fbpx

Узбекистан е древна и оригинална страна. Коренното население никога не се е скитало, водило е уседнал начин на живот. Узбеките години наред строят къщи, развиват търговия и селско стопанство. Тук животът винаги е бил в разгара си и всичко това благодарение на благоприятното географско местоположение на Узбекистан – практически в центъра на Великия път на коприната. В древността безкрайни кервани от камили със стоки от Азия до Европа и обратно са минавали през нейната територия, през безкрайните пустини. Днес туристите идват тук, за да опитат агнешки пилаф, манти и шурпа, да купят истински произведения на изкуството на местния пазар – рисувана керамика, кожени чанти и цветни килими и просто да усетят духа на изтока на фона на невероятна природа.

Обиколни екскурзии

Възможност да се запознаете с историята на страната, да посетите известни и неизвестни исторически и археологически паметници, да се потопите в атмосферата на отдавна отминали времена.

Узбекистан
, 10 Дни - 8 Nights

Много градове в Узбекистан са започнали съществуването си още преди нашата ера. Разбира се, сградите от онова време не са оцелели...

wpChatIcon