fbpx
Любовта е във въздуха - ТОП романтични места по света

Любовта е във въздуха – ТОП романтични места по света

Любовта е във въздуха – ТОП романтични места по света

Има много места на нашата планета, които се разкриват по специален начин, когато пътувате с любим човек – природни места със спиращи дъха пейзажи, наблюдателни площадки с фантастични гледки, древни градове и замъци със специално настроение. Хубаво е да ги посетите за романтичен уикенд, да празнувате сватба, да подновите клетвите си или да прекарате меден месец. Но това са и отлични места за раждане на ново семейство, защото предложението за брак, направено тук, е просто обречено на успех. Предлагаме ви селекция от някои от най-романтичните места в света за влюбени двойки.

Езикът на трола, Норвегия

Trolltunga е един от най-емблематичните природни обекти в Норвегия. Името му не предизвиква силно романтично настроение, но природата компенсира всичко. От този каменен перваз, разположен на надморска височина от 700 метра над езерото Расенган, се открива спираща дъха панорама на фиорда. Пътят тук е отделен вид планински отдих, защото може да се преодолее само пеша. Това е страхотно приключение за двойки, които обичат да прекарват времето си активно.

Любовта е във въздуха - ТОП романтични места по света
Любовта е във въздуха – Езикът на трола

Кападокия, Турция

Кападокия е най-романтичната дестинация в Турция, известна в целия свят. На първо място, хората идват тук, за да летят с балон с горещ въздух и да направят незабравими снимки на техния фон. Предложение за брак в такава атмосфера ще бъде запомнено завинаги. Най-доброто време да направите тази важна стъпка е призори, когато слънцето оцветява всичко в златно и стотици балони се издигат във въздуха. Едно от най-популярните места в Кападокия със страхотна гледка носи красивото име – Долина на любовта.

Когато планирате пътуване до Кападокия, трябва внимателно да проучите времето и сезонността. Балоните се издигат във въздуха всеки ден, при условие че няма вятър, което често се случва през зимата.

Любовта е във въздуха - ТОП романтични места по света
Любовта е във въздуха – Кападокия

Каналите на Венеция, Италия

В продължение на много векове Венеция е в списъка на най-добрите градове за влюбени. Тук все още няма нито една модерна сграда в центъра, което ви потапя в атмосферата на Средновековието, когато Казанова се е разхождал по улиците на града със своите дами. Най-романтичното нещо, което можете да направите, докато пътувате във Венеция, е разходката с гондола. Пътуване през криволичеща мрежа от канали е придружено от най-красивите песни на гондолиери – баркароли.

Любовта е във въздуха - ТОП романтични места по света
Любовта е във въздуха – Венеция

Айн Дубай, Обединени арабски емирства

Виенското колело Ain Dubai отвори врати през 2021 г., но вече влезе в списъка на задължителните места в Дубай. Височината му е 250 метра, предлага спиращи дъха гледки към емблематичните забележителности на града. Ето защо, ако искате да направите шеметно предложение за брак, Айн Дубай е може би най-доброто място за подобно събитие. Освен това бъдещият младоженец има възможност предварително да организира годежа онлайн, като резервира индивидуална кабина, украсена със свещи и цветя, в който вече го чакат шампанско и ягоди, покрити с шоколад. Никоя жена не може да устои на декларацията за вечна любов в такава романтична обстановка.

Любовта е във въздуха - ТОП романтични места по света
Любовта е във въздуха – Дубай

Оя, Гърция

Оя е бялата перла на гръцкия остров Санторини в Егейско море и едно от най-романтичните места за посещение в света. Този град впечатлява с необичайната си архитектура. Изглежда, че къщите тук не са разделени по никакъв начин и създават една композиция с плавни линии, а белият цвят, царуващ навсякъде, се разрежда само със сини щори на прозорците и покривите. Най-вълшебното време в Ия е залезът, който обагря всичко в изненадващо топли цветове. Най-добре е да го срещнете в традиционен ресторант в западната част на курорта по време на вечеря със сродната си душа.

Любовта е във въздуха - ТОП романтични места по света
Любовта е във въздуха – Оя, Санторини

Малдивите

Малдивите са още едно място на земното кълбо, което е неразривно свързано с романтичните пътувания. На 26-те атола е лесно да намерите уединено кътче, където може да се отпуснете само двама. За настаняване двойките често избират бунгала, откъдето е толкова приятно да се гмурнете в Индийския океан. Любителите на спокойна почивка ще оценят снежнобялите плажове с лазурна вода, а гмуркането с шнорхел със скатове ще даде по-ярко впечатление. Перфектният завършек на деня ще бъде вечерята на брега, обагрена от залеза. Това е идеалното място и време да поканите вашата половинка да станете едно семейство.

Пристигайки на остров Vaadhoo, любителите ще станат свидетели на уникален природен спектакъл, когато през нощта водата е осветена от биолуминисцентен планктон. Изглежда като малка звездна система, разположена точно под краката ви.

Любовта е във въздуха - ТОП романтични места по света
Любовта е във въздуха – остров Vaadhoo, Малдиви
Любовта е във въздуха - ТОП романтични места по света
Любовта е във въздуха – Малдиви
Любовта е във въздуха - ТОП романтични места по света
Любовта е във въздуха – Малдиви

Замъкът Шенонсо, Франция

Приказният замък Шенонсо завладява всеки, който дойде в долината на Лоара. Построен в смесица от готически и ренесансови стилове, той е едно от най-романтичните места в света. Снежнобелият Шенонсо има второ неофициално име – Дамският замък, което напълно подхожда на тази елегантна сграда. Това име не се появи случайно, защото историята на имението е тясно свързана с великите жени, които са повлияли на неговото изграждане и подобряване. От териториите на градините на Даяна и Катрин се открива най-популярната гледка към замъка, когато се огледа от повърхността на водата.

Любовта е във въздуха - ТОП романтични места по света
Любовта е във въздуха – Франция

Наблюдателна площадка на Рокфелер център, САЩ

В Ню Йорк Манхатън има няколко небостъргача с площадки за наблюдение. От тях може да се разграничи основната сграда на Rockefeller Center, 30 Rockefeller Plaza. Това е 70-етажен небостъргач в стил арт деко. На върха му има три нива покрити и открити тераси – от тях се открива панорамна гледка на четирите страни. Това прави сградата едно от най-добрите романтични места в САЩ за посещение. Предложение за брак на надморска височина от 250 метра над Ню Йорк ще остане в паметта за цял живот.

Можете да отпразнувате годежа точно там, на Rockefeller Plaza 30, в някой от многото ресторанти. Можете да закупите билети за палубата за наблюдение и да резервирате маса на www.rockefellercenter.com.

Любовта е във въздуха - ТОП романтични места по света
Любовта е във въздуха – Ню Йорк, САЩ

Нуса Пенида, Индонезия

Нуса Пенида е истински тропически рай на 12 км от индонезийския Бали и едно от най-добрите места за романтично бягство. Като остров от картичка, той пленява с тюркоазения цвят на океана, уединени заливи и богат подводен свят. Хората идват тук, за да посрещнат изгревите на плажа, да се изкачат на палубите за наблюдение и да останат в хотел на дърво. Това е идеалното място да избягате от цивилизацията и да се насладите на компанията на половинката си.

Любовта е във въздуха - ТОП романтични места по света
Любовта е във въздуха – Индонезия

Морейн Лейк, Канада

Морейн не е най-популярната туристическа атракция в света. Но след като видите снимки на езерото поне веднъж, веднага става ясно, че това е едно от най-добрите места на Земята за предложение за брак. Това синьо ледниково езеро в канадския национален парк Банф е заобиколено от всички страни от високи скалисти планини и иглолистни гори. Най-интересното занимание тук е разходката с лодка, по време на която можете бавно да се насладите на силата на природата.

По бреговете на Морейн няма къмпинги поради опасност от среща с мечка гризли. Но на няколкостотин метра можете да наемете стая в Moraine Lake Lodge. През зимата проходът към езерото е затворен поради опасност от лавини.

Любовта е във въздуха - ТОП романтични места по света
Любовта е във въздуха – езеро Морейн, Канада

И също…

Можете да предложите брак на сродната си душа още в самолета на път за страната на местоназначението. За да направите това, всичко трябва да бъде ясно планирано, като се вземат предвид ограниченията, които са в сила на борда. Много авиокомпании посрещат романтици и могат да помогнат за организирането на събитието. За да го направите, трябва предварително да се свържете с поддръжката и да разберете какво предлагат в такива случаи. Най-често това е съобщение по високоговорителя, както и поднасяне на цветя и шампанско.

Любовта е във въздуха - ТОП романтични места по света
Любовта е във въздуха – Предложение на борда

Източник PlanetOfHotels

Може също да ви хареса...

Последни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

wpChatIcon