fbpx

Ливан е люлката на историята и най-толерантната страна в арабския свят. Въпреки съседството с две враждуващи държави, дългата гражданска война (1975-1990) и пълното унищожаване на столицата, Ливан е запазил добротата, сърдечността и дружелюбието. Тук се почитат различни религии и националности, тук се говори френски и английски, тук живеят открити и мили хора, които винаги се радват да видят туристи. Първите селища, открити на територията на държавата, датират от 8-7 век пр.н.е. Всички могъщи империи, известни на историята, са управлявали тук. Това е родното място на финикийците, които ни дадоха първата азбука. Днес Ливан е готов да изненада с големи градски райони, петзвездни хотели, девствени плажове и уникални исторически артефакти.

Обиколни екскурзии

Възможност да се запознаете с историята на страната, да посетите известни и неизвестни исторически и археологически паметници, да се потопите в атмосферата на отдавна отминали времена.

Бейрут, Ливан

Екскурзия до Ливан Бейрут е един от най-старите градове на Близкия Изток, столица на Ливан, най-големият му град и морската...

wpChatIcon