fbpx

Виетнам и Камбоджа – обиколна екскурзия

15 Days

Виетнам и Камбоджа – обиколна екскурзия

Виетнам, като древен дракон, се простира по цялото източно крайбрежие на полуостров Индокитай. Пейзажите на страната плавно се променят от високи хавлиени върхове до шикозно сатенено крайбрежие. Скутери и мотоциклетисти се движат в непрекъснат поток по широките алеи на мегаполисите. На север жените в традиционни облекла работят на оризови полета, а на юг всичко е в разгара си в триумфа на научната мисъл. Курортните градове танцуват цяла нощ, а гъстото пръскане на карстови планини в синия залив на Южнокитайско море оставя човек без думи. Тази страна е способна да изненада, шокира и лесно да накара всеки отегчен турист да се влюби в нея. Така че опаковайте джапанките си и тръгнете да изследвате Виетнам!

Камбоджа – държава с богата история и трудна съдба, преминала от древна цивилизация във френска колония и придобила независимост едва през 1953 г. Но днес тя е готова да изненада пътниците с азиатска смесица от оригинална култура, национална кухня и древни традиции. Въпреки факта, че първите селища на територията на съвременна Камбоджа датират от 2 век пр. н. е., страната започна наистина да се издига от коленете си и да се развива едва през последните няколко десетилетия. Сега Камбоджа трудно може да се нарече „страна на един долар “ . Благодарение на туризма, икономиката се развива активно тук, архитектурните забележителности се възстановяват, а местните жители са сериозни в конкуренцията със съседен Тайланд за титлата на най-добрата курортна държава.

Ранни записвания до 30.06.2024 г.

Заминаване от летище София с редовен полет до Истанбул на АК Турски авиолинии.

Примерно разписание, подлежи на препотвърждение до една седмица преди излитане:

Дата Номер полет Излита от Час Каца в Час
08.окт TK1030 София 21:10 Истанбул 22:40
09.окт TK162 Истанбул 02:00 Сайгон 16:20
21.окт TK165 Ханой 23:05 Истанбул 04:45
22.окт TK1027 Истанбул 07:20 София 08:35

Кацане на летище Истанбул.

Пристигане в Сайгон. Преминаване на паспортни и митнически формалности.

Син чао! Добре дошли в град Хо Ши Мин. Ще бъдете посрещнати от вашия водач и шофьор на международното летище Тан Сон Нят за трансфер до хотела.

Настаняване в хотела.

Сайгон или Хошимин е най-големият град във Виетнам. Това е оживената икономическа столица и законодател на културните тенденции в страната, но въпреки това държи вечните традиции на древна култура.

Вечерта ще се запознаете с шофьорите си и ще се качите на техните скутери за първо вълнуващо гмуркане в кипящата атмосфера на Сайгон. Това е преживяване веднъж в живота за тези с приключенски дух. Трафикът в Сайгон е натоварен, но тази дейност гарантира високо ниво на безопасност с поддържани велосипеди, опитни шофьори и оборудване за безопасност. Ще пътувате като местен до скритите кътчета на града. Това е чудесна възможност да се потопите в различната атмосфера, да опитате местна храна и да придобиете по-задълбочен поглед върху ежедневието на Сайгон.

Вечеря. Нощувка в хотела

Вечеря
Настаняване в хотел

Закуска.

Напускаме Сайгон и се отправяме към тунелите Cu Chi.

Първата ни спирка е за посещение на семейство, произвеждащо оризова хартия. Възможност да научим как се прави тази основна съставка на виетнамската гастрономия и да разменим няколко истории с местните жители.

Продължаваме и стигаме до Cu Chi Tunnels. След уводно видео следва разглеждане на различни капани, останките от американски танк и множество кратери от бомби, ще прекарате следващия час в изследване на лабиринта от тунели, за да видите как Виет Конг е оцелял в тази подземна мрежа.

Тунелите на Ку Чи, гигантска подземна тунелна система, първоначално са били построени под терена на джунглата, свързваща тунели между селата и общините по време на войната в Индокитай (1945-1954) срещу френските колонизатори. Те служат като скривалище за виетнамските революционни войски, за да пътуват дискретно между регионите и да избягват френските разузнавачи. 

По време на войната във Виетнам мрежата е разширена в сборен комплекс за комунистическите партизани, за да настаняват войски, да транспортират комуникации и доставки, да получават медицинско лечение, да се укриват от въздушни бомбардировки и да организират изненадващи атаки, след което можели да изчезнат под земята. 

Ще се върнем в Сайгон за обяд в местен ресторант.

Следобед ще обиколим Квартал 1 на лека ориентировъчна разходка, за да открием някои от основните колониални забележителности, които придават историческия характер на съвременния метрополис. Ще видим пощата, катедралата и ще изпием чаша кафе в местен магазин.

Нощувка в хотела.

Закуска, Обяд

Закуска.

Тръгваме от хотела в 8 сутринта. Излизаме от мегаполиса, за да достигнем, след около 2 часа и половина, по-малко посещаван район на делтата, на около 30 километра от устието на могъщата река. Качваме се на нашата частна лодка и започваме нашето проучване. Ще се срещнем с хора, ще научим повече за ежедневието им и ще плаваме по Меконг.

След като посетим местна фабрика и древна общинска къща, стигаме до малък остров за обяд в местна къща за гости.

Следобед ще посетим ферма за медоносни пчели.

Продължаваме на велосипеди по тесните алеи из острова. Спираме в друга местна ферма, за да разкрием тайната на желето Sâm и да го опитаме.

Продължаваме през овощни градини и се прехвърляме на малък сампан, за да изследваме гъста мангрова гора.

Връщаме се на континента, където бусът ни чака за пътуване до Кан То, най-големият град в делтата, където ще пренощуваме.

Настаняване в хотела.

Нощувка.

Закуска, Обяд
Настаняване в хотел

Закуска.

Днес ще се качим на лодка, за да посетим плаващия пазар Cai Rang. Ще се потопим в ежедневните дейности на местните жители, които живеят покрай каналите на Меконг, и ще се насладим на тази много специфична атмосфера.

След това се отправяме към Са Дек, очарователно малко градче с неговите канали, тесни улички и цветни полета. Минаваме покрай автентичен пазар близо до реката, както и някои стари имения и търговски домове с архитектура от колониалния период.

Обядът ще бъде сервиран в града с местен специалитет с юфка.

Следобед продължаваме към Chau Doc с последна спирка по пътя, за да разгледаме гората cajuput на Tra Su. Завит по бреговете на река Bassac, Chau Doc е разположен на главния речен път между Камбоджа и Виетнам.

Настаняване в хотела.

Нощувка в Чау Док

Закуска, Обяд, Вечеря
Настаняване в хотел

Закуска.

Рано сутринта се прехвърляме на кея и се качваме на 5- до 6-часово пътуване с моторна лодка по река Меконг.

Минаваме границата и се отправяме към столицата на Камбоджа, Пном Пен.

При пристигането ни ще бъдем посрещнати от местния гид и ще отидем до местен ресторант за късен обяд.

Следобед ще разгледаме част от най-тъмната история на Камбоджа в музея Tuol Sleng.

Завършваме деня си с релаксираща разходка по брега на реката, покрай Кралския дворец и други емблематични забележителности на града като Националната библиотека и хотел Raffles.

Настаняване в хотела.

Свободна вечер.

Нощувка.

Закуска, Обяд
Настаняване в хотел

Закуска.

След закуска започваме нашето пътуване до Сием Реап, портата към великолепните храмове на Ангкор.

Това е доста дълго пътуване по суша, така че за да се възползваме максимално от него, ще направим спирка по средата на археологическия обект Sambor Prei Kuk. Ще разгледаме този по-малко посещаван обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, датиращ от 7-ми век и предангкорското кралство Ченла, и ще се възползваме от възможността да споделим част от местния живот, споделяйки обяд в местен хранителен магазин, управляван от общността.

Ще имаме възможност да пътуваме из района с велосипед. Това е добър начин да се придвижите със скоростта на страната и да се впуснете в по-малките пътеки.

Следобед подновяваме шофирането и стигаме в Сием Реап в късния следобед.

Настаняване в хотела.

Свободно време.

Нощувка.

Закуска, Обяд
Настаняване в хотел

Закуска.

Днешният ден е посветен на откриването на основните елементи на храмовете в Ангкор.

Първо ще разгледаме Ангкор Ват, най-известният и най-добре запазеният от всички храмове в комплекса Ангкор. Той е масивна тристепенна структура, увенчана с пет подобни на лотос кули, издигащи се на 65 метра от нивото на земята.

След това ще посетим древния ограден град Ангкор Том, последната столица на Великата кхмерска империя при управлението на Джаяварман VII. Храмът Байон, Бафуон, кралското заграждение и Терасите на слоновете и прокажения крал са основните елементи на този шедьовър от 12-ти век.

Обедна почивка ще бъде организирана в местен ресторант.

Продължаваме към храма Та Прохм, който, за разлика от повечето други храмове в Ангкор, е оставен точно такъв, какъвто е бил, когато е преоткрит: фотогеничен и атмосферен лабиринт от дървета, израстващи от руините. Ще се върнем в хотела в късния следобед и ще се насладим на остатъка от деня в свободното си време.

Нощувка.

По желание: Танцова вечеря-шоу Apsara вечерта. Възможност да вечеряте изискана кхмерска храна, докато присъствате на представление на изтънчено изкуство на предците.

Закуска, Обяд

Закуска.

Сутринта се прехвърляме на север от Сием Реап и посещаваме Бантей Срей, известен като най-хубавия и красив от всички храмове.

В средата на сутринта продължаваме нашето приключение към малко село, занимаващо се с местен туризъм. Ще бъдем посрещнати от едно семейство в дома им и ще участваме в готварска сесия с тях. Това е чудесна възможност да разкриете част от традиционния кхмерски начин на живот и да обмените информация с местните жители.

Връщаме се в Сием Реап в ранния следобед.

Ще може да се насладим на свободното си време край плувния басейн на хотела или да се поразходим сами в стария град с неговите оживени тесни улички и многобройни пазари.

Нощувка.

Закуска, Обяд

Закуска.

Днес ще се отправим към „плаващото село“ Kampong Khleang. Това е селище от къщи на кокили, наричано дом от над 20 000 души. В зависимост от сезона и нивото на водата, конструкциите могат да се извисяват до десет метра над водата или да бъдат напълно потопени и да създадат на посетителите впечатлението, че къщите всъщност плават (нивата на водата обикновено са високи от октомври до януари и ниски от февруари до септември) . Посрещнати от вълни от приятелски настроени местни жители, тук можете да надникнете в провинциалната култура на Камбоджа и традиционния семеен начин на живот.

Връщаме се в Сием Реап. Свободно време за обяд.

Следобед трансфер до летище Сием Реап, откъдето ще вземем полет до Дананг в Централен Виетнам.

Ще бъдем посрещнати от местния екипаж при пристигане и откарани до близкия древен град Хой Ан, включен в списъка на наследството на ЮНЕСКО, наричан още градът на хилядата фенери.

Настаняване в хотела.

Малко по-късно се събираме във фоайето и последваме гида на пешеходна обиколка за ориентиране из града. Ще се разходим по прекрасните улици и ще се запознаем с някои емблематични местни храни.

Връщаме се в хотела след тази обиколка с вечеря и се наслаждаваме на една свободна вечер.

Нощувка.

Закуска, Вечеря

Закуска.

Цял ден свободно време за почивка и самостоятелно запознаване с града. Имате възможност да се присъедините към една от нашите прекрасни обиколки в и около Хой Ан

Допълнителна екскурзия №1: Курс по готвене в Хой Ан (с включен обяд)

Сутринта ни взимат от хотела, за да последваме главния готвач на едно вълнуващо кулинарно изживяване. Първо посещаваме пазара и купуваме необходимите съставки, докато главният готвач посочва различните билки и подправки, които оформят вкусовете на виетнамската храна. След това се прехвърляме с лодка до красива вила, разположена на брега на река Thu Bon. Ще се насладим на практически урок по готвене и кулинарно изживяване. Ще опитаме ястията, които сме приготвили.

Връщане в хотела.

Забележка: Клас по готвене SIC

 

Допълнителна екскурзия №2: Обиколка на Златния мост (без обяд)

Потегляме сутринта и за малко повече от 1 час достигаме до района на хълмовете Ба На. Тук ни очаква трансфер с кабинков лифт, за да ни отведе до надморска височина от 1487 м. Това е вторият най-дълъг кабинков лифт в света с разлика от 1292 м между двете станции. При посещение на хълмовете Ба На ще можете да се насладите на посещения на екологичен парк, тематичен парк, пагода и бутафорно френско село.

Придружени от екскурзовод, можете да се разходим по „Златния мост“ – пешеходната алея, предлагаща непрекъсната гледка на туристите към величествения пейзаж отдолу. След това ще имаме малко свободно време, за да разгледаме още парка, като се насладим на обяд в един от многото лесно достъпни ресторанти, които предлагат а-ла-карт меню (за ваша сметка).

След обяда ще имаме свободно време, за да се отпуснем според предпочитанията си. След това се връщаме към кабинковия лифт, за да потеглим обратно надолу по планината.

Връщане в хотела.

Нощувка.

Закуска

Закуска.

Днес ще вземем сутрешен полет до столицата Ханой.

При пристигането си тръгваме към центъра на града. Тук ще обядваме в bia hoi, северно-виетнамската версия на пъб, семпла обстановка на открито, сервираща прясна местна бира и традиционна храна.

След тази типична част от популярната култура посвещаваме следобеда на посещението на Храма на литературата, затвора Хоа Ло и продължаваме с пешеходна обиколка около езерото Хоан Кием и стария квартал на Ханой.

По време на разходката ще спрем да отпием едно яйчено-кафе или студен чай с лимон – две от любимите напитки на местните.

Настаняване в хотела.

Свободна вечер.

Нощувка

Закуска, Обяд
Настаняване в хотел

Закуска.

Събираме се във фоайето за отпътуване към залива Халонг. Караме през делтата на Червената река и стигаме до брега малко преди обяд.

Качваме се на красиво изработен дървен кораб за нощен круиз в легендарния морски пейзаж на залива Халонг.

След качване на борда ще ни сервират вкусен обяд с морски дарове, докато варовиковите скали оформят декора.

Следобед достигаме до по-малко посещаван район и ще се посветим на почивка, слънчеви бани и посещение на пещера. Програмата не е фиксирана и зависи от сезона и времето.

Завършваме деня на слънчевата тераса, докато слънцето залязва. Може да се насладим на аперитив или да посетим на готварска демонстрация преди вечеря.

Нощувка в удобна самостоятелна каюта с прилежаща баня.

Забележка: Маршрутът и графикът на круиза подлежат на промяна поради времето, нивата на приливите и работните условия. Екскурзиите с плуване или каяк могат да бъдат отменени поради лошо време.

Закуска, Обяд, Вечеря
Настаняване в каюта

Едно от най-специалните преживявания за пътниците във Виетнам е посрещане на изгрева над залива Халонг. Ще станем рано, за да видим тази грандиозна и спокойна сцена.

След лека закуска продължаваме да плаваме през залива, за да посетим Sung Sot, красива пещера, но също и археологически обект.

Наслаждаваме се на късна закуска на борда, преди да пристигнем на кея късно сутринта и да се върнем на дока, където ще бъдем посрещнати и прехвърлени обратно в Ханой.

Ще имате време за почивка в хотел, за да се освежите преди полета на заминаване.

Вечерта ще бъдете трансферирани до международното летище на Ханой за полет към Истанбул.

Закуска

Кацане в Истанбул рано сутринта.

Излитане за България.

Кацане на летище София.

Край на програмата.

 

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възрастен Дете от 2-11,99 г.
8.окт 5 146 лв. 6 046 лв. 5 021 лв. 4 969 лв.
 • Цената за трети възрастен и дете 2-11,99 г. е за настаняване в двойна стая на допълнително легло.

Дата Град Хотел
09.10-11.10 Saigon/Ho Chi Minh Northern Charm Hotel
11.10-12.10 Can Tho Ttc Hotel Premium – Can Tho 
12.10-13.10 Chau Doc Victoria Chau Doc Hotel
13.10-14.10 Phnom Penh Duong Chan Hotel
14.10-17.10 Siem Reap Saem Siemreap Hotel – Deluxe
17.10-19.10 Hoi an Vinh Hung Riverside Resort & Spa
19.10-20.10 Ha Noi Sunway Hotel Ha Noi – Deluxe
20.10-21.10 Ha Long Bhaya Cruise

Цената е пакетна на човек в лева и включва:

 • Самолетен билет София-Истанбул-Сайгон//Ханой-Истанбул-София на АК Турски авиолинии с включени летищни такси
 • Самолетен билет Сием Рийп-Да Нанг
 • Самолетен билет Да Нанг-Ханой
 • Ръчен и чекиран багаж
 • 2 нощувки със закуски в Сайгон / Хо Ши Мин - Northern Charm Hotel или подобен
 • 1 нощувка със закуска в Кан То - Ttc Hotel Premium или подобен
 • 1 нощувка със закуска в Чау Док - Victoria Chau Doc Hotel или подобен
 • 1 нощувка със закуска в Пном Пен - Duong Chan Hotel или подобен
 • 3 нощувки със закуски в Сием Рийп - Saem Siemreap Hotel или подобен
 • 2 нощувки със закуски в Хой Ан - Vinh Hung Riverside Resort & Spa или подобен
 • 1 нощувка със закуска в Ханой - Sunway Hotel Ha Noi или подобен
 • 1 нощувка с брънч на корабче в Ха Лонг - Bhaya Cruise
 • 9 обяда
 • 4 вечери
 • Всички трансфери по програмата
 • Всички входни такси по посещаваните обекти
 • 2 бутилки минерална вода на ден /при трансфери и екскурзии/
 • Местни англо-говорящи екскурзоводи
 • Съпровождащ от агенцията при група от минимум 15 човека
 • Застраховка Помощ при пътуване с покритие 10000 евро за клиенти до 64,99 г.
 • Цената е валидна за група от минимум 15 човека
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи по програмата: 20 дни преди датата на отпътуване.

Цената не включва:

 • Застраховка Помощ при пътуване с покритие 10000 евро за клиенти над 65 г. - 25 лв.
 • Виза за Виетнам - 50 щатски долара (издава се и се заплаща на място)
 • Виза за Камбоджа - 40 щатски долара (издава се и се заплаща на място)
 • Танцова вечеря-шоу Apsarа – 75 лв. /минимум 6 човека/
 • Курс по готвене в Хой Ан (с включен обяд) – 125 лв. /минимум 6 човека/
 • Обиколка на Златния мост (без обяд) – 168 лв. /минимум 6 човека/
 • Бакшиши - 60 щатски долара - плащат се на място
 • Хранения не указани в програмата
 • Лични разходи

Танцова вечеря-шоу Apsarа – 75 лв. /минимум 6 човека/

Възможност да вечеряте изискана кхмерска храна, докато присъствате на представление на изтънчено изкуство на предците.

 

Курс по готвене в Хой Ан (с включен обяд) – 125 лв. /минимум 6 човека/

Сутринта ни взимат от хотела, за да последваме главния готвач на едно вълнуващо кулинарно изживяване. Първо посещаваме пазара и купуваме необходимите съставки, докато главният готвач посочва различните билки и подправки, които оформят вкусовете на виетнамската храна. След това се прехвърляме с лодка до красива вила, разположена на брега на река Thu Bon. Ще се насладим на практически урок по готвене и кулинарно изживяване. Ще опитаме ястията, които сме приготвили.

Връщане в хотела.

Забележка: Клас по готвене SIC

 

Обиколка на Златния мост (без обяд) – 168 лв. /минимум 6 човека/

Потегляме сутринта и за малко повече от 1 час достигаме до района на хълмовете Ба На. Тук ни очаква трансфер с кабинков лифт, за да ни отведе до надморска височина от 1487 м. Това е вторият най-дълъг кабинков лифт в света с разлика от 1292 м между двете станции. При посещение на хълмовете Ба На ще можете да се насладите на посещения на екологичен парк, тематичен парк, пагода и бутафорно френско село.

Придружени от екскурзовод, можете да се разходим по „Златния мост“ – пешеходната алея, предлагаща непрекъсната гледка на туристите към величествения пейзаж отдолу. След това ще имаме малко свободно време, за да разгледаме още парка, като се насладим на обяд в един от многото лесно достъпни ресторанти, които предлагат а-ла-карт меню (за ваша сметка).

След обяда ще имаме свободно време, за да се отпуснем според предпочитанията си. След това се връщаме към кабинковия лифт, за да потеглим обратно надолу по планината.

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ДОГОВОР ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТ

І. ЗАПИСВАНЕ

Чл. 1. (1) Записването за туристически пакет е възможно да се осъществи чрез телефон или по интернет, чрез туристически агент в страната или директно в офисите на Туроператора. Когато договорът за туристически пакет се сключва по телефона, туроператорът, а когато туристическия пакет се продава чрез туристическия агент – и туристическия агент, предоставят на пътуващия стандартен формуляр за предоставяне на информацията съгласно Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 (Ново – ДВ, бр. 37 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.) – Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 и информацията по ал.1, т.1-9 на чл.82 от ЗТ.

В срок от 48 часа от получаване на резервацията Туроператорът може да:

 1. Потвърди изпратената резервация;
 2. Предложи алтернативни възможности, в случай, че местата са изчерпани.

Резервацията се пази 72 часа и се счита за валидна след потвърждение от страна на Туроператора и внасяне на депозит от страна на Потребителя.

ІІ. ВИЗИ

Чл.2. За пътуванията в държави, за които се изискват визи за български граждани, Туроператорът e длъжен да предостави информация в писмен вид или по друг подходящ начин, включително приблизителни срокове за получаване на визи и информация относно здравните изисквания на избраната за пътуване държава.

III. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ.

Чл.3. (1) Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането. Ако не е упоменато друго, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора, размерът на депозита, дължим от Потребителя е в размер на 50 % (петдесет на сто) от общата цена на туристическия пакет. Потребителят внася депозита в момента на подписването на този договор, ако не е упоменат друг срок, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора.

Окончателно плащане на съответното организирано пътуване се извършва 30 (тридесет) дни преди датата на пътуването, ако не е упоменато друго, в това число и на интернет страницата на Туроператора, съответно в предварителната информация за туристическия пакет, представена на Потребителя преди обвързването му с договора.

Ранните записвания са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция за същия с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по-късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.

Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.

При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.

При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.

Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.

След сключване на договора увеличението на пакетната цена е възможно, при условие, че туроператорът е уведомил пътуващия писмено, включително и на предоставения електронен адрес за кореспонденция, но не по-късно от 20 дни преди датата на пътуването при наличието на една от следните причини:

– Промяна в цената на превоза на пътници, което е в следствие на промяна в цената на горивото или други източници на енергия

– Промяна в размера на данъците и таксите върху сключените в договора туристически услуги, наложени от трета страна, която не участва пряко в изпълнението на туристическия пакет, включително туристически такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или слизане от борда на пристанища и летища, или обменни курсове, отнасящи се за туристическия пакет.

(11)        Цената на организираното пътуване може да се намалява по начин, съответстващ на всяко намаление на разходите посочено при условията по-горе в ал.10, настъпило след сключване на договора до започване на изпълнението на туристическия пакет.

(12)        Когато увеличението на цената по ал. 10 надхвърля 8 на сто от общата цена туристическия пакет, се прилага следното:

В срок не по-късно от 7 дни, считано от датата на уведомлението, Потребителят има право да приеме предложената промяна или да прекрати договора без да заплаща такса за прекратяване на същия.

В случай, че използва правото си за прекратяване, Потребителят има право да приеме туристически пакет-заместител със същото или по –високо качество, ако Туроператорът предлага такъв,

(13)        За избягване на всякакво съмнение, в случай, че Потребителят е получил надлежно уведомлението за увеличението на пакетната цена по смисъла на настоящия текст, включително и на посочения от него електронен адрес за кореспонденция, но не е възразил в указания срок, съответно не е уведомил Туроператора кое от посочените свои права ползва, страните приемат, че същият е съгласен с извършената промяна, като Потребителят се задължава да заплати разликата на Туроператора.

(14)        В случай на прекратяване на договора по ал. 12, Потребителят има правата по чл.88, ал.6 от ЗТ.

(15)        Допълнителните услуги, които не са включени в основната цена на организираното пътуване, се заявяват и заплащат допълнително при сключване на договора, като възможностите и промените за тези услуги са описани към всяка програма. Зaявяването на допълнителни услуги се явява необходимо условие за тяхното приемане.

 1. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Чл.4 (1) Туроператорът се задължава:

1. Да предостави в съответствие с Общите условия по този договор туристическите услуги, заплатени от Потребителя.

2. За пътуванията извън страната да осигури задължителна Медицинска застраховка на Потребителя, когато тя е включена в пакетната цена, по стандартните условия на застрахователните дружества: ЗАД „Алианц България“ или други, и да предостави на Потребителя оригинал или копие на застрахователната полица по застраховката преди началото на пътуването.

3.(1) По искане на Потребителя и срещу доплащане Туроператора може да го застрахова и за други рискове по време на пътуването.

3.(2) Потребители навършили 65 годишна възраст се застраховат задължително със завишена застрахователна премия. В тези случаи всеки потребител се задължава да доплати разликата в стойността на застраховката.

3(3) Потребители навършили 80 години следва да се застраховат самостоятелно срещу доплащане.

3(4) Туроператорът предлага на Потребителя възможност за сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”, срещу допълнително доплащане, което е в зависимост от цената на закупения пакет, срока на анулация и условията на конкретното застрахователно дружество, с което туроператора има сключен договор.

3(5) Туроператорът предоставя на Потребителя своевременно, преди започване на изпълнението на туристическия пакет, необходимите документи за ползване на туристическите услуги, включени в пакета, като разписки, ваучери, билети и други, както и информация за часовете на пътуване по разписание и когато това е приложимо – информация за качване на борда на превозното средство, както и за часовете на разписание на междинни спирания, транспортни връзки и пристигането.

Чл. 5 Туроператорът има право да не изпълни задълженията си по договора, без да носи никаква отговорност, ако Потребителят не извърши плащания в установените срокове и по този начин прояви недобросъвестност при изпълнение на своите задължения. Ако Потребителят е внесъл депозит, но не е извършил в установените срокове плащанията до пълния обем на общата цена на пътуването, депозитът не се връща.

Чл. 6. Договорът за организирано пътуване може да бъде сключен и в електронна форма, когато касае предложение, публикувано на интернет страницата на туроператор или туристически агент, чрез поставяне на маркер в поле “Приемам общите условия и съдържанието на договора за туристически пакет” и при спазване на съответните изисквания на Закона за електронната търговия и на Закона за защита на потребителите.

Чл. 7. (1) Туроператорът си запазва правото да промени превозвача или авиокомпанията с други при настъпване на причини, които правят невъзможно или нецелесъобразно посоченият в договора превозвач или авиокомпания да изпълни задълженията си.

(2) Туроператорът има право да извърши замяна на хотела с такъв от същата или по- висока категория, със същата или близка локация без промяна на общата цена заплатена от Потребителя, в случаите на дублирана резервация, затваряне на съответния хотел или нежелание в последния момент на хотела да приеме туристите.

Чл. 9. (1) ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени часа на тръгване при промяна на превозвача или авиокомпанията, както и да комбинира полети при настъпване на други обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля, като уведоми своевременно ПЪТУВАЩИЯ по ясен, разбираем и видим начин на траен носител, включително и чрез изпращане на съобщения на оставения мобилен телефон за връзка с пътуващия, включително и чрез изпращане на електронно съобщение.

(2)   Точният час и място на отпътуване от България, рег. номер на автобуса и телефона на съпровождащия представител от страна на ТУРОПЕРАТОРА се потвърждават три дни преди датата на отпътуване.

(3)   Когато пътуването е с автобус, настаняването в превозното средство се извършва според датата на записване на всеки турист.

Чл. 10. (1) Туроператорът си запазва правото да променя местата за настаняване на Потребителя в автобусното превозно средство с цел настаняване на майки с деца, бременни жени, възрастни хора, хора с увреждания и в неравностойно състояние, както и при наличие на други подобни обективни причини.

(2)   В случаите при пътуване по автобусни програми, когато не е събран необходимият минимум от туристи за начално отпътуване от съответен град, те се уведомяват от Туроператора в 20 (двадесет) дневен срок преди началната дата на пътуване. Потребителите за своя сметка и индивидуално се транспортират до населено място, от което има потвърдено отпътуване.

(3)   Когато преди започване на изпълнението на туристическия пакет Туроператорът е принуден да промени съществено някоя от основните характеристики на туристическите услуги като дестинация, маршрут, брой нощувки, съответно е принуден да не може да изпълни специфичните изисквания на Пътуващия, които са приети от Туроператора, или предложи увеличение на цената с повече от 8 на сто, ПЪТУВАЩИЯТ има право в посочения от Туроператора разумен срок, да приеме предложената промяна или да прекрати договора без да заплаща такса за прекратяване на същия. В хипотезата на прекратяване Пътуващият може да приеме туристически пакет – заместител със същото или с по-високо качество, ако Туроператорът предлага такъв. За избягване на всякакво съмнение, в случай, че Потребителят е получил надлежно уведомлението за промените по смисъла на тази алинея, включително и на посочения от него електронен адрес за кореспонденция, но не е възразил в указания разумен срок, съответно не е уведомил Туроператора кое от посочените свои права ползва, страните приемат, че същият е съгласен с извършената промяна.

Чл.11. Потребителят се задължава:

 1. При пътуванията извън България да осигури необходимите лични документи /валиден задграничен паспорт, валидна лична карта/, оформени в съответствие със законите на посещаваната страна и на Р България.
 1. Ако Потребителят е лице, което няма навършени 18 години и което ще пътува в чужбина със собствен задграничен паспорт, то трябва да представи нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни със заминаването му в посочената страна на посочената дата (ако непълнолетният пътува заедно с един от родителите си, необходимо е той да притежава нотариално заверено съгласие от другия родител).
 1. Да заплати в пълен обем и в установените в настоящия Договор срокове стойността на туристическите услуги.
 1. Да спазва законите на страната, за която пътува.
 1. Потребителят, който възнамерява да извърши пътуване и престой в страни с повишен риск от инфекциозни заболявания, е длъжен да премине съответна профилактика съгласно международните медицински изисквания.
 1. НАСТАНЯВАНЕ

Чл. 12. (1) Настаняването в хотелите при пристигане се извършва след 14.00 часа, а освобождаването на стаите до 11.00 или 12.00 часа и е в зависимост от условията на всеки хотел. Преди настаняване или след напускане съобразно обявените часове и съгласно правилата на всеки хотел не се ползват никакви услуги в хотелите или същите се ползват срещу допълнително заплащане.

(2)   Броят на храненията се определя в зависимост от броя на резервираните и заплатени нощувки при съответния режим: само закуска, закуска и вечеря или всичко включено.

(3)   Неизпълнението или злоупотребата с режима на хранене се санкционират от управата на хотела.

(4)   При настаняване на трима души в стая с три легла не се гарантира наличието на стандартни три легла. Трети възрастен или деца се настаняват в стандартно легло, само ако се заплати фамилна стая или апартамент.

(5)   Настаняването в стаи с изглед към морето или стаи в основната част на хотела се извършва само в случаите, когато е обявено доплащане за това и е заплатено предварително в офисите или представителствата на Туроператора.

VІ. ОТГОВОРНОСТ

Чл. 13. Когато отговорността на контрагентите на Туроператора за вреди, причинени от неизпълнението на услугите, е ограничена от международни договори, ратифицирани, обнародвани в „Държавен вестник” и влезли в сила за Република България, отговорността на ТУРОПЕРАТОРА е в рамките на тези ограничения.

Чл.14. Туроператорът може да отмени пътуването, ако не е набран необходимия минимален брой участници или ако отмяната се дължи на непреодолима сила в сроковете и по начина, изрично указан в Договора за туристически пакет. В тези случаи Туроператорът не носи отговорност за неизпълнението на Договора като връща на Потребителя всички платени суми, без тази част от тях за извършените фактически разходи /платени застраховки, глоба за върнати билети, визови такси и други/. Извършените фактически разходи се удостоверяват с надлежно оформени документи.

Чл.15. (1) Туроператорът не носи отговорност за вреди, причинени от неизпълнение или неточно изпълнение на настоящия Договор, ако причините за това се дължат на:

Потребителя:

Действия на трето лице, несвързано с изпълнението на Договора, които не могат да се предвидят или избегнат;

Непреодолима сила или събитие, което не може да бъде предвидено или избегнато от страна на Туроператора и неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на задълженията им. По време на пътуването като такива се считат влошени метеорологични условия, усложнена обстановка по пътищата, забавяне на граничните пунктове, оказване на помощ на турист, национални и религиозни празници, масови обществени мероприятия, стачки, военни конфликти, и ограничения, природни бедствия, промяна на работно време на музеи и обекти, техническа авария или проблем с превозното средство по време на път и други изключителни обстоятелства. Като непреодолима сила или събитие по време на пътуването или непосредствено преди него, се счита явление, което не може да се предвиди или избегне, от страна на туроператора или неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на техните задължения. В тези случаи Туроператорът си запазва правото на разместване на елементи и промени в програмата и на действия според конкретно възникналата ситуация, без да носи отговорност и да дължи неустойка за това. В хипотезата на случайно събитие или непреодолима сила страната, която се позовава на същите следва да представи надлежен документ/сертификат и др./, който удостоверява форсмажор, издаден от органа по правилата на местната компетентност на държавата, за която е налице хипотеза на форсмажор. При спазване на тези правила и представяне на съответния документ, Туроператорът се задължава да изпрати на Потребителя сума, равностойна на възстановената от партниращия контрагент/туроператор, хотелиер и т.н/, в срок от 10 работни дни, считано от датата на получаването ѝ.

(2)   Туроператорът не носи отговорност пред туристите за съхранение на личния багаж, пари, ценности, документи и други, включително оставени в стая на хотел или студио. В подобни случаи туроператора лично или чрез негови контрагенти съдейства на потърпевшия до степен, при която не се нарушава туристическата програма на цялата група. Търсене на забравени вещи се извършва от Потребителя за негова сметка.

(3)   Туроператорът не носи отговорност, не възмездява и не компенсира туристи, които са се отказали от консумация на отделни услуги ли по свое желание са се отклонили от програмата и по тази причина са пропуснали едни или други услуги. Туроператорът не възмездява и не компенсира туристи за разходи извън туристическия пакет. Туроператорът не поема разходи, свързани с консумацията на храни и напитки извън стандартния пансионат, договорен в туристическия пакет.

Чл. 16. При отказ на граничните служби да допуснат влизане на Потребителя на територията на съответната държава, Туроператорът не носи отговорност и не дължи връщане на заплатената за туристическото пътуване цена.

Чл. 17. (1) Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди започването изпълнението на туристическия пакет.

(2)   Когато потребителят се откаже от пътуването и прекрати договора съгласно ал.1 в срок до три работни дни от записването и внасянето на депозит, той реализира това право без санкция за него.

(3)   В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора по ал.1, от страна на Потребителя, след изтичане на срока по ал.2, Потребителят се задължава да заплати на Туроператора следните такси, които страните уговарят като размер на неустойка за прекратяване

При пътуване в чужбина:

а) след изтичане на срока по Чл. 17, ал.(2) и до 70 дни преди датата на пътуването – такса резервация – 40 лв. За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване се удържа такса в размер на 30 лева.

б) от 69 до 40 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.

в) от 39 до 30 дни преди датата на пътуването – 80 % от общата стойност на пътуването.

г) по-малко от 29 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването

При пътуване в страната:

а) след изтичане на срока по Чл.17, ал.(2) и до 70 дни преди датата на пътуването такса резервация 30 лв.

б) от 69 до 40 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.

в) от 39 до 30 дни прели датата на пътуването – 80 % от общата стойност на пътуването. г)

г) по-малко от 29 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването.

При пътуване в страната или чужбина при направена резервация с включени отстъпки за ранно записване и отказ на потребителя след изтичане на срока по Чл.17, ал.(2) същият дължи неустойка в размер на 100 % от цялата внесена сума и съгласно условията на конкретния хотел.

(4)   Потребителят има право да прекрати договора преди започване на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението за туристическия пакет, пътуващият има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение. Това право Потребителят може да реализира, ако официалния удостоверителен орган на съответната държава декларира със съответния официален документ наличието на непреодолимите и извънредни обстоятелства.

(5)   В случай, че Потребителят прекрати своята почивка/екскурзия/ през времетраенето ѝ по свое желание, в резултат на свои лични причини и собствено решение , всички допълнителни разходи, включително и транспортните са за негова сметка. В този случай не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените услуги.

(6)   При установяване на подаване на документи с неверни данни и неспазване на сроковете от страна на Потребителя, Туроператорът има право да анулира пътуването, удържайки като неустойка 100 % от платените суми по договора.

VІІ. СПОРОВЕ И РЕКЛАМАЦИИ

Чл.18 (1) Всички спорове, касаещи изпълнение на настоящия договор, се решават по взаимно съгласие на страните. В случай, че съгласието не може да бъде постигнато, те ще се отнасят за разглеждане в компетентен български съд, алтернативно по правилата на чл.15 , ал.2 , т.1 и 2 от Договора за туристически пакет, относно информацията, предоставена от Туроператора на Потребителя за решаване на спорове извън съответния съд, в тава число и алтернативно решаване на спорове.

(2)   Всички оплаквания на туристите е желателно да бъдат предоставени незабавно на местния представител, както и на ръководството на хотела през времето на пребиваването им в хотела.

(3)   Потребителят има право да отправя съобщения, искания или жалби във връзка с изпълнението на туристическия пакет директно до Туроператора или до Туристическия агент, от когото е закупил туристическия пакет. За избягване на всякакво съмнение и с цел осигуряване своевременно разглеждане на съобщенията, исканията или жалбите, отправени чрез Турагента, както и за защита правата на Потребителя, в случай, на неоснователно неизпращане на същите от Агента до Туроператора, при липса на отговор в разумен срок, Потребителят изпраща жалбата си и до Туроператора.

(4)   Туроператорът може да откаже да намали цената за времето, през което е имало несъответствие на предоставените услуги с договора за туристическия пакет в хипотезата когато докаже, че това несъответствие се дължи на Потребителя.

(5)   Всякакви услуги извън пакетите, закупени от Туроператора и платени в Република България, които са закупени и платени на място от туристите следва да се предявяват към съответния туроператор или към търговеца. За такива услуги и за рекламации към такива услуги Туроператорът не носи отговорност. Отговорността на Туроператора се дефинира и свежда само до изпълнението на туристическите услуги, само които са включени в договора за туристическия пакет, като само в този случай няма значение дали тези услуги се изпълняват от него или от други доставчици на туристически услуги.

(6)   Туроператорът се задължава в срок от 30 дни след получаване на рекламацията да даде своето становище по нея на Потребителя.

РАЗДЕЛ VІІІ ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЛИЧНИ ДАННИ

Чл.19. (1) „Туроператорът обработва лични данни на Пътуващите/ Потребителите си, за да предоставя продуктите и услугите, които са заявили и които ползват, за да изпълнява договорните и преддоговорни задължения и да се ползва от правата и задълженията по договора, като например ЕГН, телефон, имена, данни от документ за самоличност, данни за контакт, включително и такива, които са публикувани на формата за контакт, поместена на уеб страницата на Туроператора, електронни адреси за кореспонденция. Обработката на личните данни са свързани само с упражняването на правата на страната, имаща качеството Пътуващ/ Потребител и лицата, от името на които се сключва договора за организирано пътуване, като Туроператорът при обработката на същите спазва изискванията на европейското и националното законодателство.

(2) Туроператорът не обработва лични специални категории данни, като генетични, биометрични и други чувствителни данни, с изключение на данни за здравословното състояние за целите на правоотношението, ако такива са необходими.

Чл.20. С приемането на настоящите Общи условия се счита, че Потребителят/ Пътуващият е запознат с утвърдената и актуална към датата на подписване на същите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ В „Еуфория Травел“ ЕООД,

която е публикувана на електронния сайт на дружеството.

Чл.21.За категориите данни, които „ Емералд Травел България“ ООД, обработва, предоставянето на личните данни на трети лица, права на Потребителя като субект на лични данни , Потребителят подписва и нарочна Декларация – съгласие за обработка на лични данни, неразделна част от подписания от него Договор и общите условия към него.

Раздел IХ. ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

Чл.22. За всички неуредени в Договора и настоящите Общи условия към него въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство, като при противоречие предимство имат разпоредбите на Закона за туризма и подзаконовите нормативни актове.

Чл.23.В случай на установяване на пълна или частична недействителност на отделни клаузи от настоящите Общи условия, то това не се отнася до действителността на

останалите клаузи, респ. на останалите части от тези клаузи. Страните следва да заместят недействителната клауза с такава, която в най-голяма степен се доближава до икономическата цел на недействителната клауза и е валидна.

Всички права запазени за „Еуфория Травел“ ЕООД. Тези общи условия или отделни части от тях не могат да бъдат копирани, публикувани, въвеждани в информационни системи без изрично писмено съгласие на „Еуфория Травел“ ЕООД.

Цени и дати на заминаване

Дати на заминаване Цена Свободни места
08.10.2024 - 22.10.2024 5,146 лв.
11 свободни

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Personal Information

Добавете снимка

Изпратете запитване чрез формата по-долу.

Виетнам и Камбоджа – обиколна екскурзия
От 5,146 лв.
/ Възрастен в двойна стая
От 6,046 лв.
/ Единична стая

До заминаване остават:

Days
Hours
Minutes
Seconds
Booking.com
wpChatIcon
wpChatIcon