fbpx

Азербайджан е перлата на Кавказ, израснал на брега на Каспийско море и в момента шокира с темповете си на развитие. Съвременният Азербайджан е симбиоза от европейска и азиатска култура. Средновековните крепости тук съжителстват със сградите на Хрушчов, а джамиите и рибатите създават невероятен архитектурен контраст с модерните небостъргачи. Тук черната кръв на земята, маслото, е в разгара си и вечният мрак на нощта е разпръснат от вечния огън на Янардаг.

Хората обикновено идват тук без големи очаквания. И тогава, неочаквано за себе си, те се влюбват в хавлиените планински склонове, мраморните плата, еклектиката на градовете и безброй исторически реликви. И мечтаят да се върнат отново, за да се разходят отново по улиците, познати от филмите “Диамантената ръка” и “Техеран 43” . И също така – да се насладят на лечебния въздух на планината и всички нюанси на много видове ароматен пилаф и чай.

Обиколни екскурзии

Кавказка приказка - Армения, Грузия и Азербайджан, обиколна програма Столицата на Армения - Ереван, град на насладата, един от най-колоритните и очарователни в Европа. Заради невероятните...
Предлага се в следните месеци:
wpChatIcon