fbpx

Грузия е древна страна, която е видяла много в дългата си история. Всеки завоевател оставя своя отпечатък върху измъченото тяло на страната, но никой не нарушава истинския грузински характер, той е запазен и до днес.

Красиви планински пейзажи, градове и курорти с минерални извори, култура, която съчетава духа на Европа и Азия, невероятно вкусна храна и отлично вино – всичко това е за съвременна Грузия. Между другото, за виното: то е неразделна част от грузинския народ. И досега в Грузия има традиция, която се предава от поколение на поколение: при раждането на дете в семейството се слагат квеври (глинени съдове за вино) и виното се пие от него в деня на неговия навършване на пълнолетие. По правило всеки, който идва в тази прекрасна страна, взема със себе си бутилка истинско грузинско вино.

От древни времена тук се счита: „гостенин, това е човек, който дойде от Бога“, така че навсякъде ще бъдете посрещнати с уважение и приятелство и, разбира се, щедро отношение. Повярвайте, тази страна няма да остави безразличен всеки, който я е посетил поне веднъж.

Обиколни екскурзии

wpChatIcon