fbpx

Италия е един от най-големите региони на международния туризъм. Съчетава безгрижна ваканция на морския бряг с шопинг в модната столица; екскурзии до места, където се е родила културата на западната цивилизация, и невероятно вкусна италианска кухня. Това е страна на любовта към живота и неговата същност. Доказателство за това има във всяко красиво кътче от него. Да се ​​влюбиш в Италия е много лесно – просто се огледай.

Италианците дадоха на света най-големите гении на изкуството: художници, архитекти и скулптори, които оставиха стотици шедьоври на Апенинския полуостров. От тях 53 паметника са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и това е повече, отколкото във всяка страна в света. Основните центрове на италианската култура са Рим, Неапол, Милано, Флоренция, Венеция и Торино.

В тази страна се чувстваш като в рай. Невероятната природа на полуострова, заобиколен от пет морета, осеян с хиляди и половина кристално чисти езера, украсени с необичайни растения, ви отвежда в един съвсем различен свят, където дори дишате по различен начин.

Всеки, който ще посети Италия, се подготвя предварително за невероятни ежедневни ястия. И той го прави правилно! Почти на всяка крачка можете да отидете до уютен ресторант, кафене или семейна таверна със средиземноморска паста, пица, минестроне, карпачо, ризото и лазаня. За десерт – световноизвестен италиански сладолед и чаша вино от домашна изба.

  • Полезна информация за Италия
  • Условия за влизане в Италия при ковид
  • Любопитни факти за Италия

Обиколни екскурзии

Възможност да се запознаете с историята на страната, да посетите известни и неизвестни исторически и археологически паметници, да се потопите в атмосферата на отдавна отминали времена.

Сицилия, Италия

Екскурзии до Сицилия, Италия Сицилия е нежно море и изобилие от слънце, прекрасни плажове с бял и черен пясък и...

Плаж и море

Сицилия, Италия

Почивка в Сицилия, Италия Сицилия е нежно море и изобилие от слънце, прекрасни плажове с бял и черен пясък и...

Празнувайте с нас

Свети Валентин

Свети Валентин – 14 февруари е може би най-нежният и трогателен ден в годината. Този празник е още един повод да...

Уикенд почивки

Рим, Италия

Екскурзия до Рим Рим – люлка на световната цивилизация, вечният град на седемте хълма. В Рим всеки камък на настилката...