fbpx

Виетнам, Лаос и Камбоджа – обиколна екскурзия

13 Дни

Виетнам, Лаос и Камбоджа – обиколна екскурзия

Столицата на Виетнам е Ханой, град на Червената река. Той е симбиоза от древна култура, модерни технологии, социализъм, традиции на Изтока и Запада. Разхождайки се в мъгливата градина на пагодите на Конфуцианския храм на литературата, изведнъж се озовавате в мавзолея на Хо Ши Мин. Стъклените небостъргачи на Trang Thi Avenue заслепяват очите, а на езерото Hoan Kiem можете да се насладите на спокойствие. В храма на Den Ngoc Son се отправят молитви и медитират, а по шумните улици на стария квартал, миришещи на пържени деликатеси и прах, закусват, подстригват се и продават всичко подред. Всичко това прави Ханой някак особено очарователен. 

На сто километра от Ханой се намира най-известната туристическа атракция във Виетнам – заливът Халонг. Това са 3000 малки острова, които като люспи от драконова кожа са разпръснати по водната повърхност на Южнокитайско море. Не си пилейте парите за обиколка! Карайте каяк под каменните сводове на карстови скали, възхищавайте се на високите зелени планини и мраморните склонове на скалите от водата, погледнете в студените пещери и прекарайте един от най-незабравимите залези на палубата на кораба.

Луанг Прабанг ​​е административен център на едноименната провинция в Лаос, разположена при сливането на реките Меконг и Нам Хан. Той е известен със своите будистки светилища и е популярно наричан “градът на златните храмове”, които се намират на пешеходно разстояние един от друг и предлагат на туристите да се запознаят с дървени сгради и храмове-музеи от различни епохи. Пътуващите ще могат да оценят красотата на азиатската природа по различни маршрути за преходи в пещерите Pak Ou Buddha. По време на похода се откриват великолепни гледки и пейзажи, има водопади, един от които е Куанг Си. Пътеката минава през джунглата и планините, а спира при посещение на местни племена. 

Сием Реап е град в северозападната част на Камбоджа и отправна точка за посещение на храмовия комплекс Ангкор Ват. Тук има голяма концентрация на ресторанти и хотели. Местните водачи препоръчват на туристите да посетят Кралските градини на независимостта, да се разходят по крайбрежната алея и да медитират в будисткия храм Wat Preah Prom Rath. Сием Реап не е туристическо място, това е идеален град, където можете да спрете, преди да посетите Ангкор Ват, да похапнете и да си починете от тълпите туристи.

Цени и дати на заминаване

Дати на заминаване Наличност Цена Свободни места
25.02.2023 - 09.03.2023 Свободни 5,261 лв.
6 свободни

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Виетнам, Лаос и Камбоджа – обиколна екскурзия
От 5,261 лв.
/ Възрастен в двойна стая

Времето в момента

Hanoi23°CFair
Feels like: 23°CWind: 11km/h SPressure: 1013.21mbarUV index: 5

Trip Starting Countdown

Days
Hours
Minutes
Seconds