в цената) ще посетите Bangla Sahib Gurudwara. Това е сикхски храм, построен в чест на посещението на Гуру Хар Кришан, осмият сикхски гуру през 1664 г.. Това великолепно светилище е построено от сикхския генерал Сардар Бхагел Сингх през 1783 г. Работейки през всичките 24 часа, Гурудвара е пример за сърдечната природа на сикхите. На това място за утеха се стичат от повече от хиляда души само за един ден. Комплексът разполага с основна молитвена зала, свещен Саровар или (езерце), висше средно училище, болница, музей на Баба Багел Сингх и библиотека в неговите помещения. Главата трябва да бъде покрита при влизане, обувките трябва да се оставят близо до входовете, а краката се измиват с топла вода преди влизане.

По-късно ще се насладите на пазаруване на сувенири, преди да се върнете в хотела

Нощувка в хотела.

Закуска

Ранна закуска – сухи пакети.

Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Делхи.

Полет до Истанбул с последващ полет до София.

Кацане на летище София.

Край на програмата.

Закуска
Цена / Тип настаняване Възрастен в двойна Единична стая Възрастен на допълнително легло Дете от 2-11,99 г. на допълнително легло
01.03.2024 2 885 лв. 3 335 лв. 2 653 лв. 2 653 лв.

Настаняване по градове:

Дата Град Хотел
02-04 Мар 24 Джайпур Libra или подобен
04-06 Мар 24 Агра Royale Regent или подобен
06-09 Мар 24 Делхи Ashok Country Resort или подобен

Цената е пакетна на човек в лева при минимум 15 туриста и включва:

 • Самолетен билет София-Истанбул-Делхи-Истанбул-София на Турски авиолинии или подобен
 • Летищни такси
 • Ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 20 кг
 • Всички трансфери по програмата, с включени всички пътни, паркинг и др. такси
 • 2 нощувки със закуски в хотел в Джайпур
 • 2 нощувки със закуски в хотел в Агра
 • 3 нощувки със закуски в хотел в Делхи
 • 3 вечери в хотела
 • 1 вечеря в курорт в Чамбал
 • 2 вечери в ресторант в Делхи
 • Входни такси на упоменатите в програмата обекти за посещение
 • 2 бутилки минерална вода на човек на ден
 • Професионален екскурзовод с английски език
 • Съпровождащ представител на агенцията при група от минимум 15 туриста
 • Застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро за лица до 64,99 г.

Цената не включва:

 • Застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро за лица над 65 г. - 25 лв.
 • Индийска виза - издава се онлайн, цена за виза + обработка на документите - 95 лв.
 • Всички хранения, неупоменати в програмата
 • Напитки по време на хранене
 • Бакшиши - около 10 USD долара на град - заплащат се на място
 • Лични разходи

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ДОГОВОР ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТ

І. ЗАПИСВАНЕ

Чл. 1. (1) Записването за туристически пакет е възможно да се осъществи чрез телефон или по интернет, чрез туристически агент в страната или директно в офисите на Туроператора. Когато договорът за туристически пакет се сключва по телефона, туроператорът, а когато туристическия пакет се продава чрез туристическия агент – и туристическия агент, предоставят на пътуващия стандартен формуляр за предоставяне на информацията съгласно Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 (Ново – ДВ, бр. 37 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.) – Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 и информацията по ал.1, т.1-9 на чл.82 от ЗТ.

В срок от 48 часа от получаване на резервацията Туроператорът може да:

 1. Потвърди изпратената резервация;
 2. Предложи алтернативни възможности, в случай, че местата са изчерпани.

Резервацията се пази 72 часа и се счита за валидна след потвърждение от страна на Туроператора и внасяне на депозит от страна на Потребителя.

ІІ. ВИЗИ

Чл.2. За пътуванията в държави, за които се изискват визи за български граждани, Туроператорът e длъжен да предостави информация в писмен вид или по друг подходящ начин, включително приблизителни срокове за получаване на визи и информация относно здравните изисквания на избраната за пътуване държава.

III. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ.

Чл.3. (1) Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането. Ако не е упоменато друго, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора, размерът на депозита, дължим от Потребителя е в размер на 50 % (петдесет на сто) от общата цена на туристическия пакет. Потребителят внася депозита в момента на подписването на този договор, ако не е упоменат друг срок, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора.

Окончателно плащане на съответното организирано пътуване се извършва 30 (тридесет) дни преди датата на пътуването, ако не е упоменато друго, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора.

Ранните записвания са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция за същия с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по-късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.

Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.

При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.

При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.

Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.

След сключване на договора увеличението на пакетната цена е възможно, при условие, че туроператорът е уведомил пътуващия писмено, включително и на предоставения електронен адрес за кореспонденция, но не по-късно от 20 дни преди датата на пътуването при наличието на една от следните причини:

– Промяна в цената на превоза на пътници, което е в следствие на промяна в цената на горивото или други източници на енергия

– Промяна в размера на данъците и таксите върху сключените в договора туристически услуги, наложени от трета страна, която не участва пряко в изпълнението на туристическия пакет, включително туристически такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или слизане от борда на пристанища и летища, или обменни курсове, отнасящи се за туристическия пакет.

(11)        Цената на организираното пътуване може да се намалява по начин, съответстващ на всяко намаление на разходите посочено при условията по-горе в ал.10, настъпило след сключване на договора до започване на изпълнението на туристическия пакет.

(12)        Когато увеличението на цената по ал. 10 надхвърля 8 на сто от общата цена туристическия пакет, се прилага следното:

В срок не по-късно от 7 дни, считано от датата на уведомлението, Потребителят има право да приеме предложената промяна или да прекрати договора без да заплаща такса за прекратяване на същия.

В случай, че използва правото си за прекратяване, Потребителят има право да приеме туристически пакет-заместител със същото или по –високо качество, ако Туроператорът предлага такъв,

(13)        За избягване на всякакво съмнение, в случай, че Потребителят е получил надлежно уведомлението за увеличението на пакетната цена по смисъла на настоящия текст, включително и на посочения от него електронен адрес за кореспонденция, но не е възразил в указания срок, съответно не е уведомил Туроператора кое от посочените свои права ползва, страните приемат, че същият е съгласен с извършената промяна, като Потребителят се задължава да заплати разликата на Туроператора.

(14)        В случай на прекратяване на договора по ал. 12, Потребителят има правата по чл.88, ал.6 от ЗТ.

(15)        Допълнителните услуги, които не са включени в основната цена на организираното пътуване, се заявяват и заплащат допълнително при сключване на договора, като възможностите и промените за тези услуги са описани към всяка програма. Зaявяването на допълнителни услуги се явява необходимо условие за тяхното приемане.

 1. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Чл.4 (1) Туроператорът се задължава:

1. Да предостави в съответствие с Общите условия по този договор туристическите услуги, заплатени от Потребителя.

2. За пътуванията извън страната да осигури задължителна Медицинска застраховка на Потребителя, когато тя е включена в пакетната цена, по стандартните условия на застрахователните дружества: ЗАД „Алианц България“ или други, и да предостави на Потребителя оригинал или копие на застрахователната полица по застраховката преди началото на пътуването.

3.(1) По искане на Потребителя и срещу доплащане Туроператора може да го застрахова и за други рискове по време на пътуването.

3.(2) Потребители навършили 65 годишна възраст се застраховат задължително със завишена застрахователна премия. В тези случаи всеки потребител се задължава да доплати разликата в стойността на застраховката.

3(3) Потребители навършили 80 години следва да се застраховат самостоятелно срещу доплащане.

3(4) Туроператорът предлага на Потребителя възможност за сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”, срещу допълнително доплащане, което е в зависимост от цената на закупения пакет, срока на анулация и условията на конкретното застрахователно дружество, с което туроператора има сключен договор.

3(5) Туроператорът предоставя на Потребителя своевременно, преди започване на изпълнението на туристическия пакет, необходимите документи за ползване на туристическите услуги, включени в пакета, като разписки, ваучери, билети и други, както и информация за часовете на пътуване по разписание и когато това е приложимо – информация за качване на борда на превозното средство, както и за часовете на разписание на междинни спирания, транспортни връзки и пристигането.

Чл. 5 Туроператорът има право да не изпълни задълженията си по договора, без да носи никаква отговорност, ако Потребителят не извърши плащания в установените срокове и по този начин прояви недобросъвестност при изпълнение на своите задължения. Ако Потребителят е внесъл депозит, но не е извършил в установените срокове плащанията до пълния обем на общата цена на пътуването, депозитът не се връща.

Чл. 6. Договорът за организирано пътуване може да бъде сключен и в електронна форма, когато касае предложение, публикувано на интернет страницата на туроператор или туристически агент, чрез поставяне на маркер в поле “Приемам общите условия и съдържанието на договора за туристически пакет” и при спазване на съответните изисквания на Закона за електронната търговия и на Закона за защита на потребителите.

Чл. 7. (1) Туроператорът си запазва правото да промени превозвача или авиокомпанията с други при настъпване на причини, които правят невъзможно или нецелесъобразно посоченият в договора превозвач или авиокомпания да изпълни задълженията си.

(2) Туроператорът има право да извърши замяна на хотела с такъв от същата или по- висока категория, със същата или близка локация без промяна на общата цена заплатена от Потребителя, в случаите на дублирана резервация, затваряне на съответния хотел или нежелание в последния момент на хотела да приеме туристите.

Чл. 9. (1) ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени часа на тръгване при промяна на превозвача или авиокомпанията, както и да комбинира полети при настъпване на други обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля, като уведоми своевременно ПЪТУВАЩИЯ по ясен, разбираем и видим начин на траен носител, включително и чрез изпращане на съобщения на оставения мобилен телефон за връзка с пътуващия, включително и чрез изпращане на електронно съобщение.

(2)   Точният час и място на отпътуване от България, рег. номер на автобуса и телефона на съпровождащия представител от страна на ТУРОПЕРАТОРА се потвърждават три дни преди датата на отпътуване.

(3)   Когато пътуването е с автобус, настаняването в превозното средство се извършва според датата на записване на всеки турист.

Чл. 10. (1) Туроператорът си запазва правото да променя местата за настаняване на Потребителя в автобусното превозно средство с цел настаняване на майки с деца, бременни жени, възрастни хора, хора с увреждания и в неравностойно състояние, както и при наличие на други подобни обективни причини.

(2)   В случаите при пътуване по автобусни програми, когато не е събран необходимият минимум от туристи за начално отпътуване от съответен град, те се уведомяват от Туроператора в 20 (двадесет) дневен срок преди началната дата на пътуване. Потребителите за своя сметка и индивидуално се транспортират до населено място, от което има потвърдено отпътуване.

(3)   Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет Туроператорът е принуден да промени съществено някоя от основните характеристики на туристическите услуги като дестинация, маршрут, брой нощувки, съответно е принуден да не може да изпълни специфичните изисквания на Пътуващия, които са приети от Туроператора, или предложи увеличение на цената с повече от 8 на сто, ПЪТУВАЩИЯТ има право в посочения от Туроператора разумен срок, да приеме предложената промяна или да прекрати договора без да заплаща такса за прекратяване на същия. В хипотезата на прекратяване Пътуващият може да приеме туристически пакет – заместител със същото или с по-високо качество, ако Туроператорът предлага такъв. За избягване на всякакво съмнение, в случай, че Потребителят е получил надлежно уведомлението за промените по смисъла на тази алинея, включително и на посочения от него електронен адрес за кореспонденция, но не е възразил в указания разумен срок, съответно не е уведомил Туроператора кое от посочените свои права ползва, страните приемат, че същият е съгласен с извършената промяна.

Чл.11. Потребителят се задължава:

 1. При пътуванията извън България да осигури необходимите лични документи /валиден задграничен паспорт, валидна лична карта/, оформени в съответствие със законите на посещаваната страна и на Р България.
 1. Ако Потребителят е лице, което няма навършени 18 години и което ще пътува в чужбина със собствен задграничен паспорт, то трябва да представи нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни със заминаването му в посочената страна на посочената дата (ако непълнолетният пътува заедно с един от родителите си, необходимо е той да притежава нотариално заверено съгласие от другия родител).
 1. Да заплати в пълен обем и в установените в настоящия Договор срокове стойността на туристическите услуги.
 1. Да спазва законите на страната, за която пътува.
 1. Потребителят, който възнамерява да извърши пътуване и престой в страни с повишен риск от инфекциозни заболявания, е длъжен да премине съответна профилактика съгласно международните медицински изисквания.
 1. НАСТАНЯВАНЕ

Чл. 12. (1) Настаняването в хотелите при пристигане се извършва след 14.00 часа, а освобождаването на стаите до 11.00 или 12.00 часа и е в зависимост от условията на всеки хотел. Преди настаняване или след напускане съобразно обявените часове и съгласно правилата на всеки хотел не се ползват никакви услуги в хотелите или същите се ползват срещу допълнително заплащане.

(2)   Броят на храненията се определя в зависимост от броя на резервираните и заплатени нощувки при съответния режим: само закуска, закуска и вечеря или всичко включено.

(3)   Неизпълнението или злоупотребата с режима на хранене се санкционират от управата на хотела.

(4)   При настаняване на трима души в стая с три легла не се гарантира наличието на стандартни три легла. Трети възрастен или деца се настаняват в стандартно легло, само ако се заплати фамилна стая или апартамент.

(5)   Настаняването в стаи с изглед към морето или стаи в основната част на хотела се извършва само в случаите, когато е обявено доплащане за това и е заплатено предварително в офисите или представителствата на Туроператора.

VІ. ОТГОВОРНОСТ

Чл. 13. Когато отговорността на контрагентите на Туроператора за вреди, причинени от неизпълнението на услугите, е ограничена от международни договори, ратифицирани, обнародвани в „Държавен вестник” и влезли в сила за Република България, отговорността на ТУРОПЕРАТОРА е в рамките на тези ограничения.

Чл.14. Туроператорът може да отмени пътуването, ако не е набран необходимия минимален брой участници или ако отмяната се дължи на непреодолима сила в сроковете и по начина, изрично указан в Договора за туристически пакет. В тези случаи Туроператорът не носи отговорност за неизпълнението на Договора като връща на Потребителя всички платени суми, без тази част от тях за извършените фактически разходи /платени застраховки, глоба за върнати билети, визови такси и други/. Извършените фактически разходи се удостоверяват с надлежно оформени документи.

Чл.15. (1) Туроператорът не носи отговорност за вреди, причинени от неизпълнение или неточно изпълнение на настоящия Договор, ако причините за това се дължат на:

Потребителя:

Действия на трето лице, несвързано с изпълнението на Договора, които не могат да се предвидят или избегнат;

Непреодолима сила или събитие, което не може да бъде предвидено или избегнато от страна на Туроператора и неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на задълженията им. По време на пътуването като такива се считат влошени метеорологични условия, усложнена обстановка по пътищата, забавяне на граничните пунктове, оказване на помощ на турист, национални и религиозни празници, масови обществени мероприятия, стачки, военни конфликти, и ограничения, природни бедствия, промяна на работно време на музеи и обекти, техническа авария или проблем с превозното средство по време на път и други изключителни обстоятелства. Като непреодолима сила или събитие по време на пътуването или непосредствено преди него, се счита явление, което не може да се предвиди или избегне, от страна на туроператора или неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на техните задължения. В тези случаи Туроператорът си запазва правото на разместване на елементи и промени в програмата и на действия според конкретно възникналата ситуация, без да носи отговорност и да дължи неустойка за това. В хипотезата на случайно събитие или непреодолима сила страната, която се позовава на същите следва да представи надлежен документ/сертификат и др./, който удостоверява форсмажор, издаден от органа по правилата на местната компетентност на държавата, за която е налице хипотеза на форсмажор. При спазване на тези правила и представяне на съответния документ, Туроператорът се задължава да изпрати на Потребителя сума, равностойна на възстановената от партниращия контрагент/туроператор, хотелиер и т.н/, в срок от 10 работни дни, считано от датата на получаването ѝ.

(2)   Туроператорът не носи отговорност пред туристите за съхранение на личния багаж, пари, ценности, документи и други, включително оставени в стая на хотел или студио. В подобни случаи туроператора лично или чрез негови контрагенти съдейства на потърпевшия до степен, при която не се нарушава туристическата програма на цялата група. Търсене на забравени вещи се извършва от Потребителя за негова сметка.

(3)   Туроператорът не носи отговорност, не възмездява и не компенсира туристи, които са се отказали от консумация на отделни услуги ли по свое желание са се отклонили от програмата и по тази причина са пропуснали едни или други услуги. Туроператорът не възмездява и не компенсира туристи за разходи извън туристическия пакет. Туроператорът не поема разходи, свързани с консумацията на храни и напитки извън стандартния пансионат, договорен в туристическия пакет.

Чл. 16. При отказ на граничните служби да допуснат влизане на Потребителя на територията на съответната държава, Туроператорът не носи отговорност и не дължи връщане на заплатената за туристическото пътуване цена.

Чл. 17. (1) Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди започването изпълнението на туристическия пакет.

(2)   Когато потребителят се откаже от пътуването и прекрати договора съгласно ал.1 в срок до три работни дни от записването и внасянето на депозит, той реализира това право без санкция за него.

(3)   В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора по ал.1, от страна на Потребителя, след изтичане на срока по ал.2, Потребителят се задължава да заплати на Туроператора следните такси, които страните уговарят като размер на неустойка за прекратяване

При пътуване в чужбина:

а) след изтичане на срока по Чл. 17, ал.(2) и до 70 дни преди датата на пътуването – такса резервация – 40 лв. За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване се удържа такса в размер на 30 лева.

б) от 69 до 40 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.

в) от 39 до 30 дни преди датата на пътуването – 80 % от общата стойност на пътуването.

г) по-малко от 29 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването

При пътуване в страната:

а) след изтичане на срока по Чл.17, ал.(2) и до 70 дни преди датата на пътуването такса резервация 30 лв.

б) от 69 до 40 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.

в) от 39 до 30 дни прели датата на пътуването – 80 % от общата стойност на пътуването. г)

г) по-малко от 29 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването.

При пътуване в страната или чужбина при направена резервация с включени отстъпки за ранно записване и отказ на потребителя след изтичане на срока по Чл.17, ал.(2) същият дължи неустойка в размер на 100 % от цялата внесена сума и съгласно условията на конкретния хотел.

(4)   Потребителят има право да прекрати договора преди започване на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението за туристическия пакет, пътуващият има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение. Това право Потребителят може да реализира, ако официалния удостоверителен орган на съответната държава декларира със съответния официален документ наличието на непреодолимите и извънредни обстоятелства.

(5)   В случай, че Потребителят прекрати своята почивка/екскурзия/ през времетраенето ѝ по свое желание, в резултат на свои лични причини и собствено решение , всички допълнителни разходи, включително и транспортните са за негова сметка. В този случай не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените услуги.

(6)   При установяване на подаване на документи с неверни данни и неспазване на сроковете от страна на Потребителя, Туроператорът има право да анулира пътуването, удържайки като неустойка 100 % от платените суми по договора.

VІІ. СПОРОВЕ И РЕКЛАМАЦИИ

Чл.18 (1) Всички спорове, касаещи изпълнение на настоящия договор, се решават по взаимно съгласие на страните. В случай, че съгласието не може да бъде постигнато, те ще се отнасят за разглеждане в компетентен български съд, алтернативно по правилата на чл.15 , ал.2 , т.1 и 2 от Договора за туристически пакет, относно информацията, предоставена от Туроператора на Потребителя за решаване на спорове извън съответния съд, в тава число и алтернативно решаване на спорове.

(2)   Всички оплаквания на туристите е желателно да бъдат предоставени незабавно на местния представител, както и на ръководството на хотела през времето на пребиваването им в хотела.

(3)   Потребителят има право да отправя съобщения, искания или жалби във връзка с изпълнението на туристическия пакет директно до Туроператора или до Туристическия агент, от когото е закупил туристическия пакет. За избягване на всякакво съмнение и с цел осигуряване своевременно разглеждане на съобщенията, исканията или жалбите, отправени чрез Турагента, както и за защита правата на Потребителя, в случай, на неоснователно неизпращане на същите от Агента до Туроператора, при липса на отговор в разумен срок, Потребителят изпраща жалбата си и до Туроператора.

(4)   Туроператорът може да откаже да намали цената за времето, през което е имало несъответствие на предоставените услуги с договора за туристическия пакет в хипотезата когато докаже, че това несъответствие се дължи на Потребителя.

(5)   Всякакви услуги извън пакетите, закупени от Туроператора и платени в Република България, които са закупени и платени на място от туристите следва да се предявяват към съответния туроператор или към търговеца. За такива услуги и за рекламации към такива услуги Туроператорът не носи отговорност. Отговорността на Туроператора се дефинира и свежда само до изпълнението на туристическите услуги, само които са включени в договора за туристическия пакет, като само в този случай няма значение дали тези услуги се изпълняват от него или от други доставчици на туристически услуги.

(6)   Туроператорът се задължава в срок от 30 дни след получаване на рекламацията да даде своето становище по нея на Потребителя.

РАЗДЕЛ VІІІ ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЛИЧНИ ДАННИ

Чл.19. (1) „Туроператорът обработва лични данни на Пътуващите/ Потребителите си, за да предоставя продуктите и услугите, които са заявили и които ползват, за да изпълнява договорните и преддоговорни задължения и да се ползва от правата и задълженията по договора, като например ЕГН, телефон, имена, данни от документ за самоличност, данни за контакт, включително и такива, които са публикувани на формата за контакт, поместена на уеб страницата на Туроператора, електронни адреси за кореспонденция. Обработката на личните данни са свързани само с упражняването на правата на страната, имаща качеството Пътуващ/ Потребител и лицата, от името на които се сключва договора за организирано пътуване, като Туроператорът при обработката на същите спазва изискванията на европейското и националното законодателство.

(2) Туроператорът не обработва лични специални категории данни, като генетични, биометрични и други чувствителни данни, с изключение на данни за здравословното състояние за целите на правоотношението, ако такива са необходими.

Чл.20. С приемането на настоящите Общи условия се счита, че Потребителят/ Пътуващият е запознат с утвърдената и актуална към датата на подписване на същите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ В „Еуфория Травел“ ЕООД,

която е публикувана на електронния сайт на дружеството.

Чл.21.За категориите данни, които „ Емералд Травел България“ ООД, обработва, предоставянето на личните данни на трети лица, права на Потребителя като субект на лични данни , Потребителят подписва и нарочна Декларация – съгласие за обработка на лични данни, неразделна част от подписания от него Договор и общите условия към него.

Раздел IХ. ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

Чл.22. За всички неуредени в Договора и настоящите Общи условия към него въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство, като при противоречие предимство имат разпоредбите на Закона за туризма и подзаконовите нормативни актове.

Чл.23.В случай на установяване на пълна или частична недействителност на отделни клаузи от настоящите Общи условия, то това не се отнася до действителността на

останалите клаузи, респ. на останалите части от тези клаузи. Страните следва да заместят недействителната клауза с такава, която в най-голяма степен се доближава до икономическата цел на недействителната клауза и е валидна.

Всички права запазени за „Еуфория Травел“ ЕООД. Тези общи условия или отделни части от тях не могат да бъдат копирани, публикувани, въвеждани в информационни системи без изрично писмено съгласие на „Еуфория Травел“ ЕООД.

Цени и дати на заминаване

Дати на заминаване Цена Свободни места
01.03.2024 - 09.03.2024 2,885 лв.
15 свободни

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Екскурзия до Индия – обиколна програма
От 2,885 лв.
/ Възрастен в двойна стая
От 3,335 лв.
/ Единична стая

Времето в момента

New Delhi33°CHaze
Feels like: 33°CWind: 18km/h NWPressure: 1005.76mbarUV index: 6

До заминаване остават:

Days
Hours
Minutes
Seconds
wpChatIcon