fbpx
Ибиса, Испания

Ибиса се насочва към зелен туризъм

Местните власти на Ибиса, Испания насочват усилията си към превръщането на острова от столица на нощния живот в център на зеления туризъм. През януари 2022 г. правителството вече одобри редица нови закони. Те са насочени към решаване на проблемите със замърсяването на околната среда, изменението на климата, както и повторното използване и рециклиране на отпадъци.

Например, много туристически фирми ще трябва да измерват консумацията си на вода и да спрат да разпространяват пластмаса за еднократна употреба. И също така – да се откажат от отоплението на нафта в полза на природен газ или електричество. Ресторантите ще трябва да следят откъде идват балеарската риба и морски дарове, за да предотвратят унищожаването на застрашените видове.

Освен това Ибиса планира да затвори най-шумните плажни клубове и да наложи ограничения за партита край басейна. Това ще намали нивото на шума в районите.

Вместо обичайния парти живот, скоро на туристите ще се предлагат алтернативни възможности за отдих. Например уелнес ретрити, велосипедни обиколки, разходки с каяк, посещения на екоферми и други природни забележителности.

ibiza2

Може също да ви хареса...

Последни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

wpChatIcon