fbpx

Мадагаскар е райски остров, който се къпе в топлите води на Индийския океан. Преди сто милиона години Мозамбикският проток го е откъснал от Африка, оставяйки на човечеството уникален природен дар.

Пейзажите на острова се променят като картини от калейдоскоп: от диви реликтни гори на север до червени пустинни земи на юг. Тук плоските корони на баобаби държат небето – вековни дървета, височината на девететажна сграда, а острите тръни на каменната гора на Цинджи-ду-Бемараха смразяват кръвта. В мътна речна вода се измиват сапфири, изумруди и топази. По върховете на тропическите гори белоопашатите сифаки се крият от фоси, а в гъсталака на джунглата пръстеновидните лемури, далечни роднини на анимационния крал Джулиан, организират партита.

Днес Мадагаскар не е готов да приеме взискателни туристи. В бившата френска колония няма луксозни хотели и ресторанти със звезди Мишлен. Вместо пътища има прашни пътеки с дупки, интернет не работи добре, а банкомати има само в големите градове. Но, повярвайте, всяко неудобство се компенсира от насладата на живописния “осми континент”.

Обиколни екскурзии

Възможност да се запознаете с историята на страната, да посетите известни и неизвестни исторически и археологически паметници, да се потопите в атмосферата на отдавна отминали времена.

Мадагаскар

Остров Мадагаскар – “осмият континент” Мадагаскар е райски остров, който се къпе в топлите води на Индийския океан. Преди сто милиона...

wpChatIcon