fbpx
Индонезия, Бали

Индонезия въвежда нова виза за дигитални номади

Индонезийските власти измислиха начин да привлекат служители, работещи дистанционно в страната . Иновацията е да се осигури на такива хора специална виза.

Тази виза е специално разрешение за чужденци. Тя се крие във факта, че жителите на други страни могат да работят дистанционно в Индонезия в продължение на 5 години и при това да не плащат данъци. Важно условие е получаването на доход от предприятието извън тази азиатска страна. Можете да провеждате дейностите си, докато сте в някой от популярните курорти. Например на остров Бали, който се превърна в любима дестинация за дистанционни работници поради комфортните си климатични условия и ниската цена на живот.

Петгодишната виза за цифров номад в Индонезия ще бъде най-дългата работна виза в целия свят. Инструкциите за получаването и все още се разработват.

Сега дистанционните работници могат да получат временно разрешение за работа в Индонезия. Има три вида визи: при пристигане (валидна за 30 дни), туристическа (до 60 дни) и бизнес, които могат да бъдат удължени до 180 дни. Чужденците, пребиваващи повече от шест месеца, стават местни данъчни резиденти. Те трябва да плащат мита върху чуждестранните доходи по ставките на страната.

Идеята за цифрова виза се появи още през 2021 г., но пандемията Covid-19 наруши всички планове – Индонезия затвори границите си. Тази година решението е насочено към увеличаване на броя на туристите и подпомагане на икономиката на страната.

Източник PlanetOfHotels

Може също да ви хареса...

Последни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

wpChatIcon