fbpx
Албания

Албания – Албанската Ривиера

Албанската ривиера, наричана още Ривиера на цветята, е крайбрежие едновременно на две морета: Адриатическо и Йонийско, дълга ивица от безброй плажове и курортни градове. Всяка година Албания става все по-популярна дестинация за туристите, защото на местната Ривиера можете не само да оцените всички предимства на европейската почивка, но и да спестите много пари. Почивката на някой от плажовете ще струва много по-малко от пътуването до който и да е друг морски курорт в Стария свят, защото Албания тепърва печели слава като известна ваканционна дестинация сред туристите.

Плажната ваканция е най-разпространеното забавление на Ривиерата: дългите пясъчни ивици, до които винаги може да се стигне без проблем, са в услуга на туристите. Повечето от плажовете тук са диви. И всеки, който е закупил кола под наем или е пристигнал в Албания със собствен транспорт, може да избере лично, уединено място за почивка за себе си. Както морското дъно на тези плажове, така и развитата инфраструктура в по-населените райони са удобни (любителите на благата на цивилизацията ще го оценят).

Две от добре оборудваните места за престой са Draleos и Saranda. По правило на албанските плажове можете да дадете предпочитание както на повърхностни, така и на подводни видове отдих: има възможности за разходки с лодка, яхти и скутери, както и за гмуркане. Най-дългият от плажовете на Ривиерата е известният Борш, който се намира на брега на Йонийско море. Той е особено популярен сред европейските туристи.

Друг примамлив плаж е Кроросес. Мястото се намира близо до границата с Гърция, което ви позволява да усетите не толкова албански, колкото гръцки привкус. Жителите на Балканите много уважават националните традиции. И затова туристите са привлечени тук не само от уникалната красота на пейзажите на Кроросес и близкия курортен град Шен Васил, но и от възможността да се запознаят с гръцката култура за тези, които никога не са били в тази страна.

Любителите на дивата почивка, разбира се, ще предпочетат места като Шпела и Лукове. Тук просто има шанс лесно да намерите своя личен плаж, както и да оцените недокоснатата от местните природа природа. Тези плажове са подходящи за туристи, които мечтаят за тишина и спокойствие.
Албанската Ривиера не оставя никого безразличен. Почивката, прекарана тук, ще бъде запомнена с невероятното усещане за спокойствие и живописните красоти на местната екзотика.

v

Последни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

wpChatIcon