fbpx

Екскурзия до Израел – обиколна програма с 5 нощувки

6 Days

Цени и дати на заминаване

Дати на заминаване Цена Свободни места
27.10.2023 - 01.11.2023 1,869 лв.
2 свободни
11.11.2023 - 16.11.2023 1,869 лв.
8 свободни

Екскурзия до Израел – обиколна програма с 5 нощувки

Тел Авив („могила на прераждането” или „хълм на пролетта” – в превод от иврит) е град, който никога не спи. Всеки ден тук се случва нещо интересно: изложби, вернисажи, модни ревюта, представления, концерти. Има страхотни тематични барове, ексклузивни нощни клубове и партита, където можете да срещнете всички знаменитости на Израел и не само. Основната атракция на Тел Авив са неговите плажове. Всички те са широки, чисти, добре поддържани и оборудвани. Тел Авив съчетава модерната архитектура на небостъргача Азриели и Дома на армията с душевността на старите квартали Неве Цедек и Яфа. 

Йерусалим е един от най-старите градове в света, столица и сърце на Израел, негов духовен и културен център. Улици от бял йерусалимски камък, магазини със сладкиши и пресни плодове на всяка крачка, хора в строги черни дрехи, момичета с оръжия – така изглежда Йерусалим днес, град с невероятна история. Той е гледал как Исус извървява трудния си път към Голгота по Via Dolorosa, видял е тамплиерите и цар Давид. Тук се намират Църквата на Божи гроб, Стената на плача (Котел), Омаровата джамия, Маслиновият хълм, Гетсиманската градина и много други емблематични исторически обекти.

В центъра на долна Галилея, в северната част на страната, се намира Назарет, градът, в който Исус Христос прекарва детството и младостта си. Той е важен център за поклонение на християни и католици. Всяка година хиляди православни вярващи се стремят да стигнат до тук, за да посетят църквата Благовещение на Пресвета Богородица, а тези, които изповядват католицизма – базиликата Благовещение. 

Нетания е курортен град с живописна алея и много рибни ресторанти за всеки вкус. Има мек климат, красиви зелени паркове, добре поддържани плажове и хотели, пълни с туристи почти през цялата година. Нетания има всичко за дейности на открито: уиндсърфинг, ветроходство, риболов, делтапланеризъм, конна езда и др. Любителите на изкуството ще се интересуват от многобройните художествени галерии на града, а тези, които обичат цветята – Utopia Park, който се намира близо до Нетания. 

Маршрут

Заминаване от летище София с редовен полет на авиокомпания Wizz Air за Тел Авив с примерно разписание:

Номер на полет  Излита от:  Час  Каца в:  Час 
W6 4427 София 6:40 Тел Авив 9:05
W6 4428 Тел Авив 9:40 София 12:35
 • Точното разписание ще бъде обявено до една седмица преди излитане.

Кацане на летище Бен Гурион в Тел Авив. Посрещане от представител на местния туроператор.

Програмата започва с туристическа обиколка с автобус на Тел Авив („могила на прераждането” или „хълм на пролетта” – в превод от иврит) градът, който никога не спи. Включен е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство под името „Белият град“. Точно тук, в центъра на Тел Авив, има най-много бели сгради (над 4 хиляди), построени в международния стил Баухаус.  Обиколката продължава към Яфа – едно от най-старите селища на Земята, основано от сина на Ной след потопа. Гръцките легенди разказват, че красивата Андромеда била прикована към скалите на пристанището на Яфа. Тук може да видите камъните, в които морското чудовище се превърнало, след като погледнало главата на Медуза Горгона. Градът многократно сменя владетели, опожаряван е и се възстановява отново. Самите стари улици са музейни експонати, добавящи нов мит или легенда към своята история всяко десетилетие. Музеи, изложби, платформи за наблюдение и запомнящи се места – всичко това е Яфа.

Отпътуване към Нетаня.

Настаняване в хотел 3* в Нетаня, вечеря.

Нощувка.

Вечеря

Закуска в хотела.

Денят започва с посещение на Назарет. За християните по света градът е мястото на известието от Господ за пристигането на Спасителя. Това е градът, в който Исус Христос е живял през по-голямата част от живота си на Земята. Архангел Гаврил пристига в Назарет и съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, който ще избави хората от злините.

Посещение на църквата Благовещение – Приснодевата е била на Светия извор, когато ѝ се явил Архангел Гавриил и ѝ казал: „Благословена си ти сред жените!“. Затова още през четвърти век на това място е издигнат параклис, който е построен по поръчение на император Константин. Настоящият храм е изграден върху основите му, а изворът и досега съществува в подземието. Точно над извора, в самата църква, се намира чудотворната икона, изобразяваща срещата при извора.

Продължавате към Тиберия. Следва посещение на Капернаум, където ще видите руините на синагогата и осмоъгълната църква Св. Петър. Капернаум играе важна роля в евангелията и Новия завет като място, където е живял Иисус Христос. Там са живели и много други негови ученици като апостолите Петър и Андрей, също така братята Яков и Йоан (синовете на Зеведей) и Матей митарят. Исус Христос проповядвал в синагогата на града и живял в къщата на Петър.

Ще посетите Хълма на блаженствата, където Исус изнесе проповедта на планината.

Обяд в местния ресторант с рибата на Свети Петър /по желание, срещу допълнително заплащане/. Според легендата, преди 2000 години Св. Петър изпуснал монета в морето на Галилея и рибата я уловила. Св. Петър уловил рибата, за да си вземе монетата обратно, оставяйки пръстови отпечатъци върху кожата й.

В края на обиколката ще имате възможност да се насладите на разходката с лодка по водите на Галилейско море /по желание, срещу допълнително заплащане/.

Настаняване в хотел 3* в Назарет.

Вечеря в хотела. Нощувка в Назарет.

Закуска, Вечеря

Закуска в хотела.

Отпътуване от Тиберия за Йерихон през долината на река Йордан. Градът е възникнал през 11–9 хилядолетие пр.н.е. и е смятан за един от най-древните в света. Изкачване с кабинков лифт до планината на изкушението (по избор – доплащане от 14,00 USD на човек в двете посоки).

Следва посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Исус Христос на река Йордан.

Обиколката продължава към Мъртво море – най-ниско разположеното езеро в света, на цели 423 метра под морското равнище. Мъртво море е един от водните басейни с най-високата концентрация на сол на Земята – 330%. Поради това водитему са толкова гъсти, че хората няма как да плуват в тях, а буквално се носят върху им. Тук ще имате възможност да се потопите в морето, да се отпуснете по гръб в солената вода и сами да се убедите в качествата и, да се намажете с лечебна кал. Мъртво море безспорно се нарежда сред най-интересните природни феномени. И по ирония на съдбата, колкото е неблагоприятно за организмите, опитващи се да живеят в него, толкова е полезно за хората. Стига да знаят как да се възползват от свойствата му.

Настаняване в хотел 3* във Витлеем.

Вечеря в хотела. Нощувка във Витлеем.

Закуска, Вечеря

Закуска в хотела.

Ще започнете деня с прекрасна панорамна гледка от Елеонския хълм в Йерусалим. Хълмът е разположен от източната страна на старите градски стени на Йерусалим и отделен от града чрез долината Кедрон. Другото му име е „Маслинена планина“, което всъщност е превод на името Елеонска, понеже някога на него е имало маслинови гори, а на гръцки елеон е маслинена градина.

Продължаване към Гетсиманската градина. В западното подножие на Елеонската планина е разположена Гетсиманската градина и оттук Христос се възнася на небето, заобиколен от учениците Си и Богородица.

Следва посещение на Църквата на всички нации. Храмът на всички нации в Йерусалим или базиликата Агония се намира в подножието на Елеонската планина. Името на църквата е оправдано, защото е изградено върху даренията на дванадесет държави на света, които имат различни религии. Църквата на всички народи е издигната в чест на библейското събитие – предателството на Исус Христос и последната му нощ преди разпъването. Вътре в храма ще видите камъка, на който Спасителят се молел.

Следва влизане в Стария град. Тук ще посетите Лъвската порта, басейна на Бетесда. Най-вълнуващият за християните маршрут в Йерусалим безспорно започва при някогашната римска крепост Антония – до Лъвската порта, северно от Златната. По времето на Иисус това място е извън очертанията на еврейския Йерусалим. Тук след бичуването на Спасителя Пилат оправдателно си измива ръцете и го осъжда на смърт чрез разпъване. На това място се издига храм, в чийто купол е изобразен голям трънен венец – спомен за Христовите страдания.

Оттук започва “Виа долороса” (Via dolorosa) – Пътят на Страданието, или Пътят на Кръста (“Via Crucis”).

Това е тясна, каменна улица, често преминаваща в стълбища, осеяна със сергии и магазинчета, в които шумно се предлага всякаква стока и сувенири – две хиляди години след Христа шумотевицата в Йерусалим е все същата. А между сергиите – различни по големина параклиси и църкви, бележещи местата, където е спирал Христос по пътя към Голгота, съхранили паметта за последните мигове на Спасителя, за мъките му и за великата му любов към света. Втората спирка е там, където Иисус взима кръста си, четвъртата напомня за последната среща с майка му, петата бележи мястото, където Симон Киренеец поема кръста, за да помогне на Иисус…

“Пътят на Страданието” свършва до Църквата на Божи гроб. Църквата на Божи гроб представлява един огромен храмов комплекс, побрал под общ покрив хълма Голгота, гроба Господен и храмовете на различни християнски изповедания – православни, католици, арменци, копти. Бурната история и човешкият стремеж към благо-украсяване на тези най-велики християнски светини са запазили много малко от автентичността им. И все пак, вълнението е неописуемо.

Следва разходка из ново-реставрирания еврейски квартал. Посещение на римското Кардо, квартала на Иродиан и продължаване към Западната стена.

Вечеря в хотела. Нощувка във Витлеем

Закуска, Вечеря

Закуска.

Отпътуване към планината Сион. Посещение на гробницата на цар Давид. Цар Давид е бил погребан на хълма Сион в Йерусалим. До гроба му има действаща синагога с неговото име. Големият каменен саркофаг е покрит с покривало, на което са положени короните от свитъците на Тората.

На втория етаж, над гроба на цар Давид, e мястото на Тайната вечеря – мястото се нарича Синакъл ( от латинското cēnāculum , „трапезария“) и е известно също като Горната стая. Традицията говори, че Исус произхожда от рода Давидов и е много символично това, че мястото на последните часове на Исус и Тайната пасхална вечеря с 12-те апостоли е именно тук.

Според християнската Библия, Синакълът е бил място, където апостолите са продължили да се събират след Тайната вечеря, и това е било и мястото, където Светият Дух е слязъл върху единадесетте апостоли на Петдесетница .

Следобед продължаване към Витлеем.

Посещение на църквата “Рождество Христово”. На Западния бряг на Палестинската автономия във Витлеем се намира базиликата „Рождество Христово“. Това е мястото, на което Спасителят се е появил на бял свят. За първи път на това място е построен параклис от император Константин през четвърти век, два века по-късно Юстиниан поръчва той да бъде заменен с по-мащабна базилика, а кръстоносците дострояват върху нея през 12-и век. Входът е висок едва 1,2 м, заради което на влизане ще ви се наложи да се наведете – да направите символичен поклон. Стълби надолу отвеждат към Пещерата на Рождество, където сребърна звезда отбелязва точното място, където се смята, че е роден Христос.

Следва посещение на Полето на овчарите. Според легендата тук овчарите са научили вестта за раждането на Божия син. В района има няколко красиви църкви и параклиси.

Вечеря в хотела. Нощувка във Витлеем.

Закуска, Вечеря

Закуска.

Освобождаване на стаите.

Отпътуване за Тел Авив и трансфер до летището. Заминаване за София с редовен полет на авиокомпания Wizz Air.

Кацане на летище София.

Край на програмата.

15-16 May – MARGOA HOTEL, Natania

Margoa е напълно обновен хотел, разположен на брега на морето в град Нетания. Той предлага безплатен Wi-Fi интернет и климатизирани стаи със самостоятелна баня, хладилник и плазмен телевизор с кабелни канали.

Хотел Margoa Hotel Netanya разполага с ресторант, бар и 24-часова рецепция. Безплатни топли напитки се сервират 24 часа в денонощието.

До хотела има лифт, който отвежда гостите надолу до плажа. Има също голяма банкетна и конферентна зала.

Хотел Margoa е на 40 минути път с автомобил от летище Тел Авив и на 63 километра от град Хайфа.

16-17 May – St GABRIEL HOTEL, Nazareth

St. Gabriel Hotel Nazareth се намира в Назарет, на 39 километра от Общинския театър на Хайфа. Предлага помещения за настаняване с градина, безплатен частен паркинг, тераса и ресторант. Хотелът разполага с бар и се намира в близост до няколко известни забележителности, на около 700 метра от църквата „Христос“, на 700 метра от Стария град на Назарет и на 800 метра от църквата „Църквата на обявяването на свръхславие“. Предлага денонощна рецепция, летищни трансфери, рум-сървиз и безплатен WiFi.

Всички стаи в хотела разполагат с бюро. Всички стаи в хотел St. Gabriel Nazareth разполагат със самостоятелна баня с душ и сешоар, телевизор и климатик, а някои стаи имат и кът за сядане. Стаите са снабдени със спално бельо и хавлии.

Гостите на хотел St. Gabriel Nazareth могат да се насладят на закуска на шведска маса.

Градините Bahá’í в Akko са на 40 километра от хотела, а църквата Свети Габриел е на по-малко от 1 километър. Най-близкото летище е летище Хайфа, разположено на 35 км от St. Gabriel Hotel Nazareth.

17-20 May – PARADISE HOTEL, Bethlehem

Paradise Premium Hotel се намира във Витлеем, на 1,5 км от площад Manger. Предлага помещения за настаняване с ресторант, безплатен частен паркинг и бар. Стаите в този 4-звезден хотел разполагат с климатик, собствена баня и безплатен WiFi. Удобствата за гостите включват денонощна рецепция, рум-сървиз и обмяна на валута.

Всички стаи са оборудвани с телевизор.

В Paradise Premium Hotel се сервира континентална закуска или закуска на шведска маса.

Хотелът е близо до популярни забележителности като църквата „Света Екатерина“, църквата „Рождество Христово“ и параклиса „Млечната пещера“.

Цената е пакетна на човек в лева и включва:

 • Самолетен билет на АК Wizz Air – София-Тел Авив-София
 • Ръчен багаж 40х30х20см
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Натаня
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Назарет
 • 3 нощувки със закуски и вечери във Витлеем
 • Посрещане и помощ при пристигане на летище Бен Гурион от представител на Diesenhaus Unitours
 • Трансфери при пристигане и заминаване
 • Портиерски услуги в хотелите
 • 5 пълни дни климатизирано превозно средство. Всички трансфери.
 • 5 дни разглеждане на забележителности
 • Лицензиран екскурзовод на български или руски език.
 • Входни такси в Капернаум.
 • Свидетелство за поклонничество
 • Туристическа застраховка Помощ при пътуване с покритие 5 000 евро за лица до 64,99 г.

Цената не включва:

 • Туристическа застраховка Помощ при пътуване с покритие 5 000 евро за лица над 65 г. - задължително доплащане - 20 лв.
 • Чекиран багаж до 20 кг. - 160 лева в посока
 • Wizz Priority: един багаж на колелца на борда (макс. размер 55 x 40 x 23 cm, 10 kg), чекиране и качване на борда с предимство. - 110 лв. в посока
 • Застраховка Отмяна на пътуване - препоръчителна
 • Бакшиши - 30 USD - заплащат се задължително на място при пристигане
 • Допълнителни екскурзии
 • Обеди и напитки по време на хранене
 • Лични разходи

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ДОГОВОР ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТ

І. ЗАПИСВАНЕ

Чл. 1. (1) Записването за туристически пакет е възможно да се осъществи чрез телефон или по интернет, чрез туристически агент в страната или директно в офисите на Туроператора. Когато договорът за туристически пакет се сключва по телефона, туроператорът, а когато туристическия пакет се продава чрез туристическия агент – и туристическия агент, предоставят на пътуващия стандартен формуляр за предоставяне на информацията съгласно Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 (Ново – ДВ, бр. 37 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.) – Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 и информацията по ал.1, т.1-9 на чл.82 от ЗТ.

В срок от 48 часа от получаване на резервацията Туроператорът може да:

 1. Потвърди изпратената резервация;
 2. Предложи алтернативни възможности, в случай, че местата са изчерпани.

Резервацията се пази 72 часа и се счита за валидна след потвърждение от страна на Туроператора и внасяне на депозит от страна на Потребителя.

ІІ. ВИЗИ

Чл.2. За пътуванията в държави, за които се изискват визи за български граждани, Туроператорът e длъжен да предостави информация в писмен вид или по друг подходящ начин, включително приблизителни срокове за получаване на визи и информация относно здравните изисквания на избраната за пътуване държава.

III. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ.

Чл.3. (1) Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането. Ако не е упоменато друго, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора, размерът на депозита, дължим от Потребителя е в размер на 50 % (петдесет на сто) от общата цена на туристическия пакет. Потребителят внася депозита в момента на подписването на този договор, ако не е упоменат друг срок, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора.

Окончателно плащане на съответното организирано пътуване се извършва 30 (тридесет) дни преди датата на пътуването, ако не е упоменато друго, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора.

Ранните записвания са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция за същия с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по-късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.

Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.

При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.

При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.

Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.

След сключване на договора увеличението на пакетната цена е възможно, при условие, че туроператорът е уведомил пътуващия писмено, включително и на предоставения електронен адрес за кореспонденция, но не по-късно от 20 дни преди датата на пътуването при наличието на една от следните причини:

– Промяна в цената на превоза на пътници, което е в следствие на промяна в цената на горивото или други източници на енергия

– Промяна в размера на данъците и таксите върху сключените в договора туристически услуги, наложени от трета страна, която не участва пряко в изпълнението на туристическия пакет, включително туристически такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или слизане от борда на пристанища и летища, или обменни курсове, отнасящи се за туристическия пакет.

(11)        Цената на организираното пътуване може да се намалява по начин, съответстващ на всяко намаление на разходите посочено при условията по-горе в ал.10, настъпило след сключване на договора до започване на изпълнението на туристическия пакет.

(12)        Когато увеличението на цената по ал. 10 надхвърля 8 на сто от общата цена туристическия пакет, се прилага следното:

В срок не по-късно от 7 дни, считано от датата на уведомлението, Потребителят има право да приеме предложената промяна или да прекрати договора без да заплаща такса за прекратяване на същия.

В случай, че използва правото си за прекратяване, Потребителят има право да приеме туристически пакет-заместител със същото или по –високо качество, ако Туроператорът предлага такъв,

(13)        За избягване на всякакво съмнение, в случай, че Потребителят е получил надлежно уведомлението за увеличението на пакетната цена по смисъла на настоящия текст, включително и на посочения от него електронен адрес за кореспонденция, но не е възразил в указания срок, съответно не е уведомил Туроператора кое от посочените свои права ползва, страните приемат, че същият е съгласен с извършената промяна, като Потребителят се задължава да заплати разликата на Туроператора.

(14)        В случай на прекратяване на договора по ал. 12, Потребителят има правата по чл.88, ал.6 от ЗТ.

(15)        Допълнителните услуги, които не са включени в основната цена на организираното пътуване, се заявяват и заплащат допълнително при сключване на договора, като възможностите и промените за тези услуги са описани към всяка програма. Зaявяването на допълнителни услуги се явява необходимо условие за тяхното приемане.

 1. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Чл.4 (1) Туроператорът се задължава:

1. Да предостави в съответствие с Общите условия по този договор туристическите услуги, заплатени от Потребителя.

2. За пътуванията извън страната да осигури задължителна Медицинска застраховка на Потребителя, когато тя е включена в пакетната цена, по стандартните условия на застрахователните дружества: ЗАД „Алианц България“ или други, и да предостави на Потребителя оригинал или копие на застрахователната полица по застраховката преди началото на пътуването.

3.(1) По искане на Потребителя и срещу доплащане Туроператора може да го застрахова и за други рискове по време на пътуването.

3.(2) Потребители навършили 65 годишна възраст се застраховат задължително със завишена застрахователна премия. В тези случаи всеки потребител се задължава да доплати разликата в стойността на застраховката.

3(3) Потребители навършили 80 години следва да се застраховат самостоятелно срещу доплащане.

3(4) Туроператорът предлага на Потребителя възможност за сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”, срещу допълнително доплащане, което е в зависимост от цената на закупения пакет, срока на анулация и условията на конкретното застрахователно дружество, с което туроператора има сключен договор.

3(5) Туроператорът предоставя на Потребителя своевременно, преди започване на изпълнението на туристическия пакет, необходимите документи за ползване на туристическите услуги, включени в пакета, като разписки, ваучери, билети и други, както и информация за часовете на пътуване по разписание и когато това е приложимо – информация за качване на борда на превозното средство, както и за часовете на разписание на междинни спирания, транспортни връзки и пристигането.

Чл. 5 Туроператорът има право да не изпълни задълженията си по договора, без да носи никаква отговорност, ако Потребителят не извърши плащания в установените срокове и по този начин прояви недобросъвестност при изпълнение на своите задължения. Ако Потребителят е внесъл депозит, но не е извършил в установените срокове плащанията до пълния обем на общата цена на пътуването, депозитът не се връща.

Чл. 6. Договорът за организирано пътуване може да бъде сключен и в електронна форма, когато касае предложение, публикувано на интернет страницата на туроператор или туристически агент, чрез поставяне на маркер в поле “Приемам общите условия и съдържанието на договора за туристически пакет” и при спазване на съответните изисквания на Закона за електронната търговия и на Закона за защита на потребителите.

Чл. 7. (1) Туроператорът си запазва правото да промени превозвача или авиокомпанията с други при настъпване на причини, които правят невъзможно или нецелесъобразно посоченият в договора превозвач или авиокомпания да изпълни задълженията си.

(2) Туроператорът има право да извърши замяна на хотела с такъв от същата или по- висока категория, със същата или близка локация без промяна на общата цена заплатена от Потребителя, в случаите на дублирана резервация, затваряне на съответния хотел или нежелание в последния момент на хотела да приеме туристите.

Чл. 9. (1) ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени часа на тръгване при промяна на превозвача или авиокомпанията, както и да комбинира полети при настъпване на други обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля, като уведоми своевременно ПЪТУВАЩИЯ по ясен, разбираем и видим начин на траен носител, включително и чрез изпращане на съобщения на оставения мобилен телефон за връзка с пътуващия, включително и чрез изпращане на електронно съобщение.

(2)   Точният час и място на отпътуване от България, рег. номер на автобуса и телефона на съпровождащия представител от страна на ТУРОПЕРАТОРА се потвърждават три дни преди датата на отпътуване.

(3)   Когато пътуването е с автобус, настаняването в превозното средство се извършва според датата на записване на всеки турист.

Чл. 10. (1) Туроператорът си запазва правото да променя местата за настаняване на Потребителя в автобусното превозно средство с цел настаняване на майки с деца, бременни жени, възрастни хора, хора с увреждания и в неравностойно състояние, както и при наличие на други подобни обективни причини.

(2)   В случаите при пътуване по автобусни програми, когато не е събран необходимият минимум от туристи за начално отпътуване от съответен град, те се уведомяват от Туроператора в 20 (двадесет) дневен срок преди началната дата на пътуване. Потребителите за своя сметка и индивидуално се транспортират до населено място, от което има потвърдено отпътуване.

(3)   Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет Туроператорът е принуден да промени съществено някоя от основните характеристики на туристическите услуги като дестинация, маршрут, брой нощувки, съответно е принуден да не може да изпълни специфичните изисквания на Пътуващия, които са приети от Туроператора, или предложи увеличение на цената с повече от 8 на сто, ПЪТУВАЩИЯТ има право в посочения от Туроператора разумен срок, да приеме предложената промяна или да прекрати договора без да заплаща такса за прекратяване на същия. В хипотезата на прекратяване Пътуващият може да приеме туристически пакет – заместител със същото или с по-високо качество, ако Туроператорът предлага такъв. За избягване на всякакво съмнение, в случай, че Потребителят е получил надлежно уведомлението за промените по смисъла на тази алинея, включително и на посочения от него електронен адрес за кореспонденция, но не е възразил в указания разумен срок, съответно не е уведомил Туроператора кое от посочените свои права ползва, страните приемат, че същият е съгласен с извършената промяна.

Чл.11. Потребителят се задължава:

 1. При пътуванията извън България да осигури необходимите лични документи /валиден задграничен паспорт, валидна лична карта/, оформени в съответствие със законите на посещаваната страна и на Р България.
 1. Ако Потребителят е лице, което няма навършени 18 години и което ще пътува в чужбина със собствен задграничен паспорт, то трябва да представи нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни със заминаването му в посочената страна на посочената дата (ако непълнолетният пътува заедно с един от родителите си, необходимо е той да притежава нотариално заверено съгласие от другия родител).
 1. Да заплати в пълен обем и в установените в настоящия Договор срокове стойността на туристическите услуги.
 1. Да спазва законите на страната, за която пътува.
 1. Потребителят, който възнамерява да извърши пътуване и престой в страни с повишен риск от инфекциозни заболявания, е длъжен да премине съответна профилактика съгласно международните медицински изисквания.
 1. НАСТАНЯВАНЕ

Чл. 12. (1) Настаняването в хотелите при пристигане се извършва след 14.00 часа, а освобождаването на стаите до 11.00 или 12.00 часа и е в зависимост от условията на всеки хотел. Преди настаняване или след напускане съобразно обявените часове и съгласно правилата на всеки хотел не се ползват никакви услуги в хотелите или същите се ползват срещу допълнително заплащане.

(2)   Броят на храненията се определя в зависимост от броя на резервираните и заплатени нощувки при съответния режим: само закуска, закуска и вечеря или всичко включено.

(3)   Неизпълнението или злоупотребата с режима на хранене се санкционират от управата на хотела.

(4)   При настаняване на трима души в стая с три легла не се гарантира наличието на стандартни три легла. Трети възрастен или деца се настаняват в стандартно легло, само ако се заплати фамилна стая или апартамент.

(5)   Настаняването в стаи с изглед към морето или стаи в основната част на хотела се извършва само в случаите, когато е обявено доплащане за това и е заплатено предварително в офисите или представителствата на Туроператора.

VІ. ОТГОВОРНОСТ

Чл. 13. Когато отговорността на контрагентите на Туроператора за вреди, причинени от неизпълнението на услугите, е ограничена от международни договори, ратифицирани, обнародвани в „Държавен вестник” и влезли в сила за Република България, отговорността на ТУРОПЕРАТОРА е в рамките на тези ограничения.

Чл.14. Туроператорът може да отмени пътуването, ако не е набран необходимия минимален брой участници или ако отмяната се дължи на непреодолима сила в сроковете и по начина, изрично указан в Договора за туристически пакет. В тези случаи Туроператорът не носи отговорност за неизпълнението на Договора като връща на Потребителя всички платени суми, без тази част от тях за извършените фактически разходи /платени застраховки, глоба за върнати билети, визови такси и други/. Извършените фактически разходи се удостоверяват с надлежно оформени документи.

Чл.15. (1) Туроператорът не носи отговорност за вреди, причинени от неизпълнение или неточно изпълнение на настоящия Договор, ако причините за това се дължат на:

Потребителя:

Действия на трето лице, несвързано с изпълнението на Договора, които не могат да се предвидят или избегнат;

Непреодолима сила или събитие, което не може да бъде предвидено или избегнато от страна на Туроператора и неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на задълженията им. По време на пътуването като такива се считат влошени метеорологични условия, усложнена обстановка по пътищата, забавяне на граничните пунктове, оказване на помощ на турист, национални и религиозни празници, масови обществени мероприятия, стачки, военни конфликти, и ограничения, природни бедствия, промяна на работно време на музеи и обекти, техническа авария или проблем с превозното средство по време на път и други изключителни обстоятелства. Като непреодолима сила или събитие по време на пътуването или непосредствено преди него, се счита явление, което не може да се предвиди или избегне, от страна на туроператора или неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на техните задължения. В тези случаи Туроператорът си запазва правото на разместване на елементи и промени в програмата и на действия според конкретно възникналата ситуация, без да носи отговорност и да дължи неустойка за това. В хипотезата на случайно събитие или непреодолима сила страната, която се позовава на същите следва да представи надлежен документ/сертификат и др./, който удостоверява форсмажор, издаден от органа по правилата на местната компетентност на държавата, за която е налице хипотеза на форсмажор. При спазване на тези правила и представяне на съответния документ, Туроператорът се задължава да изпрати на Потребителя сума, равностойна на възстановената от партниращия контрагент/туроператор, хотелиер и т.н/, в срок от 10 работни дни, считано от датата на получаването ѝ.

(2)   Туроператорът не носи отговорност пред туристите за съхранение на личния багаж, пари, ценности, документи и други, включително оставени в стая на хотел или студио. В подобни случаи туроператора лично или чрез негови контрагенти съдейства на потърпевшия до степен, при която не се нарушава туристическата програма на цялата група. Търсене на забравени вещи се извършва от Потребителя за негова сметка.

(3)   Туроператорът не носи отговорност, не възмездява и не компенсира туристи, които са се отказали от консумация на отделни услуги ли по свое желание са се отклонили от програмата и по тази причина са пропуснали едни или други услуги. Туроператорът не възмездява и не компенсира туристи за разходи извън туристическия пакет. Туроператорът не поема разходи, свързани с консумацията на храни и напитки извън стандартния пансионат, договорен в туристическия пакет.

Чл. 16. При отказ на граничните служби да допуснат влизане на Потребителя на територията на съответната държава, Туроператорът не носи отговорност и не дължи връщане на заплатената за туристическото пътуване цена.

Чл. 17. (1) Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди започването изпълнението на туристическия пакет.

(2)   Когато потребителят се откаже от пътуването и прекрати договора съгласно ал.1 в срок до три работни дни от записването и внасянето на депозит, той реализира това право без санкция за него.

(3)   В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора по ал.1, от страна на Потребителя, след изтичане на срока по ал.2, Потребителят се задължава да заплати на Туроператора следните такси, които страните уговарят като размер на неустойка за прекратяване

При пътуване в чужбина:

а) след изтичане на срока по Чл. 17, ал.(2) и до 70 дни преди датата на пътуването – такса резервация – 40 лв. За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване се удържа такса в размер на 30 лева.

б) от 69 до 40 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.

в) от 39 до 30 дни преди датата на пътуването – 80 % от общата стойност на пътуването.

г) по-малко от 29 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването

При пътуване в страната:

а) след изтичане на срока по Чл.17, ал.(2) и до 70 дни преди датата на пътуването такса резервация 30 лв.

б) от 69 до 40 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.

в) от 39 до 30 дни прели датата на пътуването – 80 % от общата стойност на пътуването. г)

г) по-малко от 29 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването.

При пътуване в страната или чужбина при направена резервация с включени отстъпки за ранно записване и отказ на потребителя след изтичане на срока по Чл.17, ал.(2) същият дължи неустойка в размер на 100 % от цялата внесена сума и съгласно условията на конкретния хотел.

(4)   Потребителят има право да прекрати договора преди започване на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението за туристическия пакет, пътуващият има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение. Това право Потребителят може да реализира, ако официалния удостоверителен орган на съответната държава декларира със съответния официален документ наличието на непреодолимите и извънредни обстоятелства.

(5)   В случай, че Потребителят прекрати своята почивка/екскурзия/ през времетраенето ѝ по свое желание, в резултат на свои лични причини и собствено решение , всички допълнителни разходи, включително и транспортните са за негова сметка. В този случай не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените услуги.

(6)   При установяване на подаване на документи с неверни данни и неспазване на сроковете от страна на Потребителя, Туроператорът има право да анулира пътуването, удържайки като неустойка 100 % от платените суми по договора.

VІІ. СПОРОВЕ И РЕКЛАМАЦИИ

Чл.18 (1) Всички спорове, касаещи изпълнение на настоящия договор, се решават по взаимно съгласие на страните. В случай, че съгласието не може да бъде постигнато, те ще се отнасят за разглеждане в компетентен български съд, алтернативно по правилата на чл.15 , ал.2 , т.1 и 2 от Договора за туристически пакет, относно информацията, предоставена от Туроператора на Потребителя за решаване на спорове извън съответния съд, в тава число и алтернативно решаване на спорове.

(2)   Всички оплаквания на туристите е желателно да бъдат предоставени незабавно на местния представител, както и на ръководството на хотела през времето на пребиваването им в хотела.

(3)   Потребителят има право да отправя съобщения, искания или жалби във връзка с изпълнението на туристическия пакет директно до Туроператора или до Туристическия агент, от когото е закупил туристическия пакет. За избягване на всякакво съмнение и с цел осигуряване своевременно разглеждане на съобщенията, исканията или жалбите, отправени чрез Турагента, както и за защита правата на Потребителя, в случай, на неоснователно неизпращане на същите от Агента до Туроператора, при липса на отговор в разумен срок, Потребителят изпраща жалбата си и до Туроператора.

(4)   Туроператорът може да откаже да намали цената за времето, през което е имало несъответствие на предоставените услуги с договора за туристическия пакет в хипотезата когато докаже, че това несъответствие се дължи на Потребителя.

(5)   Всякакви услуги извън пакетите, закупени от Туроператора и платени в Република България, които са закупени и платени на място от туристите следва да се предявяват към съответния туроператор или към търговеца. За такива услуги и за рекламации към такива услуги Туроператорът не носи отговорност. Отговорността на Туроператора се дефинира и свежда само до изпълнението на туристическите услуги, само които са включени в договора за туристическия пакет, като само в този случай няма значение дали тези услуги се изпълняват от него или от други доставчици на туристически услуги.

(6)   Туроператорът се задължава в срок от 30 дни след получаване на рекламацията да даде своето становище по нея на Потребителя.

РАЗДЕЛ VІІІ ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЛИЧНИ ДАННИ

Чл.19. (1) „Туроператорът обработва лични данни на Пътуващите/ Потребителите си, за да предоставя продуктите и услугите, които са заявили и които ползват, за да изпълнява договорните и преддоговорни задължения и да се ползва от правата и задълженията по договора, като например ЕГН, телефон, имена, данни от документ за самоличност, данни за контакт, включително и такива, които са публикувани на формата за контакт, поместена на уеб страницата на Туроператора, електронни адреси за кореспонденция. Обработката на личните данни са свързани само с упражняването на правата на страната, имаща качеството Пътуващ/ Потребител и лицата, от името на които се сключва договора за организирано пътуване, като Туроператорът при обработката на същите спазва изискванията на европейското и националното законодателство.

(2) Туроператорът не обработва лични специални категории данни, като генетични, биометрични и други чувствителни данни, с изключение на данни за здравословното състояние за целите на правоотношението, ако такива са необходими.

Чл.20. С приемането на настоящите Общи условия се счита, че Потребителят/ Пътуващият е запознат с утвърдената и актуална към датата на подписване на същите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ В „Еуфория Травел“ ЕООД,

която е публикувана на електронния сайт на дружеството.

Чл.21.За категориите данни, които „ Емералд Травел България“ ООД, обработва, предоставянето на личните данни на трети лица, права на Потребителя като субект на лични данни , Потребителят подписва и нарочна Декларация – съгласие за обработка на лични данни, неразделна част от подписания от него Договор и общите условия към него.

Раздел IХ. ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

Чл.22. За всички неуредени в Договора и настоящите Общи условия към него въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство, като при противоречие предимство имат разпоредбите на Закона за туризма и подзаконовите нормативни актове.

Чл.23.В случай на установяване на пълна или частична недействителност на отделни клаузи от настоящите Общи условия, то това не се отнася до действителността на

останалите клаузи, респ. на останалите части от тези клаузи. Страните следва да заместят недействителната клауза с такава, която в най-голяма степен се доближава до икономическата цел на недействителната клауза и е валидна.

Всички права запазени за „Еуфория Травел“ ЕООД. Тези общи условия или отделни части от тях не могат да бъдат копирани, публикувани, въвеждани в информационни системи без изрично писмено съгласие на „Еуфория Травел“ ЕООД.

Цени и дати на заминаване

Дати на заминаване Цена Свободни места
27.10.2023 - 01.11.2023 1,869 лв.
2 свободни
11.11.2023 - 16.11.2023 1,869 лв.
8 свободни

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Екскурзия до Израел – обиколна програма с 5 нощувки
От 1,869 лв.
/ Възрастен в двойна стая
От 2,230 лв.
/ Единична стая

До заминаване остават:

Days
Hours
Minutes
Seconds
wpChatIcon