fbpx

Финландия е страна, която съчетава красотата на дивата природа, приказни пейзажи и модерен дизайн на градове и курорти. Суоми (така местните наричат ​​Финландия) изглежда е нарисувана върху платно, а ярките наситени цветове на местните пейзажи са просто хипнотизиращи. Гъсти зелени гори, живописни езера, много национални паркове са чудесни места за разходка, каяк, рафтинг и кану.

Финландия има просто вълшебни зими и фактът, че резиденцията на Дядо Коледа се намира тук, е ясно потвърждение за това. През зимата можете да карате ски, сноуборд и моторни шейни, както и шейни с кучета и елени. След всички дейности е страхотно да се стоплите в традиционните финландски сауни, които се предлагат в повечето хотели. Финландия е известна и с високото ниво на обслужване на своите курорти.

Акцентът на едно пътуване до Финландия е северното сияние (Aurora Borealis), което може да се види всяка втора безоблачна нощ от септември до март. Ето защо, ако искате да видите магическата красота на „огнените лисици“ (както финландците наричат ​​северното сияние), се отправете към района Kilpisjärvi в Лапландия.

Нова година в Европа

wpChatIcon