fbpx
Тбилиси, Грузия

Тбилиси – град на любовта, вдъхновението и щастливите усмивки

Тбилиси е град на мечтите, само при мисълта за него на лицето се появява усмивка и на душата става топло. Историите за грузинското гостоприемство не са измислица, а чиста истина. И можете да го проверите, когато пристигнете в столицата на Грузия.

В този град миналото и бъдещето са тясно преплетени, създавайки свое уникално живописно платно. Тбилиси има специална, изпълнена с доброта атмосфера, въздухът е наситен с любов и текстове, а усмивките на хората, които срещате, ви карат да се усмихнете. Грузинското гостоприемство, съчетано с шикозна местна кухня, ще гарантира страхотно пътуване. Тбилиси е град, в който винаги се чувстваш като у дома си и винаги си добре дошъл.

Нова година в Тбилиси, Грузия
Тбилиси, Грузия

Столицата на Грузия се намира на бреговете на река Кура. На единия от тях се простира старият град, неговите легендарни бани, крепостта Нарикала, Майка Грузия и тесни, уютни улички, пълни с магазини за вино, магазини с чурчхела и сувенири. От другата страна стъкленият президентски дворец гледа към стария Тбилиси, а паркът Рике радва със своята украса.

Тбилиси е град, в който на всяка крачка откривате нещо интересно, зад всеки ъгъл има красива сграда, архитектурен паметник, музей или друга забележителна атракция. Градът придава специална атмосфера, присъща на грузинската столица. Разходете се по улиците, по които Грибоедов, Лермонтов, Пушкин са се разхождали в търсене на вдъхновение и определено ще усетите тяхното присъствие. Архитектурните съкровища от 6-ти век и историческите паметници от 19-ти век са естетически съседни един на друг и създават уникално лице на града. Този красив слънчев град няма да остави никого безразличен, определено ще отнесете най-топли и ярки впечатления от него.

Тбилиси
Тбилиси

Поради факта, че в древността Тбилиси е бил окупиран повече от 20 пъти, населението на града е много пъстро. Ярката смес от най-добрите черти на такива националности като грузинци, арменци, руснаци, евреи, азербайджанци, кюрди, осетинци, украинци и гърци, дава отличен резултат – жителите на Тбилиси. Те са весели, позитивни, креативни, талантливи и много инициативни хора. Къде другаде можете да намерите толкова богато и пъстро разнообразие от култури, обичаи, религии, които съжителстват приятелски на гостоприемната грузинска трапеза под покрива на синьото небе на Тбилиси.

Жителите на столицата на Грузия са много дружелюбни и полезни. По улиците на старите квартали съседите се познават не само по лице, но и по име. Вратите на къщите тук не се заключват. Семейни празници, рождени дни и сватби се празнуват от цялата улица, гостите винаги са добре дошли тук, като най-скъпите хора. Това е музикален и поетичен народ, който благоговейно се отнася към историята на своите предци и тяхната култура.

Нова година в Тбилиси, Грузия
Нова година в Тбилиси, Грузия

Какво трябва да прави един турист в Тбилиси?

  • Вземете най-красивия фуникуляр в света от центъра на града до парка на връх Мтацминда, откъдето се открива прекрасна панорама на града. На горния етаж има шикозен ресторант с отлична кухня. Това е Грузия! Там, в парка, се повозете на виенското колело, което предлага гледка към стария Тифлис и околностите му.
  • Вижте паметника на Картлис Деда, което се превежда като майка Грузия. Това е отличителната черта на града.
Тбилиси
  • Посетете известните серни бани, които са гордостта на града, вземете цялата гама от процедури и си тръгнете щастливи и обновени. След това се разходете по реката до ждрелото Легвтахеви (Смокиня) и се полюбувайте на най-красивия водопад. 
  • Почувствайте силната енергия на крепостта Нарикала на Света планина в сърцето на Тбилиси. 
  • Научете повече за разнообразието и богатството на грузинската история, като посетите Етнографския музей на открито. 
  • Прекарайте един ден в Ботаническата градина. Насладете се на прекрасната му природа, фонтани и водопади сред вълшебни екземпляри от флора от цял ​​свят. На същото място – да преминете през ждрелото по моста на царица Тамара. 
  • Почувствайте атмосферата на стария Тифлис, неговия уникален вкус в Стария град, разглеждайки местните магазини. Купете тук бутилка местно вино или чача, разменете няколко думи с местните или изпийте чаша кафе.
  • Разходете се по булевард Шота Руставели, вижте сградата на Парламента и Академията на науките. Тази широка красива улица е гордостта на града, неговата главна артерия.
Тбилиси
Тбилиси
  • Посетете представление в театъра на марионетките Резо Габриадзе в Тбилиси. Този приказен свят на магия ще ви даде най-милите емоции и незабравими мигове.
  • Поръчайте хинкали, аджарски хачапури и, разбира се, пъстърва на скара в едно от кафенетата или ресторантите на брега на Кура. Насладете се на яденето си, почувствайте бързия поток на живота наоколо и се усмихнете – защото животът е красив.
Тбилиси
Тбилиси – Хинкали

Източник PlanetOfHotels

Може също да ви хареса...

Последни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

wpChatIcon