fbpx
Гърция

Гърция е обявена за най-добрия плажен курорт в Европа за 2022 г.

Съседна Гърция се превърна в най-привлекателната европейска страна за любителите на морските почивки. Това са резултатите от изследването Best Beaches Index 2022, публикувано от популярната търсачка Holidu.

След като анализира хиляди търсения в Google и хаштагове в Instagram, Holidu състави своя списък с най-популярните европейски дестинации за плажна почивка. Обектите на изследване включват абсолютно всички европейски страни. Според тази класация Гърция е на върха с рекордните 5400 търсения и 142 000 хаштага за един месец. Миконос, Наксос и Крит станаха най-добрите курорти в Гърция .

Италия е на второ място с приблизително 5400 търсения в Google и над 71 000 хаштага в Instagram, следвана от Португалия с приблизително 3600 търсения и приблизително 61 000 хаштага. Франция и Ирландия допълват петте най-добри дестинации за плажен туризъм в Европа.

Отбелязва се, че повече от 580 гръцки плажа са удостоени с престижния сертификат за качество Син флаг. Това показва, че Гърция е страна с едни от най-чистите плажове в света.

Източник BreakingTravelNews

Може също да ви хареса...

Последни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

wpChatIcon